Tags, Zwanger

De ‘bijna-mama’ TAG

bijnamama
Lieve bijna-mama Betty heeft een leuke TAG bedacht: de ‘bijna-mama’ tag. Aangezien ik ook bijna-mama ben, voelde ik me geroepen om de tag over te nemen en deze in te vullen. Altijd leuk vind ik van die tags :)! There we go!
Oja, als je ‘m over wilt nemen, vernoem er dan ook even bij dat ie van Betty afkomstig is!

1. Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?
Ik ben altijd al wel een kindliefhebber gehad (och wat klinkt dat vies en fout), als ik het voor het zeggen zou hebben gehad dan zou ik misschien al wel jaren eerder zwanger willen zijn! Maar “gelukkig” hebben we ook nog een verstandige in ons midden (mijn vriend) haha. Ik heb altijd wel gezegd dat ik rond mijn 25e moeder wilde worden, maar dat het dan ook echt zo uitkomt! Nee, nu is echt de perfecte tijd vind ik. Ik had het niet eerder “moeten doen”.

2. Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?
Och ja! Ik had de verwachting dat als je met een positieve test in je handen stond dat je dan meteen een heeeeel warm, verliefd, verbonden gevoel zou hebben. Nou, not haha. Ook had ik wel verwacht dat ik meer kwaaltjes zou hebben, gelukkig heb ik hier tot nu toe nauwelijks last van, gelukkig! Verder kun je je wel voorstellen hoe het is om zwanger te zijn, maar als je het werkelijk bent is het 10x mooier en leuker (in mijn geval in ieder geval).

20140310_072510
3. Wat ging er door je heen toen je een positieve zwangerschapstest in handen kreeg?

Wel 100 dingen! Ik geloofde het niet omdat het voor ons, net als Betty, de eerste “poging” was. Ik geloofde het niet, was zooooo blij, onzeker, bang, gelukkig, echt zo’n “WAAAAAAAAAAH” gevoel haha.

4. Had je een voorkeur voor een zoon of een dochter?
Ik heb nooit onder stoelen of banken geschoven dat ik altijd een meisje zou willen. In het begin had ik ook het gevoel dat het een meisje was maar hoe langer ik zwanger was, hoe minder ik een gevoel had wat het zou zijn en de voorkeur naar een meisje verdween ook langzaam. In de dag voor de geslachtsbepalende echo zei ik nog tegen mijn vriend dat ik ergens stiekem hoopte dat het een jongetje zou zijn. En dit terwijl ik altijd een roze-glitter-strikjes-kant-dochtertje wilde! Het moment dat we wisten dat het een jongen was, was ik helemaal in de wolken! Ja, ik ben toch écht wel een jongensmama!

5. Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?
Ja. Ik ben zo’n iemand die het liefst nog de bevalling zou plannen haha. We zijn één keer naar zo’n babywarenhuis gegaan om rond te kijken en toen hebben we verder niks gekocht. Thuis hebben we allerlei dingen uitgezocht en opgeschreven wat we (ik) wilden hebben en dit hebben we uiteindelijk ook gekocht. Een Joolz Day kinderwagen, de meubeltjes, het behang en de verf, de kinderstoel…

Baby2
6. Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?

In het begin vond ik het helemaal fantastisch! Nu nog steeds maar nu begint die dikkere buik ook wel z’n nadelen te krijgen haha. Wel vind ik het stiekem heel erg leuk om er mee te pronken hoor ^^.

7. Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?
Ja, vooral in het begin! Tot de 12e week was sowieso een en al onzekerheid. Daarna ook nog wel, maar minder. Tot het moment dat ik hem ging voelen bewegen ben ik heel onzeker geweest. En dan vooral over het feit of “hij het nog wel doet”. Nu heb ik die angst niet meer echt want ik voel heel goed dat hij “het nog doet”. Nu ben ik meer onzeker over de bevalling en of ik het wel kan en goed doe als moeder zijnde.

8. Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?
Ik ben deze week voor het eerst naar yoga te geweest. De yogamevrouw is heel praktisch ingesteld en geeft allerlei handvatten, oefeningen en tips mee die je tijdens de verschillende fases van een bevalling kunt proberen. Dit geeft me heel veel rust, dat ik weet dat ik “iets” kan doen. Misschien heb ik er helemaal niks aan maar wie weet… Ook gaan we naar de rondleiding in het ziekenhuis en een voorlichtingsavond van de verloskundige.

16wekenechojongen
9. Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?

Het moment dat de bevalling voorbij is en hij bij mij ligt! En het samen kroelen met z’n drietjes in bed, helemaal in ons eigen bubbel.

10. Valt de zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?
Het valt me 100% mee! De eerste twee trimesters gingen me allemaal gemakkelijk af, ik hoefde niks speciaals te doen of hebben en ik hoefde vooral niks te laten, ik kon gewoon alles doen! Nu het 3e trimester er is, wordt het allemaal wel wat zwaarder maar niet dat het tegenvalt ofzo. Het hoort erbij. Klaar. Ik vind alles tot nu toe helemaal prachtig en mag volgens mij wel in m’n handjes knijpen dat ik zo’n voorspoedige zwangerschap heb :). Als de bevalling dan ook zo gaat dan hoor je mij niet piepen haha.

Ik vond het een leuke tag om in te vullen en een beetje terug te kijken op mijn zwangerschap tot nu toe!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

17 reacties

 • Reageer Kim 7 september 2014 om 13:10

  Hele leuke tag. Je hebt hem leuk ingevuld. Is de foto met de zwangerschapstest in je vriends handen echt jullie foto? Heel erg leuk idee namelijk.

  Liefs

  • Reageer Manon 7 september 2014 om 14:15

   Dankjewel! Ja dat zijn wij allebei haha. Idee is van Pinterest maar zelf uitgevoerd 😉

 • Reageer Eline 7 september 2014 om 13:51

  Leuke tag! We weten door je wekelijkse updates natuurlijk al een hoop over je zwangerschap maar dit geeft nog net wat meer aanvulling!
  Eline onlangs geplaatst…Green Ice TeaMy Profile

 • Reageer Marion 7 september 2014 om 13:57

  Wat leuk dat ze zelf een tag bedacht heeft. Ja, waarom niet eigenlijk? Die dingen moet toch gemaakt worden. Meeste dingen waren inderdaad al wel bekend, maar het blijft leuk om te lezen! De laatste loodjes komen eraan.
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays ~ 6My Profile

 • Reageer Joyce 7 september 2014 om 14:46

  Leuke tag! Erg leuk ook die foto van jou en je vriend met de test. De Pinterest versie ken ik wel 😉
  Joyce onlangs geplaatst…De week in foto’s #19My Profile

 • Reageer Dita 7 september 2014 om 15:19

  Erg leuk deze tag! Succes nog even.
  Dita onlangs geplaatst…Random foto’sMy Profile

 • Reageer Nicole 7 september 2014 om 15:20

  Wat leuk van Betty! Zo krijg ik nog bijna kriebels om weer zwanger te zijn haha. Lees: bijna! Erg leuk gedaan vooral die foto..
  Nicole onlangs geplaatst…Fay’s halve verjaardag!My Profile

 • Reageer Faye 7 september 2014 om 16:54

  Hele leuke tag! Super leuk gedaan die foto!
  Faye onlangs geplaatst…Liebster AwardMy Profile

 • Reageer Betty 7 september 2014 om 17:06

  Superleuk dat jij ‘m ook hebt ingevuld, mede bijna-mama! 🙂 zo herkenbaar allemaal!

  Ik vind het zo leuk om tegelijk met jou zwanger te zijn! Ben heel blij met onze Whatsappjes, haha!

  Je bent nu waarschijnlijk ergens druk aan het poseren en ik kan niet wachten op het resutaat!
  Betty onlangs geplaatst…Mijn blog in offline-landMy Profile

  • Reageer Manon 7 september 2014 om 22:23

   Jaaa ik vind onze whatsappjes ook altijd zo leuk en gezellig 😀

 • Reageer Ruby 7 september 2014 om 17:54

  Hi. Ik wilde je eerst zeggen dat je een leuke blog / artikel heb.
  Gefeliciteerd met je bijna mama zijn.
  Veel geluk!

  Liefs.
  Ruby onlangs geplaatst…Review : Primark mascara.My Profile

 • Reageer Anneleen 7 september 2014 om 18:05

  Mooi om te lezen! Liefs!

 • Reageer Gwen 7 september 2014 om 18:38

  Zo leuk om te lezen, zo herkenbaar ook. Zowel vd eerste x als nu. Mn telefoon laadde de site net langzaam en toen ik alleen het plaatje vd test nog zag, dacht ik dat Bibian weer zwanger was 😉
  Gwen onlangs geplaatst…Day Zero Project mini-updateMy Profile

 • Reageer Anoeska 7 september 2014 om 23:43

  Erg leuke tag!
  Anoeska onlangs geplaatst…MY WEEKLY UPDATE SEPTEMBER #1My Profile

 • Reageer carolien 8 september 2014 om 00:00

  Haha leuk om te lezen! Probeer het me allemaal voor te stellen! Kan niet wachten tot ik t herken!

 • Reageer Jennifer 8 september 2014 om 07:11

  Leuke tag, dat van het geslacht herken ik ook wel een beetje. Ik heb van beide kanten van de familie slechts één neef en die is ouder dan ik, dus ik heb nooit jongens baby’s meegemaakt, dus de baby’s die ik in mijn toekomst zag waren ook altijd meisjes. De weken voor de echo had ik geen sterke voorkeur, maar dacht wel vooral dat een jongen wel eens heel leuk zou zijn. ? Een paar nare dromen verder over baby’s met ontstoken balletjes en liesbreukjes verder lag ik ineens jankend in bed en wilde ik ineens een meisje. Stomme hormonen, want nu ben ik gelukkig nog steeds dolblij met mijn ventje en zijn mijn moeder en tante bijna jaloers dat het hen nooit gelukt is, alsof het een hele prestatie is om een jongen te produceren, haha. Nee, ik ben in mijn hoofd gelukkig wel echt een jongensmama, alleen neemt mijn onzekerheid soms de loop met me en ga ik naar dromen om daar vervolgens helemaal door in paniek te raken. Ik ben opgegroeid tussen de meisjesbaby’s en dan is een jongetje ineens wel heel eng..
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 16My Profile

 • Reageer Sharon 8 september 2014 om 22:35

  Wauw wat n leuke foto’s ook er tussen , ik vind het echt n super leuk om jullie blog/vlogs te volgen en kijk iedere dag op jullie blog, maar reageer eigelijk nooit.

  Veel liefs!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge