Babypraat, Kids, Lifestyle, Persoonlijk

Mike vertelt – De papa tag

Zo eindelijk heb ik het eens voor elkaar, mijn vriend wilde wel wat vragen beantwoorden. Hij houdt er niet van om in de picture te staan en al helemaal niet met foto’s. Toch heb ik een leuke foto van Mike en River weten te bemachtigen hahaha. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om wat meer te weten te komen over mijn vriend, de papa van River.

1. Hoeveel kinderen wilde je voordat je vader werd? Is dat aantal veranderd sinds je vader bent geworden?
Ik wilde altijd graag twee kinderen, en nu ik er één heb is mijn gedachte niet veranderd. Alhoewel Bibian nog wel eens het woord drie in haar mond heeft blijf ik toch bij twee. Twee is ook leuk toch?

2. Hoeveel kinderen heb je op het moment? (geslacht en leeftijd)
Op dit moment heb ik één zoontje: River en hij is bijna 15 maanden oud.

IMG-20140820-WA0095
3.
Zijn de kinderen gepland of een verrassing?
River was zeker gepland maar toen bleek dat Bibian al zo snel zwanger was, was het toch even een verrassing. Je bent er wel mee bezig maar als het dan zo ver is sta je toch even te kijken.

4. Wat vind je het leukste aan papa zijn?
Het leukste nu vind ik dat als ik ’s avonds thuiskom van een lange dag werken dat River dan vol enthousiasme en een grote glimlach naar de deur loopt en me een dikke kus geeft. Geweldig om te zien hoeveel je van zo’n dondersteen kan houden en hij natuurlijk van mij. Het is een apart gevoel, andere vaders weten vast wat ik bedoel.

IMG-20140820-WA0094
5.
Hoe vond je het toen je hoorde dat je vader zou worden?
Geweldig, ik vind het lastig om het gevoel wat ik toen had te omschrijven. Een warm gevoel, apart, maar gelijk al zo vertrouwd. Ik vond het een hele bijzondere ervaring.

6. Wat was het eerste wat je dacht toen je je kind(eren) zag?
Het duurde heel lang voordat River er eindelijk was, en op dat moment dacht ik gewoon niet veel. Een moment vol emotie, blijdschap en spanning.

7. Wat is het meest uitdagende / belonende van het vader zijn voor jou?
Dat je steeds meer begrijpt wat je kindje bedoelt. In het begin kan het nog niet veel en probeer je met man en macht te bedenken wat hij wil zeggen. Je leert je kindje steeds beter kennen en daardoor weet ik steeds beter wat er is en wat hij bedoelt. Het is een uitdaging om steeds meer dingen aan hem te leren en van hem te leren, en daarbij word je dan weer beloond wanneer ik begrijp wat hij bedoelt.

8. Welk advies zou je papa’s to be geven?
Heel cliché maar geniet van elk moment. Zodra je kindje er is gaat de tijd als een wervelwind. Voor je het weet lopen ze rond en zeggen ze papa tegen je. Geniet ook van de kleine dingetjes, het lachen, huilen en zelfs het slapen.

9. Heb je papa-tijd? En zoja, hoe breng je dit door?
Zo nu en dan als Bibian in het weekend moet werken en ik vrij ben dan heb ik een dagje of halve dag papa tijd. Ik ga dan soms gewoon lekker thuis spelen maar we gaan tegenwoordig ook vaak samen zwemmen, wandelen, stoeien of naar de dierentuin. Ik zie River niet heel veel doordeweeks maar als ik dan zo’n dag of middag samen met hem alleen heb geniet ik dubbel zo hard!

IMG-20140820-WA0093
10.
Wat is je favoriete familie activiteit?
Ik vind alles wat we doen heel leuk, we hebben niet vaak tijd met z’n drietjes en als we dat dan hebben genieten we zelfs van het samen eten. Natuurlijk vind ik een dagje dierentuin of een middag zwemmen met zijn drieën ook heel leuk, maar eigenlijk maakt het mij dus niet zoveel uit wat we doen als we maar met zijn drieën zijn.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden een keer wat van mij te horen over het vaderschap. Ik vind het onwijs mooi en kan echt genieten van mijn gezin.

Dit waren alweer de antwoorden van mijn vriend! Ik vind het leuk om zo terug te lezen wat hij van het ouderschap vindt en dat hij zo geniet van de kleine momentjes. Wat doen jullie het liefst met jullie gezin?

liefsbibian

 

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

18 reacties

 • Reageer Kelly caresse 28 augustus 2014 om 06:40

  Ah geweldig Mike dat je dit wilt beantwoorden voor ons allemaal, heel leuk om je antwoorden te lezen. Lieve foto’s ook!
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Diary donderdag: Nog maar 4 dagen!My Profile

 • Reageer Dita 28 augustus 2014 om 06:48

  Super dat je dit met ons wilt delen. Heel leuk!
  Dita onlangs geplaatst…What’s in my fridge – Augustus 2014My Profile

 • Reageer Marion 28 augustus 2014 om 06:50

  Wat leuk om een keer wat van Mike te lezen. Peter is hier ook een beetje: Dat blog is jouw ding, ik moet niet met m’n kop op internet. Er gaat echter een moment komen … Leuke tag!
  Marion onlangs geplaatst…Depressie De Deur Uit #Dag 16My Profile

 • Reageer Petra 28 augustus 2014 om 07:00

  Wat leuk dat hij dit heeft gedaan. Mijn vent heeft dit onlangs tot mijn grote verassing (ook hij hoeft niet zo nodig in the picture) ook gedaan. Het is leuk om te lezen hoe mannen het ervaren.
  Petra onlangs geplaatst…Ik biecht opMy Profile

 • Reageer Angela 28 augustus 2014 om 07:17

  Wat leuk om eens Mike’s ervaringen te lezen!
  Angela onlangs geplaatst…Waarom zwangerschapsyoga? Mijn redenen.My Profile

 • Reageer Pauline 28 augustus 2014 om 07:47

  Wat lief van hem dat hij de vragen van de tag wilde beantwoorden! Toen ik het aan mijn man vroeg trok die de laptop al bijna uit mijn handen om het in te vullen haha..
  Wat een trotse papa is het, en volgesmij lijkt River qua uiterlijk enorm op hem is het niet?
  Pauline onlangs geplaatst…Zwart loopwagentje Uli Piraat van Emob4KidsMy Profile

 • Reageer kim 28 augustus 2014 om 08:30

  Wat lief! 🙂
  kim onlangs geplaatst…Werken en bloggen combineren: psychologe vs. blogsterMy Profile

 • Reageer Betty 28 augustus 2014 om 09:19

  Aaaw wat lief! Van al die papa-antwoorden smelt je toch gewoon? Volgens mij lijkt River ook veel op Mike! Zo leuk!
  Betty onlangs geplaatst…5 random facts over mijMy Profile

 • Reageer Jennifer 28 augustus 2014 om 09:50

  Ah, super leuk! Ook echt lekker mannelijke antwoorden: kort en krachtig. 😛
  Jennifer onlangs geplaatst…Shoplog Augustus 2014My Profile

 • Reageer Suzanne 28 augustus 2014 om 10:06

  Wat leuk om dit te lezen! En wat een mooie antwoorden. River heeft en top papa!

 • Reageer Jessica 28 augustus 2014 om 10:19

  Leuk om te lezen!
  Jessica onlangs geplaatst…DZP – Doel 85 Vijf keer iets hakenMy Profile

 • Reageer Vanessa 28 augustus 2014 om 10:51

  Leuk om te lezen. Lief dat je vriend dit wou doen!
  Vanessa onlangs geplaatst…Haartrends herfst en winter 2014My Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 28 augustus 2014 om 11:30

  Leuk de kant van de vader te horen! Twee kinderen is makkelijker te regelen dan drie is mijn ervaring. Bij drie heb je meer het gevoel dat je de controle verlies ; ) Je hebt immers allebei maar twee handen!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Gebakken paprika met ui, ham en kaas op broodMy Profile

 • Reageer Mama van Vesper 28 augustus 2014 om 11:45

  leuk om eens de ervaring van een vader te lezen 😉
  Mama van Vesper onlangs geplaatst…Vesper – eerste fotoshootMy Profile

 • Reageer Jenny 28 augustus 2014 om 12:04

  Leuk om te lezen en leuke foto’s ook!
  Jenny onlangs geplaatst…♥ Things I love ThursdayMy Profile

 • Reageer Eilish 29 augustus 2014 om 11:24

  Leuk dat die toch deze vraagjes heeft beantwoord!
  Eilish onlangs geplaatst…Fashion ♥ New inn | Sergio Todzi | Urban StilettoMy Profile

 • Reageer Gwen 29 augustus 2014 om 13:07

  Zo lief zijn antwoorden! Joost heeft hem vd wk ook ingevuld en online gezet, smolt ook helemaal van zijn antwoorden haha.
  Gwen onlangs geplaatst…Al bijna een jaar zonder autoMy Profile

 • Reageer Eline 30 augustus 2014 om 12:10

  Wat leuk om te lezen!
  Eline onlangs geplaatst…Ei-muffinsMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge