Babypraat, Kids, Moeder zijn, Persoonlijk

Van avondmonster naar nachtvlinder

Zoals jullie weten was River sinds een tijdje een moeilijker slaper in zijn ledikantje. Nadat we verschillende dingen hadden geprobeerd bleek dus dat hij waarschijnlijk een soort benauwdheid kreeg van de hoge spijlen. Iets anders kan ik niet bedenken. Toen hebben we het ledikantje weggehaald en heb ik hem laten slapen op een tweepersoons matras. Maar je laat je kindje natuurlijk niet voor altijd op de grond liggen en dus gingen Mike en ik op zoek naar iets anders. We zaten erg te twijfelen of we gelijk voor een stoer, hoog eenpersoonsbed moesten gaan of dat we eerst de stap moesten maken naar een peuterbedje. We hebben het er een paar keer over gehad en zijn eerst op zoek gegaan naar wat de mogelijkheden waren en wat we nou eigenlijk leuk vonden voor onze kleine man.

Schermafbeelding 2014-08-07 om 15.32.51
We waren het er al snel  over eens dat een hoogslaper misschien nog niet het juiste moment was omdat hij er natuurlijk heel snel uit kan vallen. Wel hebben we tijdens het surfen wat links bewaard van een hoogslaper die hoog op ons te kopen lijstje is komen te staan als River groot en oud genoeg is. Een hoogslaper vind ik gewoon handig omdat je onder het bed dan lekker veel ruimte hebt waar hij kan spelen. De hoogslaper viel af en we gingen op zoek naar een alternatief. Om gelijk een eenpersoonbed te kopen die we na een tijdje toch weg zouden doen vanwege de hoogslaper – die bij ons er toch ooit gaat komen – besloten we te gaan voor een peuterbedje. Toch handig want je kan er met gemak even naast liggen of zitten om een boekje voor te lezen.

Toen River uit logeren was hebben Mike en ik samen zijn hele kamer op z’n kop gezet. Ledikantje eruit, tweepersoonsmatras naar zolder en peuterbedje erin. Omdat River best lichte gordijnen heeft besloten we om gelijk verduisterende rolgordijnen op te hangen zodat hij makkelijker weet wanneer het avond is en dus hoopten wij makkelijker in slaap kon vallen. Of het zou werken was een tweede… Nadat het kamertje peuterklaar gemaakt was, moesten we natuurlijk ook op zoek naar leuke dekbedovertrekken. Nadat we alles hadden uitgezocht en klaar gemaakt, haalde ik River’s boeken op en deed deze op de plank boven zijn bed. Ik vond het tijd voor een leuk avondritueeltje en daar horen in mijn ogen ook boeken bij.
slapenNadat we River hadden opgehaald bij opa en oma gingen we samen naar zijn kamertje, hij keek zijn ogen uit en klom gelijk op zijn nieuwe bed. Het was tijd om uit te proberen of meneer dit wel goed vond. We besloten elke avond hetzelfde riedeltje te doen zodat River precies zou weten wat er komen ging. Lekker douchen met mama of papa, afdrogen, aankleden, boekje uitzoeken, een verhaaltje voor lezen en dan lekker slapen. De eerste nacht ging het wonder boven wonder super goed. Binnen een half uur sliep hij in zijn grote bed en ik was zo trots als een pauw. Na elke avond tegenstribbelen sliep hij warempel binnen een half uur. De dag erna herhaalde we het riedeltje maar helaas was het een drama. Twee uur lang was het huilen, draaien, krijsen en weer huilen. Ik vond hem niet in z’n hum en na 2 uur kwam de aap uit de mouw. Een hele volle luier. Dat was waarschijnlijk de boosdoener geweest maar ik hield vol en nadat River weer schoon was, viel hij als een blok in slaap. Nu zo’n 3 weken later weet River precies wat er komen gaat en duurt het meestal 2o minuutjes voordat hij slaapt. Een hele verbetering en we zijn super blij dat we gekozen hebben om het ledikantje weg te doen en het peuterbedje er voor in de plaats te zetten. En die hoogslaper? Die komt er zeker wanneer hij er klaar voor is!

Wanneer hebben jullie het ledikantje verruild voor een peuterbedje?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer Jess 19 augustus 2014 om 06:38

  Wij hebben toevallig gisteren het ledikant verruild voor een peuterbed. Dezelfde volgens mij haha. Sam voelde zich op zich niet opgesloten maar klom er de hele tijd uit en om te voorkomen dat hij nog eens zijn nek zou breken, hebben we hem toch maar overgedaan. Gelukkig is het een succes. River ligt lekker te snurken. Gewoon eraan toe dus.
  Jess onlangs geplaatst…Multimaskerreview – The battle against the spotsMy Profile

 • Reageer Marion 19 augustus 2014 om 07:09

  Wat fijn dat dit de oplossing was. Niet alleen voor jullie, ook voor River zelf natuurlijk. Oh, die hoogslaper! Ik schrok me rot toen ik dat plaatje zag! Maar gelukkig voor later! Nu nog even niet!
  Marion onlangs geplaatst…Depressie De Deur Uit #Dag 10My Profile

  • Reageer Bibian Sloot 19 augustus 2014 om 18:30

   Hahaha jaa, er ligt bij dit bedje zelfs een matrasje onder voor als hij eruit zou vallen. Gelukkig nog niet gebeurd!

 • Reageer Kelly caresse 19 augustus 2014 om 07:16

  Echt een opluchting voor jullie dat dit nieuwe bed voor hem sneller rust biedt en voor jullie ook een betere nachtrust. Zo’n hoogslaper is leuk als ze tiener zijn
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Gezond ontbijt: Healthy cake in een mokMy Profile

 • Reageer Renee 19 augustus 2014 om 07:27

  Wat fijn dat het tegenwoordig zo goed gaat, Bibian! Voor jullie én voor River zelf. Denk dat het vaste ritueel heel belangrijk is hierin.

 • Reageer Jennifer 19 augustus 2014 om 07:33

  Ledikantjes werken inderdaad erg verstikkend voor sommige kinderen. Misschien een ietwat rare vergelijking, maar ik zag het ook terug bij mijn oma die dement is (zowel geestelijk als lichamelijk) die op een gegeven moment ook in een soort ledikant moest met een hek ervoor zodat ze er niet uit zou rollen, maar dat resulteerde ook in een huilende oma die absoluut niet wilde slapen. ‘Gelukkig’ is ze dat stadium voorbij, maar dat heeft vooral te maken met dat ze nog verder is afgetakeld. River zou alleen maar slimmer en ontwikkelder worden, dus een peuterbed is denk ik zeker een goede zet geweest!
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 13My Profile

 • Reageer Dita 19 augustus 2014 om 08:19

  Wat fijn voor jullie en River. 🙂 leuk bed ia het geworden, en wat een poppie is het toch 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Aankopen van Loods5 ZaandamMy Profile

 • Reageer Miranda 19 augustus 2014 om 08:54

  Aah die foto’s:) wat is hij trots op z’n nieuwe bed:) fijn dat het slapen nu zo goed gaat! Ik schrok wel even toen ik die hoogslaper zag haha! Maar gelukkig is die nog niet voor nu:) wel een hele toffe trouwens, ik wilde vroeger altijd graag een hoogslaper maar mocht dat nooit van mijn ouders haha! Nu ik deze foto zie baal ik daar gewoon weer van:)
  Miranda onlangs geplaatst…De nieuwe ikea catalogus 2015 is er!!My Profile

 • Reageer Geertje 19 augustus 2014 om 09:06

  Wat fijn dat hij nu zo goed slaapt! Hier hebben we beide meiden tussen 1 jaar en 1,5 jaar in een eenpersoonsbed gelegd! Guusje sliep daardoor wel beter, Laura is nog steeds een beetje een slechte slaapster!
  Geertje onlangs geplaatst…Herfstige DagenMy Profile

 • Reageer Eline 19 augustus 2014 om 09:25

  Wat fijn dat ie nu zo lekker slaapt:)
  Eline onlangs geplaatst…Quinoa bieten feta gerechtMy Profile

 • Reageer Anne Solveig 19 augustus 2014 om 09:39

  Wat fijn dat die lekker slaapt! Een hoogslaper is ook zo leuk! Mijn broertje heeft altijd een half hoogslaper gehad (wel spelen er onder, maar niet kunnen zitten aan een bureau oid) zodat mijn ouders er altijd goed bij konden en ik had weer de helft van een half hoogslaper. Dus niet ‘hoog’, maar je moest er wel moeite voor doen om er in te komen.
  Anne Solveig onlangs geplaatst…Thoughts Lately #14 – Down voor dummies, Mumbai en tandartsMy Profile

 • Reageer Roos 19 augustus 2014 om 11:12

  Wij hopen Ayden aankomend weekend over tedoen naar zijn peuterbed. Hij is bijna 22 maanden. Opzich slaapt hij nog prima in zijn ledikant, maar aangezien ik zwanger ben van baby2.0 en die over een tijdje het ledikant mag gaan gebruiken wilde ik hem tijdig over doen.. Voor t geval t drama zou zijn haha!
  Roos onlangs geplaatst…Dagje uit.My Profile

 • Reageer Odile 19 augustus 2014 om 11:31

  Wat fijn dat hij er zo snel aan gewend is zeg! Dan was hij er inderdaad gewoon aan toe. Leuk kamertje heeft hij.
  Odile onlangs geplaatst…Tag ‘de laatste keer’My Profile

  • Reageer Bibian Sloot 19 augustus 2014 om 18:29

   Dankjewel!

 • Reageer Anneleen 19 augustus 2014 om 11:36

  Fijn dat het slapen bij River terug beter gaat! Ik kan me voorstellen dat routine inbouwen voor kindjes erg belangrijk is. Ik vind zo’n peuterbedjes altijd erg schattig!

 • Reageer Vlijtig Liesje 19 augustus 2014 om 11:38

  Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik het niet meer weet! Maar ik vind dat je een goede oplossing hebt gevonden!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Buren: beter dan een verre vriend?My Profile

 • Reageer melanie 19 augustus 2014 om 13:24

  Wij hadden bij onze zoon precies hetzelfde.
  Hij liep met 14 maanden en direct daarna opeens drama met slapen. Zodra we hem boven zijn bed hielden klampte hij zich aan je vast en was het gieren!

  Bij oma een keer op de grond op een matras geslapen en zonder moeite gaan slapen. Wij dachten dan kan dat thuis ook. Een 1 persoons matras op zijn kamer gelegd en meneer ging ook hier netjes direct slapen zonder huilen en bleef elke ochtend netjes zitten en er dus niet vanaf.
  Na 2 weken een 1 persoonsbed gekocht en daar slaapt hij nu met zijn 4 jaar nog steeds op!
  Wij dachten dat het misschien kwam Doordat hij nu de vrijheid van het lopen had en in het ledikantje ‘opgesloten’ zat.

  • Reageer Bibian Sloot 19 augustus 2014 om 18:28

   Jaa idd, zo was het bij ons dus ook. Ik snap het ook wel een beetje, een ledikantje is toch wat meer dicht en opgesloten.. Fijn dat het bij jullie ook goed gaat!

 • Reageer Jessica 19 augustus 2014 om 15:32

  Wat fijn voor jullie en River! Hopelijk heeft hij er veel plezier van!

  • Reageer Bibian Sloot 19 augustus 2014 om 18:27

   Dankjewel. Hopen wij ook!

 • Reageer Mama van Vesper 19 augustus 2014 om 18:28

  leuk he! Mooi bedje!
  Mama van Vesper onlangs geplaatst…Het leed dat flessenvoeding heet…My Profile

 • Reageer Betty 19 augustus 2014 om 20:46

  Aaaw wat een leuk bedje zo! En wat heerlijk dat hij er lekker in lijkt te slapen. Goeie keuze geweest. En inderdaad: die hoogslaper komt wel!
  Betty onlangs geplaatst…Mijn zwangerschap: week 35My Profile

 • Reageer INGRID 20 augustus 2014 om 10:11

  Leuk dat hij het fijn vindt in zijn nieuwe bedje !

 • Reageer Roeline 18 mei 2015 om 17:49

  Voor mijn dochtertje geen peuterbed maar meteen een 1-persoonsbed! Dit vanwege het gewoon niet nodig vinden van een peuterbed.

 • Reageer Naar bed, naar bed zei duimelot… | Little Wonder World 30 januari 2016 om 06:00

  […] was de budgetkamer van meneer. Het slapen ging eigenlijk ook gelijk weer prima maar dat is wel eens anders […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge