Een maand - een boek, Kijken - luisteren - lezen, Lifestyle

GELEZEN: Vakantie!

gelezen
Ik ben alweer een tijdje terug van mijn vakantie in Frankrijk maar het leek me nog wel leuk om de boeken die ik gelezen had nog even kort te delen. Mijn challenge voor dit jaar een maand – een boek staat even op een laag pitje. Dit omdat ik de rust niet kan vinden om te lezen en omdat ik veel te druk ben in mijn hoofd met babyzaken en zwanger zijn haha. Mijn doel was om in 2014 voor iedere maand 1 boek te lezen, 12 in totaal dus: de teller staat nu op 11 dus wat dat betreft zit ik wel goed dit jaar.

Op vakantie lees ik altijd veel meer dan gewoon thuis. Thuis kan ik de rust niet vinden en pak ik sneller mijn iPad erbij om filmpjes te kijken dan rustig een boek te lezen. Normaal lees ik nog meer op vakantie maar deze keer heb ik vier boeken gelezen omdat we ook dagjes weg zijn geweest en omdat we met mijn ouders weg waren.

boeken1Vriendinnen boven alles – Ann Brashares
Ik had dit boek al een hele tijd terug gekocht maar niet de tijd gevonden om ‘m te kunnen lezen. Ik had helemaal zin in een vrolijk verhaal met de vier meiden van de spijkerbroeken-reeks (heerlijke boeken trouwens, wel voor “jonge meiden” maar dat doet er niet toe). Het verhaal speelt zich 10 jaar na het laatste boek af, de meiden zijn allemaal volwassen en hebben hun eigen leven. Op een dag krijgen ze allemaal bericht van Tibby om weer samen te komen als vanouds. LEUK LEUK LEUK denk je. Nou, ik kan je vertellen: ik heb stiekem wel een traantje weg moeten pinken bij het lezen van dit verhaal. Het is een heel mooi verhaal en een prachtige “afsluiter” van de reeks. Het laatste gedeelte vind ik een beetje onrealistisch maar ach. Nee, ik heb genoten van dit boek!

Toen ik je zag – Isa Hoes
Daarna besloot ik om het verhaal van Isa Hoes te lezen over haar overleden man Antonie Kamerling. Ik heb niet echt iets met Isa Hoes of Antonie Kamerling maar ik was wel benieuwd naar het verhaal. Ik heb het boek in één dag uitgelezen. Dat zegt wel genoeg denk ik. Ik vond het zo interessant om hun leven te zien ontwikkelen, hoe zijn depressie zich ontwikkeld en hoe zij er mee omgaat. Echt een heel indrukwekkend verhaal! Tot mijn verbazing heb ik niet hoeven huilen tijdens het lezen haha. Ja, ik raad deze ook wel aan.

boeken2Ik krijg je wel – Sophie Kinsella
Na twee best wel verdrietige, “zware” boeken had ik zin in een luchtig flutverhaaltje. Nou, wie kan er beter zulke boeken schrijven dan Sophie Kinsella? Ik las haar boek “Ik krijg je wel”. Lottie heeft een relatie met Richard en ze weet 100% zeker dat hij haar ten huwelijk vraagt. Na een beschamend moment waarin hij haar dus niet vraagt laat (natúúrlijk) haar jeugdliefde Ben van zich horen. Het hele verhaal slaat werkelijk nérgens op maar ik vond het wel heel vermakelijk om te lezen. Gewoon, een luchtig, grappig, tikkeltje romantisch verhaal met (wonder boven wonder) een happy end. Precies wat je van Sophie Kinsella gewend bent.

Opstand – Veronica Roth
Tot slot las ik het tweede deel van Divergent. Het was alweer een poosje geleden dat ik deel één gelezen had dus ik moest even in het verhaal komen. Ik vond dit deel minder meeslepend dan het eerste deel maar nog steeds erg leuk. In dit deel gaat Tris samen met Tobias/Four de strijd aan tegen de Erudieten die ervoor willen zorgen dat ze alle facties kunnen manipuleren. Tja, ik wil niet teveel verklappen dus mijn beschrijving houdt hierbij op. Ik wil ook snel deel drie lezen zodat ik de trilogie van Divergent uit heb en kan gaan genieten van de films die in de loop van de tijd gaan uitkomen!

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

22 reacties

 • Reageer Angela 24 augustus 2014 om 07:03

  Ja tijdens de vakantie lees ik ook een stuk meer boeken. Ik vond opstand een heel leuk boek. De rest niet gelezen. Lees nu Paper Towns van John Green. Aanrader!
  Angela onlangs geplaatst…Healthy celebrity instagrammersMy Profile

 • Reageer Jess 24 augustus 2014 om 07:24

  Ik lees tijdens vakanties ook veel meer terwijl ik normaal gesproken ook graag lees. Momenteel heb ik echter de spanningsboog van een garnaal en lukt lezen me voor geen meter. Dat boek van Isa Hoe wil ik ook nog steeds graag lezen.
  Jess onlangs geplaatst…Expect the unexpectedMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 24 augustus 2014 om 07:51

  Ik ben heel benieuwd naar ‘toen ik je zag’ van Isa Hoes, ik lees nu the fault in our stars maar ik kan mezelf gewoon niet de rust om te lezen gunnen, zo irritant want ik heb er wel tijd voor. Op vakanties lees ik zoveel boeken weg maar sinds ik mama ben is het een hele klus haha

 • Reageer Marion 24 augustus 2014 om 08:11

  Ik ben helemaal geen boekenmens, maar als ik eenmaal lees en het boek bevalt, dan lees ik het ook in één ruk uit. Ik wil heel graag het boek van Isa Hoes nog lezen, maar ja, ik kamp nu zelf met een depressie, dus lijkt me niet echt handig nu. Maar ik ga ‘m absoluut een keer lezen. Heb al zoveel goede verhalen over het boek gehoord!
  Marion onlangs geplaatst…Photochallenge 52 weeks: Week 34My Profile

  • Reageer Manon 24 augustus 2014 om 14:48

   Oh nee, ik vermijd ook altijd boeken en films die gaan over een onderwerp waarin ik zelf “zit” zeg maar. Zo wil ik heel erg graag “de Kraamhulp” lezen maar ik doe het voor de zekerheid toch maar niet haha. Sterkte Marion 🙂

 • Reageer Betty 24 augustus 2014 om 09:22

  Ik heb nu zo’n periode waarin ik geen boek kan vinden dat me pakt. Op mijn ereader staan dus zo’n 5 boeken die ik allemaal ongeveer 10% gelezen heb. Niet motiverend om dan aan een 6e te beginnen…
  Betty onlangs geplaatst…Veelgestelde vragen over mijn zwangerschapMy Profile

 • Reageer Dita 24 augustus 2014 om 09:53

  Ja op vakantie lees ik ook meer. Thuis lees ik voornamelijk voor het slapen gaan. Toen ik je zag en die van Sophie Kinsella heb ik ook gelezen.
  Dita onlangs geplaatst…Ooglook: It’s a rainy dayMy Profile

 • Reageer Miranda 24 augustus 2014 om 10:31

  Tijdens de vakantie lees ik ook graag en veel. Maar gewoon overdag ook wel. Ik heb ‘toen ik je zag’ ook gelezen en vond het erg indrukwekkend om te zien hoe hun leven zich ontwikkeld. Wat vind ik Isa een sterke vrouw zeg! Ik was nog een tijdje erg onder de indruk van het hele verhaal. Precies zoals ik had na het nieuws dat hij er niet meer was.

  Fijne zondag allemaal!
  Miranda onlangs geplaatst…5 kooktips die je leven gaan veranderen:)My Profile

 • Reageer saskia 24 augustus 2014 om 10:49

  Leuk overzichtje. Het boek van Sophie kinsella lijkt mij leuk. Haar boeken zijn zo fijn om te lezen als je even niet te veel wil nadenken 🙂
  saskia onlangs geplaatst…(menings) verschillen tussen mannen en vrouwen..My Profile

 • Reageer Kim 24 augustus 2014 om 11:57

  Ik heb in de vakantie divergent gelezen en daar bleef het bij.. Kan de rust niet vinden ! Ben nu bezig met toen ik je zag van isa hoes maar ik vind hem niet heel makkelijk weg lezen wel heel interessant hoe alles is gegaan !

 • Reageer Eline 24 augustus 2014 om 12:05

  Ik lees echt heel erg veel, minimaal 1 boek per week, vaak twee!
  Eline onlangs geplaatst…Zoete paprika soepMy Profile

 • Reageer kim 24 augustus 2014 om 12:12

  Lijken leuke boeken die je gelezen hebt! Ik kan me er altijd moeilijk toe aanzetten maar eens ik begonnen ben in een boek is het altijd wel heel fijn! Een echte aanrader vind ik ‘Dagen zonder Abby’. Heel droevig wel, en zeker als je zelf kinderen hebt of zwanger bent vrees ik…
  kim onlangs geplaatst…Room tour: een kijkje in mijn kamerMy Profile

 • Reageer Vanessa 24 augustus 2014 om 12:43

  Lijken me leuke boeken. Ik heb mijn momenten om te lezen. Nu heb ik er echt geen zin in en volgende maand misschien wel.
  Vanessa onlangs geplaatst…Hema Fruity Feast MaskMy Profile

 • Reageer Jennifer 24 augustus 2014 om 14:06

  Ik heb ‘toen ik je zag’ ook op vakantie gelezen en ik heb het ook droog gehouden, maar het verhaal is indrukwekkend en ik vind dat het ook wel bewustmakend is dat je de symptomen van depressies niet vanzelfsprekend herkend omdat ieder mens anders is en iedere depressie anders. En hoe de liefde toch altijd weer die zorgen onder de tafel weet te krijgen. Als iemand depressief is en zelfmoord pleegt is niemand iets te verwijten en dat blijkt maar weer uit dat verhaal.

  • Reageer Manon 24 augustus 2014 om 14:47

   Ja, ik vond het ook echt gewoon interessant om te lezen. Inderdaad, wat je als laatste zegt… Heftig lijkt me dat hoor!

 • Reageer Maai 24 augustus 2014 om 20:08

  Ik h
  Maai onlangs geplaatst…Eén jaar getrouwd; Lieve MerijnMy Profile

 • Reageer Maai 24 augustus 2014 om 20:10

  Ik heb juist super weinig gelezen deze vakantie. Ik kan de rust ook niet vinden. Voor nikd eigenlijk. Zo stom. Loop maar een beetje onrustig rond met die homonen kop hier. Ik heb uiteraard wel moeten huilen bij ik ook van jou. Liefs
  Maai onlangs geplaatst…Eén jaar getrouwd; Lieve MerijnMy Profile

 • Reageer Manon 24 augustus 2014 om 20:49

  Lijkt me een hele goede om iedere maand een boek te lezen, misschien toch ook maar proberen! Divergent en het vervolg lijken me hele leuke boeken om te lezen.Ik heb laatst het boek de kraamhulp van esther verhoef gelezen. Een heerlijk boek, maar ik ben bang dat ik over een paar maanden mijn kraamhulp totaal niet zal gaan vertouwen.
  Manon onlangs geplaatst…21 weken zwangerMy Profile

 • Reageer Marleen 25 augustus 2014 om 08:36

  Ik lees ook altijd veel meer als ik op vakantie ben! Toevallig heb ik 2 van de 4 boeken van jouw lijstje ook op vakantie gelezen!

 • Reageer Nicole 25 augustus 2014 om 10:37

  Drie van de vier boeken lijken me wel wat! Alleen die laatste niet….
  Ik moet ook maar een boeken challenge instellen aangezien ik veel minder lees dan ik wil!
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijsjes op vakantie: inpaklijst babyMy Profile

 • Reageer Anoeska 28 augustus 2014 om 19:41

  Ik heb het boek van Isa Hoes ook gelezen, heb echt heel erg gehuild op het einde. Ik lees ook veel te weinig, moet ik toch maar eens wat meer gaan doen. 🙂
  Anoeska onlangs geplaatst…WINACTIE BODIBOOST BIKINIBOOSTMy Profile

 • Reageer KEEP CALM and read a book | Little Wonder World 5 december 2015 om 06:00

  […] verslond boek na boek. Totdat ik zwanger werd… Alleen op mijn vakantie naar Frankrijk heb ik wat boeken gelezen maar daarna was de concentratie ver te zoeken. Ook nadat Nilo geboren was kon ik de rust […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge