Persoonlijk, Zwanger

Lieve Leo

lieveleo
Lieve Leo,

Leo? Ja, dat is een grapje wat ontstaan is tijdens onze vakantie naar Frankrijk. Ik pakte een flesje cola uit de schappen en daar staan tegenwoordig namen op. Ik greep toevallig naar een flesje met de naam “Leo” erop. Oma (mijn moeder) zag dat als een stille hint en sindsdien word je Leo genoemd. Natuurlijk wordt dat niet jouw echte naam, die heb je al gekregen van ons en we noemen je steeds vaker zo! Maar voor nu ben je gewoon even kleine Leo.

Een half jaar geleden “besloten” je vader en ik om voor een kindje te gaan. We hadden nooit, maar dan ook nooit gedacht (en gehoopt) dat het al meteen zou lukken. De ochtend van de positieve zwangerschapstest vergeet ik echt nooit meer. Wat was ik blij! Het heeft even geduurd voordat ik besefte dat ik moeder zou worden. Ik geloofde het niet en ergens durfde ik het ook niet te geloven. Na een aantal weken, positieve echo’s en een groeiend buikje begon het besef echt te komen: wij worden papa en mama! Sindsdien zijn we allebei helemaal in de wolken en vind ik het zwanger zijn geweldig. Ik had nooit gedacht dat het zo leuk zou zijn.

Natuurlijk zijn er onzekere en angstige momenten, maar 98% van de tijd vind ik het fantastisch om jou te dragen. Het allereerste spannende moment was de combinatie-test, wat was ik nerveus! Gelukkig zag alles er goed uit en kreeg je al je eerste complimentjes. Eenmaal thuis, met een goede uitslag, heb ik toch wel wat tranen van opluchting gelaten hoor… Toen ik 12 weken zwanger was, en de beruchte mijlpaal bereikt had, viel er een soort last van mijn schouders af. De wereld mocht het weten en ik kon vol trots dan “echt” zwanger zijn. Daarna, met 16 weken, kwamen we erachter dat je een jongetje bent. Die dag was heel erg emotioneel en zรณ bijzonder. Ik kan niet precies beschrijven waarom, maar dat gevoel dat we een zoon krijgen…

Vervolgens weer zo’n mijlpaal: de 20 weken-echo. Weer ontzettend zenuwachtig maar gelukkig was alles weer positief en kon ik weer een beetje meer genieten van de zwangerschap! Rond 18 weken begon ik jou te voelen, eerst waren het kleine bubbeltjes, daarna steeds harder. Nu schop je me al flink hard soms en ik kan dan alleen maar glimlachen van trots! Ik vind het zo gezellig om altijd samen te zijn. Soms maken we al echt contact en dat vind ik dan zo bijzonder… Eigenlijk is alles bijzonder en ik geniet met volle teugen van al je kleine, zachte beweginkjes maar ook net zo van je karateschoppen!

Ergens vind ik het ook heel erg eng hoor… De laatste loodjes, de bevalling, de eerste dagen dat je er bent, het moeder worden, de verantwoordelijkheid! Maar ik weet zeker dat we het samen, met z’n drietjes, heel goed gaan doen. Straks zijn we echt een gezin en daarop kan ik niet wachten. Voor nu moet je nog even blijven zitten zodat je gezond en wel de wereld in kunt komen en meteen de drukte en hysterie van Sinterklaas, kerst en oud&nieuw mee gaat maken. Ik kan niet wachten om met je te pronken, te knuffelen, kroelen, kussen en hopelijk ook te voeden met mijn eigen mamamelk.

Lieve Leo, mama gaat nog even de broedkip uithangen maar half november mag je wel komen hoor! We wachten met smart op je!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer Lysha 25 augustus 2014 om 13:20

  Ach, wat lief! Je kunt echt merken dat je trots bent op je zwangerschap en je kindje ! Ben super benieuwd naar als het straks geboren is en je blog verhalen, maar eerst nog maar even genieten van je zwangerschap ! Haha je zult wel denken wie is dat nou, nou een trouee volger die eigelijk nooit heeft gereageerd maar nu moest het even hoor !

  Ps. Mijn moeder heeft ook verhaaltjes over haar zwangerschap van mij “geschreven” het is echt enorm interessant en leuk om terug te lezen als je laten groot bent! Leuk dat je dat doet.

  Succes nog even op je baby-wolk !

  Groetjes.

  • Reageer Manon 25 augustus 2014 om 14:27

   Leuk dat je een comment achterlaat ๐Ÿ˜€ Dankjewel voor je complimentje en wat bijzonder dat jouw moeder ook verhaaltjes geschreven heeft. Lijkt me heel leuk om terug te lezen inderdaad!

 • Reageer Jess 25 augustus 2014 om 13:27

  Wat een lieve brief! Daar gaat Leo heel trots op zijn als hij later groot is. Nog een paar maandjes en dan ben je gewoon mama. En ik moet zeggen, ik ben ook heel benieuwd naar baby Leo ๐Ÿ™‚
  Jess onlangs geplaatst…BlootgewoonMy Profile

 • Reageer Isabel Cristina 25 augustus 2014 om 13:41

  Wauw, wat een leuke en mooie brief! Erg mooi geschreven!
  Isabel Cristina onlangs geplaatst…Small BagMy Profile

 • Reageer Vanessa 25 augustus 2014 om 13:41

  Dat heb je mooi geschreven! Nog een paar maandjes wachten en dan ben je mama. Ik ben als lezeres ook wel benieuwd naar dat kleine mannetje hoor ๐Ÿ™‚
  Vanessa onlangs geplaatst…Yves Rocher Hydra Vรฉgรฉtal | Reinigingsmelk en tonicMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 25 augustus 2014 om 13:45

  Wauw ik krijg kippenvel van hoe mooi je dit beschrijft en lieve Leo je mag onwijs trots zijn op je mama! Ze houdt nu al zoveel van je samen met je papa. Ik ben ook heel benieuwd naar je! ๐Ÿ™‚
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Mommy monday: De achternaam van je kindjeMy Profile

 • Reageer Marion 25 augustus 2014 om 13:46

  Ik schrok wel even (sorry voor alle Leo’s in de zaal). Wat een lieve brief. Leuk om die te schrijven nog voordat … Leo er is ๐Ÿ˜€
  Marion onlangs geplaatst…RokenMy Profile

  • Reageer Manon 25 augustus 2014 om 14:27

   HAHAHA. Nee Leo staat ook รฉcht niet op ons lijstje hoor… ๐Ÿ˜›

 • Reageer Petra 25 augustus 2014 om 13:58

  Wat lief! Mooi voor later. Daarom schrijf ik ze ook aan mijn kinderen. Jullie kindje gaat in een heel warm nestje terecht komen.
  Petra onlangs geplaatst…Wonen aan de rand van een natuurgebiedMy Profile

 • Reageer Dita 25 augustus 2014 om 14:26

  Wauw wat mooi geschreven! ๐Ÿ™‚ Mooi om zo’n brief te schrijven voordat het kindje komt.
  Dita onlangs geplaatst…Onze lieve schatjes Lana en AmigoMy Profile

 • Reageer Madelaine 25 augustus 2014 om 14:52

  Ahw wat lief geschreven zeg.

 • Reageer Kim 25 augustus 2014 om 16:05

  Wat ontzettend lief.

 • Reageer Eline 25 augustus 2014 om 16:10

  ah wat schrijf je het ontzettend lief! Wat heeft jouw zoon een geluk later, hij kan lezen hoe hij vanaf dag 1 ontzettend gewenst was en meteen vanaf het begin enorm geliefd <3
  Eline onlangs geplaatst…Zoete paprika soepMy Profile

 • Reageer Kimberley 25 augustus 2014 om 18:01

  Wat een onwijs lief en mooi stukje.
  Heel veel succes met de laatste loodjes!
  Kimberley onlangs geplaatst…Winactie | Lip SmackersMy Profile

 • Reageer Gwen 25 augustus 2014 om 18:14

  Mijn vader heet Leo ๐Ÿ˜‰ Anyway, hier na drie blogbrieven aan Olivia ook begonnen aan een blogbried naar de baby. Zo leuk om te doen soms! Ik herken je ‘angst’ ah einde van mijn schrijfschriftje bij Olivia toen, mr nergens voor nodig: het gaat vanzelf, zul je zien ๐Ÿ™‚
  Gwen onlangs geplaatst…Tag: Papa aan het woordMy Profile

 • Reageer Shay 25 augustus 2014 om 18:16

  Onwijs mooi geschreven , en daar mag je zeker trots op zijn!

 • Reageer Jennifer 25 augustus 2014 om 19:12

  Ah, wat leuk geschreven! Ik schrijf af en toe zo’n verhaaltje in mijn 9 maanden boek. ๐Ÿ™‚
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 14My Profile

 • Reageer Nicole 25 augustus 2014 om 20:45

  Heerlijk stukje.. Leo mag trots zijn op zo’n geweldige moeder!!
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijsjes op vakantie: inpaklijst babyMy Profile

 • Reageer Mama van Vesper 25 augustus 2014 om 21:26

  mooi geschreven hoor! Lief!
  Mama van Vesper onlangs geplaatst…Vesper 4 wekenMy Profile

 • Reageer Anoeska 25 augustus 2014 om 21:34

  Wat een leuk en lief stukje!

 • Reageer Jessica 26 augustus 2014 om 14:23

  Wat heb je dat mooi geschreven!
  Jessica onlangs geplaatst…DZP – Doel 85 Vijf keer iets hakenMy Profile

 • Reageer Anneleen 26 augustus 2014 om 18:34

  Wauw erg mooi geschreven! Leo gaat blij zijn met jou als mama en Bibian als tante ๐Ÿ˜‰

 • Reageer Sandra 26 augustus 2014 om 19:13

  Wat een lief berichtje naar jullie zoontje! Geniet nog van je zwangerschap en van de mooie momenten samen!
  Sandra onlangs geplaatst…Shoppen in EindhovenMy Profile

 • Reageer Ilse 30 augustus 2014 om 12:15

  Ahw, wat lief geschreven! Ik kijk ook heel erg uit naar de komst van ‘Leo’. ๐Ÿ˜‰

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge