Filmpje, Moeder zijn

Bibians bevallingsverhaal

bevalling
Een bevalling… Het blijft toch iets engs, vreemds en iets waar je je niet echt op voor kunt bereiden. Vooral als het een eerste keer is! Vandaag deel ik mijn bevallingsverhaal van River, die begon met inleiden rond 41,5 week en die eindigde in een keizersnede. Heftig, maar ik zou het zo weer doen!


Klik op de onderstaande button om je te abonneren op ons YouTube kanaal!

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

19 reacties

 • Reageer Marion 5 september 2014 om 15:27

  Ik werd niet zo lekker halverwege…. Gelukkig eind goed, al goed. Wat een heftig verhaal. Wellicht komt dat omdat ik geen verstand van bevallen en keizersnedes heb. Poeh… Ik ga even wat water pakken.
  Marion onlangs geplaatst…In Het ZonnetjeMy Profile

 • Reageer astrid nab 5 september 2014 om 15:31

  hallo bibian ja ik ben ook bevallen met een keizersnee onze kinderen zijn al 15 en 16 het is toch een operatie dat je bent ondergaan maar als je dan tenslotte je kindje in de armen krijg weet je waar je het voor heb gedaan ze zeiden dan ook tegen mij in het ziekenhuis je hebt een keizerskindje en dat vond ik toen zo mooi.

 • Reageer Betty 5 september 2014 om 16:03

  Wauw Bieb! Ik kende je verhaal al, maar vond het heel bijzonder om zo op video (met de foto’s erbij) nog eens te horen. Super bijzonder verhaal en gelukkig met een hele goeie afloop! Dat je zelfs na deze ervaring nog niet op kijkt tegen 30 bevallingen meer, maakt dat ik toch weer een stukje zelfverzekerder naar mijn komende bevalling aan kijk!
  Betty onlangs geplaatst…Uit de oude doos: Las VegasMy Profile

 • Reageer Anneleen 5 september 2014 om 16:13

  Leuk om jouw bevallingsverhaal te horen, Bibian. Mij lijkt zo’n keizersnede heel eng. Ik wil er zelfs niet aan denken dat ze me vastbinden. Ik denk niet dat ik daar zo rustig mee om zou kunnen gaan. Maar het is zoals jij zegt, je kan er niets aan doen als je kindje niet wilt komen. Ik denk dat je dat gewoon op je af moet laten komen.

 • Reageer Eilish 5 september 2014 om 17:20

  Wat een verhaal meis! Jeetje!
  Eilish onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 • Reageer Dita 5 september 2014 om 17:20

  Erg leuk om je verhaal te horen. Ik zie er erg tegen op als ik ooit zwanger zou raken. Maar het lijkt me ook zo mooi!
  Dita onlangs geplaatst…Recept – Pasta met pesto, worst en groentenMy Profile

 • Reageer Laura - Sunlight Dream 5 september 2014 om 20:00

  Heel erg spannend als je kindje er aan komt! Ik moet er zelf nog even niet aan denken, maar het lijkt mij ook heel erg magisch. Mijn moeder heeft mij gekregen met een keizersnede. Het was best zwaar voor haar en heeft 3 weken moeten bijkomen in het ziekenhuis.

 • Reageer Tineke 5 september 2014 om 20:07

  Fijn om jouw bevallingsverhaal te horen! Ben zelf ook geboren met een keizersnede, en hoewel dat natuurlijk niks zegt, heb ik het steeds in m’n hoofd dat ik ook met een keizersnede ga bevallen :p we zullen zien! Fijn om jouw ervaringen te horen 🙂

 • Reageer Jennifer 5 september 2014 om 20:50

  Heftig! Mijn tante heeft ook twee keizersnedes gehad, want zij kon ook niet meer ontsluiting krijgen, bij beide bevallingen niet. Het lijkt me ook vet heftig, maar ik denk dat je op het moment dat je toch naar die OK gereden wordt je er toch niet helemaal meer over nadenkt. Dat vastbinden lijkt me verschrikkelijk, vooral omdat je je kindje dan niet kan aanpakken, maar die wordt dus vaak ook gewoon meegenomen voor onderzoeken. Ik hoop echt dat ik wel op de normale manier kan bevallen, maar goed .. dat gaan we in januari wel zien. Hoe dan ook, ’t ventje moet er toch uit en ik denk dat het me tegen die tijd ook niet meer uitmaakt hoe.
  Jennifer onlangs geplaatst…Plog: Eerste collegedag!My Profile

 • Reageer Eline 5 september 2014 om 21:49

  Wat onwijs interessant om te horen! Zo vaak hoor je niet gedetailleerd hoe een geboorte gegaan is.
  Eline onlangs geplaatst…Thaise kippensoepMy Profile

 • Reageer Niki 5 september 2014 om 22:03

  Leuk om te zien! Ikzelf heb namelijk ook een onverwachte keizersnede gehad. Mijn bevalling duurde erg lang en ik was gewoon opgelucht dat ik uiteindelijk een keizersnede kreeg. Wel bijzonder om te horen dat de dingen rondom zo’n operatie toch verschillen per ziekenhuis. Ik werd namelijk niet vastgebonden en nadat m’n zoontje alle checks bij de kinderarts had gehad, werd hij meteen bij mij neergelegd op de borst. Tijdens het dichtnaaien (haha) heeft hij daar steeds gelegen en ook toen we terug werden gereden naar de kraamsuite.

 • Reageer Jessica 5 september 2014 om 22:29

  Haha leuk is anders! Brrr gelukkig heb ik nu nog geen kinderen, maar je staat er zeker positief in!
  Knap dat je het zo op je af hebt laten komen, je staat toch wel een beetje machteloos.
  Jessica onlangs geplaatst…Opgemaakt – juni, juli & augustus 2014My Profile

 • Reageer Josy 6 september 2014 om 08:55

  Zoals ik al eerder schreef….zo’n herkenbaar verhaal! Nagenoeg dezelfde bevalling. Helaas mocht mn zoontje toen ook niet bij me blijven, maar ik begreep dat ‘ons’ ziekenhuis nu ook natuurlijke keizersnede uitvoert en dan mag het kindje wel bij je blijven. Ik ben benieuwd of ik nu wel ontsluiting ga krijgen! Mooi verhaal!

 • Reageer Céline 6 september 2014 om 12:12

  Het lijkt mij ontzettend eng, een keizersnede. Ik ben sowieso doodsbang met alles wat met ziek zijn, oud worden en ziekenhuizen te maken heeft, maar je wil natuurlijk ook wat op dat moment het beste is voor je kindje.
  Céline onlangs geplaatst…Hoe ook de blogwereld veranderdMy Profile

 • Reageer Malou 6 september 2014 om 12:48

  Heel leuk om te horen, en erg interessant!
  Malou onlangs geplaatst…DE BIJNA MAMA-TAGMy Profile

 • Reageer Gwen 6 september 2014 om 13:53

  Ik dus ook een ks en, zoals je wellicht al wel eens gelezen hebt, grote fan van keizersnedes geworden haha! Doe mij er nog maar 30 (oke, nog 2 is genoeg hihi) – bij mij werd maar 1 hand vastgelegd en mijn benen ook niet – alleen die hand vh infuus, met mijn andere hand hield ik Joost vast. En Olivia erna. Die ruggenprik vond ik wel echt een drama, idd: voorover hangen en ontspannen kan er niet op zo’n moment 😉 Hier in het zhuis niet direct in bad en aankleden, ze heeft echt uuuuuuuuuuuuuuren bloot bij me gelegen (in alleen een luier), dat was echt heel fijn. Bij jou voelt het heel afstandelijk zoals het zhuis het aanpakte, maar goed: dat verschilt echt per plaats idd. Fijn dat je het toch ook wel weer nog 30x zou doen – zelfs na 42 wk hihi!
  Gwen onlangs geplaatst…Day Zero Project mini-updateMy Profile

  • Reageer Bibian 6 september 2014 om 22:21

   Het viel reuze mee hoor die afstandelijkheid, ze deden het niet om mij te pesten maar voor de gezondheid ban River. Ook werd hij erg laat geboren en daarom kon hij niet zo lang bij mij liggen. Om een uur of 1 is het toch wel echt tijd om te slapen. Maar die tijd heb ik flink ingehaald hoor! Liefs

 • Reageer Mira 6 september 2014 om 18:19

  Wat vertel je het “echt” zeg, geen drama-horror verhaal, wel heftig maar gewoon realistisch. Dit is het eerste bevallingsverhaal wat ik hoor waardoor ik geen doodsangsten ga uitstaan en nooit meer kinderen wil.
  (ik kijk je te veel i didnt know i was pregnant)
  Geniet van de kleine!
  x
  Mira onlangs geplaatst…Nuttige en nutteloze gadgets #13 DecoratieMy Profile

 • Reageer Nicole 17 september 2014 om 22:03

  Er zijn veel dingen die ik herken zoals dat je lichaam niks doet. Mijn lichaam wilde ook niks. Ik werd ook helemaal vastgebonden. Bart mocht overigens niet bij de ruggenprik zijn.. En ik ben 3 dagen na elkaar ingeleid. Wat gek dat het bij jou niet mocht. Gek hoe sommige dingen zo anders zijn en sommige dingen wel zo herkenbaar!!
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog: Hema, Next en Baby & Trend..My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge