Een kijkje in het leven, Persoonlijk

Een kijkje in het leven van… Manon #20

Goodmorning! Ik heb een beetje een saai weekje achter de rug, voelde me ook wel een beetje waardeloos… Ik heb niet heel bijzondere dingen gedaan maar wel genoeg om een dagboekje mee te vullen :)! Ik ging naar het ziekenhuis om bloed te prikken, had een afspraak bij de verloskundige en een gezellige buurtBBQ die iets minder leuk eindigde. Tussendoor heb ik natuurlijk ook nog wat voor m’n werk gedaan, maar dat zijn niet zulke verrassende foto’s (ik bedoel… teksten schrijven voor websites zijn allemaal dezelfde foto’s haha).

Oja, even een huishoudelijke mededeling: zoals jullie gisteren hebben kunnen zien zijn we officieel “gestart” met ons nieuwe project: het EchteMoeders YouTube kanaal. Deze filmpjes komen om 15:00u pas online en op de dagen dat Bibian of ik “aan de beurt” zijn, kun je dus ook het middagartikel om 15:00u op onze blog verwachten. Vanmiddag hebben we het allereerste filmpje van EchteMoeders van Bibian en mij dus kom vanmiddag om 15:00u zeker even terug!

kijk1Maandagochtend begon al goed, not. Ik was vorige week 27 weken zwanger dus ik moest bloed prikken. Ik heb een bloedgroep met een negatieve Rhesusfactor wat gedoe kan veroorzaken tijdens een (volgende) zwangerschap. Ze hadden dus bloed van mij nodig om te kijken hoe en wat. Ik kon me laten prikken vanaf week 27, dan konden ze de nodige dingen pas zien dus ik ging maar meteen op maandag, dan was ik er vanaf. Zoals altijd viel het weer mee en mijn lieve zusje ging mee voor morele ondersteuning haha.
Daarna ben ik nog samen met haar even de stad in geweest om rond te neuzen en natuurlijk wat te snacken en te drinken!

kijk2’s Middags was ik weer even de huisvrouw: wassen, boodschappen, opruimen etc. Hoort er ook allemaal bij en het liefst doe ik dat op maandag, dan is het maar weer gedaan! ’s Avonds ging ik, heel verrassend, in bad. Daarna kwam de zus van mijn vriend nog eventjes langs en gingen we naar bed!

kijk3Dinsdag was een beh-dag. Ik slaap de laatste tijd zoooo ontzettend slecht… Gelukkig laten mijn drie lieve katjes mij altijd weer lachen! Ik deed ’s middags een poging om een dutje te doen maar dat lukte dus niet. Ik heb 40 minuten met mijn ogen dicht op de bank gelegen, zonder resultaat. Beetje jammer.

kijk4’s Avonds ging ik voor het eerst onder onze “nieuwe” douche! We hebben een regendouche gekocht, heerlijk! Robert was voetballen dus ik kon ongegeneerd meezingen met Dirty Dancing die op tv was haha.

kijk5Woensdagochtend hadden we eerst een afspraak bij de verloskundige! Alles was weer in orde, fijn! Daarna ben ik met Bibian op pad geweest, maar daar hebben jullie de vlog al van kunnen zien.

kijk6Eenmaal thuis, heb ik m’n huis een beetje opgeruimd en wat spulletjes neergezet die ik gekocht had. Ik kon het niet laten om het sterretje neer te zetten in de woonkamer haha. ’s Avonds kropen Robert en ik vroeg in bed, ik had een beetje last van een harde buik. We gingen verder met de serie die we nu aan het kijken zijn: under the dome (wel een leuke serie op zich!).

kijk7Donderdagochtend was ik helaas vroeg wakker. Als Robert naar z’n werk gaat, geeft ie me altijd een kus. Ik word daar altijd wakker van (helemaal niet erg!) maar omdat ik zo moe was de laatste tijd hadden we “afgesproken” dat hij heeeeeeel zachtjes zou opstaan hahaha. Helemaal gelukt, ik werd niet wakker van Robert, maar die ^@*(! gemeente besloot om om kwart over 8 ’s morgens het grasveld voor ons huis te gaan GRASMAAIEN. Meeeeh, daar ging ons plan hahaha. Dus ik stond maar gewoon weer vroeg op en besloot een video op te nemen en te bewerken. Ook kwam het kraampakket binnen die middag. Ik stuurde deze foto met enorm grote kraamverbanden naar Robert toe haha.

kijk8Ik kreeg een ingeving in de middag dat ik alles wilde schoonmaken. Hop, alles moest naar buiten: vloermat, kattenzooi, kussens, alle losse dingen gingen naar buiten en ik ging druk aan de slag met stofdoeken, de stofzuiger en de dweil. Na twee uur lang druk te zijn geweest was het toch wel weer heel schoon in huis.

kijk11Vrijdag ging ik maar weer boodschappen doen. Ik ben echt een zeef en vergeet iedere keer dingen als ik naar de supermarkt ga. Ik deed ook even een rondje stad, ik moest nog een thermometer halen en ook kocht ik een Dr. Brown flesje (drang om babyspullen te kopen haha). Ook deed ik thuis weer even een wasje.

kijk15Ik kreeg wederom een ingeving en besloot alle babyspullen (hydrofiele luiers, lakentjes etc.) uit de verpakkingen te halen en alle kaartjes/stickers van de kleertjes af te halen. Tjonge, je hebt bijna net zoveel troep (plastic/papier/kaartjes/stickers/karton) als dat je spulletjes op zich hebt! Daarna heb ik alle keukenkastjes gereorganiseerd want ik vond dat ik plek moest maken voor baby/kindservies haha. Zie je de Dr. Brown fles staan ;)!?

kijk13Zaterdagochtend hebben Robert en ik eerst lekker uitgeslapen en een fijn ochtendje gehad. ’s Middags om 3 uur hadden we buurtBBQ…

kijk14Het was heel erg gezellig! Rond half 11 besloten we naar huis te gaan want ik begon last te krijgen van mijn buik. Ik vond het nodig om tijdens de BBQ van 3 tot half 11 te blijven staan en ik heb misschien een halfuurtje in totaal op een harde plastic stoel gezeten. Nou, dat heb ik geweten. Ik had zooooo’n pijn toen we eenmaal weer thuis waren… Ik had ontzettend last van een harde buik en ik wist niet meer waar ik het zoeken moest. Robert was zo lief om een warm bad aan te zetten en heeft me verplicht in bad gezet om te ontspannen haha. Daar zat ik dan, om 12 uur/half 1 ’s nachts in bad. Ik ben die nacht nog wel een aantal keer wakker geweest met buikpijn maar verder wel goed geslapen op zich.

kijk16Zondag was ik er een beetje klaar mee en hield ik een pyjama-in-bed-dag. Ik vind het moeilijk om rust te nemen en aan mezelf/baby te denken… Ik voel me dan meteen zo waardeloos en lui. Maar aan de andere kant zit ik ook niet te wachten op drama elke avond met pijn en harde buiken. Meh. Ik merk dat het nu wel minder makkelijk gaat allemaal als de afgelopen maanden…

kijk16Gelukkig was het wel een hele leuke pyjama-in-bed-dag want het “geheime project” ging online! Vanmiddag komt ons eerste filmpje online… Spannend hoor! Om het weekend perfect lui af te sluiten gingen Robert en ik lekker friet eten!

Aanstaande week heb ik sowieso hele leuke dingen op de planning staan! Ik ga met Bibian leuke (ontspannende!) dingen doen, hebben eindelijk een 3D-echo en onze zwangerschapsfotoshoot. Allemaal leuk en ik heb er zin in! Fijne week allemaal!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

19 reacties

 • Reageer Sunseeree 1 september 2014 om 06:27

  Aawh vind het zo rot voor je dat je van die “niet-lekker” momenten hebt in je zwangerschap. Gelukkig kan je jezelf thuis even terugtrekken. Het kost wat energie hè zo’n kleintje in je buik. Ik moet trouwens steeds lachen als ik een foto van jouw bad zie haha. The place to be in huis gok ik 😛
  Sunseeree onlangs geplaatst…Nieuw! Onthulling van ons geheime project: Echte Moeders!My Profile

 • Reageer Angela 1 september 2014 om 06:52

  Even een stapje terug doen als je zwanger bent. Het is niet anders. Je doet belangrijk werk: een gezond kindje maken in je buik!
  Angela onlangs geplaatst…My life in pictures: zwanger week 32My Profile

 • Reageer Dita 1 september 2014 om 07:10

  Leuke foto’s, jammer alleen dat je je niet zo fit voelde zo nu en dan. Maar goed de rust nemen al zal dat soms erg moeilijk zijn lijkt me 😉
  Dita onlangs geplaatst…It’s my birthday! – 25My Profile

 • Reageer Kelly caresse 1 september 2014 om 07:17

  Wat vervelend dat de zwangerschap wat zwaarder wordt en je terugfluit terwijl je zoveel zou willen doen. Wel lekker zo’n regendouche lijkt me zeg!
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Mommy monday: Plog van een mamabloggerMy Profile

 • Reageer Marion 1 september 2014 om 07:39

  Meid, je moet het maar zo zien, ik ben niet eens zwanger en ik zou het niet eens volhouden om te doen wat jij allemaal doet. Het is best veel hoor. Ongemerkt doe je toch veel meer dan je denkt. Las maar gewoon wat extra dagen rust in. Bedenk ook maar als je niets doet en je voelt je lui en nutteloos dat je over een paar maanden, als de kleine er is, af en toe zou willen dat je je lui en nutteloos kon voelen! Good luck meis. Doe rustig aan. Leuke dingen op het programma deze week.
  Marion onlangs geplaatst…Antidepressiva: 6 wekenMy Profile

  • Reageer Manon 1 september 2014 om 09:15

   Wat een lief berichtje van je zeg! Dankjewel ^^

 • Reageer Eline 1 september 2014 om 08:55

  Zo lang staan is ook niet zo handig! Wees wat liever voor jezelf, je draagt een leven in je! Neem je ontspanning 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Pasta met gevulde vissausMy Profile

 • Reageer Vanessa 1 september 2014 om 08:57

  Jammer dat je je niet zo goed voelde. Ik hoop dat het deze week beter gaat. Je hebt alvast leuke dingen op de planning staan!
  Vanessa onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 • Reageer Kim 1 september 2014 om 10:24

  Haha, wat grappig dat je zo’n nestdrang begint te hebben 🙂 jammer dat je soms zo’n pijn hebt, maar inderdaad gewoon wat rustiger aan doen, je hoeft je daar helemaal niet schuldig over te voelen! Ben benieuwd naar jullie eerste filmpje deze namiddag 🙂
  Kim onlangs geplaatst…Mijn favorieten: ‘beautyproducten’ (deel 1)My Profile

 • Reageer Miranda 1 september 2014 om 10:37

  Balen van de mindere momenten. Nog beter naar jezelf luisteren dus;)
  Er komt een leuke week aan lijkt me! Veel plezier:)
  Miranda onlangs geplaatst…Dit heb je gemist toen je op vakantie was #2My Profile

 • Reageer Malou 1 september 2014 om 11:10

  Leuk om te zien, maar vervelend dat je zo slecht slaapt1
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #71My Profile

 • Reageer Cindy 1 september 2014 om 11:45

  Doe jij wel rustig aan dame? Het hele huis schoonmaken, dat is geen taak voor een zwangere vrouw 😉 Het zal wel met nesteldrang ofzo te maken hebben, denk ik, ik hoor het vaker. Neem je rust en geniet van deze week!
  Cindy onlangs geplaatst…Hoera, het is september!My Profile

  • Reageer Manon 1 september 2014 om 11:56

   Haha, nee daar kwam ik ook al achter dat het hele huis een beetje teveel was 😉 Dankjewel Cindy ^^!

 • Reageer Marloes/GLAMOURMOES 1 september 2014 om 13:30

  Lekker veel foto’s! Wel balen dat je veel last had van een harde buik.
  Marloes/GLAMOURMOES onlangs geplaatst…Recept: Boekweit pizza met kipfiletMy Profile

 • Reageer Jenny 1 september 2014 om 16:19

  Fijne week! Goed dat je naar je lichaam luistert.
  Jenny onlangs geplaatst…Winactie: cadeaukaart SashaMy Profile

 • Reageer Anneleen 1 september 2014 om 19:07

  Vervelend dat je je wat minder goed voelde deze week. Laat je maar goed verwennen! Alvast veel plezier bij de zwangerschapsfotoshoot, lijkt me erg leuk!

 • Reageer Jennifer 1 september 2014 om 19:46

  Aah bloedprikken, brr! Ik ben ook al twee keer geweest en ik weet nu al dat het niet de laatste keer is geweest omdat ik ook regelmatig zal worden gecontroleerd op zwangerschapssuiker later in de zwangerschap (familiekwaaltje, maar goed ik ben nog vrij jong waardoor de kans toch erg klein is, maar ze nemen liever het zekere voor het onzekere). Misschien dat het ooit nog went, zou wel handig zijn namelijk. 😛
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 15My Profile

  • Reageer Manon 1 september 2014 om 20:10

   Het blijft inderdaad niet mijn hobby maar eigenlijk voel je er niks van… Ik vind eventuele spuiten veel enger hahaha.

 • Reageer Anoeska 1 september 2014 om 19:49

  Wat vervelend dat je je zo rot voelde. Rust nemen is wel heel erg belangrijk. Wat lief dat Robert een bad voor je had gemaakt!
  Anoeska onlangs geplaatst…MUA UNDRESS ME TO EYESHADOW PALETTEMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge