Babypraat, Zwanger

De wereld van geboortekaartjes

geboortekaartjes
Over twee maanden ben ik uitgerekend, en die dag komt steeds dichterbij. Het kamertje is zo goed als af, de naam staat vast, de inboedel is binnen en wat dat betreft kan de baby zo komen. Nu is er alleen nog één ding wat we moeten regelen: het geboortekaartje. Nou, daar begint het al… Waar begin je in hemelsnaam? Er zijn zooooooveel verschillende websites met duizenden soorten kaartjes, je ziet door de bomen het bos niet meer. Na wat research te hebben gedaan, blijven er een paar sites over waar we leuke kaartjes hebben gezien, waar de prijs/kwaliteit prima is en waar goede reviews over geschreven zijn. In dit blogje laat ik mijn smaak geboortekaartjes zien en ben ik benieuwd wat jullie bij mij (ons…) vinden passen!

geboortekaartje1Mijn eerste ingeving is iets met steigerhout. Ik vind dat echt heel erg leuk staan… River had ook een kaartje met zo’n steigerhouten look en dat vond ik wel erg leuk! Stoer, jongensachtig maar toch ook wel neutraal ergens.

geboortekaartje3Maar… Ik vind het ook wel heel erg leuk als het kaartje een beetje “matcht” met de babykamer. Zoals de onderste kaart hierboven: wit, grijs, zachtgroen en zelfs mét sterretjes! Ook vind ik dat scrapbook-idee heel erg leuk met die elementen: op het eerste kaartje die wolkjes en op het tweede kaartje die labels wat zo’n stoer effect geeft.

geboortekaartje4Maarja, blauw vind ik ook wel weer heel leuk omdat het toch een jongetje wordt! Of zoiets als de onderste kaart. Gewoon: BAM, eenvoudig maar duidelijk… Dat vind ik dan óók weer leuk. Zo’n kraamfeest idee vind ik trouwens best wel slim bedacht. Alle mensen in 1x uitnodigen en dan ben je er ook in 1x weer klaar mee, haha. Nee, ik ga gewoon voor de “klassieke” kraambezoekjes denk ik!

geboortekaartje2En of ik nog niet genoeg twijfels had, kwam ik er ook nog achter dat er natuurlijk ook nog verschillende soorten kaartjes zijn: vierkant, rechthoek, enkel… Ik zag deze twee enkele kaartjes, dus zonder vouw erin, en vond dat wel heel erg leuk! Gewoon een voor- en achterkant. Ideaal, hoef je in je kraambed ook niet de kaartjes te vouwen maar gewoon zo, hop, in de envelop te doen.

Aaaaaah, ik weet het niet meer! Ga ik voor iets stoers of juist iets zachter? Welke kleuren zal ik kiezen? Wat voor soort: een “plat” kaartje of eentje met een vouw? Ik duik nog even het bos van de geboortekaartjes in en ga eens wat dingetjes uitproberen. Deze kaartjes die ik als voorbeeld gebruikt heb, komen trouwens van Hippe Geboortekaartjes, mocht je een leuke zien voor jezelf haha.

Wat vinden jullie een leuk kaartje (voor mij/ons)? En hoe zag het kaartje eruit van jullie kind(eren), als jullie die hebben? Ik ben heel benieuwd! En heb je nog tips of andere ideeën dan sta ik daar zeker voor open!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

37 reacties

 • Reageer Diana 21 september 2014 om 07:30

  Moeilijk is het he, er is zoveel keuze, dat het je wel echt moeilijk wordt gemaakt. Persoonlijk ben ik niet van teveel poespas, wij hadden dan ook deze, alleen dan in de blauwe variant: https://www.google.nl/search?q=geboortekaartje+met+blauw+lint&client=ms-android-samsung&source=univ&tbm=isch&tbo=u&sa=X&ei=pWAeVM-yGsmGOO3rgOAG&ved=0CCIQsAQ&biw=360&bih=592#facrc=_&imgrc=WkgylJhrhid3kM%253A%3BkWOP5NIlSd2EfM%3Bhttp%253A%252F%252Fmedia-cache-ec0.pinimg.com%252F236x%252Fa0%252F09%252Fbe%252Fa009be0437f449e2f59ad024ef69984c.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.pinterest.com%252Ffamilycards%252Fgeboortekaartje-met-strikje%252F%3B236%3B176

  Mijn vader heeft alle streepjes om het kaartje geknoopt, was nogal een werk.

  Ik vind die met de wolkjes wel erg leuk en die met het spandoek. Ik heb bij de drukkerij 10 mappen gehaald en daaruit gekozen. Succes met je keuze!
  Diana onlangs geplaatst…Kan de echte Diana Carlton opstaan?My Profile

 • Reageer Kelly caresse 21 september 2014 om 07:57

  Wat een mooie kaartjes laat je zien als inspiratie! Dat steigerhouten idee vind ik erg stoer maar ook zo’n kaart met sterretjes zou helemaal bij jullie passen, ik ben benieuwd wat jullie gaan kiezen
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Personal update: Een flinke knoop doorgehaktMy Profile

 • Reageer Marion 21 september 2014 om 08:16

  Ik ga altijd meteen klabam op mijn gevoel af en dan springt voor mij het kaartje van Sam eruit. Geen idee waarom, puur op gevoel. Is echt heel erg geboortekaartjesachtig denk ik. Heel veel succes! Zal niet makkelijk zijn. Ik kan je alleen maar als advies geven: Niet teveel twijfelen. Twijfelen is: Nee. Er gaat er ééntje voorbij komen waarvan je direct voelt/zegt: JA. Dat is ‘m. Good luck samen!
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays ~ 8My Profile

 • Reageer Judith 21 september 2014 om 08:25

  Ik ben naar de plaatselijke drukkerij gegaan, en heb een paar boeken naar huis meegenomen. Vond ik veel overzichtelijker en dan kon ik natuurlijk de kaartjes in het echt zien 😉
  Ik ben voor mijn zoontje voor klassiek en eenvoudig gegaan (http://www.cardxl.nl/geboortekaartjes/cards/kaarten/liefdevol–11803.html), dit past het beste bij mezelf, niet teveel poespas.

  Op bovenstaande site staan er echt heel veel, ook in jouw stijl denk ik…Misschien heb je die site allang doorgespit, maar toch 🙂 -> http://www.cardxl.nl/geboortekaartjes/cards/kaarten/twinkel-twinkel-14125.html

  Heel veel succes met kiezen!
  Judith onlangs geplaatst…Shoplog Interieur 3.0My Profile

 • Reageer Joyce 21 september 2014 om 08:44

  Leuke kaartjes, bij Aron hadden wij een kaartje in het thema van de babykamer en dat gaan wij bij dit kindje weer doen 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…The happy list #4My Profile

  • Reageer Manon 21 september 2014 om 09:35

   Wij willen ook iets in de stijl en/of kleuren van de babykamer!

 • Reageer Anouk 21 september 2014 om 09:08

  Leuke dilemma’s! Steigerhout is erg in nu, wij krijgen elke paar weken van vrienden zon kaartje binnen. Ik vind ze mooi, maar door se overload hebben wij voor wat anders gekozen. Ik heb uiteindelijk zelf iets gemaakt. SSucces met kiezen!

  • Reageer Manon 21 september 2014 om 09:35

   Ja, steigerhout is wel heel erg in inderdaad. Ik denk dat ik ook niet voor een steigerhoutlook ga kiezen…

 • Reageer Angela 21 september 2014 om 09:13

  Mooie kaartjes heb je uitgezocht! Wij hebben net twee weken geleden een geboortekaartje uitgezocht met de tekst. Succes!
  Angela onlangs geplaatst…Fitness Fashion Herfst 2014My Profile

 • Reageer Gwen 21 september 2014 om 09:25

  Ik vind sterretjes leuk! Hier gaan we voor dezelfde stijl als bij Olivia. Totaal anders dan wat jij hier hebt staan hihi, en dan heb ik het niet over de kleur 😛
  Gwen onlangs geplaatst…Mama is zwanger #7My Profile

 • Reageer Anneleen 21 september 2014 om 09:49

  Wat hebben jullie een leuke stijl! Voor geboortekaartjes vind ik simpel en zachte kleuren heel mooi. Die kaartjes van steigerhout zijn erg leuk. Het kaartje van Noud past helemaal bij jullie vind ik! Mijn favoriete blijven misschien toch wel de kaartjes met een foto van de baby, zwangere buik,… erop. Maar dan heb je vlak na de geboorte misschien nog wat werk? Of ik weet niet hoe dat dan juist gedaan wordt.

 • Reageer Dita 21 september 2014 om 10:11

  Mooie kaartjes, dat steigerhout is wel heel leuk maar wordt ook al wel veel gebruikt volgens mij. Ben benieuwd welke jullie gaan kiezen. 🙂 mooie inspiratie trouwens.
  Dita onlangs geplaatst…Recept: AppelkruimelcakeMy Profile

 • Reageer astrid nab 21 september 2014 om 10:25

  wat een ontzettende mooie kaarten heb je uitgezocht moeilijk hoor een keuze maken succes ermee met het uitzoeken

 • Reageer Miranda 21 september 2014 om 10:29

  Wat moeilijk lijkt me dat. Ik heb geen ervaring met geboortekaartjes maar wel met trouwkaartjes;)

  Ik vond dat ook zo moeilijk en vond van elke kaart wel een element leuk maar nooit de hele kaart. Uiteindelijk heb ik zelf met Photoshop een kaart ontworpen. Gebaseerd op alle elementen en kleuren die we leuk vonden.

  Misschien ook een idee voor jou?
  Miranda onlangs geplaatst…Shoplog; Primark:)My Profile

 • Reageer Eline 21 september 2014 om 10:40

  Dat onderste kaartje van ”thijs” heb ik onlangs gehad. Heel leuk kaartje in het echt!

  Snap dat dat moeilijk kiezen is, succes!
  Eline onlangs geplaatst…PompoensoepMy Profile

 • Reageer Nicole 21 september 2014 om 10:48

  Wij hebben een kaartje laten ontwerpen die overeenkomsten had met onze trouwkaart, dat vonden we wel mooi 🙂
  Ook hebben we er wel op gelet dat de kaart ergens kon staan.. Iets aparts is leuk, maar wij vonden t ook leuk dat we dan ergens op visite komen en ons kaartje ergens staat!
  Nicole onlangs geplaatst…Vakantie bucketlist FayMy Profile

  • Reageer Manon 21 september 2014 om 11:31

   Oh dat is ook een mooi idee, matchen met de trouwkaart 🙂

 • Reageer Kim | Kimsbloglife 21 september 2014 om 10:51

  Zoveel keuze, ik zou het ook echt niet weten! Ik vind dat steigerhout en de sterretjes (speciaal voor jullie) wel leuk, en verder vind ik persoonlijke kaartjes met een foto ook altijd heel leuk! Misschien met een foto van jullie fotoshoot? Ik ben trouwens zo benieuf naar de foto’s daarvan! 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…My Fashion Favorites: Summer Edition ♥My Profile

  • Reageer Manon 21 september 2014 om 11:31

   Jaaa het wordt denk ik wel iets met sterretjes :D! En als het goed is komen de foto’s van de shoot vandaag binnen dus daar zal ik van de week een blogje over plaatsen 😀

 • Reageer melanie 21 september 2014 om 10:56

  Wij gaan voor dit kaartje:
  https://www.kaartje2go.nl/geboortekaartjes/geboorte-hout-lief-sterretjes

  Wel met steigerhout maar als je daar naar moet kijken… mint is ook helemaal in op het moment en zou voor ons ook eerst de kleur in de babykamer worden maar uiteindelijk toch roze geworden haha!
  Je moet doen wat je zelf leuk vind of het nu helemaal in is of niet. Hihi

 • Reageer Joyce 21 september 2014 om 10:59

  Haha toevallig schreef ik afgelopen week nog een artikel over hoe wij op ons geboortekaartje zijn gekomen. Wij hadden een kaart met steigerhout (jawel, lekker origineel haha) en een uil. Die uilen komen terug op de babykamer.

  Ik vond het belangrijker dat de teksten origineel waren 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…De week in foto’s #21My Profile

 • Reageer Whitney 21 september 2014 om 11:03

  Er is zoveel keus. Ik heb het zelf gemaakt met een vriendin van me. Weet niet meer of ik er een blog over heb gemaakt. Ik vind sterretjes iets voor jullie 🙂
  Whitney onlangs geplaatst…Stilte..My Profile

 • Reageer Tineke 21 september 2014 om 11:10

  Vreselijk die geboortekaartjes, zeker in deze hormonale staat lukte het me maar niet om HET perfecte kaartje te vinden, ik kon er ook echt de hele dag mee bezig zijn! Gelukkig heb ik er inmiddels een gevonden die ik helemaal leuk vind 🙂

  Van deze kaartjes vind ik die van Sam het leukst! 😀 maar vind die steigerhouten kaartjes wel goed bij je passen, voor zover ik je ken dan, haha! Het blijft zo moeilijk! Vraag heel veel proefdrukken aan, want dan pas weet je hoe het er ECHT uitziet! Genoeg kaartjes gezien die ik online heel mooi vond, maar op papier dan weer niet zo..

 • Reageer Malou 21 september 2014 om 11:19

  Ja, moeilijk hè?
  Ik twijfel ook nog steeds..
  Malou onlangs geplaatst…WINACTIEMy Profile

 • Reageer Milou 21 september 2014 om 11:48

  Pff, lijkt me echt heel erg moeilijk, maar wel super leuk! Een goed en mooi geboortekaartje is echt belangrijk! Ik kreeg er pas geleden één binnen die ik in eerste instantie niet mooi vond (maar dat is natuurlijk persoonlijk) én het lettertype was echt onleesbaar!
  Milou onlangs geplaatst…HEMA maakt gewoon bijzonderMy Profile

 • Reageer Vanessa 21 september 2014 om 11:54

  Lijkt me een moeilijke keuze. Ik vind de kaartjes van Thijs en Noud het mooist!
  Vanessa onlangs geplaatst…Dingen waar ik naar uitkijkMy Profile

 • Reageer iooon 21 september 2014 om 11:57

  Wij laten er eentje ontwerpen, ik had het nog liever zelf willen doen maar helaas die skills heb ik niet. Dus het idee in mijn hoofd uitgelegd aan iemand die het wel kan.

  Ik vind de simpele kaartjes wel leuk. Wij hebben gekozen voor ongevouwen, hangt leuk op vind ik.
  iooon onlangs geplaatst…Zaterdagmarkt voor ZwangerenMy Profile

 • Reageer Petra 21 september 2014 om 12:02

  Ik vond het een ramp geboortekaartjes. Iets met te veel keus en soms net niet. Bovendien wisten wij bij beide het geslacht niet en veel kaartjes zijn wat dat betreft in een hokje te plaatsen. Enige oplossing voor ons. Laten ontwerpen. Beide kaartjes waren in stijl van de babykamer. Die is vaak net zo persoonlijk.
  Als ik je blogjes zo lees van de afgelopen week zo lees zou ik zeker de sterretjes terug laten komen. En waarschijnlijk ook het groen. De steigerhoutlook is erg gaaf maar vind ik persoonlijk niet zo passen bij een geboortekaartje. Maar hè uiteindelijk lekker doen wat bij jullie past. Het is jullie kaartje. En bij twijfel. Niet doen.
  Petra onlangs geplaatst…ThuiskomenMy Profile

 • Reageer Tessa 21 september 2014 om 14:27

  Ik vind die van Noud heel leuk en als hij dan ook nog matcht met jullie babykamer, helemaal leuk! Mijn geboortekaartje was met een beertje erop, dat was toen helemaal hip, grappig hoe dat zo verandert.

 • Reageer Rory 21 september 2014 om 14:53

  Dat ziet er allemaal heel leuk uit! Toch ben ik ervan overtuigd dat je – als je hèt kaartje ziet – je dat voelt en weet. Zo ging het in ieder geval bij ons. Bijna geen enkel kaartje lijkt misschien uniek. Maar als het jullie keuze is en de naam van jullie kind staat erop, dan is het het mooiste kaartje wat er ooit heeft kunnen zijn 🙂

  PS wij hebben ons kaartje bij http://www.jojojanneke.nl gekocht.
  Rory onlangs geplaatst…Je bent nooit te oud om je te schamenMy Profile

 • Reageer seva 21 september 2014 om 21:27

  Sterren sterren en sterren.. haha dat is precies Manon! Zelf zou ik voor een heel lief kaartje gaan met reliëf erin verwerkt. Zelf ben ik niet zo van de kaartjes wat je nu ziet.. het lijkt allemaal op elkaar. En je wilt natuurlijk wel iets wat niet de buurvrouw ook al heeft haha. Maar ondanks dat zijn er wel hele leuke kaartjes nu ‘hip en hot’ een kaartje wat je in elkaar zet past ook wel bij jou.. zon ster in het midden van de kaart met de naam erin.. ben benieuwd wat het gaat worden!

 • Reageer Jennifer 22 september 2014 om 08:14

  Mijn vriend wil heel graag zelf een kaart voor zijn zoon ontwerpen en door zijn connecties tijdens zijn bestuursjaar afgelopen jaar heeft hij ook al een drukker op het oog waar hij het veel goedkoper kan laten doen. Dat scheelt ons natuurlijk veel geld, maar zo kunnen we ook precies maken wat we willen. Ik kijk de laatste tijd veel op Pinterest voor leuke inspiratie!
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 18My Profile

 • Reageer keepingupwithAngela 22 september 2014 om 08:25

  Hoi,
  Ik vind persoonlijk die laatste het leukst de Jack kaart.
  Maar ik denk dat de Noud kaart het meest bij jullie en het kamertje past.
  Succes met kiezen ! 🙂

 • Reageer Inge 22 september 2014 om 10:45

  Moeilijk hé, wij zijn geweest naar de ontwerpers van onze trouwaankondiging, daar worden ze volledig naar wens gemaakt.
  Die met steigerhout is wel heel mooi!
  Inge onlangs geplaatst…VervolgMy Profile

 • Reageer Corinne 22 september 2014 om 11:23

  Hoi Manon,

  wat heb je een toffe blog geschreven. En je hebt ook een paar van mijn favorieten geshowd 🙂 Ik heb verschillende blogs geschreven met o.a. de bestverkochte geboortekaartjes en met tips voor het versturen van je kaartje. Check: http://babyblog.hippe-geboortekaartjes.nl/category/geboortekaartjes/ daarvoor.

  Veel succes met kiezen, we zijn erg benieuwd naar het kaartje van je keuze!

 • Reageer Iris 22 september 2014 om 20:55

  Ik vind persoonlijk die van naud en jack het leukst maar dat is natuurlijk wel je eigen keuze doe wat goed voelt

 • Reageer Marijke Altink 22 april 2016 om 16:31

  Wat een leuke kaartjes ook. Er is zo veel keus ….. soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij hebben de kaartjes bij Geboortepost besteld, was een tip van me schoonzus. Mooie kaartjes en helemaal niet duur. Zeker als je er niet zo veel wilt, wij hadden er maar 30.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge