Lifestyle, Organizen, Wonen

Lijstjes, agenda’s, kalenders

agenda
Ik ben altijd al gek geweest op agenda’s, notitieboekjes en kalenders. Ik kan me nog mijn eerste agenda herinneren: een Diddle (ken je die nog?) agenda toen ik in groep 8 zat. Ik vond dat helemaal geweldig. Nu koop ik ook bijna ieder jaar wel twee nieuwe agenda’s. Het slaat nergens op maar ik word daar altijd door getriggerd. In december liggen de nieuwe jaaragenda’s in de winkels en dan wil ik er altijd een kopen. Dan liggen in de zomer de schoolagenda’s in de schappen en ook dan kan ik mezelf niet bedwingen om een nieuwe agenda te kopen. Ik “functioneer” ook niet zonder agenda. Vooral nu ik zwanger ben, ben ik een RAMP met dingen onthouden.

todo
Daarnaast heb ik ook al tientallen notitieboekjes verslonden met kriebels en krabbels. Dingen die ik moet onthouden, boodschappenlijstjes, film/blogideetjes, to-do-lijstjes… Vooral toen ik nog op de Pabo zat, gebruikte ik veel to-do-lijstjes om overzicht te houden. Nu ben ik ook nog verzot op lijstjes maken: een baby-uitzetlijst natuurlijk (waar ik overal de prijzen achter heb gezet…). Ik heb zelfs een lijstje in mijn portemonnee zitten waarop staat wat voor kleertjes ik al in welke maat heb voor m’n zoontje. Als ik dan iets leuks zie in de winkel, dan pak ik dat lijstje erbij om te kijken of ik dan niet het 17e broekje haal in dezelfde maat haha.

kalenderbibi
Tot slot vind ik verjaardagskalenders ook altijd enorm leuk. Het slaat ook weer nergens op maar ik ben altijd wel iemand die het prettig vind om te weten wie wanneer jarig is haha. Ook is zo’n kalender echt zo’n typisch iets om op het toilet te hangen (vind ik). Hier hing altijd een verjaardagskalender van de HEMA op de wc. Een saaie, zonder foto’s, gewoon een maandkalender met verjaardagen. Ik ergerde me al aan deze kalender omdat er ook nog mensen op staan waar we niks meer mee te maken hebben (relaties/verkeringen die uit gegaan zijn).

kalendermanon
Van FotoFabriek mochten we ieder een verjaardagskalender maken! Bibian besloot al snel dat ze een kalender wilde maken met foto’s van haar gezin/familie/vrienden. Ik vind dat ook superleuk om leuke foto’s van Robert en mij te kiezen maar ik bedacht me ook dat ik over een paar maandjes alleen nog maar foto’s wil zien van een klein jongetje haha, dus ik wilde iets anders doen! Ik ben wel helemaal gek op die snoezige kattenkalenders met kleine kittens en gekke katers als afbeeldingen, dus ik dacht: waarom neem ik mijn eigen pluizenbollen niet en maak ik zelf een kattenkalender? Zo gezegd zo gedaan. We maakten onze kalenders en binnen twee dagen waren ze binnen! Wij vinden ze ontzettend leuk geworden (en de kwaliteit is ook heel mooi)!

Bij mij hangt mijn verjaardagskalender te pronken op de wc op de benedenverdieping. Hebben jullie ook een verjaardagskalender en hangt deze ook op het toilet?

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Daarom als extra artikel vandaag :)!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

16 reacties

 • Reageer Michelle 27 september 2014 om 13:16

  Ik houd zelf ook heel erg van agenda’s en notitieboekjes. Ik koop vaak ook 2 agenda’s per jaar: een school- en jaaragenda. En elke keer als ik HEMA inloop, kom ik weer met een notitieboekje naar buiten..
  Michelle onlangs geplaatst…FOOD4YOU: Pastasalade met gerookte zalm à la AH to Go!My Profile

 • Reageer Eline 27 september 2014 om 14:09

  Ik heb stapels notitieboekjes, gebruik nog steeds een papieren agenda en ben al tijden op zoek naar een leuke verjaardagskalender!
  Eline onlangs geplaatst…Wortel linzen soepMy Profile

 • Reageer Kim | Kimsbloglife ♥ 27 september 2014 om 14:13

  Supermooie kalenders hebben jullie laten maken! Wat een mooie foto van Bibian, Mike en River! En jouw kattenkalender is ook heel leuk! Jammer dat dit niet een paar maanden later komt zodat je je kleine man er ook bij kon zetten 😉 Ik vind het altijd zo vreemd zo’n verjaardagskalender op het toilet haha, bij ons thuis hebben we dat nooit gedaan! Maar bij mijn vriend thuis hangt er wel een, haha!
  Kim | Kimsbloglife ♥ onlangs geplaatst…Onlangs gezien #3: Het Vonnis , Divergent & If I Stay ♥My Profile

 • Reageer Cindy 27 september 2014 om 14:52

  Die agenda van Flair, die heb ik ook! Fijn ding, wel groot. Eigenlijk moeten wij ook een nieuwe verjaardagskalender, die van ons hangt ook op de wc en het is een “Liefde is…” verjaardagskalender die ik ooit van mijn vriend heb gekregen. Maar er staan namen op van verbroken relaties of mensen waarmee we geen contact meer hebben. Voor ons nieuwe huis wil ik dus een nieuwe kalender!
  Cindy onlangs geplaatst…Fotoverslag: Griekenland – deel 3My Profile

 • Reageer Janske 27 september 2014 om 15:11

  ik gebruik mijn telefoonagenda als ‘agenda’ en mijn notities zet ik bij ‘notities’…ik zou niet zonder kunnen…alhoewel ik graag ook een echte agenda zou willen net als vroeger….maar ik ben bang dat ik dan dubbele afspraken ga maken…wat een leuke kalenders trouwens!
  Janske onlangs geplaatst…Melkfabriek in stakingMy Profile

 • Reageer Marloes/GLAMOURMOES 27 september 2014 om 15:42

  Super leuk die kalenders!
  Marloes/GLAMOURMOES onlangs geplaatst…Shoplog Primark Venlo 23 september 2014My Profile

 • Reageer rachel 27 september 2014 om 16:08

  ziet er super leuk uit meiden! een goed weekend! doe je al mee met mijn win-actie?

 • Reageer Dita 27 september 2014 om 16:53

  Heel leuk die kalenders. Ik ben ook dol op agenda’s en notitieboekjes. Zo leuk!
  Dita onlangs geplaatst…My Life – September 2014 #2My Profile

 • Reageer Anneleen 27 september 2014 om 16:57

  Ik ben ook helemaal dol op schriftjes, to do lijstjes en agenda’s. Wat is jullie kalender mooi geworden! Leuke foto’s van River, Bibian!

 • Reageer Sauvementes 27 september 2014 om 18:22

  Ik maak ook elk jaar zelf een kalender met foto’s. Hangt idd op t toilet 😉
  Sauvementes onlangs geplaatst…Getest: kattenspeelgoed van KongMy Profile

 • Reageer Marion 27 september 2014 om 19:41

  Agenda’s zijn zo leuk! Eigenlijk zouden ze voor iedere maand een nieuwe agenda moet maken!
  Marion onlangs geplaatst…Review: Foto op canvas van PixumMy Profile

 • Reageer Nicole 27 september 2014 om 20:52

  Die agenda links boven! En leuk inderdaad van die foto kalenders!
  Nicole onlangs geplaatst…Wanneer je baby verkouden is…My Profile

 • Reageer Andrea 28 september 2014 om 06:25

  Herkenbaar! Ik vind boekjes en lijstje ook heerlijk. Vooral als ze net nieuw zijn. Ik heb er dan ook veel te veel. Can’t rexist haha
  Andrea onlangs geplaatst…Fit & Fabulous: Work that es by AndreaMy Profile

 • Reageer Sara 29 september 2014 om 09:55

  Leuk hoor! Ik geef ook standaard zo’n kalender aan mijn ouders cadeau met de kerst. Het is een soort traditie geworden. Dus het hele jaar verzamel ik leuke foto’s van ons gezin!

 • Reageer Sandra 29 september 2014 om 13:47

  Onze verjaardagskalender hangt in de keuken, zo zie ik meteen of er jarigen zijn die maand :).
  Sandra onlangs geplaatst…Hema agenda 2015My Profile

 • Reageer Whitney 1 oktober 2014 om 12:23

  Super leuk gedaan de kalenders! Ik kan ook niet zonder agenda, koop trouw elke jaar die van Pink Ribbon.
  Whitney onlangs geplaatst…Stilte..My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge