Lifestyle, Persoonlijk

LIJSTJE – Mijn ergernissen in de supermarkt

supermarkt
Boodschappen doen op zich is voor mij al een hele activiteit. Mijn kleine vriend River wilt niet meer zo lang in een winkelwagentje zitten en helaas hebben we hier bij de supermarkt niet van die gave auto-winkelwagentjes. Dus moet ik tijdens het boodschappen vaak de clown uithangen om het River naar zijn zin te maken. Maar dat is nog niet het enige, hieronder deel ik mijn ergernissen in de supermarkt…

▼ Handig hoor die karretjes buiten parkeren… Jammer dat het in Nederland nog wel eens regent! Het resultaat: natte kar, River natte billen.
▼ Ben je bij het juiste vak, blijkt het product uitverkocht te zijn dat in de aanbieding is.
▼ Het lijkt wel een hindernisbaan met al die vakkenvullers. De karren met de producten die ze aan het bijvullen zijn staan zo lekker in de weg en ook de vakkenvullers staan tijdens het spitsuur te vullen. En aan de kant gaan? Ho maar!
▼ Heb je eindelijk je vaste route in de supermarkt en weet je waar je alles kunt vinden, wordt de hele winkel weer op z’n kop gegooid!
▼ Een vraag hebben en niemand die het kan beantwoorden. En als het beantwoord is, klopt er 9 van de 10 keer ook nog eens niks van!
▼ Theekransjes midden in het gangpad? Heel leuk maar ga gewoon naar de daarvoor bestemde zithoek. Ik wil graag doen wat je in een supermarkt komt doen, dus hup aan de kant theeleuten!
▼ Bij de ene supermarkt moet je alles afwegen en bij de andere doen ze het bij de kassa, pfoee zo vervelend…
▼ Dan één ding dat ik altijd heb: ik kies áltijd de verkeerde kassa. Mensen voor mij zijn hun pinpas kwijt, hebben de producten niet afgewogen, een product zonder prijskaartje… Was ik maar in en andere rij gaan staan!
▼ Dan ergernis nummer 1, dit is voor een kassa draaiend Nederland: laat ons gewoon even rustig onze boodschappen inpakken. Jullie gaan als een bezetene met die streepjescodes over de scanner, en kan nog net mijn pinpas in het apparaat wieberen voordat de band overstroomt…

Dit waren mijn ergernissen in een supermarkt, natuurlijk lichtelijk overdreven maar ik erger me er wel onwijs aan haha. Wat zijn jullie ergernissen in de supermarkt of kunnen jullie deze lijst met mij delen?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

35 reacties

 • Reageer Joyce 30 september 2014 om 06:43

  Mijn ergernis is vooral dat kassamensen ineens hun kassa sluiten, waardoor ik mijn zware kar toch naar een andere kassa moet slingeren. En ondertussen zijn daar de rijen natuurlijk langer geworden..
  Joyce onlangs geplaatst…Mijn herfst bucketlistMy Profile

 • Reageer Felicia Rodrigues dos Santos 30 september 2014 om 07:19

  Ik heb ook altijd de verkeerde kassa haha. Zo’n grote ergernis!
  Felicia Rodrigues dos Santos onlangs geplaatst…What to wear on Casual FridayMy Profile

 • Reageer Marianne 30 september 2014 om 07:21

  Haha ik erger me aan mensen die heel traag in het midden van het gangpad lopen. Daar word ik zo kriegel van.
  Marianne onlangs geplaatst…Mon chou taartje met zelfgemaakte kersenvullingMy Profile

 • Reageer Marion 30 september 2014 om 07:30

  Ik voel hier toch de neiging om het even op te nemen voor de kassières. Ik werkte in een supermarkt zo’n 15 jaar geleden en in het kantoortje hingen destijds lijsten met de scansnelheid. Dus per kassière werd bijgehouden hoe de scansnelheid was. Was je te langzaam, dan moest je op gesprek komen. Daarnaast moest ik ook altijd op vaste tijden mijn kassa dichtgooien, hoe druk het ook was. Deed ik dat niet dan was het bonje met de hoofdkassière. Wellicht scheelt dat iets in jullie irritatie de volgende keer. 🙂 Waar ik zelf echt een hekel aan heb zijn die vakkenvullers overdag. Niet aan de vakkenvullers zelf natuurlijk, maar je snapt me. Die rolcontainers die overal maar in de weg staan. Bah.
  Marion onlangs geplaatst…Bladieblablablog #6My Profile

 • Reageer Willemijn 30 september 2014 om 07:37

  Mijn grootste ergernis is dat de caissières niet altijd netjes wachten tot ik m’n spulletjes ingepakt heb en weg ben tot ze aan de volgende klant begint. Grrrrr!

 • Reageer kelly caresse 30 september 2014 om 07:38

  Haha zo herkenbaar en daarom hilarisch geschreven, ik kan me echt in alle punten vinden. Die kassa die alles als een speer er doorheen roetst, die vakkenvullers die in de wegstaan, natte zitjes in karren haha zo herkenbaar
  kelly caresse onlangs geplaatst…Lekker recept StroopwafelcakeMy Profile

 • Reageer Diana 30 september 2014 om 07:42

  Hahaha! Wat leuk geschreven en erg herkenbaar! Ik kies ook altijd de verkeerde kassa uit!
  Diana onlangs geplaatst…Eetdagboek week 39My Profile

 • Reageer Anneleen 30 september 2014 om 07:47

  Leuk geschreven en herkenbaar! Mijn vriend en ik kiezen ook altijd de verkeerde kassa uit. Mijn moeder daarentegen kan dat wel heel goed inschatten! En ook ik kan nooit goed volgen met boodschappen inladen en betalen, hier erger ik mij nog het meeste aan…
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: eerste schooldag en griepMy Profile

 • Reageer Miranda 30 september 2014 om 07:53

  Oh grrr praat me d’r niet van. Boodschappen doen is voor mij 1 grote irritatie. Gelukkig hebben wij vlakbij een heerlijke nieuwe AH XL met hele brede gangpaden en een zelfscanner. Dat scheelt al een hoop irritaties. Al zal het nooit mijn hobby worden:)
  Miranda onlangs geplaatst…Video; Nailart MinionsMy Profile

  • Reageer Bibian Sloot 30 september 2014 om 20:42

   Oh ik vind die zelfscanners ook echt zo ideaal, kan niet wachten tot ze het overal hebben!

 • Reageer astrid nab 30 september 2014 om 08:04

  mijn ergernis is als je in de rij staat en er staat er een voor je en die is nog wat vergeten te pakken en dat nog even gauw doen

 • Reageer Nadia 30 september 2014 om 08:12

  Ik sta óók altijd in de verkeerde rij! En als caissière moet je een bepaalde scansnelheid halen… Liever snel dan langzaam hoor, ik kom regelmatig in Engeland en daar zijn ze zooo sloom, daar word je ook niet goed van! En ze gaan ook pas verder met de volgende klant als de vorige klant alle boodschappen heeft ingepakt, pff!

 • Reageer Nicole 30 september 2014 om 08:21

  Die van de verkeerde kassa…. CHECK! Echt zo irritant! Verder is het laatste puntje voor mij niet zo irritant aangezien mijn man altijd de boodschappen inpakt haha.. Ik hoef alleen maar klaar te staan met mijn pinas 😛
  Nicole onlangs geplaatst…Inspiratie zwangerschapsshootMy Profile

 • Reageer Kim | Kimsbloglife 30 september 2014 om 08:26

  Hahaha leuk geschreven! Ik kies ook altijd de verkeerde kassa en als het dan eindelijk aan mij is kan ik niet volgen met inpakken en betalen!

 • Reageer Wendy (B) 30 september 2014 om 08:36

  Het volgende ergert mij het meeste: het maakt niet uit of het in de supermarkt is of in een kledingzaak etc, maar hou afstand!
  Ze kruipen haast in je nek of rijden je met de kar aan!
  Door zo te doen, zal het niet sneller gaan hoor!
  Dat stoort me oh zo erg!

 • Reageer Dita 30 september 2014 om 08:41

  Haha ja heel herkenbaar allemaal!
  Dita onlangs geplaatst…Een fijne zondagMy Profile

 • Reageer Martine 30 september 2014 om 08:55

  Mijn grootste ergernis in de supermarkt zijn mijn eigen dochters die zich gedragen als een kudde losgeslagen olifanten en zich vervolgens terugtrekken in ‘de hamster’ om er pas na de vreselijkste dreigementen weer uit te komen. brrrr….!
  Martine onlangs geplaatst…Het Fantastic Moms Opvoed ABCMy Profile

 • Reageer Vanessa 30 september 2014 om 09:08

  Zo herkenbaar! Ik kies ook altijd de verkeerde kassa. Verder erger ik me er ook aan dat sommige mensen hun kar in het midden van de gang laten staan en ondertussen een praatje maken met elkaar, waardoor ze de hele weg blokkeren.
  Vanessa onlangs geplaatst…15 weetjes over Glenn en mij ♥My Profile

 • Reageer Desiree 30 september 2014 om 09:36

  daar zitten wel wat herkenbare ergernissen bij!
  Maar als die caissière niet op topsnelheid scant worden de rijen (nog) langer en als die vakkenvuller niet bezig is grijp je (nog) vaker mis.
  Wat is zelf ook irritant vind: van die kinderen die met die kleine wagentjes rondhollen en maar tegen je aan rijden.

 • Reageer Vlijtig Liesje 30 september 2014 om 10:39

  Ik baal altijd als er een lange rij staat, en er een nieuwe kassa open gaat, dat daar dan mensen die net aan komen lopen snel naar toe rennen. De mensen die al stonden te wachten hebben het nakijken.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Spookje van plastic melkfles voor dummiesMy Profile

  • Reageer Bibian Sloot 30 september 2014 om 20:44

   Hahaha echtzo! Die is ook zo irritant!

 • Reageer Eline 30 september 2014 om 12:11

  asociale mensen die met hun karren tegen mijn enkels aan knallen.

  Krijsende kinderen.

  Gezinnen die gezellig met zijn alles uitgebreid gaan staan overleggen wat ze die avond gaan eten. Midden in het gangpad. Zodat je nergens naartoe kan. IN HET DUITS :@.

  Zo, dat lucht op 😉
  Eline onlangs geplaatst…Vaak gestelde vragenMy Profile

 • Reageer Eilish 30 september 2014 om 13:45

  Herkenbaar ! Echt pfff! Laatst ook iemand, ik kan maar 1 hand gebruiken, dus boodschappen inpakken duurt iets langer! Die ging helemaal over de rooie omdat ik zogenaamd niet opschoot…. Terwijl ik net 10 seconde bezig was!
  Eilish onlangs geplaatst…Media ♥ Instagram diary | septemberMy Profile

 • Reageer Karin 30 september 2014 om 18:13

  Hoi,

  Ik heb 17 jaar achter de kassa gezeten als bijbaantje bij een andere volledige baan. Ik kreeg te horen dat ik sneller moest scannen, want niet anders was mijn klantomloop te laag. Mijn klanten waren daar niet blij mee. Die kwamen juist bij mij, omdat ik hun inpaktempo hanteerde. Niet fijn.

  • Reageer Bibian Sloot 30 september 2014 om 20:45

   Mmm ik snap dat jullie er niks aan kunnen doen, maar laat de winkel er eens na kijken. Ik vind het zo irritant om zo snel alles te moeten doen… Maar ja tijd is geld hè..

 • Reageer Mama's Jungle 30 september 2014 om 20:21

  Ja die laatste haha helemaal in de stress met al die mensen achter je en een jengelend kind 😉
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…De meest irritante klus everrrr, een trappetje vervenMy Profile

 • Reageer Jenn 30 september 2014 om 20:45

  Haha, heerlijk herkenbaar deze lijst!
  Jenn onlangs geplaatst…Oktober is Buy Nothing New maandMy Profile

 • Reageer Daniëlle 30 september 2014 om 21:20

  Ik word altijd zo zenuwachtig en opgejaagd als ze zo snel die boodschappen af scant. En ook nog vuile blikken van de meneer of mevrouw achter je krijgen als je niet snel genoeg je boodschappen op ruimt (volgens hen dan!). Ik vind boodschappen doen heel leuk, maar sommige dingen…

 • Reageer Bente 30 september 2014 om 21:46

  Haha zitten veel herkenbare dingen tussen (behalve dan de kinder-gerelateerde dingen want die heb ik (nog) niet!
  Bente onlangs geplaatst…Op pad met mijn cameraMy Profile

 • Reageer Marina 30 september 2014 om 21:58

  Mag ik een ietwat brutale vraag stellen?… waar/Hoe maken jullie altijd die toffe quotes/collages bovenaan de artikelen?

  Ik vind mensen irritant, die vragen of ze voor mogen. In principe vraag ik al vaak of mensen voor willen, als ik veel boodschappen heb. Maar als ze het zelf graag vragen. Pfffff, wat brutaal!

  Liefs, Marina
  Marina onlangs geplaatst…Hoe ook jij attent kunt worden – tips voor ‘spontaan’ attent gedragMy Profile

 • Reageer Whitney 1 oktober 2014 om 12:54

  Kassa ergernissen heb ik opgelost door zelfscan kassa’s te gebruiken. Zo irritant, en dan je brood helemaal geplet door de rest. Ze gooien soms echt met je spullen. Hallo, ik moet dat nog eten
  Whitney onlangs geplaatst…Stilte..My Profile

 • Reageer Corine 1 oktober 2014 om 23:49

  Ja ik herken ook wel dingen hieruit. Grappig geschreven ook.
  Maar wat hebben we t goed he: ebola en ISIS om ons heen en wij maken ons druk over de ergernissen in de supermarkt.

 • Reageer Iris 2 oktober 2014 om 21:52

  Hahaha in de meeste dingen moet ik je gelijk geven, maar het kassagedeelte bekijk ik vanaf de andere kant letterlijk en figuurlijk. De verkeerde rij staat overal omdat veel mensen als kippen zonder koppen door de winkel lopen. Gedoe om acties en prijzen omdat ze bordjes/folder niet goed lezen, spullen vergeten en dan terug de winkel inlopen en 5 minuten weg zijn, op hun dooie gemak in laden en dan pas afrekenen terwijl er een rij staat, of gewoon helemaal niks doen, afrekenen en dan pas op hun dooie gemak inladen.
  Het laatste had ik deze week nog, kon de spullen nergens meer kwijt “kun je het nog kwijt?” “nee, want ik wil uw spullen niet in verdrukking brengen” “nee, dat mag ook niet nee” en dan gewoon nog steeds niet inladen grrrr, dan maar nóg hoger stapelen, vette pech! En dan maar eens verder zien te gaan met de volgende klant met een kassa vol spullen en een slome inlader.
  Verder hebben we een marge die we moeten halen anders vliegen we eruit, dus we moeten wel zo snel…

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge