Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

Pregnany Questions #2

PQ
Een tijd geleden vulde ik een vragenlijst in over mijn zwangerschap op dat moment. Ik was toen 18 weken en 4 dagen zwanger. Omdat er zoveel veranderd is in de periode van toen tot nu, besloot ik dat ik dezelfde vragen nog eens in te vullen om te zien wat er allemaal veranderd is!

Hoe ver ben je nu?
28 weken en 5 dagen. Precies 10 weken en 1 dag verder dan de vorige vragenlijst!

Hoeveel ben je aangekomen/wat is je omvang?
Ik sta thuis niet op de weegschaal, gewoon voor m’n psychische toestand haha. De laatste keer dat ik bij de verloskundige was (één week geleden) woog ik exact 10 kilo meer dan voor mijn zwangerschap. Mijn omvang is nu 98 cm.

ManonProfiel
Zwangerschapskleding?

Valt wel mee! Ik heb 3 zwangerschapsbroeken, 3 zwangerschapsjurkjes en iets van 3/4 zwangerschapsshirtjes/topjes. Gewone broeken kunnen al lang niet meer dicht maar qua shirtjes pas ik nog prima in één maat groter. Vestje eroverheen en ik ben ready to go. Ik moet ook wel eerlijk zeggen dat als ik thuis ben, dat ik dan 9 van de 10 keer gewoon een lekkere pyjamabroek aan heb hoor!

Striae?
Nee! Ik heb nog geen strepen of iets op mijn buik. Ik smeer me wel (bijna…) elke avond in met een flinke laag mama-olie of Zwitsal buikbalsem. Ik weet niet of het daardoor komt maar ik smeer braaf verder (of eigenlijk smeert mijn lieve vriendje mijn buik in!).

Slaap?
Gevoelig onderwerp haha. Ik heb periodes dat ik echt zo &*# slaap… Nare dromen, veel wakker, niet in slaap kunnen komen, vroeg wakker worden, onrustig slapen. Maar de laatste paar dagen gaat het wel weer goed. (AFKLOPPEN!) Qua houding wordt het nu ook steeds lastiger om een manier te vinden wat lekker en comfortabel ligt. Ik lig nu vaak op m’n zij met één knie hoog opgetrokken en dan met een handdoek opgevouwen onder mijn buik als “steun”.

Beste moment van deze week?
Ik heb niet specifiek één moment maar gewoon elke keer als ik ’s avonds lekker op de bank of in bed lig, en hij begint te draaien, schoppen en woelen. Dan leg ik (of mijn vriend) de hand op mijn buik en dan hebben we echt gewoon een soort van contact. Ik vind dat gewoon heel gezellig. En het kletsen met Robert over hem, fantaseren hoe het is als hij er dan eindelijk is.

manonbad
Slechtste moment van deze week?

Afgelopen zaterdag hadden we buurtBBQ, supergezellig maar bij dat soort dingen is het toch “gezelliger” als je staat rond een sta-tafel dan op een plastic tuinstoel. Ik heb dus van 15:00u tot 22:30u gestaan, en misschien in totaal drie kwartier gezeten… Rond half 11 ’s avonds kreeg ik wat last van mijn buik dus gingen we naar binnen toe. Eenmaal thuis voelde ik dat het toch wel iets meer dan “last van m’n buik” was. Het deed gewoon echt zo’n pijn en omdat die harde buik zooooveel pijn deed wist ik niet goed waar ik het zoeken moest. Liggen, zitten, staan, alles deed me zeer. Robert besloot dat het goed was als ik even in bad ging liggen, en deed het bad aan en ik heb een half uur in het warme water gedobberd. Daarna ging het op zich wel beter met m’n harde buik maar voelde me alsnog niet helemaal 100… Nee, geen fijn moment van de week!

Mis je iets?
Op mijn buik slapen, “snel” boodschappen doen (lijk wel een slak af en toe), broodje filet americain en mijn leuke wintergarderobe die ik niet aankan.

Bewegingen?
Jaaaaaa, heel veel en de hele dag door! Hij laat vaak van zich horen (en zien!). Vooral ’s avonds laat en ’s morgens rond 8 uur. Ik merk dat de schopjes steeds harder beginnen te worden en dat het soms “pijn” doet. Niet echt pijn, maar lekker is het niet haha. Oja, en sinds een week of twee voel ik ook dat hij af en toe de hik heeft.

Food Cravings?
Nou, ik heb alleen maar honger. Ik eet elke ochtend standaard Alpro Soya mild & creamy Vanille met Special K melkchocola er in, en zou dat wel de hele dag door kunnen eten. En chocola. Altijd chocola.

Iets dat je misselijk of bleh maakt?
Ik werd laatst helemaal naar van de geur van een blikje tonijn en ook van rundvlees noodles. BAH. Dat hoef ik dus voorlopig ook even niet.

kleertjes
Geslacht?

Bij alle echo’s die we tot nu toe nog gehad hebben zagen we overduidelijk dat het nog steeds een jongetje is. Aanstaande vrijdag hebben we een 3D-echo en misschien kunnen we het dan wel in 3D bewonderen hahaha. Alles wat stoer, blauw, grijs, streepjes, sterretjes heeft gaat mee naar huis. Hier geen roze, strikjes, glittertjes en kant te vinden!

Kwaaltjes?
Ik ben zo sloom als een slak, als ik boodschappen of iets gedaan heb, moet ik daarna echt even gaan zitten, voor het eerst sinds de hele zwangerschap merk ik dat ik vaker moet plassen (gelukkig nog niet ’s nachts), pluishaar, honger en dat was het wel zo’n beetje denk ik… O,ja en af en toe slecht slapen.

Navel in of uit?
In! Maar als ik m’n huid rondom de navel “stretch” dan komt de navel er wel een piepklein beetje uit, dus ik ben benieuwd of ik nog een “uit”navel krijg…

Blij of chagrijnig?
90% van de tijd gewoon blij, vrolijk, prima. Die andere 10% zijn niet echt chagrijnig maar meer dat ik me een beetje down voel, in een dipje. Lekker in bad met een boekje, stukje chocola en op tijd naar bed doen dan vaak wonderen!

Waar kijk je naar uit?
Het aller-aller-allermeest natuurlijk het moment dat hij er is. Maar op korte termijn zijn er ook nog hele leuke dingen: aanstaande vrijdag een 3D echo, dat weekend hebben we ook onze zwangerschapsfotoshoot en Robert en ik willen nog heel graag een nachtje/twee nachtjes samen weg… Waarheen weten we nog niet, dus als iemand tips/ideeën heeft?

Misschien dat ik aan het einde van mijn zwangerschap deze vragenlijst voor een laatste keer invul. Zo rond de 38 weken, misschien is hij er al, misschien ook niet… Dan heb ik ‘m met 18, 28 en 38 weken ingevuld! Als je ‘m over wilt nemen voor je eigen blog mag dat natuurlijk!

Oja: vanmiddag om 15:00u komt de tweede video van Echte Moeders online. Dit keer is Kelly aan de beurt. Vergeet je ook niet te abonneren!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

14 reacties

 • Reageer janieneke 3 september 2014 om 13:08

  Heel leuk om te lezen hoe het met je gaat en wat er zoal gebeurt/veranderd. Je krijgt vast het mooiste kindje van de hele wereld! Veel geluk!

 • Reageer Jessica 3 september 2014 om 13:33

  Leuk om te lezen!
  Jessica onlangs geplaatst…Wenlijstje – Najaar 2014My Profile

 • Reageer Vanessa 3 september 2014 om 13:50

  Leuk om te lezen! Ik zou het ook lastig vinden om niet meer op mijn buik te kunnen slapen. Maar goed, dat neem je er waarschijnlijk graag bij als je een mooi kindje verwacht!
  Vanessa onlangs geplaatst…Essence Colour & Go Nagellak: 4 kleurenMy Profile

 • Reageer Marion 3 september 2014 om 13:55

  Toch heb ik echt het idee dat je een hele fijne zwangerschap hebt. Natuurlijk zijn er ook mindere momenten, maar over het geheel genomen… Ja, heel erg fijn voor je!
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ Herstel: Voor het eerstMy Profile

 • Reageer Anneleen 3 september 2014 om 14:03

  Leuk om te lezen! Die kleertjes met dat vosje op vind ik zo mooi!

 • Reageer Eline 3 september 2014 om 14:16

  Echt heel leuk om te lezen. Ik merk ook echt dat ik helemaal meeleef en hoop dat alles goed gaat enzo!
  Eline onlangs geplaatst…Afvalupdate #1My Profile

 • Reageer Jennifer 3 september 2014 om 16:16

  Ik ga ‘m denk ik binnenkort ook even invullen! 😉 Leuke ‘tag’.
  Jennifer onlangs geplaatst…It’s a … ♥ | 20-weken echoMy Profile

 • Reageer Dita 3 september 2014 om 17:00

  Leuk om je antwoorden te lezen!
  Dita onlangs geplaatst…India hoekje in huisMy Profile

 • Reageer Joyce 3 september 2014 om 19:26

  Leuk om te lezen 🙂 Het derde trimester alweer, voor je het weer sluit je je kleine ventje in je armen! 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Natuurlijk ouderschap – Beware of baby trainersMy Profile

 • Reageer Petra 3 september 2014 om 21:17

  Fijn dat het zo goed gaat. En tja dat slecht slapen rond dit termijn is heel herkenbaar. Helaas is het bij mij nooit meer helemaal goed gekomen. Ik sliep regelmatig met een voedingskussen half onder mijn buik en tussen mijn benen. Wat een leuke kleertjes trouwens van Noppies. Echt een hele leuke serie.
  Petra onlangs geplaatst…Ik vind je leuk, ik vind je niet leukMy Profile

 • Reageer Nicole 3 september 2014 om 23:09

  Ja stoer en sterretjes zijn ook mijn favoriet ook al heb ik een meid haha! Leuk om zo een update te lezen en super tof als je het ook nog met 38 kunt invullen!
  Nicole onlangs geplaatst…Gastblog bij goyvon.comMy Profile

 • Reageer Malou 4 september 2014 om 10:36

  Wat leuk dat je hem nog een keer hebt ingevuld 🙂
  Misschien ga ik dat binnenkort ook wel doen!
  Malou onlangs geplaatst…PLOG: EEN DAGJE ANIMATIEWERKMy Profile

 • Reageer Eilish 4 september 2014 om 14:27

  Leuk om te lezen!
  Eilish onlangs geplaatst…Beauty ♥ zen foaming shower gel| ActionMy Profile

 • Reageer Manon 5 september 2014 om 18:18

  Heel leuk om te lezen!
  Manon onlangs geplaatst…23 weken zwanger!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge