Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: Week 26

26WEEK

Een terugblik op week 26… Vandaag ben ik 27 weken zwanger, wat betekent dat dit de laatste week van het tweede trimester is! Volgens internet is het 2e trimester het fijnste trimester en vanaf week 28 kan ik me gaan voorbereiden op de laatste loodjes en op het “zwaarste” deel van de zwangerschap. We will see!

Afgelopen weken waren druk. Babykamer helemaal in orde gemaakt, veel buiten de deur geweest, mijn vriend was jarig en we hadden het hele weekend verjaardag, laat naar bed, veel gedaan overdag en niet genoeg rust genomen. Dinsdag “eventjes” op en neer naar Amsterdam (1,5 uur heen en 1,5 uur terug). Ik ben dan zo’n stronteigenwijs iemand die zichzelf geen rust gunt. Nee, gewoon doorgaan. De afgelopen weken heb ik niet goed aan mezelf gedacht. Ik had ’s avonds vaak pijn aan m’n rug, last van harde buiken (volgens mij) en ik was moe. Toen ik dinsdagavond terug kwam van Amsterdam na een super leuke dag werd het me allemaal een beetje teveel. Ik had zo’n pijn overal, hoofdpijn, misselijk en tot overmaat van ramp had ik het idee dat ik onze baby ook niet veel gevoeld had die dag.

DSC_0077Dikke buikjes! Betty 36 weken zwanger en ik 26.

Ik ging samen met mijn vriend rustig in bed liggen en gelukkig liet baby even van zich horen. Ik kan dan helemaal weer rustig worden door zijn schopjes en bewegingen, zo fijn! Na even lekker gejankt te hebben viel ik rond half 11 in slaap en heb die nacht gelukkig goed geslapen en werd om half 9 die volgende ochtend wakker. Wel nog met een soort spierpijn door mijn hele lijf heen,  hoofdpijn en steekjes aan de zijkanten van mijn buik als ik bewoog (bandenpijn denk ik?). En ik voelde me net een vaatdoek, zo ellendig… Ik “mocht” van Robert woensdag niks doen en besloot ook inderdaad dat een dagje niks doen wel goed voor mij (en baby) was. Ik heb die dag dan ook geen ene reet uitgevoerd. Ik maakte een ontbijtje en at dit in bed op, heb veel gedronken, lekker in bed gelegen met laptop en TV, in een warm bad gelegen en mijn lieve zusje kwam ook nog even wat vers fruit brengen. Donderdag heb ik ook nog de hele ochtend in bed gelegen want ik voelde me nog steeds een vaatdoek met pijn.

Donderdag, gisteren dus, kwam om 15:00u trouwens ook nog de kraamhulp voor een eerste intakegesprek! We moesten wat vragen beantwoorden over waar ik ging bevallen, of ik borst- of flesvoeding wil geven, of we kruiken in huis hadden en een allerlei administratieve dingen. Over één ding was ik wel blij: ons bed hoeft niet op klossen/kratjes, hahaha. Voordeel van een hoge boxspring!

Al met al gaat alles nog steeds prima hoor! Ik heb dus wel gemerkt dat ik even een stapje terug moet doen. Ik ga niet als een porseleinen poppetje in een glazen vitrinekast zitten tot de bevalling begint maar iets meer balans tussen actief doen en mijn rust nemen vinden. Dan moet het helemaal goed komen. Zou dan nu echt het “zwaarste” deel van de zwangerschap aanbreken? Ik ben benieuwd! Ik ga genieten van de laatste week van het tweede trimester :)!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer Angela 22 augustus 2014 om 06:16

  Hoort erbij, even een off day hebben. Worden we weer even terug gefloten dat we het rustiger aan moeten doen! Wat heb je al een mooie buik zeg! Ik ben nu 32 weken en merk wel echt dat het zwaarder is fan 2e trimester. Af en toe middagdutje helpt echt!
  Angela onlangs geplaatst…The Project – Immersive Fitness AmsterdamMy Profile

 • Reageer Marion 22 augustus 2014 om 06:36

  Hier spreekt geen ervaringsdeskundige, maar ik kan me zo voorstellen dat je in je achterhoofd moet houden dat je zwanger bent. Dat klinkt heel raar, maar ik denk dat we allemaal de neiging hebben om zo lang mogelijk in het gewone tempo door te gaan. Normaal gesproken als je over je grens gaat, nou, dan ben je een dagje moe en klaar. Jij moet denk ik vanaf nu uit voorzorg een stapje terug doen en dat is even wennen. Succes meid. Je ziet er mooi uit!
  Marion onlangs geplaatst…Mijn Favorieten: OppeppersMy Profile

  • Reageer Manon 22 augustus 2014 om 10:56

   Ja, inderdaad… Beter plannen en meer rust nemen is gewoon verplicht eigenlijk haha.

 • Reageer Kelly caresse 22 augustus 2014 om 06:48

  Wat is je buikje toch mooie gegroeid al zeg, al zo’n verschil met toen ik je laatst zag. Wat lief en goed dat Robert je terugvloot, je lichaam geeft aan dat je soms minder kunt dan je hoofd wilt, hoe moeilijk dat ook is
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Wat doe jij van 9 tot 5? Claimy: Wat doet een weddingplanner ?My Profile

 • Reageer Jess 22 augustus 2014 om 07:12

  Klinkt als een heftige week. Pfoe! Je lijf geeft het in principe prima aan allemaal maar het blijft een lastig iets om er daadwerkelijk naar te luisteren. Heb ik ook last van. Steeds weer op willen springen om toch even dit of dat enzo, arghhhh!
  Jess onlangs geplaatst…Another blogging tagMy Profile

  • Reageer Manon 22 augustus 2014 om 10:56

   Jaaa en na 3 uur in bed liggen verveel ik me ook de pleuris dus dan WIL ik ook weer wat doen maar soms resulteert dat dan in ellende ’s avonds…

 • Reageer Petra 22 augustus 2014 om 07:21

  Zwanger zijn is geen ziekte maar dat wil niet zeggen dat het niet zwaar is voor je lichaam. Persoonlijk vond ik het derde trimester het zwaarst. Lichamelijk maar ook geestelijk. Probeer echt je rustmomenten te pakken dan komt het helemaal goed! En ik blijf je prachtig zwanger vinden.
  Petra onlangs geplaatst…Koortsstuip…en de angst is weer terugMy Profile

 • Reageer Sunseeree 22 augustus 2014 om 07:21

  Zo het schiet echt op! Zo’n zwangerschap vliegt voorbij als je het bij een ander ziet. Doe rustig aan!
  Sunseeree onlangs geplaatst…Tips: een geboorteplan maken voor de bevallingMy Profile

 • Reageer Jennifer 22 augustus 2014 om 08:17

  Ik dacht in het eerste trimester ook dat ik alles nog wel even kon, maar dat valt vies tegen. Nu in het tweede kan ik eigenlijk ook alles wel weer, maar nu ik dit zo lees ben ik me er ook van bewust dat ik ook op een dag een pasje terug moet doen. Hopelijk voel je je snel weer beter om te genieten van de laatste week in het tweede trimester. Ik blijf het zeggen, maar ik denk het toch echt iedere keer weer: wat gaan de weken snel!
  Jennifer onlangs geplaatst…Hello Goodbye van ClaudiaMy Profile

 • Reageer Miranda 22 augustus 2014 om 09:07

  Zo dat klinkt als een heftige week:) goed dat je het even rustig aan deed. Een balans vinden is altijd moeilijk, maar oh zo belangrijk!
  Miranda onlangs geplaatst…De leukste YouTubers; Favorite FridayMy Profile

 • Reageer Dita 22 augustus 2014 om 09:09

  Doe maar lekker rustig aan! En wat een mooi buikje heb je, prachtige foto van jullie 2 buiken 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Shoplog HamburgMy Profile

 • Reageer Renée 22 augustus 2014 om 10:00

  Ik herken me zo in jouw verhalen. Ik ben nu ruim 24 weken en eigenlijk gaat alles goed. Ik ga ook altijd maar door, en dan is het wel fijn dat je even goed wordt teruggefloten en her en der wat hulp krijgt. Ik herken het zo, gewoon doorgaan en niet zeuren. Maar ik merk nu ook dat het goed is om af en toe echt even rust te nemen. Ik vind de foto met Betty echt superleuk!

 • Reageer Betty 22 augustus 2014 om 10:04

  Soms wordt je inderdaad echt even terug gefloten ja 🙁 heel goed dat je daarna lekker je rust hebt gepakt! En wauw, derde trimester in zicht! Echt niet normaal hoe hard het gaat!!!

  Wat heb je trouwens een prachtig buikje <3 en die jurken staan je super!
  Betty onlangs geplaatst…DisneyMy Profile

 • Reageer Nicole 22 augustus 2014 om 10:44

  Goed luisteren naar je lichaam, belangrijk. Maar je hoeft ook weer niet thuis achter de geraniums te zitten. Zo lang je controles telkens nog goed zijn.. gewoon lekker leuke dingen blijven doen!
  Hopelijk blijven die zware laatste loodjes nog lang weg! En kun je blijven genieten…
  Nicole onlangs geplaatst…Spelen met je baby: 3-5 maandMy Profile

 • Reageer Inge 22 augustus 2014 om 10:56

  Die buik blijft zo mooi hé! En ja, soms wat rustiger aan doen, niet slecht.
  Harde buiken, weet je ook niet goed hoe deze aanvoelen?
  Inge onlangs geplaatst…Nieuwe reisbestemmingMy Profile

 • Reageer Eline 22 augustus 2014 om 11:57

  Goed dat je even pas op de plaats hebt gemaakt. Je lijf heeft heel wat te verduren nu en heeft af en toe echt even rust nodig, maar dat weet je nu zelf ook. Ik hoop dat komende week iets fijner voor je wordt 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Verantwoord snoepenMy Profile

 • Reageer Vanessa 22 augustus 2014 om 12:07

  Jammer dat je je even minder goed voelde, maar dat hoort er denk ik wel bij. Goed naar je lichaam luisteren. Als je rust nodig hebt, dan geef je er beter aan toe. Mooie buik heb je!
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn blogverslavingMy Profile

 • Reageer Patricia 22 augustus 2014 om 14:01

  Soms moet je even een pas op de plaats nemen hoe moeilijk ook, en dan komt het allemaal weer helemaal goed =) op naar je laatste trimester =D

 • Reageer Jenny 22 augustus 2014 om 14:41

  Veel sterkte, leuk zo die foto’s vergeleken. Je hebt nog wat uitbuiken te doen haha!
  Jenny onlangs geplaatst…♥ Things I love ThursdayMy Profile

 • Reageer Monique 22 augustus 2014 om 15:17

  Dat gaat hard! Een goede balans tussen dingen doen en rust nemen is wel belangrijk ja. Hoe moeilijk dat soms ook is. Goed dat je vriend daarin meedenkt!
  Monique onlangs geplaatst…Mijn Action-favorieten!My Profile

 • Reageer Tamara 22 augustus 2014 om 19:58

  heel goed om meer balans te gaan zoeken want is niet niks en je moet toch nog even. komt vast allemaal goed!

 • Reageer Anneleen 22 augustus 2014 om 20:53

  Goed dat je het even rustig aan hebt gedaan. Geniet van de laatste week van het laatste trimester!

  • Reageer Anneleen 22 augustus 2014 om 20:54

   Tweede trimester bedoel ik dus, zo’n vaart gaat het nu ook weer niet 😉

 • Reageer Anne Solveig 22 augustus 2014 om 21:45

  Succes hoor! Lekker rustig aan 🙂
  Anne Solveig onlangs geplaatst…Valerie Vrijdag #76 – 10 voordelen van de herfstMy Profile

 • Reageer Roos 28 augustus 2014 om 14:31

  herkenbaar hoor, ik heb ook last van het ‘ik-wil-vanalles-en-moet-nog-zoveel’ syndroom, terwijl mijn lijf dat helemaal niet leuk vindt 😉
  Roos onlangs geplaatst…Bovenverdieping verbouwingMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge