Organizen, Wonen

Huishouden: raar en vies?

huishouden
Ik vond het wel weer eens tijd voor een truttig huishoudblogje. Iedereen heeft zijn eigen dingen en maniertjes en ik vind dat echt ontzettend interessant haha. Als ik andere blogs lees over het huishouden dan zijn er natuurlijk altijd dingen die ik anders doe. Ik besloot eens op een rijtje te zetten wat ik doe en juist niet doe, en wat ik bij andere mensen dus vaak anders zie. Laten jullie in de comments ook iets achter wat misschien wel een beetje raar, vreemd, vies of anders is bij jou thuis?

▲ Ik strijk überhaupt niet, heel af en toe als het echt nodig is maar wat ik dus niet begrijp is als mensen hun dekbedovertrekken, theedoeken en ondergoed gaan strijken? Is toch zonde van je tijd?
▲ Ik strijk mijn ondergoed niet maar ik vouw het wel op. Aan de ene kant denk ik bij mezelf: “waarom ga je je ondergoed opvouwen?” maar aan de andere kant hou ik van mooie stapeltjes in de la haha.
▲ De ramen aan de buitenkant van de bovenverdieping zemen. Ik kan me niet meer herinneren wanneer dát klusje voor het laatst gedaan is… Ik vind de ramen laten wassen zo’n onzin om je geld aan uit te geven maar ik ga zelf ook niet op een ladder staan met een emmer sop en een trekker hoor.
▲ Een keer in de zoveel tijd was ik de kussenhoesjes van de kussens op de bank. Als ik soms bij mensen thuis kom dan vind ik dat zij dat ook wel eens mogen doen hahaha. Ja, je zit er bijna iedere dag tegenaan, eet op de bank, knoeit wel eens wat. De sloop van je hoofdkussen van je bed was je toch ook regelmatig (mag ik hopen)?
▲ Ik ben ook al in geen tijdens meer bovenop de keukenkastjes en hoge kasten geweest… Wat niet weet wat niet deert toch ;)?
▲ Het is ondertussen wel duidelijk dat ik een haat aan dweilen heb. Dit doe ik dan ook echt (te) weinig. Gelúkkig hebben we een houten vloer die je niet eens veel mág dweilen. Een keer in de twee weken is meer dan genoeg. Stofzuigen daarentegen vind ik wel “leuk” en doe ik ook bijna dagelijks.
▲ Tuinieren. Nee, zonde van de tijd. Als het mooi weer is dan ga ik liever buiten zitten dan onkruid wieden.
▲ De binnenkant van kasten maak ik ook echt bijna nooit schoon… In een kledingkast is dat nog niet zo erg (vind ik) maar de keukenkastjes kunnen wel een schrobbeurt gebruiken. Nouja, ik wacht wel op m’n nesteldrang haha.

Heb jij ook zoiets? Dat moet haast wel! Laat het weten in de comments, ben benieuwd ;)!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

38 reacties

 • Reageer Healthy Mommy 9 september 2014 om 06:27

  Hahaha. Klinkt alsof de échte nesteldrang nog niet is begonnen. Ik ging opeens de meest bizarre dingen poetsen. Alles moest blinken; zelfs de bovenkant van de kast. Ik heb een gloedhekel aan strijken. Helaas ben ik elke zondag aan de beurt wegens Frank zijn uniform en overhemden. Aarrgh.

 • Reageer Petra 9 september 2014 om 06:34

  Ik ben heel slecht in ramen wassen. Ik denk er niet aan en zie het gewoon niet. Het ergste klusje vind ik strijken. Ik doe dan alleen het hoognodige, en daar horen een dekbedovertrek, theedoeken en ondergoed zeker niet bij.
  Petra onlangs geplaatst…Een dag zonder kidsMy Profile

 • Reageer Willemijn 9 september 2014 om 07:27

  Haha leuk om te lezen! Ik strijk dus ook écht niet op dat ene shirtje na misschien. Als Djurre zijn overhemden gestreken wil hebben moet ‘ie het zelf doen. Ramen lappen doe ik ook veel te weinig. Oeps… Wat ik dan wel weer veel doe ik stofzuigen (iedere dag) en dweilen (1 tot 2 keer per week). Maar dat is ook wel nodig met een hond (die dol is op buiten spelen en modderplassen).
  Willemijn onlangs geplaatst…2Vlog: RTV Noord!My Profile

 • Reageer Gwen 9 september 2014 om 07:54

  Hier ook gestrijk, alleen die doeken wil ik nu doen voor de babykamer haha en de lakentjes. Ik heb voor Olivia een ondergoedmandje en vouw de broekjes toch. Staat toch mooier haha. Hier een stoomreiniger voor de vloer waar Joost gek op is, ideaal!
  Gwen onlangs geplaatst…Lief Dagboek #36My Profile

 • Reageer Kelly caresse 9 september 2014 om 08:03

  Haha i love dit soort artikelen, geweldig om te lezen, en herkenbaar want ik strijk ook echt niet, ik vind dat zo overbodig en niet leuk haha
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Outfit of the day: De lange babyblauwe blazerMy Profile

 • Reageer Danielle 9 september 2014 om 08:04

  Hier ook absoluut geen gestrijk de laatste keer was toen ik alle babykleertjes heb gewassen en gestreken zo’n 5 maand geleden. En gelukkig worden vriendlief’s overhemden en uniform op het werk gestreken.

  Ramen wassen vind ik ook verschrikkelijk (oeps net een huis gekocht met 4 meter hoge ramen) maar zal er nu wel echt aan moeten geloven haha.

 • Reageer Dita 9 september 2014 om 08:20

  Leuk om te lezen. Strijken doe ik ook niet. Mijn vriend strijkt heel soms als een blousje erg kreukelig is. Stofzuigen doe ik om de dag meestal en in de tuin werken vind ik ook niet super leuk.
  Dita onlangs geplaatst…20 Facts about meMy Profile

 • Reageer Jennifer 9 september 2014 om 08:33

  Strijkijzer bestaat zelfs niet in mijn huis en mijn vloer mag niet eens nat worden, dus dweilen is er ook niet bij. Stofzuigen wekelijks, maar ik heb ook zo’n kleine ruimte dat het niet zo snel vies kan. Straks in een huisje met een knoeibaby is dat wel anders!
  Jennifer onlangs geplaatst…Lekker slapen!My Profile

 • Reageer Inge 9 september 2014 om 08:42

  Boven op de kasten kijk ik ook nooit, zie je inderdaad niet, dus waarom zou je er aan denken 🙂
  Voor de rest van de huishoudelijke taken, hmmm we hebben sinds een jaar of twee een poetshulp, zalig, allemaal dingen die ik niet meer hoef te doen! Strijken doe ik wel nog, maar dekbedovertrekken, naah, ben ik al jaren geleden mee gestopt, ondergoed strijken? belachelijk! 😀
  Inge onlangs geplaatst…Nieuwe reisbestemmingMy Profile

 • Reageer Marjon 9 september 2014 om 08:43

  Ik vind strijken leuk! En strijk dan ook echt veel dingen. Al is het alleen maar om het mooi glad opgevouwen in de kast te kunnen leggen. Maar als ik het druk heb, kan ik wel selectief zijn 😉
  Dweilen & stofzuigen moet ik veel vaker doen, maar kijk er altijd zo tegen op, hoewel het zo klaar is.

  Leuk om te lezen hoe anderen het huishouden doen !

  • Reageer Silke 9 september 2014 om 09:31

   Gelukkig, ben ik niet de enige! Ik vind het juist heerlijk om juist wel mijn theedoeken, dekbedovertrek en t-shirts te strijken. Alles ziet er dan een stuk netter uit en van die frommel theedoeken vind ik ook niet mooi. Daarnaast inderdaad wat Marjon zegt, het ziet er in de kast ook zo netjes uit. Ik krijg er een goed gevoel van.

   Wij hebben wel een ramenwasser voor de ramen op de bovenverdieping, ik vind het juist erg storend dat als de zon erop staat ze niet schoon zijn! Grappig om te lezen, ik ben dol op dit soort blogjes 😉

 • Reageer Marion 9 september 2014 om 08:52

  Ik heb één zo’n wijde linnen kreukkrinkelbroek, maar die komt zo overdreven gekreukt en gekrinkeld de wasmachine uit, die MOET ik wel strijken. Gevolg is dat ‘ie nu al de hele zomer op de strijkplank ligt te wachten. Hij is nog steeds niet gestreken. Zomer is voorbij. Ondergoed is bij hop hop hop van het rek in mijn armen, la open, laten vallen, laatje weer dicht 😀
  Marion onlangs geplaatst…Random WishlistMy Profile

 • Reageer Miranda 9 september 2014 om 09:06

  Er zijn maar weinig klusjes die ik leuk vind maar de dingen die jij noemt, strijken, ramen wassen en stofzuigen heb ik echt een gruwelijke hekel aan.
  Strijken doe ik zo min mogelijk, ramen wassen doet Martijn meestal. Alleen stofzuigen moeten we, met een hond in huis, toch wel vaak doen.

  Leuk om te lezen!
  Miranda onlangs geplaatst…Wat een ontdekking; life hacksMy Profile

 • Reageer Anneleen 9 september 2014 om 09:39

  Als ik dit lees, ben ik blij dat ik nog thuis woon en al deze verantwoordelijkheden nog niet heb. Al probeer ik me soms al wel een beetje voor te bereiden haha. Nieuwe lakens leggen vind ik leuk. Vooral het in bed kruipen met frisse lakens vind ik zalig! Stofzuigen doe ik ook regelmatig, hier ben ik nog niet zo handig in. Als ik stofzuig, staat altijd alles in de weg, ik bots overal tegenaan. Mijn vriend heeft een hekel aan tuinieren en ik ben ook niet van plan om elke week onkruid uit te doen. Dus we hebben nu al beslist dat we voor een simpele tuin gaan met gras en een paar bloempjes, makkelijk in onderhoud. Dat moet nét lukken, toch? 😉

 • Reageer Jessica 9 september 2014 om 10:20

  Vind het wel leuk zo’n lijstje!
  Ik heb een hekel aan strijken en dat doe ik dus ook never nooit niet. Een strijkplank kan wel weer handig zijn om kralen te strijken, dus de strijkplank wegdoen gaat em ook niet worden.
  Ramen lappen doe ik wel als ik niet meer naar buiten kan kijken 😛
  Jessica onlangs geplaatst…Opgemaakt – juni, juli & augustus 2014My Profile

 • Reageer Marianne 9 september 2014 om 10:20

  Haha heerlijk zo’n eerlijke blog. Ik maak schoon wanneer er visite komt, ik haaaat de badkamer schoonmaken (hé, als ik onder de douche sta wordt de douche ook schoon van mijn sopje), de ramen wassen… uuuh wat is dat? Onkruid wieden… ach, onkruid is ook groen en zijn ook plantjes! En theedoeken strijken!? Ben gekke henkie niet. Alleen de blousejes van mijn man wil ik doen (of hij doet het lekker zelf).
  Marianne onlangs geplaatst…Alles anders!? (1)My Profile

  • Reageer Manon 9 september 2014 om 11:21

   HAHA, mooi man! Ja ik vind dat de douche ook schoon wordt van al dat water…

 • Reageer Cindy 9 september 2014 om 10:47

  Ramen lappen doe ik nooit, maar mijn mama vindt het heerlijk om dat te doen en komt dus één keer in de zoveel tijd langs voor de ramen.. Ik heb oude kranten bovenop de bovenste keukenkastjes liggen vanwege het vuil, dat scheelt weer schrobben haha
  Cindy onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

  • Reageer Manon 9 september 2014 om 11:21

   Hahaha, hier ook zo’n lieve mama die het prima vindt om mijn ramen te zemen! Die kranten is wel een goede!

 • Reageer Vlijtig Liesje 9 september 2014 om 10:47

  Strijken doe ik ook niet. Maar in de loop der tijd ben ik wel een betere huisvrouw geworden dan ik was. Al was het maar omdat kleine kinderen alles in hun mondje doen, terwijl ze over de (vieze) vloer tijgeren.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Win: porseleinen servies van Villeroy & Boch of vaatwastablettenMy Profile

 • Reageer Jenny 9 september 2014 om 11:07

  Maar kun je nog wel zitten in de tuin dan met al dat onkruid? 😉 Ik strijk ook nooit en was alle kleuren was in 1 beurt. Alleen handoeken en beddengoed was ik los van de kleding dat dan wel.
  Jenny onlangs geplaatst…Uitje: KootwijkerzandMy Profile

 • Reageer Malou 9 september 2014 om 11:09

  Leuk om te lezen, ik heb ook echt een hekel aan strijken!
  Malou onlangs geplaatst…THINGS I LOVE ABOUT FALLMy Profile

 • Reageer Natascha 9 september 2014 om 11:25

  Oh help wat ben ik dan toch een brave huisvrouw..

  – Ik strijk alles behalve onderbroeken én ik vind strijken leuk (ja, echt!)
  – Ik dweil een keer in de week onze donkergrijze plavuizenvloer en stofzuig beneden 2 x per week en boven 1 x per week
  – Ik maak 2x per week de toiletten schoon
  – Ik verschoon elke week ons bed en draai de matrassen om
  – Ik doe elke week de badkamer goed schoonmaken 🙂
  – Ramen zeem ik ongeveer 1 x per maand en omdat mijn ramen naar binnen open gaan doe ik de buitenkant ook eens in de 3 maanden..
  – Ik heb ook al een halfjaar niet op de bovenkant van de keukenkastjes gekeken

 • Reageer mamoesjka 9 september 2014 om 12:21

  Dan ben ik toch wel een poetsmiep! haha….
  ik dweil elke dag!
  mamoesjka onlangs geplaatst…Hallo paleo! ( winnen!)My Profile

 • Reageer Mirjam 9 september 2014 om 13:04

  Dacht dat ik niet zo’n brave huisvrouw was, maar het valt nog best mee als ik dit zo lees

 • Reageer Mirne 9 september 2014 om 14:39

  Ik strijk ook niet. Alleen als ik een blouse heb waarbij het echt moet. 😀 Mijn moeder streek vroeger echt alles.
  Mirne onlangs geplaatst…Tomaten paella met chorizo en garnalenMy Profile

 • Reageer naomi 9 september 2014 om 16:01

  Haha, het klinkt zo bekend! Ik heb jullie genomineerd voor de Sunshine blogger award! In dit artikel kun je er meer over vinden. http://starduck-s.blogspot.nl/2014/09/tag-sunshine-blogger-award.html
  Liefs!
  naomi onlangs geplaatst…Tag: Sunshine blogger awardMy Profile

 • Reageer Isabel Cristina 9 september 2014 om 16:31

  Haha erg leuk gestreken! Beddengoed en ondergoed strijken snap ik ook niet zo goed, net als iemand anders je ramen laten lappen… tuinieren vind ik wel leuk, naja het resultaat vind ik leuk.. 😉
  Isabel Cristina onlangs geplaatst…Leather Bag in Process: InspirationMy Profile

 • Reageer Anne - Gowk- 9 september 2014 om 19:25

  alles wat je over het strijken zegt is zo waar. Zeker als je je was zoveel mogelijk buiten laat drogen is er amper een kreukeltje te vinden.
  Anne – Gowk- onlangs geplaatst…Basic is back on the blockMy Profile

 • Reageer Miriam 9 september 2014 om 20:38

  Heerlijk zo’n blogje! Strijken doe ik ook écht nooooit. Ik heb niet eens een strijkplank en strijkijzer. Blousjes hang ik gewoon netjes op aan een hanger en dan drogen ze ook prima. Anders breng ik het gewoon naar mijn ouders 😛 Dweilen doe ik ook écht te weinig. En tuinieren, nee dat is ook niet aan mij besteed. Daarentegen maar ik wel belachelijk vaak de binnenkant van de keukenkastjes en lades schoon.

 • Reageer Eline 9 september 2014 om 21:40

  Ik ben een slechte huisvrouw, terwijl ik het wel kan. Ik kan echt heel goed e grondig schoonmaken maar ik heb er gewoon hekel aan!
  Eline onlangs geplaatst…Gezonde pizzaMy Profile

 • Reageer Mama's Jungle 9 september 2014 om 21:54

  Haha lol. Ik wat ooit moeder poets (toen was ik in feite nog geeneens moeder) nu doe ik praktisch niets… oh wat erg.. 😀
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Ik ben saggerijnig schat, want ik heb geen inspiratie voor mijn blogMy Profile

 • Reageer Remy | BakingBeautyNL 10 september 2014 om 11:03

  Haha! Geinige post. Ik daarentegen strijk bijna alles. Dat vind ik veel netter staan in mijn kast. Uiteraard sla ik de onderbroeken over, want dat is echt dikke onzin!! (het strijken gebeurd als ik voetbal of een serie aan het kijken ben, multitasken, haha)

  Ramen zemen is ook zo een klote klus, maar moet wel gedaan worden. Het stofzuigen gebeurd ook regelmatig. Ik heb eigenlijk eenzelfde soort lijstje, overal een hekel aan, maar moet wel gedaan worden. En dus wordt het gedaan met tegenzin. Een schoon huis is fijn 😉

  Zo, ik ga weer verder met schoonmaken, mijn pauze zit erop!
  Remy | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…GUHL Pluiscontrole & VeerkrachtMy Profile

 • Reageer Ilse 15 september 2014 om 11:01

  Wat een leuk lijstje! Ik heb een hekel aan strijken, dat doe ik dus echt nooit. Mijn vriend strijkt elke dag zn overhemd dus als ik iets gestreken wil hebben, kijk ik hem altijd lief aan 🙂
  Stofzuigen vind ik helemaal niet zo erg meer.. We zijn sinds kort eigenaar van een stofzuigrobot..Ideaal!

 • Reageer janice 19 november 2014 om 13:43

  ik heb ook een hekel aan strijken. Gelukkig doet mijn vriend dat ook voor mij 😀 en als ik het echt zelf moet doen zet ik een leuk muziekje op dat helpt wel bij mij

 • Reageer Lisanne 9 juni 2015 om 13:04

  Haha wat grappig, ondanks dat het een ‘raar’ lijstje is herken ik er veel van..ramen lappen, strijken en dweilen doe ik echt niet graag, maar stofzuigen daarentegen vind ik niet erg.. vroeger wel, toen moest ik dat ding overal heensjorren, maar dit huis heeft een centraal systeem en dan is het zo gepiept. Nu maar hopen dat dweilen ooit ook zo makkelijk gaat..

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge