Persoonlijk, Zwanger

Het tweede trimester: alle buikfoto’s!

Ik zag laatst op de blog van Malou een leuke post met al haar buikfoto’s van het tweede trimester op een rij. Ik en Malou lopen een beetje gelijk op qua zwangerschap dus ik vond dat echt leuk om te zien! Ik besloot ook eens al mijn buikfoto’s op een rijtje te zetten van het tweede trimester: week 14 tot week 27.

14-17zwangerIn week 14 begon ik voor mijn gevoel EINDELIJK een beetje te showen. Voor mezelf was het een babybuikje, maar voor de omgeving en vreemden was het nog een “heb je teveel gegeten-buik”. Ik vind dat je op de laatste foto, week 17 dus, al wel écht kunt zien dat het een babybuikje is, toch?

18-21zwangerWe groeien door! Ik pas hier nog prima in topjes, shirts en jurkjes in mijn eigen maat/één maatje groter. Het jurkje wat ik aanhad bij week 19 was wel wat aan de korte kant aan de voorkant haha. Ik vind deze buikjes echt te schattig nog!

22-25zwangerWooooo, groeispurt-alert! Ze zeggen altijd dat ontspanning en een vakantie goed zijn. Nou dat is wel te zien. In week 23 was ik lekker op vakantie in Frankrijk en ik vind dat er echt een HEEL duidelijk verschil te zien is tussen week 22 en 23. Nu begint de buik af en toe ook wel in de weg te zitten. Als ik ergens even tussendoor wil glippen dan verkijk ik me op de ruimte die ik toch wel nodig begin te krijgen haha.

26-27zwangerEn de laatste twee foto’s van het tweede trimester. Bolle buikjes die flink aan het groeien zijn! Ik ben benieuwd wat voor vormen ik aan ga nemen in de volgende weken… Ik kan me nog niet heel veel voorstellen van een nóg dikkere buik hoor…

Nog even als extreem vergelijkingsmateriaal, gewoon omdat ik het zo leuk vind om naast mijn buik, ook mijn gezicht te zien veranderen. (En andere lichaamsdelen HAHA, welcome back boobs en butt.) Ben ik op foto één (week 4) echt nog een kindje/meisje, vind ik mezelf zoveel volwassener eruit zien op de laatste foto…

week4week27

Ik ben echt zo blij dat ik al vanaf zo’n vroeg stadium foto’s heb gemaakt. De eerste 10 weken waren eigenlijk allemaal hetzelfde qua buik, maar eigenlijk verandert er zoveel al: je borsten die explosief gaan groeien, je haar wat bij mij ontzettend ging pluizen, je gezicht… Ja, ik raad echt iedereen aan om elke week foto’s te maken! Ik vond het in het begin “eng” om dit soort foto’s te maken, met het idee wat als het misgaat… Maar ik ben nu toch blij dat ik dit bolle-buiken-projectje gestart ben :)!
Hebben jullie ook buikfoto’s van jullie zwangerschap?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

32 reacties

 • Reageer Malou 2 september 2014 om 13:14

  Echt heel leuk om te zien, en je hebt een heel mooi buikje!
  Ik verkijk me ook wel eens op de ruimte als ik ergens tussendoor wil lopen, laatst liep ik bijvoorbeeld met mijn buik tegen de spiegel van de auto aan, omdat ik dacht dat ik wel tussen de muur en de auto door paste. Niet dus, haha.
  Malou onlangs geplaatst…WAT MENSEN VRAGEN OVER MIJN ZWANGERSCHAPMy Profile

 • Reageer Shirley 2 september 2014 om 13:16

  Prachtige buik 😀 ik had inderdaad ook rond week 22 een groeispurt. Ik genoot er echt van haha
  Shirley onlangs geplaatst…Mommytobe.nl als tip in Viva MamaMy Profile

 • Reageer Isabel Cristina 2 september 2014 om 13:22

  Wat ontzettend leuk om te zien! Vooral die groeispurt en de voor en na foto. Ik ben nog nooit zwanger geweest maar ik ben dit zeker van plan om te doen. Zo leuk om te zien!

 • Reageer Vanessa 2 september 2014 om 13:28

  Tussen week 22 en 23 is inderdaad een groot verschil. Mooie foto’s! Lijkt me een superleuke herinnering voor later.
  Vanessa onlangs geplaatst…Shoplog C&A en New LookMy Profile

 • Reageer Kim 2 september 2014 om 13:46

  Wat leuk om te zien! Ik ga later ook elke week een foto maken, super leuk om dan nadien terug te zien! 🙂 En je ziet er inderdaad volwassener uit op de laatste foto, een echte mama! 😉 Ik ben zo benieuwd naar je kindje (en naar de naam 🙂 ) hihi!
  Kim onlangs geplaatst…Home Inspiration: dressing room ♥My Profile

 • Reageer Dita 2 september 2014 om 13:47

  Wauw wat leuk zo! Je ziet er echt stralend uit!
  Dita onlangs geplaatst…Nieuw keukenblad – Beton ciréMy Profile

 • Reageer Sunseeree 2 september 2014 om 14:30

  Wow wat mooi dat je zoveel foto’s hebt gemaakt! 😀 Je hebt wel altijd een overduidelijke babybump gehad en niet zo: “i’m not fat, i’m pregnant” lichaam haha. Leuk om later terug te zien. x
  Sunseeree onlangs geplaatst…37 weken zwanger | De laatste loodjesMy Profile

 • Reageer Marion 2 september 2014 om 14:45

  Prachtig! Geweldig dat je dit vanaf het begin af aan gedaan hebt. Superleuk voor later. Trouwens, nu is het ook al leuk!
  Marion onlangs geplaatst…Bladieblablablog #3My Profile

 • Reageer carolien 2 september 2014 om 14:48

  Wat een mooie foto’s! Je ziet er goed uit 🙂

 • Reageer Eveliene 2 september 2014 om 15:17

  Wauw echt een duidelijk verschil tussen 22 en 23. daar is je buik echt een stukje gegroeid. maar je bent echt prachtig zwanger!

  Liefs Eveliene

 • Reageer Jessica 2 september 2014 om 15:20

  Mooie foto’s! Mocht ik ooit aan kinderen beginnen wil ik ook vanaf het begin foto’s maken. Het is erg leuk om later allemaal terug te zien hoe alles verandert en je buik groeit.
  Jessica onlangs geplaatst…Wenlijstje – Najaar 2014My Profile

 • Reageer Kimberley 2 september 2014 om 16:09

  Wat onwijs leuk om te zien! Echt een heel verschil.

 • Reageer Gwen 2 september 2014 om 16:35

  Leuk zo’n overzicht! Ik maak mijn foto’s zelf, maar als ik dit zie is zo elke keer in dezelfde houding en op dezelfde plek ook wel heel leuk. Misschien bij de derde 😉
  Gwen onlangs geplaatst…Lief Dagboek #35My Profile

 • Reageer Marieke 2 september 2014 om 17:05

  Wat gaaf om zo het verschil te zien!! Je ziet jezelf inderdaad veranderen, zo mooi!
  Ik heb het ook gedaan tijdens mijn zwangerschap en heel af en toe kijk ik nog eens even terug, dan voelt het alweer ‘gek’ dat ik zo dik en zwanger geweest ben haha..

  Ik ben benieuwd naar de foto’s van het laatste trimester!
  Marieke onlangs geplaatst…Hebbers.nl, ik kon het niet laten!My Profile

 • Reageer Eline 2 september 2014 om 17:58

  Jeetje wat zijn je borsten gegroeid zeg! (heel onbeschaamd om te zeggen, ik weet het :D) Was me eerder echt nog niet opgevallen!
  Eline onlangs geplaatst…Pasta met gevulde vissausMy Profile

  • Reageer Manon 2 september 2014 om 18:01

   HAHA, ja heftig he :’)! Als ze dan ook zo blijven na die tijd… Al hoor ik veel dingen over theezakjes, hangdingen en nog meer zielige termen, meeeeh!

   • Reageer Gwen 3 september 2014 om 12:08

    Ze slinken gewoon weer na een tijdje, maar van theezakjes heb ik gelukkig geen last. Schrale troost: bij een 2e zwangerschap groeien ze, zelfs als je dan nog bv geeft, gewoon weer 😉
    Gwen onlangs geplaatst…Tag: 10 bekentenissen van een moederMy Profile

 • Reageer Mama van Vesper 2 september 2014 om 18:35

  je bent heel mooi zwanger!
  Mama van Vesper onlangs geplaatst…Flessenvoeding – updateMy Profile

 • Reageer Jennifer 2 september 2014 om 18:42

  Jeetje, als je ze zo op een rijtje ziet dan is het toch wel even heel wat! Ik heb er nog niet zoveel, maar ik ben ook benieuwd wat ik over een paar weken zeg als ik terugkijk. Ik vraag me bij mezelf nu wel af waar m’n tieten blijven .. 😛
  Jennifer onlangs geplaatst…Ing’ing the day: AugustusMy Profile

 • Reageer Marianne 2 september 2014 om 19:45

  Superleuk die foto’s. Ik wilde wel foto’s maken maar kwam er niet aan toe. Vergat het elke keer. Zo jammer.
  Marianne onlangs geplaatst…Waarom wasbare luiers? (1)My Profile

 • Reageer Anneleen 2 september 2014 om 21:12

  Wat leuk om te zien! Je bent heel mooi zwanger!

 • Reageer Willemijn 2 september 2014 om 22:43

  Aah, echt leuk om te zien! Vooral die laatste twee naast elkaar!

 • Reageer Sara 3 september 2014 om 08:32

  Wauw wat een mooie buik! Heel grappig om die verandering te zien en van week 22 naar 23 is echt een groot verschil! Wat gaat het trouwens snel zeg, het lijkt net gisteren dat je bekend maakte dat je zwanger was!

 • Reageer Suzanne 3 september 2014 om 08:53

  Oh manon wat gaat het hard! geweldig om zo de foto’s te zien!

 • Reageer Faye 3 september 2014 om 11:21

  Je ziet er inderdaad volwassener uit haha, grappig! Heel mooi om te zien hoe je groeit, wat bijzonder is het toch he!
  Faye onlangs geplaatst…Vlog #1 Eerste schooldagMy Profile

 • Reageer Sas 3 september 2014 om 11:59

  Leuke foto’s! In week 23 groeit je buik ineens super hard! Geniet nog van het mini-mensje in je buik 🙂
  Sas onlangs geplaatst…Lovely blogs in het zonnetjeMy Profile

 • Reageer Oei ik groei! | Wat ooievaar? Niks ooievaar! 3 september 2014 om 17:08

  […] kijk ook eens bij Manon, zij maakt ook wekelijks een buikfoto en van haar heb ik het idee […]

 • Reageer Sandra 3 september 2014 om 19:17

  Leuk om de groei te kunnen zien! Op de laatste vergelijking zie je er echt al een mama uit, zo volwassen, je straalt gewoon :D.
  Sandra onlangs geplaatst…Instagram tagMy Profile

 • Reageer Wendy 3 september 2014 om 21:55

  Heel mooi om die verandering zo te zien. 🙂
  Wendy onlangs geplaatst…1000 bezoekers, Herfst & Uitjes plannen.My Profile

 • Reageer Buikfoto’s tweede zwangerschap 23 mei 2016 om 07:02

  […] wekelijkse fotomomentjes. Ik had me voorgenomen om ooit net zo’n leuke fotoserie te maken als Manon bij haar zwangerschap heeft gedaan, maar daar is het niet van […]

 • Reageer Joyce 19 juli 2017 om 10:22

  Lieve Manon,

  Waar heb je destijds jouw basic shirts gehaald? Heb je voor langere shirts gekozen of voor de ‘normale’ lengte in een grotere maat?

  • Reageer Manon 19 juli 2017 om 12:16

   Hoi!! Ik kocht een of twee maten groter van gewone shirtjes 🙂

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge