Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: 30 weken

30WEEK
Nog 9 weken te gaan en dan is de uitgerekende datum, negen weken… Dat betekent dat ik vandaag 31 weken zwanger ben. Ik kan niet anders zeggen dat de tijd vanaf een week of 20 voorbij vliegt! Je bent zo druk met allerlei dingen rondom de baby: het kamertje, de babyuitzet, kleertjes kopen, huishoudelijke dingen “in orde” maken… Over twee maanden ongeveer ben ik gewoon moeder!

Afgelopen week, week 30, was toch wel een “drukke” week wat betreft babyzaken. Zaterdag had het ziekenhuis waar ik wil/ga bevallen een informatiedag wat betreft bevallen in het ziekenhuis. Ik en Robert vonden het een fijn idee om al eens binnen te zijn geweest en rond te kijken. De verloskamers zagen er goed uit en het klinkt allemaal hartstikke fijn, voor zover een bevalling fijn is haha. Ook woonden we een presentatie bij over pijn tijdens de bevalling en pijnstilling. Ik wil het liefst zonder pijnbestrijding de bevalling doen, maar goed, dat wil iedere vrouw volgens mij! Als er dan medicatie nodig is dan vind ik het wel fijn om hier wat informatie over gehoord te hebben.

kijkjeuit

Dan afgelopen zondag! De dag van de babyshower! Ik heb hier al alles over verteld en jullie hebben ook al de vlog kunnen zien. Ik vond het geweldig en geniet nu nog steeds na. Wat voel je je speciaal als dit helemaal voor JOU georganiseerd wordt zeg <3.

Alsof de informatie in het ziekenhuis nog niet genoeg was hadden we maandagavond ook nog een bijeenkomst van onze verloskundigenpraktijk. Hier kregen we nog allerlei zaken te horen wanneer je moet bellen, over de bevalling zelf, kraamhulp en het consultatiebureau. Veel info, maar zeker wel interessant om even gehoord te hebben!

Woensdagavond zouden we de partnerles bij yoga hebben, helaas ging de partnerles niet door :(… Deze is verschoven naar volgende week, dus dan mag mijn geliefde mee hahaha. De gewone yogales ging wel door dus woensdagavond heb ik weer eventjes lekker kunnen ontspannen! Ik merk dat de yoga me echt rust in de kop geeft en een goed gevoel geeft wat betreft de bevalling…

Gisteren, donderdag, hadden we om 8:00u weer een afspraak staan bij de verloskundige. Mijn zusje ging een keertje mee, die had een blind-date met haar neefje haha. We kregen een groeiecho om te kijken of onze vent goed groeit. Onze baby is net als z’n vader en moeder van de strakke planning: hij was volgens de groei-meting 30 weken en 6 dagen oud, nou dat klopte dus precies. Verder kreeg ik te horen dat hij ook rhesusfactor negatief heeft, dus ik hoef GEEN spuit te halen, GELUKKIG! Verder woog hij rond de 1700 gram, konden we zien dat hij haartjes heeft, dachten we even dat hij drie voeten had (al was één voet gelukkig een handje) en lag hij al met z’n hoofdje naar beneden. Allemaal goede berichten dus! Vanaf nu moet ik om de twee weken op controle komen dus de volgende afspraak staat op 1 oktober (mijn verjaardag!) gepland.

Naarmate de zwangerschap vordert en nu ik al zoveel informatie heb gekregen over de bevalling, moet ik eerlijk bekennen dat ik er steeds minder tegenop zie. Waar ik een paar maanden geleden wel kon janken bij het idee aan DE bevalling, krijg ik er nu een soort van zin in. Vooral na het nieuws dat lieve Betty bevallen was van een prachtig kindje, werd ik nog net niet jaloers hahaha. Nee, ik krijg op zich wel steeds meer vertrouwen in mezelf dat ik “het ook kan”. En met al die handvatten die ik toegereikt krijg van de yoga, de verloskundige, het ziekenhuis en de mensen om me heen, heb ik er een goed gevoel bij. Misschien heb ik wel helemaal NIKS aan alle tips, trucs en weet ik allemaal wat, maar voor m’n gevoel geeft het heel veel rust.

Lichamelijk gaat het eigenlijk ook nog gewoon goed. Ja, aan het eind van de dag ben ik moe, doet m’n lijf sneller pijn na een actief moment en slapen wordt steeds ongemakkelijker. Elke keer als ik me omdraai word ik wakker van dat gewicht wat ik mee moet slepen, geen een houding ligt heel erg lekker meer en de baby is actief ’s nachts. Maar dat hoort gewoon bij dit deel van een zwangerschap dus dat is niet iets geks… Nog steeds hoef ik ’s nachts m’n bed niet uit om te plassen, ik heb een ijzeren blaas ofzo?

Week 30 kunnen we afstrepen. Hét moment komt steeds dichterbij en stiekem kunnen Robert en ik niet wachten om ons kindje te zien, te knuffelen, te kroelen en vast te houden!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

27 reacties

 • Reageer Healthy Mommy 19 september 2014 om 06:21

  Klinkt eigenlijk allemaal hartstikke goed! Top! Ben heel benieuwd hoe Robert de partner yogales gaat vinden. Haha! Nog 9 weken genieten en aftellen. Het voelt nu misschien niet zo, maar ook die vliegen voorbij.
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Je bent niet de enige die…My Profile

 • Reageer Petra 19 september 2014 om 06:43

  Een heerlijke update. Je gaat goed voorbereid de bevalling in. Fijn dat je je daar minder druk om maakt. En weet je elke bevalling is anders laat je niet leiden door verhalen van andere. You can do it! Ben trouwens ook benieuwd hoe Robert de partnerles vindt. Hier vond manlief het verschrikkelijk. Nu moet ik ook eerlijk bekennen dat mijn yoga erg zweverig was.
  Petra onlangs geplaatst…ThuiskomenMy Profile

 • Reageer astrid nab 19 september 2014 om 07:11

  wat een heerlijke update fijn te lezen dat alles zo goed gaat en dat je de bevalling goed op voorbereid ben goed hoor want iedere bevalling is anders

 • Reageer Sandra 19 september 2014 om 07:19

  Wat gaat het lekker…
  Alleen ik vroeg me af…hoe kunnen ze nu al met 30 weken zien dat hij rhesus negatief is..
  Ik ben ook positief..en kreeg 4 en 8 jaar geleden gewoon die spuit..en keken ze pas tijdens de geboorte met bloed uit de navelstreng..en dan kreeg ik die spuit daarna weer..aangezien hun positief waren,..
  Tijden veranderen,. 🙂 sterkte met de laatste loodjes..

  • Reageer Manon 19 september 2014 om 08:50

   Jaaa, tijden veranderen he ;)! Ze kunnen vanaf week 30 in mijn bloed zien of ik antistoffen aanmaak, als ik antistoffen aanmaak. Als ik die aanmaak dan heeft mijn kind dus positief, maak ik die stoffen niet aan kun je er vanuit gaan dat mijn kind negatief is. Ofzoiets… Ik ben niet zo thuis in die wetenschap en techniek haha.

 • Reageer Marion 19 september 2014 om 07:34

  Oh mijn god, ik begin gewoon zelf nerveus te worden als ik dit lees. Ik ben nou eenmaal een beetje raar met dit soort dingen. Toen mijn zus moest bevallen ben ik weggestuurd. “Mama, stuur alsjeblieft Marion weg, ik word helemaal gek van haar.” Maar met jou gaat het goed! Super!
  Marion onlangs geplaatst…Highway To HellMy Profile

 • Reageer Eline 19 september 2014 om 07:58

  Wow wat gaat dat toch snel zeg!
  Eline onlangs geplaatst…LijnzaadMy Profile

 • Reageer Gwen 19 september 2014 om 07:59

  Leuk weer! Ik kijk steeds nr je updates uit, deel herkenning, deel zo leuk om te lezen omdat ik het herken vd eerste keer hihi. Sta nu in veel dingen anders, omdat ik het al weet zeg maar. Fijn dat de bevalling minder een ding is nu! Komt echt allemaal goed! Ik vond het trouwens vanaf 33 wk echt langzaam gaan weer haha.

 • Reageer Diana 19 september 2014 om 08:03

  Wat fijn dat je steeds zekerder wordt over de naderende bevalling. Ik weet nog goed dat ik ook lang dacht “oh nee, kan ik dit wel en trek ik de pijn wel”, maar naarmate de zwangerschap vorderde keek ik er steeds meer naar uit, het leek mij ook zo bijzonder. Succes met de laatste loodjes!
  Diana onlangs geplaatst…Pubergedrag van kleine LeviMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 19 september 2014 om 08:09

  Wat een fijne update om te lezen zeg! Fijn dat het allemaal zo goed gaat, dat jullie informatie gekregen hebben bij het ziekenhuis en ook heel fijn dat je die prik niet hoeft, ik ben ook heel benieuwd hoe robert de partnerles zal vinden
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Wat doe jij van 9 tot 5? Lisa is bewust thuisblijfmoederMy Profile

 • Reageer Kim | Kimsbloglife 19 september 2014 om 08:13

  Leuk om te lezen dat alles zo goed gaat en dat je steeds meer vertrouwen krijgt in de bevalling 🙂 ik kan me voorstellen dat je niet kan wachten om je kindje in je armen te nemen!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn Beauty Dislikes ♥My Profile

 • Reageer Dita 19 september 2014 om 08:20

  Wat fijn om je updates te lezen! Succes nog even Manon. Liefs
  Dita onlangs geplaatst…India collageMy Profile

 • Reageer Anneleen 19 september 2014 om 08:31

  Fijn te lezen dat het zo goed met je gaat Manon! Wat heb je een mooie buik, hij is hard gegroeid! Geniet samen met Robert nog maar lekker van je zwangerschap.

 • Reageer Miranda 19 september 2014 om 09:29

  Leuk om steeds die updates te lezen, wat een mooie foto je ziet er goed uit. Ook goed om te horen dat alles ook goed gaat!
  Miranda onlangs geplaatst…Favorite Friday; de allerlaatste!My Profile

 • Reageer Vanessa 19 september 2014 om 09:30

  Leuk om weer een update te lezen. Het begint echt spannend te worden! 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Tropika skincare: review + win 2 x een pakket t.w.v. € 65!My Profile

 • Reageer Marianne 19 september 2014 om 09:44

  leuk om weer een update te lezen, fijn dat alles goed gaat. Weken vliegen inderdaad voorbij, ik zelf nu nog 3 weken te gaan erg spannend allemaal.

 • Reageer Malou 19 september 2014 om 09:46

  Fijn dat alles zo goed gaat!
  En lekker dat je ’s nachts je bed niet uit hoeft om te gaan plassen, ik word er knettergek van haha.
  Malou onlangs geplaatst…VIPBOX SEPTEMBERMy Profile

 • Reageer Sara 19 september 2014 om 10:29

  Leuk om te lezen en wat gaat het toch hard! Succes nog deze 9 weken!

 • Reageer Vlijtig Liesje 19 september 2014 om 10:59

  Spannend! Het laatste trimester! Nu schiet het echt op.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Wat zegt jouw auto over jou?My Profile

 • Reageer Milou 19 september 2014 om 11:51

  Wat ga je hard! Super leuk dat je toch nog verrast bent 😀 Ben blij dat alles goed met je gaat.
  Milou onlangs geplaatst…Goedkope interieur accessoiresMy Profile

 • Reageer Jennifer 19 september 2014 om 12:01

  Heerlijke update Manon! Fijn om te blijven lezen dat het iedere week goed met je gaat. Hopelijk heb ik ook zo’n stalen blaas, want ik lig ook nog steeds hele nachten in bed! Heerlijk toch! Ik vind je buik trouwens ook echt al een hele toeter, super mooi! Ik ben benieuwd hoe ik er tegen die tijd bij loop .. laatste presentaties gevend op de uni met zo’n buik, vind ik ook nog wel spannend. En wat de bevalling betreft, je wordt inderdaad zo goed voorbereid, natuurlijk is er wel ergens een angst .. maar het moet er toch uit. En in mijn geval houd ik dan ook maar vol dat ik het liever zelf eruit wilde persen dan dat ik het weg zou laten halen. Dus dat komt vast goed!
  Jennifer onlangs geplaatst…Report: Eye Wish EventMy Profile

  • Reageer Manon 19 september 2014 om 12:58

   Ideaal zo’n stalen blaas inderdaad hahaha. Ja, die buik wordt nu écht groot… En ik begin daardoor ook al een beetje te waggelen 🙁 meh.

   • Reageer Gwen 19 september 2014 om 13:12

    Ik zag het aan het einde vd babyshower vlog, dat waggelen 😉 Zo lief hihi! Ik heb dat nog niet, geen idee waarom. Misschien ben ik wel gewoon blijven waggelen na de laatste keer? Sowieso ivm de stuit ligt het kindje aardig hoor hier natuurlijk, scheelt ook.
    Gwen onlangs geplaatst…Waarom ik ben gaan bloggenMy Profile

 • Reageer tineke 19 september 2014 om 12:51

  Wat gaat de tijd snel! Al moet ik zeggen dat ik het bij jou nu sneller vind gaan dan bij mij, alsof je me straks inhaalt ofzo! Sinds de 30 weken vind ik de tijd weer heel langzaam gaan. Fijn dat je geen spuit hoeft! En inderdaad, om die bevalling maak ik me ook niet zo druk meer! Ik wil in het ziekenhuis bevallen, en ga ervan uit dat ze daar wel het beste met mij en m’n kind voor hebben, dus ik laat het lekker over me heen komen! Wil jij eigenlijk thuis of in het ziekenhuis bevallen?

  • Reageer Manon 19 september 2014 om 12:57

   Ja precies, je leeft denk ik ook wel naar zo’n bevalling toe! Ik wil trouwens ook naar het ziekenhuis, lijkt me gewoon fijner ivm pijnbestrijding en complicaties enzo want de ziekenhuizen hier zijn allemaal rond de 20-30 minuten rijden en als er dan iets gebeurt vind ik dat net te ver weg.

 • Reageer Whitney 20 september 2014 om 12:14

  Fijn dat alles goed gaat! Oh al die info avonden, brengt toch een beetje geruststelling he. Persoonlijk denk ik dat zonder medicatie echt aan je eigen instelling ligt. Ontspanning is zeg maar de key.
  Whitney onlangs geplaatst…Stilte..My Profile

 • Reageer Natascha 21 september 2014 om 17:31

  Fijn dat het zo goed gaat! Erg leuk dat we mogen ‘mee genieten’ van jouw zwangerschap.
  Heb nu al weer zin in de volgende update!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge