Persoonlijk

Heeft u deze misschien een maatje groter?

“Heeft u misschien een maatje groter”? Deze vraag heb ik in mijn leven heel vaak moeten stellen. In alle winkels waar ik kwam hadden ze gewoonweg mijn maat niet. Het was bijna allemaal te klein en dikwijls ging ik na een middag shoppen met een bedroefd hoofd, tranen nog net niet rollend over mijn wangen naar huis. Waarom, waarom was ik nou dik, en waarom heb ik nou aanleg om dik te worden. Waarom? Mijn ouders hebben me gesteund, geholpen, diëtiste, diëten alles hebben we geprobeerd. Ze hadden het beste met me voor en wilde mij ook weer gelukkig zien. Natuurlijk was ik enorm gelukkig maar als je te dik bent, ben je niet 100% gelukkig, ik althans in ieder geval niet. Vele lijnpogingen, met succes maar daarna ook weer niet meer. Bij de meeste diëten zaten de kilo’s er binnen no time weer aan. Ik hield gewoon van lekker eten, tel daar de aanleg bij op en je moet geen 1 of 2 maar wel 3 grote bergen over om je doel te bereiken, en dan moeten die bergen niet in 1 keer weg gaan want dan ben je zo weer bij het begin.

maatje
De vraag, die ik dikwijls gesteld heb is nu (hopelijk voor altijd) verleden tijd. Dat ik laatst bij Cynthia een geweldige spijkerbroek zag, één die voor mij gemaakt was, besloot ik hem te bestellen. Iets wat ik voorheen nooit deed, want passen deed het vrijwel nooit. Ik gokte op de maat en wachtte af tot hij geleverd werd. Toen de broek binnen kwam bekeek ik hem en zei al tegen mijn vriend. Dit word mijn doel voor aankomende tijd, ik wil erin! Ik zei dit zonder de broek nog maar over mijn benen te hebben getrokken. “Pas hem nou eerst eens”, zei mijn vriend. Met lood in mijn schoenen, omdat ik het gevoel ken, ging ik naar boven. Maar al snel veranderde dat lood in veren en vloog ik van de trap af! Hij paste gewoon. Een broek die ik op de gok kocht, paste. Het klinkt misschien voor vele van jullie heel normaal, maar voor mij is dit een schot in de roos. Ik ben slanker, ik ben dunner en kan heus gewoon kopen wat ik leuk vind, zonder die stomme vraag te stellen of ze misschien een maatje groter hebben, waar ik het antwoord 9 van de 10 keer al van wist.

IMG_20140716_222412
Deze broek heeft me aan het denken gezet. Het gevoel dat ik had, op dat moment toen ik de broek paste was zoveel mooier dan al die stomme momenten na een dag shoppen met een lege tas. Ik wil nooit meer het gevoel hebben dat iets wat ik leuk vind, ik niet kan kopen. Ik ben gelukkiger dan ooit, gezonder en shoppen is zoveel leuker. Dit stukje is gewoon om aan te geven, dat als je je iets wilt, met of zonder steun, als je het bereikt je echt een stuk gelukkiger bent. Sommige mensen houden al snel op met het doel die ze voor ogen hebben. Maar verander je doel en in allemaal kleine doelen, en ook jij gaat het dan halen. En dan kun je je net zo gelukkig voelen als dat ik op het moment voel.

Want zomaar een spijkerbroek passen wat normaal een shopweekend duurt, is zoveel mooier dan dat stomme frietje met mayonaise…

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

23 reacties

 • Reageer Kelly caresse 12 augustus 2014 om 06:51

  Wat een mooi geschreven artikel met een heftig verhaal zeg. Heftig dat het zo’n grote strijd was altijd en dat je er niet helemaal gelukkig door was. Ook mooi hoe je de boodschap doorgeeft met motivatie voor anderen
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Vlogweek dag 2 dinsdag : gezellig bij Sunseeree, eten bij m’n schoonouders en boodschappen doenMy Profile

 • Reageer Marion 12 augustus 2014 om 07:39

  Ik geef eerlijk toe dat ik meteen de neiging had om vanuit mezelf te reageren. Dat die spijkerbroek én dat patatje niet de reden van jouw geluk zouden moeten zijn, maar dat is niet eerlijk. Ik vergeet daarbij namelijk één ding: Jij bent nu wél gelukkig. Ik was niet gelukkig toen ik een normaal gewicht had, ik was ook niet gelukkig toen ik ondergewicht had. Bij mij had het niets met mijn gewicht te maken. Ik had (en heb) een veel te laag zelfbeeld. Dat heb jij niet. Je zegt het al: Ik voel me beter, gezonder, gelukkiger. En dát is nou precies waar het om gaat. Ik ben trots op je dat je dit bereikt hebt op deze manier en ik ben blij dat je je nu zoveel beter voelt. Dat je die prachtige broek aankan. Je kan trots op jezelf zijn meid. Top! Liefs!
  Marion onlangs geplaatst…PeterMy Profile

 • Reageer Angela 12 augustus 2014 om 07:48

  Ik vind het heel knap dat je zo een strijd met je gewicht hebt doorgemaakt, maar dat het uiteindelijk gelukt is jouw doel te bereiken. Fijn dat je nu zo lekker in je vel zit!
  Angela onlangs geplaatst…Mijn ervaring met de 7 minute workout appMy Profile

 • Reageer Miranda 12 augustus 2014 om 09:01

  Wauw Bibian. Wat een verhaal! Mooi geschreven en zo waar!
  Miranda onlangs geplaatst…DIY; wat moet je met al die lege blikjes?My Profile

 • Reageer Marjon 12 augustus 2014 om 09:22

  Wauw, mooi geschreven en zo herkenbaar. En heerlijk als je in de winkel kleren kan kiezen om de reden dat je ze leuk vindt,in plaats van dat ze passen..*eigen ervaring*.
  Dat is ook een grote motivatie voor mij,naast dat ik me met minder kilos ook gezonder voel.

 • Reageer Silvia 12 augustus 2014 om 09:40

  Wat heb je dit oprecht geschreven, knap! Je verwoordt het gevoel van veel vrouwen heel goed, dankjewel 🙂

 • Reageer Jess 12 augustus 2014 om 09:40

  Mooi om te lezen! In principe moet het niet uitmaken hoe je eruit ziet maar wanneer je je goed voelt in je lichaam heeft dat absoluut z’n weerslag op je gemoed. Leuke kleren kunnen kopen, maakt gewoon gelukkig. Tenminste, mij wel. Dat is waarschijnlijk ook een van de redenen dat ik het niet erg vind om te investeren in positiekleding. Ik weet namelijk af ik me fijner voel met dat uitdijende lichaam als ik leuke kleding heb om te dragen.
  Jess onlangs geplaatst…Douchespeaker + crappy badkamertourMy Profile

 • Reageer Annemarie 12 augustus 2014 om 10:13

  Yes! Jij verwoordt het precies zoals het is en moet zijn. Zelf blijf ik jojoen en ben nu dus net weer begonnen met opletten maar ook genieten. Mijn doel moet ik nog even bepalen (waarschijnlijk een paar tussendoelen) want op de kilo’s alleen moet het niet meer afhangen. Succes met je verdere tocht, ik volg je!

 • Reageer Anne Solveig 12 augustus 2014 om 10:13

  Wat een prachtig artikel Bibian! Echt, wauw!! Topper!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…Thoughts Lately #13 – Happy, nog meer Radler en weekendjesMy Profile

 • Reageer Eilish 12 augustus 2014 om 10:32

  Wat fijn dat je je nu zo goed voelt!
  Eilish onlangs geplaatst…Beauty ♥ Catrice Metallure Collection | 2 lipsticksMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 12 augustus 2014 om 10:53

  Ja, het heeft te maken met of je voor de korte termijn bevrediging gaat of voor de lange termijn. Zo’n patatje met is éven heel erg lekker. Maar hem niet nemen, is op de lange termijn fijner!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…BuitenkledenMy Profile

 • Reageer Petra 12 augustus 2014 om 11:11

  Ik vind het oprecht knap dat je de strijd met de overtollige kilo’s bent aangegaan en dat jij als winnaar uit de bus bent gekomen. Fijn dat je nu een stuk gelukkiger bent. Dat verdien je.
  Petra onlangs geplaatst…Lars’ favorieten: Buurman & BuurmanMy Profile

 • Reageer Dita 12 augustus 2014 om 11:20

  Wauw wat mooie geschreven!
  Dita onlangs geplaatst…Verhuizen #4My Profile

 • Reageer Shirley 12 augustus 2014 om 11:41

  Prachtig! En good job! Ik weet hoe frustrerend het is en allemaal nog kan zijn. Maar je bent enorm goed bezig en deze broek pakken ze je niet meer af!
  Shirley onlangs geplaatst…Vergelijking: Nuna Pepp Luxx & Quinny Zapp Xtra2My Profile

 • Reageer Eline 12 augustus 2014 om 12:20

  Ik ken de strijd tegen overgewicht helaas maar al te goed. Bibian je mag trots zijn op jezelf en wat je bereikt hebt! Ik kan me ook niks voorstellen bij een broek op de gok kopen en er dan in passen, ik herken de strijd.
  Eline onlangs geplaatst…Runderstoofpot met zoete aardappel, flespompoen en yamMy Profile

 • Reageer Odile 12 augustus 2014 om 16:01

  Mooi geschreven zeg! Ik denk dat afvallen heus wel helpt als je te zwaar bent en weer wat slanker wilt zijn. Als je die leuke broek weer past voelt dat als een overwinning. Maar dan moet je zelfbeeld eigenlijk ook mee groeien. Anders blijf je toch het idee houden dat je ‘te dik’ bent. Dat is mijn ervaring.
  Je mag in ieder geval enorm trots op jezelf zijn want je hebt het aan je eigen harde werken te danken dat je die leuke broek nu aan kunt! 🙂
  Odile onlangs geplaatst…Love2Wait herfst/ winter 2014My Profile

 • Reageer Jennifer 12 augustus 2014 om 16:55

  Ik kan me niet voorstellen hoe dat moet zijn omdat ik het grootste deel van mijn leven ondergewicht had, maar ik kan me wel inleven in je verhaal en hoe onzeker het je maakt om anders te zijn dan het gemiddelde.
  Jennifer onlangs geplaatst…Brief naar Valencia, with loveMy Profile

 • Reageer Hester 12 augustus 2014 om 23:21

  Wat een eerlijk stukje! Ik snap dat het een hele opluchting voor je is dat je gewoon ‘zomaar’ iets kan kopen. Mooi om te lezen dat je dat doel hebt bereikt 🙂

 • Reageer Anneleen 13 augustus 2014 om 09:24

  Wauw Bibian! Wat een knap artikel! Heb je heel mooi verwoord. Ik vind het erg mooi om te lezen hoe dat je een “klik” in je hoofd kan maken. Je stelt voor jezelf een doel op en gaat hier voor. En wanneer je dit kan, wanneer je deze moed hebt gevonden, kan je volgens mij nog ontzettend veel mooie dingen bereiken.. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Liefs!

 • Reageer ilona 20 augustus 2014 om 13:13

  wat goed!! Staat je leuk. Ik zag die broek ook en vond ‘m super leuk maar helaas pas ik er (nog) niet in.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge