Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: Week 25

25WEEK
It’s friday! Dat betekent weer een zwangerschapsupdate. Vandaag ben ik 26 weken zwanger en blik ik terug op afgelopen week, week 25.

Mennnn, ik kan er niet over uit hoe snel de tijd gaat. Ik schiet af en toe een beetje in de stress als ik bedenk dat we nog “maar” 14 weken hebben tot de uitgerekende datum, wow. Maar goed, die eerste 12 weken van de zwangerschap duurden ook een eeuwigheid dus de laatste 12/13/14 duren in principe net zo lang.

manon
Laat ik eerst beginnen met hoe ik me voel. Nou, daar kan ik heel kort over zijn, ik voel me goed. Ik zit lekker in m’n vel, heb gewoon energie, voel ons manneke de hele dag door bewegen, slaap op zich goed, mijn huid en haar zijn weer een beetje in toom en alles pruttelt gewoon verder. Even over dat slapen… Onze zoon vindt het nodig om ’s avonds vanaf 23:00 uur zo’n beetje tot 0:30 uur zijn moves te oefenen. Om gek van te worden! Hij kan al best wel hard schoppen en overdag vind ik dat echt leuk maar ’s avonds om 12 uur niet echt. Kijk, als hij mij dan ook UIT laat slapen de volgende ochtend… Maar nee, rond de klok van 8 is hij weer wakker en vindt het dan ook tijd dat z’n moeder wakker wordt. Gezellig, zo’n ritme haha.

We hebben ook ontdekt dat we met hem kunnen “spelen”! Zo leuk! Als Robert mijn buik in heeft gesmeerd met olie of crème en hij wrijft daarna bijvoorbeeld links op mijn buik, dan gaat baby tegen Roberts hand aanschoppen. Als Robert vervolgens rechts gaat aaien en dan stopt gaat hij rechts schoppen. Dit hebben we een paar keer geprobeerd en elke keer “speelt” hij mee, zo leuk dat we al een soort van contact kunnen maken!

babypark
Verder hebben we deze week ook een vooruitgang gemaakt met de kamer. Afgelopen dinsdag zijn alle spullen door Babypark geleverd: het kamertje, de kinderwagen, kinderstoel… Mijn lieve papa heeft al een aantal dingen in elkaar gezet! Ook kwam onze babyfoon binnen (met camera!) en die hebben we al gelijk getest met de katten, hilarisch! Mijn oom heeft woensdagavond de muur behangen van de babykamer en ook de gordijnen zijn besteld en de rolgordijnen zijn gekocht. Waaah, het wordt nu allemaal zo “echt” en steeds minder abstract…

Dit weekend is Robert jarig en viert hij zijn laatste verjaardag als niet-papa haha. Verder hebben we ook allemaal andere dingen in het vooruitzicht op babygebied… Zo komt volgende week de kraamzorg voor een intakegesprek, begin ik 3 september met yoga, hebben we 5 september een 3D-echo, 13 september een rondleiding in het ziekenhuis op de kraamafdeling, begin oktober een zwangerschapsfotoshoot en dan komt november wel héél dichtbij hoor… Heel spannend en een klein beetje eng maar vooral ontzettend leuk!

Zo, het is weer een flink verhaal geworden haha. Wat je toch veel kunt vertellen over één week zwanger zijn! See you next week!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer Kelly caresse 15 augustus 2014 om 06:37

  Wat fijn dat het zo onwijs goed gaat en dat je lichamelijk nog heel veel kunt. Je ziet er heel goed uit vind ik! Ik had met dat termijn al zoveel harde buiken dat ik verplicht thuis zat, ik ben blij voor jou dat je je zo goed voelt! 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Vlogweek dag 5 : Weekendje Brussel, zwemmen en RiskMy Profile

 • Reageer Sunseeree 15 augustus 2014 om 06:48

  Het tweede trimester nog Manon! Ja het gaat snel hè. Maar super leuk dat je alle spulletjes al thuis hebt. Kan je lekker verder nestelen. 25 weken.. het schiet al aardig op. 😉
  Sunseeree onlangs geplaatst…Vlog 24: Fotoshoot met gezin, Verloskundige & meeten met KellyMy Profile

 • Reageer Petra 15 augustus 2014 om 06:49

  Wat heerlijk dat het zo goed gaat. Dan kun je er ook goed van genieten. En dat doe je, dat zie je aan je foto’s en filmpjes en lees je in je teksten. Mooi om te zien.
  Petra onlangs geplaatst…Terrible TwoMy Profile

 • Reageer Angela 15 augustus 2014 om 06:53

  Zo herkenbaar allemaal! Ik zit nu in week 31!
  Angela onlangs geplaatst…My life in pictures: zwanger week 30My Profile

 • Reageer Marion 15 augustus 2014 om 06:54

  Jeetje ja, het gaat snel! Kan me zo voorstellen dat het steeds echter gaat voelen nu de yoga begint, het kamertje straks klaar is. Spannend hoor! Fijn om te horen dat je je nog steeds heel erg goed voelt. Top!
  Marion onlangs geplaatst…Hoe gaat het nou écht met mij?My Profile

 • Reageer Jess 15 augustus 2014 om 07:10

  Het schiet op nu haha! Leuk dat alle spullen er zijn want dan kun je straks alles fijn inruimen. Hier ook zo’n actieve beeb ’s nachts. Midden in de nacht gaat hij overdwars liggen en rekken en strekken ofzo, haha. Nondeju!
  Jess onlangs geplaatst…Lieve SamMy Profile

 • Reageer Hannah 15 augustus 2014 om 07:21

  Wat fijn dat het zo goed gaat! 🙂 Ik blijf het echt super leuk vinden om elke week een update te lezen!
  Hannah onlangs geplaatst…Vakantie & moetenMy Profile

 • Reageer Chantal 15 augustus 2014 om 07:58

  Fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat! Je ziet er ook erg goed uit en straalt helemaal!
  Chantal onlangs geplaatst…De week van Robin #1My Profile

 • Reageer Pauline 15 augustus 2014 om 08:52

  Fijn dat je je zo goed voelt! Ik ben zo benieuwd naar het kamertje, word vast super mooi.
  Pauline onlangs geplaatst…De juiste kinderwagen.My Profile

 • Reageer Betty 15 augustus 2014 om 09:42

  Wauw Manon! Alweer 26 weken, wat gaat het HARD!!! Wat heb je een prachtig buikje en wat heerlijk dat je je zo goed voelt! We mogen onze handjes dichtknijpen met onze zwangerschappen! Zoooo leuk om je as week te zien! 🙂 🙂 🙂
  Betty onlangs geplaatst…Buikfoto’s: week 27 tot en met week 35My Profile

 • Reageer Miranda 15 augustus 2014 om 09:49

  Wat fijn Manon dat het zo goed gaat.
  Je ziet er ook goed uit, leuke update weer:)
  Miranda onlangs geplaatst…De meest hilarische plaatjes van dit moment:)My Profile

 • Reageer Jennifer 15 augustus 2014 om 10:27

  Het gaat inderdaad heel erg snel! Ik zat zelf ook tegen de twaalf weken grens te hikken en nu komt de 20 al zo dichtbij! En ik vind het heel fijn dat het nog steeds goed met je gaat. Het lijkt wel een beetje alsof jij mijn prognose bent, dus zolang je dit volhoudt .. 😉 😉 Ik hoop vooral ook dat ik me nog lang goed blijf voelen en dat wij ook snel met een babykamer kunnen beginnen, want dat zou betekenen dat we een huisje hebben gevonden.
  Jennifer onlangs geplaatst…Outfit: Misty JeansMy Profile

  • Reageer Manon 15 augustus 2014 om 20:40

   Haha oh wat lief en wat een eer dat ik jouw prognose ben 😉 Ik pruttel gewoon verder op dit tempo dus dat is een goed vooruitzicht voor jou!

 • Reageer Vlijtig Liesje 15 augustus 2014 om 10:40

  Wat een grote vrachtwagen! Daar komt vast een mooie babykamer uit!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Bakken met Karin: reviewMy Profile

 • Reageer Anne Solveig 15 augustus 2014 om 11:07

  Oeh! Wat leuk dat spelletje, super leuk om dat te kunnen ervaren!

 • Reageer Eline 15 augustus 2014 om 11:38

  Wat ontzettend fijn dat alles nog steeds zo voorspoedig gaat!
  Eline onlangs geplaatst…SuperfoodsMy Profile

 • Reageer Jessica 15 augustus 2014 om 11:38

  Leuk om te lezen dat het zo goed gaat! Ben heel benieuwd hoe de babykamer gaat worden.
  Voor mijn gevoel is het nog steeds heel kort geleden dat je het nieuws bekend maakt op de blog.
  Jessica onlangs geplaatst…Review – Hymalaya Herbal Healthcare Neem & Pomegranate tandpastaMy Profile

 • Reageer Anneleen 15 augustus 2014 om 11:48

  Dat eerste contact met je kindje lijkt me erg fijn! Geniet er van

 • Reageer Vanessa 15 augustus 2014 om 11:49

  Leuk om te lezen dat alles goed gaat. Het lijkt me super om de baby zo goed te voelen en met hem te kunnen spelen!
  Vanessa onlangs geplaatst…Tunesië: ervaring + foto’sMy Profile

 • Reageer tineke 15 augustus 2014 om 12:08

  Fijn dat het zo goed gaat! Helemaal mee eens dat de tijd zo snel gaat, maandag ben ik alweer 29 weken zwanger, en het idee dat de baby al over minder dan 10 weken zou kunnen komen, al is die kans klein, is echt zo bizar! Wat een hoop babyspullen ineens, zeg! wauw! Heel benieuwd naar hoe jullie kamertje eruit gaat zien!

 • Reageer Malou 17 augustus 2014 om 13:14

  Heel leuk om te lezen weer, veel dingen zijn echt herkenbaar! Bij mij schopt ze ook vaak om dezelfde tijden, inderdaad vaak ’s avonds en ’s ochtends. Dat ‘spelen’ moet ik ook maar eens gaan proberen, lijkt me erg bijzonder!
  Malou onlangs geplaatst…PERSOONLIJK: EINDE VAN DE ZOMERMy Profile

 • Reageer Nicole 17 augustus 2014 om 22:15

  Ben echt altijd zo blij je updates te lezen.
  Dan denk ik ‘zo kan het ook’ haha. Ik zat net als Kelly al vanaf 24 weken thuis met vele harde buiken waardoor ik niet mocht werken en had ook nog eens bekkeninstabiliteit door een auto ongeluk dus was allemaal minder leuk en minder fit.. Daarom vind ik het zo leuk om hier te lezen. Lekker genieten meid!!
  Nicole onlangs geplaatst…Komt een moeder bij de dokter: oorzaken van postnatale depressieMy Profile

  • Reageer Manon 18 augustus 2014 om 08:30

   Ah wat lief van je! Ja ik besef me nu maar al te vaak dat ik echt in m’n handjes mag knijpen met de zwangerschap tot nu toe… Hopen dat ik ’t nog even op dit niveau vast kan houden!

 • Reageer Patricia 19 augustus 2014 om 20:56

  Ik blijf elke week met een glimlach je update lezen! fijn ook dat het nog steeds zo goed met je gaat =) gewoon lekker zo door gaan hihi

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge