Een kijkje in het leven, Persoonlijk

Een kijkje in het leven van… Manon #21

Hoi! Het is weer maandagochtend en ik heb voor jullie weer een aantal foto’s bij elkaar gesprokkeld van vorige week. Ik heb een leuk weekje gehad, niet teveel gedaan maar me ook niet verveeld van lamlendigheid haha. De balans is nu wel oké voor deze zwangere big. Als kers op de taart werd ik gisteren (zondag dus) onwijs verrast met een heuse babyshower! Het was zo, zo leuk (Bieb heeft alles gevlogd dus deze week kun je mijn babyshowervlog verwachten!
Oja, vanmiddag komt er een heel leuk (en schattig) filmpje online om 15:00u op onze blog en op EchteMoeders!

kijk1Maandag is zoals jullie wel weten onderhand zo’n huishouddagje hier. Ik begon ’s morgens maar meteen te werken, dan kon ik dat afstrepen voor die dag! ’s Middags besloot ik om alvast een was te doen met babyspul. Ik wil graag de commode en de kledingkast in gaan delen maar dan moet wel eerst alles gewassen zijn. Zo leuk al die minisokjes en kleertjes op het wasrek haha.

kijk2Daarna ging ik naar de Albert Heijn toe voor wat boodschappen. Ik ben echt een uur bezig geweest omdat ik zo sloom als een slak aan het worden ben. Natuurlijk alles wat ik nodig heb ligt in de winkel op het onderste schap of op de bovenste en aangezien bukken niet echt van harte gaat, vind ik boodschappen doen nu echt verschrikkelijk. Ik doe ook alles in 20 tassen want als ik zwaar til dan krijg ik last van m’n buik ’s avonds. Dus eenmaal thuis moet ik nog 100 keer van de auto naar binnen lopen en dan ook nog alles opruimen. Normaal vind ik dat allemaal prima maar nu met die steeds zwaardere buik… No thanks. De volgende keer gaat Robert maar mooi mee hahaha.
’s Avonds gingen we op kraamvisite bij een nicht van Robert. Ik had dit setje kleding gekocht. Zoooo snoezig om bij de meisjeskleding te kijken in plaats van jongetjes haha.

kijk3Dinsdagochtend ging ik samen met Robert dan eindelijk ons kind erkennen bij het gemeentehuis. Aangezien we niet getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben, moesten we dit nog even regelen. Het is nu ook officieel, op papier, ons kindje! Daarna ben ik nog even naar de stad geweest, ik moest wat dingetjes (schoonmaakspul enzo) hebben. Er is een nieuwe winkel geopend hier, de Kik, een winkel die we in Duitsland ook wel eens bezoeken. Het is een soort Wibra/Zeeman. Ik ging daar even naar binnen maar vond er niet zoveel aan.

kijk4’s Middags heb ik een beetje in de babykamer gerommeld. De was van gisteren gestreken en in de kast en commode gelegd. Zo leuk! Daarna kreeg ik ineens een dipje en voelde ik me helemaal bluh, combinatie van hormonen, moe en van alles en nog wat. Ik heb toen een beetje op de bank gezeten, doelloos maar ik had nergens zin in. ’s Avonds besloot ik iets lekkers te maken. Ik maakte dit recept van Annemerel. Goedgekeurd door Robert en mij!

kijk6Woensdag kwam Bibian in de ochtend langs om wat dingetjes te filmen en te bloggen. We willen onze blog en ons Youtubekanaal gewoon door laten gaan als ik eenmaal bevallen ben en we hebben natuurlijk ook nog EchteMoeders waar we gewoon willen uploaden! We gaan dus nu al een beetje vooruit werken zodat we geen stress krijgen aan het einde van mijn zwangerschap en alles op ons dooie gemakje kunnen doen. Plannen is the key. We aten lekkere vette saucijzenbroodjes tussen de middag haha.

kijk7’s Avonds had ik weer zwangerschapsyoga! Eventjes een uurtje ontspannen, wel fijn na een bezig dagje. Daarna ging ik in bad. Met een KINDER Bueno.

kijk8Donderdag was mijn opa jarig en daar ging ik ’s middags even langs, samen met mijn moeder.
’s Avonds zat ik natuurlijk klaar op de bank voor de eerste échte aflevering van Expeditie Robinson (de voorstelaflevering vind ik saai).

kijk10Vrijdag was ik een vaatdoek. Ik had van donderdag op vrijdag weer zo ontzettend *%@$# geslapen :(. Baal daar zo van, dan is meteen m’n hele dag aan gort als ik slecht (lees: niet) slaap. Ik heb dus overdag weinig gedaan, was niet zo in m’n hum. ’s Avonds had ik een gezellige barbecue bij een vriend van Robert! Dat vrolijkte me toch weer op :)!

kijk11Zaterdag had het ziekenhuis waar ik wil/ga bevallen een informatiedag. Ik vond het wel een fijn idee om de afdeling een keer gezien te hebben dus gingen Robert en ik erheen voor een rondleiding en informatie. We gingen daarna even naar Kronenburg (in Arnhem) om wat boodschappen te doen…

kijk12…en om even te kijken bij de H&M… Oeps.
’s Avonds kwam een vriendinnetje van mij met haar vriend langs en hebben we een gezellig avondje gehad met z’n vieren!

kijk13Zondag sliepen Robert en ik eerst heerlijk uit! Daarna keken we de wekelijkse Daddy Sunday met Mike en Ayumi in de hoofdrol, echt een aanrader als je met een lach je zondag wilt beginnen!
Daarna zou ik met mama “gaan lunchen”. In blogje van afgelopen week was ik heel mooi aan het vertellen dat ik de datum van mijn babyshower wist… Deze zou eigenlijk 21 september zijn. Nou, niet dus… Tot het allerlaatste moment heb ik serieus NIKS doorgehad. Ik werd echt ontzettend verrast door een hele gezellige babyshower met een lekkere high tea en geweldige cadeaus met allemaal lieve mensen! Bibian heeft alles gevlogd dus aankomende week kunnen jullie de vlog van mijn babyshower verwachten :D!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

21 reacties

 • Reageer Jennifer 15 september 2014 om 06:50

  Gelukkig maar dat je babyshower leuk was gisteren. Die erkenning moeten wij inderdaad ook nog regelen en het schijnt ook dat je na de geboorte ook nog moet regelen dat hij ook de ouderlijke macht krijgt, maar hoe dat dan precies zit … dat leer ik morgen tijdens een informatie avond over ongehuwd kinderen krijgen. Wij gaan ook vaak naar de Kik over de grens, het filiaal dat in Nederland zit een dorp verderop heeft een veel kleiner assortiment dan het filiaal in Duitsland! Dat geldt voor alle troepjes en kleding die ze daar verkopen.
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 17My Profile

  • Reageer melanie 15 september 2014 om 13:26

   Dat is het ouderlijk gezag, zodat jij en je vriend evenveel over jullie kindje te zeggen hebben. Je kunt dit zeggen als jullie naar het gemeentehuis gaan om te erkennen dan krijg je een formulier mee, die je als je kindje eenmaal geboren is moet invullen en die stuur je dan op naar de rechtbank. En dan is het geregeld.

   • Reageer Manon 15 september 2014 om 14:02

    Precies! Het kan tegenwoordig ook via DigID, lekker makkelijk online 😉

    • Reageer Jennifer 16 september 2014 om 07:48

     Haha, serieus? En onze ouders maar moeilijk doen en met allerlei informatiefoldertjes op de proppen komen wat je allemaal wel niet moet doen. Ze hebben hier dus serieus een complete informatieavond over dat onderwerp, maar als het werkelijk zo simpel is dan ga ik geloof ik alleen voor een kop thee. :’)
     Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 17My Profile

 • Reageer Dita 15 september 2014 om 06:58

  Wat leuk dat je werd verrast gister, ik ben benieuwd naar de vlog!
  Dita onlangs geplaatst…DIY met washi tapeMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 15 september 2014 om 07:09

  Aan je foto dagboek kan je merken dat je steeds verder zwanger bent, ik herken het nog van toen, voorbereiden op de wasjes, minder kunnen doen in huis, veel lekker eten, oeh en de leuke babyshower!
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Mommy monday: Mamablog of beautyblogMy Profile

 • Reageer Willemijn 15 september 2014 om 07:44

  Leuk om te lezen! Zo leuk dat je babyshower alsnog een verrassing was haha!
  Willemijn onlangs geplaatst…2Keep a Diary: september #1My Profile

 • Reageer Marion 15 september 2014 om 07:48

  Geweldige verrassing voor je! Ben benieuwd naar de vlog. Ik moet bekennen dat ik niet wist dat je de baby al voor de geboorte kon erkennen. Ik denk dat ik misschien in de war ben met aangifte doen. Aangifte doen? Ja, zo heet dat toch? Nu klinkt het ineens heel raar. Alsof je naar de politie gaat. Nou goed, nevermind haha. Leuk overzicht weer om te zien!
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays ~ 7My Profile

  • Reageer Manon 15 september 2014 om 09:04

   Hahaha aangeven bij de politie :P. Als je niet getrouwd bent of geregistreerd partnerschap hebt, dan is de vader niet wettelijk de vader van het kind… Ofzo. Nu is Robert dus ook op papier de vader van ons kind haha. Aangeven doe je inderdaad na de geboorte met de geboorte-akte enzo. En dan moeten we óók nog voor Robert ouderlijk gezag aanvragen bij de rechtbank (kan online). Wat een gedoe he, je kunt beter trouwen wat dat betreft 😉

 • Reageer Betty 15 september 2014 om 08:07

  Hahaha, ik moest ZO lachen om Bibians smsjes zondagochtend! Kan niet wachten op de vlog van de babyshower!

  En ik heb toevallig de afgelopen week ook met een Kinder Bueno in bad gezeten! 😐 mijn nieuwste craving. Als ik niet oppas, eet ik zo’n vijf-pak in één keer op…
  Betty onlangs geplaatst…Weekoverzicht 8 tot 15 septemberMy Profile

 • Reageer Miranda 15 september 2014 om 08:20

  Ah hoe lief, die verrassing. Na het blogje van vandeweek moest ik wel lachen toen ik gister de foto’s zag op instagram/twitter haha! Leuk! Ben benieuwd naar de vlog!

  Oh en bedankt, nu heb ik zin in een kinder bueno!:)
  Miranda onlangs geplaatst…Aankondiging; Nieuw project!My Profile

 • Reageer Pauline 15 september 2014 om 08:34

  Lekker over geven aan het rustiger aan doen en het feit dat sommige dingen niet meer lukken, ik heb dat toen niet gedaan en bleef veel dingen stug gewoon doen.. Uiteindelijk ben ik een maand te vroeg bevallen. Geen idee of het ook daardoor kwam maargoed. Super gaaf van de toch verrassende babyshower! Ben benieuwd naar de vlog 😉
  Pauline onlangs geplaatst…Fotodagboek #35, #36 & #37My Profile

 • Reageer Sara 15 september 2014 om 08:43

  Leuk weekje en wat grappig dat de babyshower toch een verrassing was! Ben heel benieuwd naar de vlog!

 • Reageer Iris 15 september 2014 om 08:49

  Wat leuk om te lezen en leuk dat je gisteren zo verrast bent:)
  Iris onlangs geplaatst…INSPIRATIE: HerfstMy Profile

 • Reageer Anneleen 15 september 2014 om 08:50

  Wat een fijne week! Luister maar goed naar je zwangere lichaam en neem de rust die je nodig hebt. Leuk dat de babyshower toch nog een verrassing was! Ben benieuwd! Hoe was de rondleiding in het ziekenhuis? Heb je veel informatie gekregen? Liefs!

 • Reageer Anne Solveig 15 september 2014 om 09:11

  Leuk weekje Manon! Slim om vooruit te werken!

 • Reageer Vanessa 15 september 2014 om 09:37

  Leuk om te zien! Grappig dat jullie nu al je kindje moeten erkennen, in België is dat pas na de geboorte.
  Vanessa onlangs geplaatst…E.L.F. Nail Polish: Skinny Jeans & Dragon FruitMy Profile

  • Reageer Manon 15 september 2014 om 10:13

   Oh echt waar? Erkennen of aangeven? Want aangeven kan hier ook pas na de geboorte! Erkennen is omdat we niet getrouwd zijn en Robert dus wettelijk gezien niet de vader is -_-

 • Reageer Eline 15 september 2014 om 09:49

  Wat leuk dat je verrast was door de babyshower!
  Eline onlangs geplaatst…GoulashMy Profile

 • Reageer Malou 15 september 2014 om 10:26

  Ik ben benieuwd naar de vlog van de babyshower!

  Dat pakje van de H&M is trouwens echt heel schattig, ik snap dat je die niet kon laten liggen!
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #73My Profile

 • Reageer Inge 16 september 2014 om 10:50

  in bad met kinder bueno, zaaaaalig!!!!
  Inge onlangs geplaatst…Eindelijk terugMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge