Lifestyle, Persoonlijk

Een kijkje in… mijn koelkast

Ik ben altijd ontzettend nieuwsgierig wat betreft koelkasten. Het liefst duik ik bij iemand de koelkast als ik bij iemand thuis kom! Niet om er gelijk een hele maaltijd uit te toveren, maar gewoon om te zien wat anderen in de witte kast hebben liggen. Daarom leek het me leuk om eens een ander kijkje te doen dan dat jullie altijd op de maandag zien. Dit keer een kijkje in mijn koelkast!

koelkast1Ik heb geen enorme luxe inbouw koelkast maar wel een mooie fijne grote. In het vorige huis hadden we een inbouw koelkast maar in dit huis zit een eenvoudigere keuken, dus moesten we onze koelkast die in de schuur stond gebruiken als de “hoofdkoelkast”. Eronder zit de vriezer met 2 lades, deze laat ik niet zien, want we hebben het tenslotte over de koelkast haha. Dit is tevens ook de enige vriezer die we hebben en dus kunnen we niet heel veel opslaan. Op de koelkast hangen de eerste tekeningen en knutselwerkjes van River, zo lief!

koelkast2We beginnen bij de deur, helemaal bovenin waar normaal de eieren horen te liggen, liggen bij mij op dit moment Weight Watchers repen. Deze zijn van chocolade en smelten in de hitte dus vandaar dat ze plekje in mijn koelkast hebben gekregen. Daarnaast ligt een pakje cheddar cheese. De plank daaronder staan alle sausjes, ik heb nog meer (dat zien jullie zo) maar mijn favoriete sausjes staan hier. Vooral de chilisaus, HP sauce (moet je geprobeerd hebben!!) en de knoflooksaus van Yil-driz is hier favoriet. Daaronder hebben we de yoghurt, melk, vla en een pak sap.

koelkast3Dan de koelkast zelf, het is aardig leeg maar ik heb ook niet altijd heel veel in huis. Ik moet wel nodig weer boodschappen doen (note to myself). Bovenin liggen 2 flessen mayonaise, deze paste niet meer in de deur. Verder een bakje met curry. Ik koop altijd goedkope curry, maar mijn lievelingscurry is die van Oliehoorn. Laatst trakteerde ik mezelf op zo’n lekkere dure fles curry. Ik fietste vol enthousiasme (oké beetje overdreven voor een fles curry) naar huis toe. Ik was bijna thuis en toen bam. Op de grond, de fles was stuk maar vond het zonde alles weg te gooien, vandaar een bakje curry hahaha. Verder staat er ook nog een kannetje met sojasaus.  Daaronder een bakje met beleg, ik vind het ideaal. ’s Avonds als ik brood smeer voor mijn vriend hoef ik alleen het bakje uit de koelkast te halen en heb alles binnen handbereik. Naast dit bakje staat nog hummus, boter en augurken etc.

koelkast5Als laatste de onderste plank, hier ligt altijd wat te drinken en dit keer ook wat bier. We drinken zelf geen bier maar het is altijd handig iets in huis te hebben voor de visite. In de groentelade verzamel ik meestal fruit en groente. Dit keer geen groente omdat de boodschappen nog gehaald moeten worden.

Wat hebben jullie allemaal standaard in de koelkast liggen, en hebben jullie ook iets waar je al het beleg in bewaard?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

23 reacties

 • Reageer Kelly caresse 6 augustus 2014 om 06:26

  Super leuk dit soort ‘een kijkje in’ artikelen! Wat deel je de koelkast netjes in. Wij hebben een laag tafelmodel en dat vind ik met indelen best lastig. Wat rot dat die curry gevallen was
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Wedding wednesday : Huwelijksreis plannen CuraçaoMy Profile

 • Reageer Koalabeautymama 6 augustus 2014 om 07:14

  Wat lief die tekening van River! Bij ons is melk en kaas echt onmisbaar haha.
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Thuis je haar verven: tips en tricksMy Profile

 • Reageer Jess 6 augustus 2014 om 07:27

  Wat een georganiseerde koelkast. In die van mij wil je niet kijken hoor. Ik stouw hem tot de nok toe vol en soms vallen er dingen uit haha. Je hebt me op het idee gebracht omdat eens op te ruimen vandaag 😉
  Jess onlangs geplaatst…Help!!! Een peuterbed of eenpersoonbed?My Profile

 • Reageer Marion 6 augustus 2014 om 07:49

  Ja, dit is leuk! Ga ik een keer pikken als het mag? Wij hebben echt altijd hetzelfde in de koelkast liggen. In ieder geval kaas. Kaas, kaas, kaas!
  Marion onlangs geplaatst…De bedrijfsarts en een overwinningMy Profile

 • Reageer Jennifer 6 augustus 2014 om 08:30

  Mijn koelkast is op dit moment een ongeorganiseerde troep. Ik ben veel bij mijn ouders en schoonouders geweest de afgelopen weken en daarvoor twee weken op vakantie, dus qua vers is hij zo goed als leeg. Er staan nog wat sausjes, een fles ranja, een botervlootje en ik hoop dat er nog een pak chocolademelk (onaangebroken) staat, want ik ga straks weer naar huis in Groningen en als daar geen koude chocolademelk is dan moet ik wachten tot mijn nieuwgekochte pak koud is, haha. Oh en er staat volgens mij ook een pot augurken. En nog een fles Baileys, maar die staat daar voorlopig ook nog wel even onaangeraakt.
  Jennifer onlangs geplaatst…Een kleine verrassing ❤My Profile

 • Reageer Dita 6 augustus 2014 om 08:36

  Wat een leuk idee! Wij hebben net een nieuwe grote koelkast. We hadden altijd zo’n tafel model dus dit is echt zo fijn! Groenten en fruit heb ik altijd in huis.
  Dita onlangs geplaatst…InstagramMy Profile

 • Reageer Angela 6 augustus 2014 om 08:38

  Wat leuk om eens een kijkje te kunnen nemen in andermans koelkast! Wij proberen sinds kort echt wat meer wekelijkse boodschappen te dien in plaats van steeds naar de supermarkt te gaan. Hierdoor is hij af en toe echt nok vol haha
  Angela onlangs geplaatst…3x Gezonde ontbijtjesMy Profile

 • Reageer Anne Solveig 6 augustus 2014 om 08:42

  Wat handig, dat beleg bakje! Slim!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…De Create It Your Way tag – Mijn eigen nagellak, boek en schoolvakMy Profile

 • Reageer Geertje 6 augustus 2014 om 08:45

  Super leuk om te zien! En eh… HP saus… wat is dat voor saus dan? En waar gebruik je het bij?
  Geertje onlangs geplaatst…Augustus Wish List: WerkplekMy Profile

 • Reageer Joyce 6 augustus 2014 om 09:13

  Leuk om even in je koelkast te kijken! Hier ligt er standaard komkommer en cola in de koelkast haha en natuurlijk de standaard dingen (Vleeswaren, melk etc)

 • Reageer Miranda 6 augustus 2014 om 10:13

  Wat een leuk artikel, heerlijk om in andermans koelkast te snuffelen:)

  Ik doe 1 keer in de week boodschappen dus mijn koelkast is of heel vol of heel leeg.
  Wat er altijd in staat is Spa rood, dat drinken wij beide de hele dag en groente en fruit voor m’n groene smoothies. Oh en kaas, ben gek op kaas:) De rest varieert:)
  Miranda onlangs geplaatst…Nailart; ombre met een twist:)My Profile

 • Reageer Denies 6 augustus 2014 om 10:24

  Leuk Bibian! Die sausjes zijn hier ook favoriet hoor! Slim van dat bakje/dienblad, dat ga ik doen. Ik liep al weken twee van zulke dingen door het huis te verplaatsen omdat ik ze zat was en niet wist wat ik ermee moest, maar de link naar de koelkast had ik nog niet gelegd. Thanks ga t zo gelijk uitproberen! xx ps die tekeningen van River doen t m!
  Denies onlangs geplaatst…Goud in eigen huis!My Profile

 • Reageer Eline 6 augustus 2014 om 10:49

  Wat is gluren toch fijn! Bij mij standaard in de koelkast;
  magere melk
  magere kwark
  sambal
  olijven
  plakjes kipfilet
  bietensap

  De rest varieert, maar dit heb ik werkelijk altijd in huis!
  Eline onlangs geplaatst…Rund-courgetteburgers met kwarkdipMy Profile

 • Reageer Eilish 6 augustus 2014 om 14:15

  Leuk om te zien!
  Eilish onlangs geplaatst…Lifestyle ♥ Telefoonhoesje van mooimobielMy Profile

 • Reageer Petra 6 augustus 2014 om 16:17

  Dat bakje met beleg is wel heel handig. Die onthoud ik even.
  Petra onlangs geplaatst…Onze vakantie: het vakantieverblijfMy Profile

 • Reageer Margriet 6 augustus 2014 om 17:06

  Leuk artikel, ook origineel bedacht! 🙂 Ik houd er ook niet van als beleg zomaar open in de koelkast ligt, dus graag een bakje eromheen!

 • Reageer Chantal 6 augustus 2014 om 18:07

  Leuk!
  Zulke kijkjes vind ik heerlijk om te lezen. Even vergelijken en ideeen opdoen!
  Die hp saus ken ik niet! Waar smaakt dat naar?
  Chantal onlangs geplaatst…RECEPT: Broodje geitenkaas met honing en rucolaMy Profile

  • Reageer Bibian Sloot 6 augustus 2014 om 19:14

   Het smaakt een beetje naar de bbq saus van de Mac, alleen dan geconcentreerder. Het is ook meer een smaakmaker! Liefs

 • Reageer Cindy 6 augustus 2014 om 19:39

  Leuk om bij iemand in de koelkast te mogen gluren! Wij hebben twee ruime koelkast/diepvriescombi’s, omdat we eerst op onszelf hebben gewoond. Dat is echt ideaal. Vooral veel fruit ligt in onze koelkasten en yoghurtproducten. En in één van de koelkasten die in de garage staat ligt voornamelijk drank in haha. Niet dat wij van die zuipers zijn trouwens hoor.
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – augustus #1My Profile

 • Reageer Maartje 9 augustus 2014 om 01:37

  Vandaag zag ik bij de action koelkast organizers. Plastic doorzichtige bakjes waar je bijvoorbeeld al je vleeswaren of groente in kunt doen. Jij had dat dus al zelf bedacht, slim!

 • Reageer Een Kijkje In Mijn Koelkast | Mijn Kladblog 9 augustus 2014 om 11:02

  […] mochten we op Little Wonderworld in de koelkast van Bibian kijken. Ik vond dit zo leuk, een kijkje in andermans koelkast! Het leek […]

 • Reageer Idhuna 9 augustus 2014 om 11:21

  Super leuk om te zien! En leuk die tekening 🙂

 • Reageer Capri 2 juni 2015 om 15:04

  Leuk whats in my empty nog boodschappen te doen koelkast tag!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge