Lifestyle

NEW IN: JawBone UP24

jawbone
New in, niet echt, maar wel iets nieuws voor mij! Een poosje geleden plaatste ik ergens op Instagram of in een dagboekje dat ik een JawBone had gekocht. Ik krijg steeds de vraag van lieve bezoekers of ik mijn ervaringen hiermee wil delen en hoe ik zo’n activitytracker gebruik tijdens het zwanger zijn. Nou, ik ben de beroerdste niet dus bij deze mijn (korte) review over de JawBone UP24.

Ik had dit apparaatje al een aantal keer bij Shirley voorbij zien komen en vond het toen al een reuze-interessant ding. Ik ben wel een nerd die van dit soort gadgets houd dus het trok al mijn aandacht. Mijn vriend was jarig en ik vond het wel een heel leuk cadeautje voor hem omdat hij ook een gadgetnerd is en zich graag bezighoudt met sporten en bewegen. Hopla, ook maar een armbandje voor mij in de winkelwagen want ik wist toch wel dat ik “jaloers” zou worden dat hij er dan wel een zou hebben en ik niet hahaha.

Foto 11-09-14 10 09 32
Oké, nu mijn ervaring met de JawBone UP24. Het apparaatje is heel makkelijk te “installeren”. Je laadt ‘m op aan je computer via een USB-kabeltje. Binnen een uur is hij volledig opgeladen en gaat ie (sinds de nieuwe update) 14 dagen mee (voorheen maar 7 dagen), goede verhouding dacht ik zo. Ook moet je een app installeren op je telefoon/tablet, wat je handig vindt. Daar maak je een account mee aan en “synchroniseer” je je armband met je app. En klaar is Kees.

Het bandje kun je volgens de makers het beste om je niet-dominante arm doen. Ik ben rechtshandig dus ik draag het bandje om mijn linker pols. Ik heb een maat M besteld, want ik krijg de kriebels als ik een hele strakke band om m’n arm heb, en het blijft kunststof en ik wil niet dat ik zo’n vies, zweetlaagje onder het bandje zou krijgen. Een M is prima, maar een S zou ook passen bij mij.

jawbone1
Dan ga je gewoon doen wat je altijd doet… De JawBone registreert voornamelijk je stappen en je slaap. Mijn vriend voetbalt 2 a 3 keer in de week maar doet zijn bandje dan af omdat het er af en toe nogal wild aan toe gaat en het zonde is als z’n armband stuk zou gaan. Achteraf kun je wel invoeren dat je bijvoorbeeld anderhalf uur gevoetbald hebt, en de app bepaalt dan hoeveel stappen je ongeveer gezet hebt en zet dat in je grafiek.

jawbone3
Het beste is om aan 10.000 stappen te komen. Ik kan je zeggen: met een zwangerschap die steeds verder vordert vind ik 10.000 stappen HEEL VEEL. Ik red dat gewoon niet. Ik heb mijn doel voor de dag dus op het gemiddelde gezet. De app weet je leeftijd en geslacht en hij weet dus precies wat het gemiddelde van vrouwen van 25 is. 5.500 stappen is dus het gemiddelde wat een vrouw van 25 loopt (die ook een JawBone heeft). Nu haal ik bijna nooit die 5.500 stappen, alleen als ik echt een paar uur wegga. Zo ging ik laatst met Bibian naar Arnhem en toen heb ik voor het eerst de 100% gehaald. Verder zit ik rond de 2000/3000 stappen per dag en voor nu vind ik dat goed. Toen ik die 100% haalde, was ik ’s avonds ook een wrak en dat komt gewoon omdat m’n lijf dat even niet trekt vanwege die baby die er in mij zit.

jawbone4
Verder vind ik het leuk dat de JawBone ook je slaap registreert. ’s Avonds als je gaat slapen druk je op een knopje op je armband en dan gaat de band in de slaapmodus. De volgende ochtend zie je precies hoeveel uur je geslapen hebt, hoeveel uur je in je diepe slaap en in je lichte slaap zit. Ook kun je zien als je wakker geweest bent! Laatst had ik midden in de nacht een nachtmerrie en werd hierdoor dus wakker. Ik vind het dan leuk om te zien hoe laat dit was en nog leuker: in de statistieken van mijn vriend zie je dat hij ook op hetzelfde tijdstip wakker was!

jawbone2

De nachtmerrie nacht hahaha. Bij dat oranje stukje in het midden was ik dus wakker!

Al met al vind ik het voor nu, tijdens mijn zwangerschap, gewoon een leuk hebbeding! Je kunt ook nog allerlei andere dingen met de JawBone doen (zoals eten toevoegen enzo), maar ik gebruik ‘m alleen voor de stappen en het slapen. Straks, als baby geboren is, en ik weer van mijn zwangerschapskilo’s af wil is het denk ik wel een goede motivatie om een doel te stellen qua stappen en deze te willen halen. Ook ben ik benieuwd hoeveel oranje staafjes er ’s nachts te zien zullen zijn als de baby eenmaal geboren is haha.

Ja, ben je een gadgetnerd en hou je wel van dit soort dingetjes? Dan raad ik je zeker de JawBone UP24 aan!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

15 reacties

 • Reageer Natascha 14 september 2014 om 13:18

  Help, ik kan mezelf niet lang meer tegenhouden om deze gadget te kopen.. Ik wil em zoo graag!

 • Reageer Anneleen 14 september 2014 om 13:33

  Leuk dat je hierover schrijft! Mij lijkt het echt een fijn ding. Ik denk dat je door deze armband toch meer gaat wandelen om aan je aantal stappen te komen en zo dus ook meer beweegt, is ideaal! Mij lijkt het ook erg leuk dat je je slaapcyclus in het oog kan houden, hier ben ik soms best nieuwsgierig naar. Ik vind het alleen best veel geld.

 • Reageer Marion 14 september 2014 om 13:40

  Stiekem irriteren al die gadgets mij een beetje. Vooral omdat mensen zo gefixeerd zijn op dat alles binnen de lijntjes moet. Je moet zoveel stappen per dag doen, je moet een bmi hebben van zus en zoveel slapen per nacht etc. Mensen vertrouwen helemaal niet meer op hun eigen lichaam. We laten ons veel te veel leiden door metertjes, staafjes en grafiekjes. Ik ben blij dat jij gewoon zegt van “zoveel stappen is nu voldoende voor mij” en dat je het straks gaat gebruiken als motivatie om je zwangerschapskilo’s kwijt te raken, niks mis mee. Ik bedoel het ook niet om dit artikel af te kraken, echt niet. Ik hoop gewoon dat mensen hun eigen verstand blijven gebruiken en vooral ook blijven luisteren naar hun eigen lichaam. Ik zou het trouwens wel interessant vinden om te weten wat ik ’s nachts allemaal uitspook!
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays ~ 7My Profile

  • Reageer Manon 14 september 2014 om 17:21

   Ja, ik snap wat je bedoelt! En mijn vriend heeft bijvoorbeeld een kantoorbaan van 8 tot half 6, en die gaat dan ’s avonds ook écht niet nog 10.000 stappen (8-10 km) lopen om die stappen te halen. Hij heeft wel wat beters te doen 😉

 • Reageer Dita 14 september 2014 om 14:51

  Leuk dat je hierover schrijft! Ik was hier wel erg benieuwd naar
  Dita onlangs geplaatst…Instagram foto’s laten afdrukkenMy Profile

 • Reageer Anoeska 14 september 2014 om 16:34

  Dit lijkt me een heel fijn apparaatje, vind ‘m alleen nog een beetje duur. Fijne review!

 • Reageer Robin 14 september 2014 om 19:19

  Wat toevallig! Ik heb hem toevallig een uurtje geleden besteld. Dus fijn om te lezen dat ie goed bevalt!

 • Reageer Petra 14 september 2014 om 19:19

  Ik vind het best interessant. Het kan mensen motiveren om de trap te pakken en niet de lift, even naar de brievenbus lopen ipv de auto te pakken.
  Petra onlangs geplaatst…Vrijheid lijkt zo gewoonMy Profile

 • Reageer Marloes/GLAMOURMOES 14 september 2014 om 20:31

  Leuk om te lezen! Ik wil ook nog een keer zo’n armbandje!
  Marloes/GLAMOURMOES onlangs geplaatst…OOTD: Mintkleurige blazer Vero ModaMy Profile

 • Reageer Eline 14 september 2014 om 21:25

  Zit de armband prettig? En is ie waterdicht?
  Eline onlangs geplaatst…Broccolisoep met cottage cheeseMy Profile

  • Reageer Manon 14 september 2014 om 22:15

   Ik voel ‘m niet meer zitten! En in de handleiding staat dat je er mee kunt douchen maar ik doe ‘m altijd af tijdens het douchen. Zwemmen en in bad enzo kan die niet.

 • Reageer Angela 15 september 2014 om 09:45

  Lijkt me een fijn ding! Ik heb een andere digitale stappenteller, maar ik merk dat ik hem toch niet dagelijks gebruik. Het nieuwe is er een beetje vanaf en met de zwangerschap haal je de aanbevolen stappen inderdaad bij lange na niet!

 • Reageer Maai 15 september 2014 om 13:18

  Leuk ding, niet goedkoop gok ik zo. Voor de zwangerschap zou het voor mij ook niet ideaal zijn, ik denk dat ik mezelf te veel zou overbelasten, mijzelf kennende. Voor daarna om de overgebleven kilos weg te werken natuurlijk ideaal. Ik ga eens speuren op het net 🙂
  Maai onlangs geplaatst…Instaweek #16My Profile

 • Reageer Dominique 15 september 2014 om 14:10

  Leuk dat jij ‘m ook hebt! Ik ben er zo blij mee! Vooral het slapen vind ik interessant. Ben heel benieuwd hoeveel andere UP’ers in diepe slaap zijn per nacht. Ik kan er weinig over vinden op internet. Per nacht slaap ik ongeveer 2 uur in diepe slaap en vraag me af of dat genoeg is.
  Dominique onlangs geplaatst…Gierst met kip en wilde perzikMy Profile

  • Reageer Manon 15 september 2014 om 14:35

   Oh echt zo weinig? Ik heb meestal 50/50 diepe en lichte slaap… Ik zou ook niet weten waar je statistieken van anderen kunt inzien, zou wel interessant zijn inderdaad!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge