Lifestyle, Moeder zijn, Zwanger

Een niet-babyshower

nietbabyshower
Al eerder hebben we blogjes geschreven met inspiratie voor een typische babyshower (klik en klik). We deelden ideetjes voor spelletjes, hapjes en versieringen. Bibian heeft zo’n typische babyshower gehad toen zij zwanger was van River, ze vond het hartstikke leuk gelukkig. Ik, Manon, ben daarentegen niet zo’n fan van zo’n typische babyshower… Gewoon het idee dat ik akward in the picture sta en vreemde spelletjes moet gaan doen. Nee, daar bedank ik vriendelijk voor. Dit heb ik dus ook meteen laten weten aan mijn zusje Lizanne en Bibian: IK WIL GEEN BABYSHOWER!

Mijn zusje wilde toch iets organiseren voor mij (lief he) en vroeg “toestemming” aan mij. Nou, vooruit… Maar géén spelletjes thuis en ik wil de datum weten :’), verrassingen ben ik niet zo van. De datum is bekend maar dat is ook alles wat ik weet… Wie er komen? Geen idee. Wat we gaan doen? Geen idee… Eigenlijk vind ik het stiekem toch best wel leuk hoor, zo’n ochtend/middag/dagje waarin baby en ik even centraal staan.

Heb jij nou ook zo’n lastige vriendin/zus/nicht die net zoals ik niet van die typische babyshowers houdt, maar waar je toch iets leuks voor wilt organiseren? Ik bedacht een paar leuke dingetjes die je kunt doen in plaats van de “klassieke” babyshower!

0f8d7c4af11211e2ab5722000a1f9684_7
Ga met een groepje (niet te groot) naar een leuk thee-huisje of een cafeetje en regel een lekkere high-tea. Altijd goed, gezellig, lekker snaaien en snoepen en er is genoeg tijd om te kletsen en eventueel cadeautjes te geven!

Als je geen zin hebt om voor heel veel mensen een babyshower te organiseren is het misschien ook heel erg leuk om samen met een klein groepje vriendinnen naar de sauna te gaan. De sauna is dan misschien een n0-go voor je zwangere vriendin, maar lekker bubbelen, ontspannen en kletsen zijn altijd goed! Als verrassing kun je een speciale zwangerschapsmassage boeken voor de mama-in-spé. Mij lijkt zo’n speciale massage in ieder geval geweldig!

Een vriendinnenfotoshoot! Als het een verrassing is voor de zwangere, zorg dan wel dat je een leuke outfit voor haar bij je hebt en wat make-up zodat ze in ieder geval leuk en zelfverzekerd op de foto staat. Je kunt allerlei thema shoots doen: pin-up (al is dat met een bolle buik misschien een beetje trashy haha), in een studio of juist lekker buiten op een mooie locatie (op strand of in de duinen, de hei, in het bos…). Volgens mij is dat gegarandeerd lol en daarna heb je ook nog een mooie herinnering! Na de fotoshoot lekker neerploffen in een cafeetje of samen een hapje eten.

2864a548c5f511e1ba8122000a1d0135_7
Organiseer (als het mooi weer is) een barbecue. Hetzelfde idee als een high-tea, maar dan toch thuis en dit kan ook makkelijk in de avond gedaan worden (voor als overdag een gedoe wordt met organiseren – werk, verplichtingen etc. -). Gezellig gourmetten aan de keukentafel is natuurlijk ook heel erg leuk voor als het midden in de winter is!

Als de zwangere nog in goede conditie is, kan het leuk zijn om ook iets te ondernemen. Dit hoeft niet meteen zoiets te zijn als paintballen of karten (HAHA zie je het voor je!), maar wat dacht je van een leuke kookworkshop? Ik heb zelf een keer een workshop Indonesisch koken gedaan op mijn oude werk en dat was echt zo gezellig (en leerzaam). Het heeft misschien niks met baby’s en zwanger zijn te maken, maar het is wel ontzettend gezellig om met een groepje vriendinnen/familie rond een keukeneiland te staan, te kletsen, te koken, lekker te eten. Als je dan eenmaal aan tafel zit achteraf is er ook nog genoeg tijd voor kneuterigheid en cadeautjes.

Heb jij nog leuke ideeën voor een niet-typische-babyshower? Heb jij een klassieke babyshower gehad of hou je, net als ik, ook niet zo van dat soort spelletjes doen en een typische “tatta’s-be-like” bijeenkomst te hebben?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

23 reacties

 • Reageer Angela 11 september 2014 om 06:24

  Wat een goede ideeën! Ik heb afgelopen weekend mijn babyshower gehad. Mijn zus en vriendinnen hadden me verrast met een high tea thuis en een workshop servies schilderen. Heel geslaagd!
  Angela onlangs geplaatst…Nu op het museumplein: Immersive FitnessMy Profile

  • Reageer Manon 11 september 2014 om 09:45

   Oh wat leuk inderdaad!

 • Reageer Gwen 11 september 2014 om 06:33

  Hier de eerste keer een high tea gehad en die zou ik nu ook wel waarderen, mr iets anders met spelletjes echt niet. Zo niks voor mij! Wel ook high tea showers georganiseerd, altijd geslaagd!
  Gwen onlangs geplaatst…Samen zwangerMy Profile

 • Reageer Dita 11 september 2014 om 06:53

  Leuke tips! Een high tea is altijd leuk, die shoot ook trouwens!
  Dita onlangs geplaatst…Outfit of the day #15My Profile

 • Reageer Kelly caresse 11 september 2014 om 07:10

  Wat een leuke en handige tips! High tea doet het inderdaad altijd wel goed denk ik, ik had ik mijn zwangerschap wel zo’n typische babyshower en ik vond het geweldig haha
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Diary donderdag : Persevent, uit eten en nog meer leuksMy Profile

 • Reageer Marion 11 september 2014 om 07:40

  Laatst sprak ik mijn eigen masseuse en die had een zwangerschapsmassage gegeven. Vond ze heel mooi en bijzonder om te doen. Ik weet niet hoe het voelt om zwanger te zijn, maar… ik weet niet of ik dát snel zou doen. Ik vind het nu al moeilijk als er iemand aan mijn buik zit, laat staan als mijn kindje erin zit. Toch moet het heel bijzonder zijn.
  Marion onlangs geplaatst…De Jeugdsentiment TagMy Profile

  • Reageer Manon 11 september 2014 om 09:45

   Vaak is het bij zo’n massage niet dat je buik gemasseerd wordt maar juist je rug omdat die ook heel wat te verduren krijgt tijdens zo’n zwangerschap!

 • Reageer Miranda 11 september 2014 om 07:59

  Wat een leuke ideeën. Ik ben sowieso niet van die standaard feestjes en dingetjes. Dus een babyshower zal ik ook niet zo leuk vinden, idd dat gedoe met die spelletjes enzo haha!

  Toen wij gingen trouwen wilde ik ook niet zo’n typisch vrijgezellen feestje. Onze getuigen hebben dat toen goed geregeld, we zijn moet de hele vriendengroep, mannen en vrouwen, samen uit eten geweest en daarna met z’n allen de stad in om wat te drinken. Voor een ander misschien saai maar wij vonden dat juist super gezellig:)
  Miranda onlangs geplaatst…Foodfoto’s #9My Profile

 • Reageer lou 11 september 2014 om 08:17

  Leuke ideetjes! Ik heb zelf geen babyshower gehad, vind ik stiekem wel jammer, maar je gaat er ook niet om vragen, haha! Was ook de eerste van mn vriendinnen die zwanger was, misschien heeft dat er mee te maken. Zij zijn nog heel erg van het uitgaan etc. 🙂

 • Reageer Joyce 11 september 2014 om 09:14

  Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik een babyshower. Maar ook ik moest en zou het van te voren weten, al was het alleen maar om ervoor te zorgen dat ik er een beetje energie voor had. Uiteindelijk werd het een high tea in het restaurant van mijn broertje en deden we wat spelletjes, maar al met al viel het reuze mee 😉
  Joyce onlangs geplaatst…Blogs van afgelopen zomerMy Profile

 • Reageer Jennifer 11 september 2014 om 10:07

  Ik ben benieuwd of iemand iets voor mij organiseert, maar ik hou er ook niet zo van om in the picture te staan en ik hou helemaal niet van de Amerikaanse overdrevenheid. Zet me dan maar voor l*l op m’n vrijgezellenfeest als ik trouw, maar niet met een dikke pens. Maar doordat het nog niet heel gewoon is dat ik nu zwanger ben vinden mensen het wel moeilijk om te bepalen wat wel en wat niet. Maar doe mij nu gewoon alles maar, maak het dan ook maar super leuk, in plaats van die Hollandse terughoudendheid (daar houd ik ook niet van).
  Jennifer onlangs geplaatst…Baby Pinterest DIY’sMy Profile

 • Reageer Betty 11 september 2014 om 10:35

  Wat een leuke tips inderdaad!

  Ik vond mijn vrijgezellenfeestje geweldig: verrassing, veel prosecco, pin-up photoshoot, etentje, cocktails drinken. Maar zoiets hoort dus echt bij een vrijgezellenfeest, vind ik.

  Ik wilde net als jij liever geen babyshower. Had mijn momentje ‘in the picture’ inderdaad al wel gehad tijdens mijn vrijgezellenfeest. Maar een van mijn beste vriendinnen en mijn moeder waren het er niet mee eens. Zij hebben inderdaad een cadeautjes-klets-lekkere hapjes-middag voor me georganiseerd. En omdat ik dacht dat ik geen babyshower zou krijgen, was het dus toch een verrassing. Erg leuk achteraf en ik ben heel blij dat ze dat hebben gedaan voor mij.

  Maar inderdaad: godzijdank zonder spelletjes. Dat is echt niks voor mij!
  Betty onlangs geplaatst…De series die ik momenteel volgMy Profile

 • Reageer Anneleen 11 september 2014 om 10:50

  Mij lijkt het ook niet zo fijn om ‘in the picture’ te staan. Een gezellige high tea of een mooie stad bezoeken met een tof vriendinnengroepje lijkt me veel leuker!

 • Reageer Eline 11 september 2014 om 13:03

  Ik zou zo’n traditionele babyshower juist heel tof vinden!
  Eline onlangs geplaatst…Cranberry smoothieMy Profile

 • Reageer Nicole 11 september 2014 om 13:23

  Hier ook geen spelletjes hoor maar wel een belly paint en dat vond ik wel erg gaaf!
  Nicole onlangs geplaatst…Wist je dat..My Profile

 • Reageer Barbara 11 september 2014 om 14:45

  Mijn schoonmoeder organiseerde mijn baby shower bij haar thuis en het was erg leuk! Met een paar vriendinnen en mijn zusjes hebben we wat typische spelletjes gedaan (wie ben ik, etc) met baby-thema en ook kreeg ik cadeautjes en hadden ze zelf een high-tea in elkaar gedraaid. En er was een mooie blauwe babyshower taart!

 • Reageer Faye 11 september 2014 om 17:30

  Wat een leuke ideeën allemaal.
  Ik houd ook absoluut niet van verassingen. Ik heb ook een high tea gehad als “babyshower” erg leuk!
  Faye onlangs geplaatst…Loïs outfit of the dayMy Profile

 • Reageer Petra 11 september 2014 om 17:46

  Ik ben ook niet zo van de verrassingen. Deze controlefreak heeft graag de touwtjes in handen en die heb je dan niet. Van de rare spelletjes ben ik niet. Een High Tea is altijd leuk. Een bbq in de zomer trouwens ook evenals een leuke workshop dat met het kind te maken heeft. Is dan ook een leuk aandenken.
  Petra onlangs geplaatst…Beste mevrouw MugMy Profile

 • Reageer Kim | Kimsbloglife ♥ 11 september 2014 om 18:54

  Leuke ideeën! Ook leuk om gewoon zo met vriendinnen te doen zonder dat je zwanger bent, haha! 🙂
  Kim | Kimsbloglife ♥ onlangs geplaatst…Nagellak review: Essence, Rimmel & MUA ♥My Profile

 • Reageer Meike 11 september 2014 om 20:54

  Ik wilde tijdens mijn zwangerschap geen babyshower. Dat vind ik de goden verzoeken. De komst van je kindje groots vieren terwijl het nog niet eens gezond op de wereld is gezet. Ik was tegelijk met een vriendin zwanger en een andere vriendin wilde toch iets doen dus hebben mijn vriendin en ik een high tea gekregen met een select groepje vriendinnen. Het was een gezellige middag.

 • Reageer Eilish 14 september 2014 om 02:55

  Leuk! Ik wil een babyshower voor mn zusje gaan organiseren!
  Eilish onlangs geplaatst…Fashion ♥ Autumn InspirationMy Profile

 • Reageer Een kijkje in het leven van… Manon #21 | Little Wonder World 15 september 2014 om 06:00

  […] als je met een lach je zondag wilt beginnen! Daarna zou ik met mama “gaan lunchen”. In blogje van afgelopen week was ik heel mooi aan het vertellen dat ik de datum van mijn babyshower wist… Deze zou […]

 • Reageer Merel 6 april 2016 om 12:58

  Hahaha ik dacht dat ik de enige was.. Ben zelf ook niet zo’n fan van spelletjes en zo in de picture staan. Heb liever dat iedereen het naar zijn zin heeft en dat er veel te eten is 😀 Mijn zusje is precies hetzelfde, dus we gaan voor de high tea!
  Merel onlangs geplaatst…7x moederschap op je 22e vs. 32eMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge