Lifestyle, Persoonlijk, WeightWatchers

Het verhaal achter de 50 kilo

weightwatchers
We kregen laatst een heel lief mailtje van een bezoekster die heel erg geïnteresseerd was in ons afval-verhaal. Ze was benieuwd naar het verhaal achter de 50 kilo gewichtsverlies! Zij had een aantal vragen en aangezien we nog steeds dagelijks e-mails, comments en berichtjes krijgen over Weight Watchers en ons avontuur daarmee, besloten we om er toch nog een blogje aan te wijden. We zijn nu meer dan een jaar geleden begonnen met ons Weight Watchers-avontuur, kun je nagaan!
Onze bezoekster had een hele vragenlijst voor ons en die gaan we gewoon puntsgewijs beantwoorden, komtie!

wwavontuurWat deed jullie precies besluiten om met Weight Watchers te starten (wat was de druppel)?
Bibian: Ik ben mijn hele leven al zwaar geweest maar in tussenposes ook erg slank. Ik viel na elk dieet ontzettend veel af maar kwam ook direct weer aan. Voordat ik zwanger werd had ik het Cambridge dieet gevolgd… Het Cambridge dieet is een dieet met shakes. Ik viel in zeer korte tijd ontzettend veel af. Als je het mij toen vroeg, was Cambridge het top dieet der diëten maar dat zijn altijd momentopnames. Het was ontzettend zwaar en toen ik zwanger werd had ik de kilo’s er binnen 4 weken dubbel en dwars weer aan en daarbij kwamen ook nog eens de zwangerschapskilo’s. Omdat ik al eens eerder succesvol was afgevallen met Weight Watchers besloot ik tijdens mijn zwangerschap om het met Manon na de bevalling weer op te pakken. Waarom ik voor Cambridge had gekozen? Omdat dat lekker snel gaat (te fout) en snel afvallen wil natuurlijk iedereen. 1,5 maand nadat River was geboren, was ik zo klaar met mijn lijf dat ik niet langer wilde wachten, weg met dat vieze lichaam en wel nu meteen. Ik wilde klimmen en klauteren met River en niet in een hoekje op een stoel wachten tot hij klaar was met spelen.

Manon: Voor mij was de druppel de zomervakantie in 2013. Ik moest bijna huilen in ons hotel omdat ik die verdomde bikini weer aanmoest, ik voelde me zo onzeker, vies, lelijk en dik… Na de vakantie heb ik ook geen vakantie fotoboek gemaakt. Dit doe ik ieder jaar maar ik vond deze foto’s zo walgelijk, echt afschuwelijk. Ik schaamde me voor mijn eigen lichaam. Bibian wilde sowieso al gaan Weight Watcheren na haal zwangerschap en ik besloot met haar mee te doen.

Welke verwachtingen/doelstellingen hadden jullie gemaakt?
Bij Weight Watchers werk je met een soort van “vaste” doelen. Je gaat eerst voor 5% gewichtsverlies, dan 10% en je krijgt per 3 afgevallen kilo’s een ster(sticker). Ook hadden we tussentijdse doelen: dan en dan willen we 10 kilo kwijt zijn. Ook toen Manon richting het “eind” liep, stelde zij samen met onze coach haar streefgewicht vast.

wwdagelijks
Welke tegenslagen zijn er geweest?

Och, welke niet? We hebben allebei last gehad van een plateau (niet meer afvallen terwijl je je wel aan het dieet houdt), geen/weinig motivatie en zoals jullie wel weten heeft Bibian even een WW-break gehad. Dit is allemaal maar tijdelijk en op zulke momenten moet je weer even helemaal terug gaan naar het begin: WAAROM ben ik ook alweer begonnen? Manon pakt gewoon die afschuwelijke vakantiefoto’s erbij en Bibian denkt weer terug aan de tijd waarin ze niet fijn kon winkelen en teleurstelling na teleurstelling te verwerken kreeg door haar lijf.

Wanneer begon je lichamelijk verschil te merken?
Dat duurde wel eventjes hoor! Je merkt het stiekem wel (aan kleding) maar je wilt het niet zien of geloven. Maar na een kilo of 7/8 konden we al onze kleding niet meer fatsoenlijk aan, moesten er riemen in broeken komen en konden we kleinere kledingmaten shoppen. We hielden ook onze maten bij, de omtrek van onze buik, billen en armen zodat we hier ook konden ZIEN dat we aan het afvallen waren.

bibianwwupdate
Wanneer begon je mentaal verschil te merken?

Van binnen voelden we al heel snel verschil: we waren al met een paar weken veel energieker, fitter en zaten lekkerder in ons velletje. Ook geeft het een boost als je lekker op dreef bent: wij kunnen dit en wij gaan ons doel halen!

Hoe zou je jezelf nu opschrijven in vergelijking met hoe je toen was?
Bibian: Trots, zelfverzekerd en gelukkig. Drie woorden die elke dag wel eens voorbij komen. Ik ben er nog niet maar heb al wel super veel bereikt. Het is nu gewoon op een laag pitje komen te staan vanwege de zomer, de vakanties etc. Ik probeer wel zo min mogelijk aan te komen en als ik wat aan kom gelijk die kilo er weer af te krijgen. Op dit moment ben ik weer back on track na de vakantietjes, dus ik hoop dat het nu met een langzaam vaartje richting mijn streefgewicht gaat. Het hoeft nu niet meer snel, ik vind mezelf al 10 keer beter dan voorheen. Het kan alleen nog veel beter en daar werk ik nu aan!

Manon: Ik ben nu dan wel zwanger maar ik voel me zooooveel beter, zelfverzekerder en mooier dan voorheen. Toen ik net klaar was met Weight Watchers vond ik het niet meer vervelend om in spiegels te kijken, foto’s van mezelf te zien en sowieso mezelf te LATEN zien. Dat je ineens leuk kan winkelen zonder teleurstellingen en uiterlijke dingen zijn niet eens het belangrijkste voor mij. Dat ik me mezelf weer voel in mijn lichaam en dat ik trots ben op hoe ik er uit zie, dat is hetgene wat het meeste telt voor mij.

Tips wat betreft valkuilen?
Bibian: Valkuilen? Die ken ik niet. Nee grapje, valkuilen genoeg. Ik geef er soms gewoon aan toe. Niet elke dag maar weet je dat je volgende week een verjaardag hebt waar je lievelingstaartje geserveerd wordt, houd er dan rekening mee en ontzeg jezelf dat taartje niet maar neem hem gewoon. Kijk wel uit dat je niet elke dag zulke feestjes hebt want dan werkt het natuurlijk niet. Mocht je een keer helemaal in een valkuil komen, probeer je daarna weer te hervatten en jezelf te vertellen waarom je het doet. Ik denk altijd, hoe meer je jezelf verbiedt hoe erger je datgene wil hebben. Als je iets niet mag dan wil je het 10 keer zo graag, dus gun jezelf af en toe wat lekkers!

Manon: Mijn valkuilen waren (en zijn) feestjes en gelegenheden waar gegeten wordt. Ook kan ik niet “een koekje” nemen, ik moet er minstens 6 nemen bij wijze. Mijn tip: haal dat soort onzin niet in huis, en begin er ook niet aan. Nee, ook niet één dropje, want dat worden er toch wel weer 10. Gun jezelf ook dingen: neem 1x in de week een lekker frietje of een pizza. Eet op een verjaardag een klein taartje. En laat het los als het even niet meer gaat!

uitgelichtafvallen
Welke dingen heb je nu echt veranderd om te voorkomen dat de kilo’s niet terug eraan komen?

Bibian: Geen energy drankjes meer, juiste keuzes maken in de supermarkt. Je hebt 4 verschillende hamburgers, ik weet precies welke ik moet nemen qua punten. Zo neem je in je dagelijkse boodschappen al goede beslissingen. Mocht ik een paar dagen lekker fout gegeten hebben, probeer ik mezelf daarna weer te hervatten, want als je te ver gaat kom je er niet meer uit.
Manon: Ik drink (bijna) geen suikerhoudende drankjes meer, als ik iets neem dan is het light of iets zonder toegevoegde suikers (sinaasappelsap, appelsap). Ook weet ik wat goede ontbijtjes en lunches zijn. Onbewust maak je toch goede keuzes. Ik kom nu dan wel aan door mijn zwangerschap maar volgens mij verloskundige zijn dat echt babykilo’s en geen vreetkilo’s haha. En wederom: neem lekker een koek bij de koffie of een bakje chips ’s avonds. Dat helpt bij mij echt!

Welke dingen doen jullie nu juist wel die je toen niet deed?
Bibian: Meer water drinken en niet zoveel frisdrank. Ook niet te pas en te onpas iets naar binnen werken maar echt mezelf eerst afvragen of ik er wel zin in heb en of het nodig is om rond 4 uur bijvoorbeeld nog een koek naar binnen te werken terwijl om 6 uur het avondeten op tafel staat.
Manon: Ik probeer meer te drinken, gezondere keuzes te maken en regelmatig eten… Eigenlijk gaat het heel erg vanzelf. Als ik bevallen ben in november (en de kraamperiode is voorbij, kerst en oud&nieuw zijn geweest) en ik vind mezelf nog te zwaar, dan ga ik zeker weer het programma van Weight Watchers gebruiken om mijn eigen gewicht weer te bereiken!

Voor diegene die nieuw zijn op onze blog, lees deze artikelen nog eens voor onze tips, ervaringen en verhalen!
Ons Weight Watchers verhaal.
Weight Watchers in het gezin.
Weight Watchers in het echte leven.
Hoe gaat een Weight Watchers cursus?
Onze Weight Watchers favorieten.
Manons voor- en nafoto’s.

LiefsBibianManon2

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

28 reacties

 • Reageer Tessa 19 augustus 2014 om 13:16

  Jullie zijn al ver gekomen. Manon, knap van je dat je dan wel die vreselijke vakantiefoto hebt laten zien.

 • Reageer Miranda 19 augustus 2014 om 13:17

  wow wat interessant om te lezen. Ik vind het zo knap van jullie! Heb ik al vaker gezegd geloof ik haha, maar ach! Het mag gezegd worden toch!
  Miranda onlangs geplaatst…De nieuwe ikea catalogus 2015 is er!!My Profile

 • Reageer kim 19 augustus 2014 om 13:23

  Leuk dat jullie hier nog eens een ‘samenvattend’ artikel over schrijven, ik denk dat jullie voor velen een inspiratie zijn wat betreft afvallen! Super wat jullie bereikt hebben! Ik zou zelf graag een paar kilootjes afvallen maar vind het zo moeilijk om er echt eens moeite voor te gaan doen….
  kim onlangs geplaatst…Would you rather tag + mijn mening over make-upMy Profile

 • Reageer Vanessa 19 augustus 2014 om 13:29

  Leuk om jullie verhaal te lezen. Knap dat jullie samen zoveel zijn afgevallen!
  Vanessa onlangs geplaatst…WINACTIE: Je favoriete foto op een canvasdoek!My Profile

 • Reageer Jennifer 19 augustus 2014 om 14:00

  Manon, misschien een vervelende vraag, misschien ook niet, maar zie je nu tijdens je zwangerschap je lichaam buiten je buik om ook veranderen, of niet? Zwangerschapskilo’s geloof ik wel, maar ik zie ook zo vaak om me heen dat mensen na een afvalproces zwanger worden en dan over hun hele lichaam weer aankomen in plaats van alleen waar nodig en dat het na de bevalling ook echt te zien is dat ze niet alleen een dikke buik hebben gekregen. Bij jou kan ik dat moeilijk beoordelen/zien vanaf de foto’s, maar ik ben wel benieuwd. En hoe ga je nu bijvoorbeeld met zwangerschapscravings om? Laat je het gewoon gaan of probeer je je er tegen te verzetten?
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 13My Profile

  • Reageer Manon 19 augustus 2014 om 17:17

   Oh totaal geen vervelende vraag hoor! Ik ben over het algemeen wel aangekomen zeg maar, maar dat komt ook omdat ik er geen rekening mee hou. (Wel pas ik gewoon mijn jasjes in m’n eigen maat gewoon nog, alleen gaan ze niet meer dicht maar bij m’n armen zitten ze gewoon nog normaal zeg maar.) Als ik gewoon “normaal” zou eten dan was ik waarschijnlijk iets minder aangekomen dan dat ik nu ben (zo’n 8 kilo nu). Maar ik heb het laten varen en ik kan af en toe echt vreten zeg maar. Kijk… Stel ik kom 18 kilo in totaal aan, 12 daarvan ben je al snel na de bevalling weer kwijt. Die extra kilo’s, tja so be it! Die gaan er ook heus wel weer af. Ik geniet van mijn zwangerschapscravings, chocoladerepen en lekkere broodjes tussen de middag. En je lichaam verandert ook gewoon tijdens zo’n zwangerschap, het is niet nogal wat voor een vrouwenlichaam… En al ben ik straks 5 kg zwaarder dan mijn “startgewicht”, tja ik heb dan wel een kind op de wereld gezet!

   • Reageer Jennifer 19 augustus 2014 om 17:57

    Goed van je dat je er dan wel zo instaat. Ik vind het zelf wel heel moeilijk om de kilo’s te laten gaan. Mij is altijd geleerd dat ik op gewicht moet blijven en moet blijven sporten wegens erfelijke dingen als diabetes, dus het is mij altijd al aangeleerd dat ik bijvoorbeeld niet toegeef aan cravings en vreetbuien. Ik heb nog nooit zo zwaar gewogen als nu, en sinds ik weet dat ik zwanger ben is er nog maar 1 kilo bij (zouden er meer kunnen zijn, maar daarvoor had ik al weken geen weegschaal meer gezien) maar ik weet wel dat ik nog nooit zo zwaar ben geweest en dan heb ik de 60 nog niet eens bereikt… Dus dat wordt nog wat. Ik merk overigens alleen aan de knopen van mijn broeken dat het tijd wordt voor wat anders, maar verder gelukkig inderdaad niet.. Mijn moeder is bijvoorbeeld ook zo slank als ik zwanger geworden maar bij haar zijn de kilo’s er nooit meer afgegaan, en daar ben ik zelf ook altijd een beetje bang voor. Maar we zullen inderdaad wel zien waar het schip strandt, alles voor het kleintje!
    Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 13My Profile

    • Reageer Manon 19 augustus 2014 om 18:25

     Ah ja… In het begin had ik er ook iets meer moeite mee dan nu. En te weinig eten is niet goed voor je baby he, kan hij/zij groeiproblemen krijgen! En houd in je achterhoofd: 12 kilo is puur baby/zwanger/tieten/vruchtwater/bloed/weet ik t allemaal. En je bent al op de helft dus nu mag je ook wel aankomen hoor (MOET ZELFS! Dus vreet maar een reep chocola weg ;))

     • Jennifer 19 augustus 2014 om 22:35

      Dan gaan we morgen op advies van jou maar eens even een supermarkt plunderen, haha. Volgens mij eet ik wel meer dan voldoende (6 eetmomenten) maar dan eet ik mandarijntjes en banaantjes in plaats van chocola. Wat je niet in huis haalt … Wat overigens ook nog niet echt geldt, want ik woon gewoon tegenover de Jumbo, haha. Maar goed, blijft moeilijk, kom ik vast ook wel overheen.
      Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 13My Profile

 • Reageer Ilona 19 augustus 2014 om 14:22

  Zo knap!! Echt super van jullie. De gewichtsgrafiek van Bibian is mijn droom gewichtsgrafiek. Helaas loopt het bij niet soepel naar beneden 🙁 Goede motiviatie blogje dus!

 • Reageer Jessica 19 augustus 2014 om 14:30

  Interessant om te lezen hoe jullie alles hebben ervaren. Het is voor mensen die afvallen en willen afvallen een goed inspiratiebron.

 • Reageer Marion 19 augustus 2014 om 15:08

  Knap wat jullie bereikt hebben. Echt, super. Toch is het opvallend hoe streng we altijd voor onszelf zijn. Ik heb jouw voor en na foto’s bekeken, Manon en ik moet eerlijk zeggen dat mijn eerste reactie in eerste instantie was ‘Wat ben je nu dun’, terwijl jouw eerste reactie is ‘Wat was ik toen dik’. Dat is mens eigen, ik ken het als geen ander. Ik vind het superknap wat jullie bereikt hebben en ik ben heel blij dat jullie je zoveel beter voelen, maar wat er ook gebeurt in de toekomst, ik hoop echt dat jullie (mijzelf en iedereen trouwens inbegrepen) je nooit meer zullen schamen voor jezelf. Jullie zijn zulke toffe, lieve meiden. Zo. Dat moest ik even kwijt.
  Marion onlangs geplaatst…Wat zit er nou weer in die tas?My Profile

  • Reageer Manon 19 augustus 2014 om 17:12

   Gek he eigenlijk… Inderdaad het is mens-eigen! Als ik nu die foto’s bekijk denk ik ook: jeeeee wat dun/slank! Maar nu ben ik trots op mijn bolle babybuik <3

 • Reageer Eline 19 augustus 2014 om 15:58

  Wat naar dat jullie zo negatief over jullie dikkere zelf praten 🙁 Alsof jullie toen niks waard waren!
  Eline onlangs geplaatst…Quinoa bieten feta gerechtMy Profile

  • Reageer Manon 19 augustus 2014 om 17:12

   Als je je niet als jezelf voelt, vind je ook dat je weinig waard bent… Je voelt je dan echt down, lelijk en rot 🙁 Maar we hebben er wat aan gedaan en nu zijn we ook echt trots op onszelf hoor ^^! Lieve reactie <3

   • Reageer Eline 20 augustus 2014 om 12:14

    Ik ben ondertussen ruim 35 kilo lichter dan dat ik op mijn zwaarst was en ik moet er nog minstens 30 afvallen. Ik heb dus echt ernstig overgewicht. Ondanks dat ik niet gelukkig ben met mijn gewicht ben ik wel gelukkig met mezelf. Ik hoop dat jullie dat ook zijn nu!
    Eline onlangs geplaatst…Gemarineerde zalm met gewokte groentenMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 19 augustus 2014 om 16:28

  Wow jullie zijn samen mijn gewicht in kilo’s kwijt geraakt, en wat een bewondering heb ik daarvoor! Heel knap hoe jullie zo hebben doorgezet en motivatie van elkaar konden krijgen. En ook toen jullie voller waren, waren jullie nog steeds dezelfde lieve Manon en Bibian! 🙂
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Actie voor moeders met dochtersMy Profile

  • Reageer Manon 19 augustus 2014 om 17:10

   Lief ^^!!!! Dankjewel Kel <3

 • Reageer Chantal 19 augustus 2014 om 16:35

  Top meiden!
  Jullie waren voor mij de inspiratie om ook te gaan beginnen!
  En nu na 3 weken vakantie alweer helemaal back on track!
  Het gaat langzaam maar dat vind ik prima!
  Chantal onlangs geplaatst…De week van Chantal #2My Profile

 • Reageer Marike 19 augustus 2014 om 17:44

  Echt bewonderenswaardig wat jullie hebben bereikt!
  Marike onlangs geplaatst…Hippe hydrofiele doekenMy Profile

 • Reageer Dita 19 augustus 2014 om 18:03

  Ik vind het zo knap van jullie, toppers!
  Dita onlangs geplaatst…Aankopen van Loods5 ZaandamMy Profile

 • Reageer Odile 19 augustus 2014 om 19:28

  Vind het echt ontzettend knap. Vooral het blijven volhouden/ het weer oppakken. Leuk om zo te lezen hoe jullie het afvallen aanpakken!

 • Reageer Miriam 19 augustus 2014 om 20:05

  Toppers! En dat komt uit de grond van mijn hart.

 • Reageer Annet 19 augustus 2014 om 20:48

  Hee Manon en Bibian,
  Wat een super fijne en motiverende blog is dit!
  Super bedankt. Dit inspireert enorm :).
  Veel herkenningspunten en goede tips gehoord.
  Klasse hoe jullie dit gefikst hebben.
  Voor Bibian; nog veel succes met de laatste kilootjes
  en Manon; lekker genieten nu van dat kleine wondertje in de buik en naderhand komt dat met de kilo’s ook wel helemaal goed, daar ben ik van overtuigd.
  Thanks meiden!
  Liefs xx

 • Reageer Betty 19 augustus 2014 om 20:49

  Wat een verschil! En wat ontzettend goed van jullie! Succes nog ff Bibian! Het gaat je vast lukken om je streefgewicht te behalen, al vind ik dat je er nu al prachtig uit ziet! En Manon: dat komt ook helemaal goed na de zwangerschap. Nu lekker een gezond, dik beebje kweken 😉
  Betty onlangs geplaatst…Mijn zwangerschap: week 35My Profile

 • Reageer Jenn 19 augustus 2014 om 21:24

  Echt super knap wat jullie bereikt hebben!
  Jenn onlangs geplaatst…Blijmakertjes #3My Profile

 • Reageer Renee 19 augustus 2014 om 21:49

  Jeetje meiden, wat een prestatie! Echt heel gaaf om te zien! Zelf ben ik 12,5 kg afgevallen dmv WW in 2012. Hierna kwam er 2,5 bij en daarop bleef ik schommelen, wat ik prima vond. Op dit moment ben ik exact 24 weken zwanger en 8 kg aangekomen. Zit nu dus gewoon nog onder m’n zwaarste gewicht! Ik ben echt een Bourgondiër en kan niet op de bank zitten zonder de zak chips leeg te eten die in de kast ligt. Nu ik zwanger ben eet ik overdag echt gezond en goed, maar in de avonden gaat de snaai la toch open. Niets meer in huis halen is zo makkelijk gezegd! Ach, ik probeer het te beperken en eet niet voor 2. Een tijdje heb ik suikervrij gegeten en ik voelde me daar super bij, maar ik miste toch wat dingetjes. Ik wil na m’n zwangerschap weer WW gaan doen, om weer in het gareel te komen en erin te blijven!

 • Reageer Faye 19 augustus 2014 om 23:22

  Knap hoor meiden! Toen ik na een jaar High School in Amerika terug kwam naar Nederland ben ik ook goed afgevallen met Weight Watchers. Het fijne aan dit dieet is inderdaad dat je jezelf niet alles hoeft te ontzeggen. Ik ben nu ook bezig met afvallen maar dan onder begeleiding van de sportschool, ook heel goed te doen!
  Faye onlangs geplaatst…Open brief aan alle gescheiden ouders van NederlandMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge