Babypraat, Kids, Moeder zijn, Persoonlijk

Update – River 14 maanden

IMG-20140716-WA0080Wat gaat de tijd toch snel, twee maanden geleden vierden we Rivers eerste verjaardag en nu is meneer dus alweer 14 maanden. Afgelopen twee maanden zijn weer als een sneltreinvaart voorbij gegaan en ook zijn ontwikkeling. Vertelde ik in het filmpje nog dat hij nog onzeker was met lopen, nou nu niet meer hoor. Meneer loopt de vierdaagse op een dag en staat echt stevig in zijn schoenen. Het lopen gaat echt heel goed en kruipen doet hij eigenlijk bijna niet meer. Er is nu geen sprankeltje baby meer, helaas voor deze moeder.

Hij “praat” me de oren van het hoofd en dat is zo super lief. Als ik toch eens wist wat hij allemaal wilde vertellen, oh ik kan niet wachten tot hij echt begint te praten, hoe leuk is dat! Verder gaat het eten nog steeds niet denderend. Soms eet hij nog geen een boterham op een dag, het is echt in en in slecht. Drinken doet hij gelukkig wel heel goed dus daar ben ik dan wel weer blij mee. Ik blijf het eten aanbieden in de hoop dat hij op een dag deze fase weer door is en hij weer heerlijk met ons mee zal gaan smullen.

Ook is River ontiegelijk nieuwsgierig, alles wat je doet, wilt hij zien. Hij wil overal bij zijn en hij ontkomt aan niks. Alleen naar de wc gaan is er dus ook niet meer bij helaas hahaha. Hij heeft ook een nieuw “spelletje” bedacht. Ik gooi lekker alles wat ik in mijn handen krijg op de grond en mama en papa mogen het dan oprapen. Heel frustrerend maar River vindt het geweldig. Ik had ook gelezen dat dit echt bij de 14 maanden hoort dus dat “spelletje” gaat nog wel even duren.IMG-20140622-WA0011

Op het kinderdagverblijf vindt hij het ook nog steeds erg leuk, alhoewel hij nu redelijk vaak even moet huilen als ik wegga. Maar ik hoor van de leidsters dat hij al gauw lekker gaat spelen. Hij heeft natuurlijk alles steeds meer in de gaten en weet natuurlijk dat ik echt weg ga. Het was nog even spannend of River naar het kinderdagverblijf zou blijven gaan want zoals jullie misschien hebben gehoord waren er flink wat kinderdagverblijven failliet gegaan. Gelukkig maakt ons KDV een doorstart en hoeft River niet naar een andere. Ik ben daar super blij mee, ik vond het zo erg dat hij net gewend was en dan misschien alweer naar een andere zou moeten, maar daar hoef ik verder niet meer over na te denken want hij blijft!

Tot slot vind ik persoonlijk dat hij best gevorderd is in mijn motoriek. Hij pakt bijvoorbeeld potloden heel netjes vast, puzzelstukjes pakt hij bij het knopje en hij pakt de kleinste en dunste dingen met gemak met twee vingertjes op. Ik heb natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal maar toch ben ik onwijs trots op hem dat hij alles zo “netjes” en “secuur” doet.

Het is een lekker mannetje met een eigen willetje en groeit als kool. Ik hoop dat jullie deze geschreven update ook leuk vonden. Hoe gaat het met jullie kindje, doen ze ook alweer nieuwe dingen en groeien ze ook al zo hard?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

17 reacties

 • Reageer Kelly caresse 4 augustus 2014 om 13:04

  Wat leuk om te lezen! Wat een grote knul zeg en wat maakt hij grote sprongen vooruit. Schattig hoe hij in die maxi cosi op de foto staat
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Mommy monday : DIY zelf wasmiddel maken met de Zwitsal geurMy Profile

 • Reageer Gwen 4 augustus 2014 om 13:25

  Leuk om te lezen! Grappig he, hoe ze zich opeens zo anders gana bewegen? Dat met die puzzelstukjes, maar ook kleinere dingen. Ik verbaasde me er steeds weer over. Zie zelfs nu ze bijna 2 is opeens nog dingen die anders gaan, echt heel volwassen opeens zeg maar. Enne, Olivia eet ook in fases, nu weer 5 boterhammen en 5 crackers bijvoorbeeld en dan ’s avonds niks en morgen krijg ik er alleen aan bananensmoothie in, bij wijze van spreken. CB vertelde me trouwens dat kinderen nooit meer zo’n groeispurt nemen zoals in het 1e jaar en dat het daarom vaak opvalt als ze rond die leeftijd opeens minder gaan eten dan de maanden voor ze 1 zijn. Klinkt wel logisch vond ik. Olivia verliest ook echt al haar babyvet nu vh bewegen, dus heeft voldoende energie uit haar eigen reserves zeg maar. Uiteindelijk gaat River ook vast weer eten. Ooit 😉
  Gwen onlangs geplaatst…Tag: Mommy SummerMy Profile

 • Reageer Janouk (Red Fashion Head) 4 augustus 2014 om 13:39

  Elke keer als ik een foto van River zie, denk ik: wat een heerlijk knulletje! En dat is hij volgens mij ook 😀 Zo vrolijk, altijd leuk aangekleed door mama, wat een leuk kind!
  Janouk (Red Fashion Head) onlangs geplaatst…DIY: Van saaie strandtas naar hippe Ibiza bagMy Profile

 • Reageer Jess 4 augustus 2014 om 14:20

  Wat wordt hij alweer groot Bibian! Echt geen baby meer inderdaad. Ik vind het zo’n lekker ventje. Met dat eten komt het vast wel weer goed maar snap dat het soms lastig is. Sam vrat het eerste jaar bijna niets. Echt niets! Ik dacht dat hij alleen melk zou drinken tot z’n zestiende haha 😉
  Jess onlangs geplaatst…Mirror shots – The whole shabam of last weekMy Profile

 • Reageer Jenn 4 augustus 2014 om 14:21

  Leuk om te lezen!
  Jenn onlangs geplaatst…Review sportarmband + WINACTIE!My Profile

 • Reageer Minke 4 augustus 2014 om 14:22

  Wat lijkt River al groot vergeleken met mijn zoontje. River is ongeveer 1 maand ouder, maar lijkt meer te doen al haha. Dat glas met rietje, super! Wij hebben alvanalles geprobeerd maar hij wil alleen drinken uit zijn fles. Die mama of papa vasthoudt. We houden vol, ooit zal hij wel zelf uit een beker gaan drinken. Hebben jullie eerst tuitbeker o.i.d. gebruikt?
  Eten lijkt me wel lastig. Hier gaat ook steeds minder in. En drinken alleen appelsap verdunt met water. Zelfs melk wil hij niet. Hopelijk gewoon een fase. Eten ze strax zelfs ons eten van onze bord haha. Vind het leuk om te leze, ook omdat ze niet zo veel schelen in leeftijd. Geniet van je kleine, toch al wel grote, mannetje! Groetjes Minke

 • Reageer Judith 4 augustus 2014 om 15:41

  Mijn zoontje is net een maand ouder dan River en het klinkt allemaal herkenbaar hoor. Op het lopen na dan ;). Het eten zal wel weer goed komen hoor, zolang hij maar lekker blijft drinken denk ik dan.
  Ik geniet elke dag maar van het kleine mannetje, voor je het weet zijn ze 4 en gaan ze naar school :o. De tijd vliegt zo hé, pff!
  Judith onlangs geplaatst…Shoplog Interieur 3.0My Profile

 • Reageer Joyce 4 augustus 2014 om 16:07

  Wat een knapperd is het toch!
  En fijn dat het zo goed met hem gaat 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Fotoshoot met Luuk samenMy Profile

 • Reageer Dita 4 augustus 2014 om 16:08

  Wat leuk om te lezen! En wat fijn dat River toch kon blijven op het kdv 🙂
  Dita onlangs geplaatst…InstagramMy Profile

 • Reageer Marion 4 augustus 2014 om 16:44

  Het is zo’n schatje. Ben helemaal gek op ‘m. Ik hoop dat hij snel weer lekker mee gaat happen met jullie.
  Marion onlangs geplaatst…De ABC-TagMy Profile

 • Reageer Jenny 4 augustus 2014 om 19:32

  Wat fijn dat het zo goed gaat! Hebben ze bij het consultatiebureau geen tips m.b.t. het eten?
  Jenny onlangs geplaatst…Flog: mijn week in foto’sMy Profile

 • Reageer Joyce 4 augustus 2014 om 20:07

  Wat een heerlijk ventje is het ook! En fijn dat hij zich zo goed ontwikkeld! 🙂

 • Reageer Eline 4 augustus 2014 om 22:02

  Wat is het toch een heerlijk ventje zeg <3
  Eline onlangs geplaatst…Kwarkdip, een gezond sausjeMy Profile

 • Reageer Monique 4 augustus 2014 om 23:05

  Wat een mooi mannetje is River toch en zo groot al! Knap dat hij al zo secuur dingen kan doen. Lise is nu 8,5 maand en begint net te kruipen. Ook een spannende periode!
  Monique onlangs geplaatst…Lise’s favorieten #1 – knuffel PiepMy Profile

 • Reageer Nicole 4 augustus 2014 om 23:37

  Een trotse mama, dat lees je wel hoor! En terecht want hij doet t super goed zo te lezen.
  Mijn meisje is alweer bijna 5 maanden en oh wat gaat t toch hard!!
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijsjes op vakantie: voorpretMy Profile

 • Reageer Mama's Jungle 5 augustus 2014 om 21:28

  Ik vind je updates altijd leuk te lezen, vooral omdat mijn dochtertje even oud is 🙂
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Wat heb jij met eco? (SPAM-JE-BLOG)My Profile

 • Reageer Marieke 6 augustus 2014 om 14:04

  Wat een bink is het toch! Knap dat hij al zo goed loopt en dat zijn motoriek zo vooruit gaat. Hier is het momenteel ook een drama met eten, van mij mag die fase snel weer om zijn haha..!

  En het is waar, de tijd vliegt!
  Marieke onlangs geplaatst…Beautiful sunday: over geluk, plannen, kleuren en mijn nieuwe site!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge