Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: Week 28

28WEEK

Zo, daar ben ik weer! De kop is eraf, de eerste week van het derde trimester zit er al weer op. Vandaag ben ik 29 weken zwanger… Ik weet het nog als de dag van gisteren dat we erachter kwamen dat ik zwanger was. En nu zit driekwart er al weer bijna op. Vandaag, 5 september, heb ik ook een 3D-echo! Vanmiddag om half 5 mogen we gluren en ik hoop zo dat hij zich laat zien. Ik ben zoooo benieuwd en ook wel een klein beetje zenuwachtig hoor. Elke keer die “platte” zwart-wit-echo’s, dan lijkt me dit zo bizar om te zien! Natuurlijk laat ik weten hoe het was :D!

Vorige week vertelde ik dat ik zo ontzettend slecht sliep en dat ik hoopte dat het een fase zou zijn. Nou, ik kan zeggen dat ik de afgelopen dagen héérlijk geslapen heb weer! Ik weet niet voor hoe lang dat zo blijft, maar voor nu neem ik het er maar van. Verder merk ik wel steeds meer dat het “zwaarder” wordt. Het is nu nog niet echt zwaar, maar wel minder makkelijk dan voorheen. Ik merk gewoon dat de buik zwaarder wordt, en als ik op mijn zij lig dan voel ik de baby als het ware naar een kant zakken haha.Volgens verschillende websites weegt de baby nu ongeveer een kilo, ja dat voel je wel zitten dan in je buik!

28wekenzwanger
Verder vertelde ik al in mijn kijkje van afgelopen maandag dat ik na een paar uur lang staan ontzettend veel last had gekregen van een harde buik. Als ik druk ben geweest dan voel ik wel weer dat ik even mijn rust moet pakken, mijn buik wordt dan inderdaad wat harder en het voelt dan allemaal iets minder comfortabel aan. Ik heb nu denk ik wel een beetje in de gaten hoe ik mijn dagen en tijd moet verdelen met actief zijn en rust nemen. Ik sponsor de Vitens goed want ik ga bijna iedere avond in een lekker warm bad liggen en dat helpt me enorm! Afgelopen week voelde ik me goed, zat lekker in m’n vel en dit komt mede door het goede slapen en de rust die ik dus nam.

Ook ben ik afgelopen woensdag officieel gestart met de zwangerschapsyoga! Ik schreef al eerder een blogje over de proefles die ik had gehad. Ik vind het fijn om even een uurtje per week naar die yoga te gaan. Even geen internet, telefoon, televisie, maar alleen ik en mijn baby. Ik hoop dat ik wat ga hebben aan de oefeningen die we daar leren want nu voel ik er nog weinig voor eerlijk gezegd. Maar zo’n uurtje ontspanning is sowieso al wel goed voor mij want thuis kan ik dat toch niet.
Met de babykamer zijn we ook bijna klaar! We wachten nog op de gordijnen, die zijn besteld en komen als het goed is een dezer dagen binnen. Als die binnen zijn dan komt mijn lieve vadertje langs om de rolgordijnen en de gewone gordijnen op te hangen, een plankje aan de muur te bevestigen en dan kan ik al mijn gekochte spulletjes gaan uitstallen! Ook wil ik een beginnetje gaan maken met de was zodat ik de commode en kledingkast in kan gaan delen. Als alles hangt, staat en ingericht is dan ga ik een roomtour opnemen!

See you next week!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

27 reacties

 • Reageer Kelly caresse 5 september 2014 om 06:39

  Voor mijn gevoel vliegt de tijd en weet ik nog zo goed toen ik hoorde dat je net zwanger bent. Harde buiken vond ik ook zo vervelend en akelig en het enige dat helaas helpt is rust, yoga hielp me daar wel voor.
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Wat doe jij van 9 tot 5? Yvonne werkt in China als docent op een internationale schoolMy Profile

 • Reageer Anne Solveig 5 september 2014 om 07:25

  Wat gaat het snel!! Ik weet het ook nog dat je het bekend maakte!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…Als ik nu een geldboompje zou hebben..My Profile

 • Reageer Desiree 5 september 2014 om 07:26

  Wat gaat het allemaal snel! Veel plezier met de echo vanmiddag! Ik ben erg benieuwd naar de babykamer!

 • Reageer Petra 5 september 2014 om 07:28

  Wat fijn dat het zo goed gaat. Veel plezier vanmiddag bij de echo. 3D is zo leuk. Ik kon toen al zien op wie de kleine leek.
  Petra onlangs geplaatst…Ik vind je leuk, ik vind je niet leukMy Profile

 • Reageer tineke 5 september 2014 om 07:56

  De tijd vliegt! Zodra ik verlof heb ga ik mijn to-do lijst eindelijk afwerken. Babywasjes, kamertje helemaal afmaken, laatste spulletjes in huis halen.. Kan niet wachten, haha! (al kan ik het nu best doen, want ik werk slechts 2-3 x per week, maar ach!) Ik ben heel benieuwd naar jullie uiteindelijke kamertje, volgens mij is die echt super schattig/stoer! 🙂

 • Reageer Willemijn 5 september 2014 om 08:12

  Nog even en je ziet je buik niet meer! 😀
  Willemijn onlangs geplaatst…2Vlog: Weekendje LimburgMy Profile

 • Reageer melanie 5 september 2014 om 08:34

  Wat vliegt de tijd hè!
  Ik ben alweer 33.2 weken, zo’n gek idee dat ons meisje er over 4 weken al kan zijn! Kan niet meer wachten!

  Super leuk een 3d echo hebben wij met 28.5 weken gedaan en je bent dan nog verliefder dan je al was!
  Zo onwerkelijk dat dat in je buik zit!
  We konden al heel goed zien dat ze op dr grote broer lijkt en het kuiltje in de kin van dr papa heeft!

  Heel veel plezier bij het kijken!

  • Reageer Manon 5 september 2014 om 08:52

   Aaah, nou ben ik nog ongeduldiger haha. Ben zo zo zo benieuwd! Geniet nog eventjes van je zwangerschap ^^.

 • Reageer Nicole 5 september 2014 om 08:40

  Ik vond de yoga ook fijn qua ontspanning! En die harde buiken zijn echt niet fijn!
  Ben benieuwd hoe de kleine man het doet tijdens de 3D echo!
  Nicole onlangs geplaatst…De babyfoto en meer..My Profile

 • Reageer Kim 5 september 2014 om 08:41

  Fijn dat je weer beter slaapt en het evenwicht wat gevonden hebt! Ben benieuwd naar je room tour 🙂
  Kim onlangs geplaatst…Combineren met Kim: het jeanshemd ♥My Profile

 • Reageer Jessica 5 september 2014 om 08:44

  Leuke update! Ik ben heel benieuwd hoe het vanmiddag is en of hij zich laat zien!
  Jessica onlangs geplaatst…Wenlijstje – Najaar 2014My Profile

 • Reageer Marion 5 september 2014 om 08:54

  Beter dat je het effect ook echt merkt van het meer rust pakken en beter slapen. Dat slapen heb je wellicht weinig invloed op, maar voldoende rust pakken is misschien nu wat makkelijker nu je weet dat je er zoveel profijt van hebt. Veel plezier vanmiddag!
  Marion onlangs geplaatst…Afscheid OmaMy Profile

 • Reageer Dita 5 september 2014 om 09:02

  Jeetje de tijd gaat zo snel! Ik weet nog goed dat je het bekent maakte op de site.
  Dita onlangs geplaatst…Recept – Pasta met pesto, worst en groentenMy Profile

 • Reageer Danielle 5 september 2014 om 09:21

  Jeetje wat gaat het snel zeg! En wat spannend de 3D echo vanmiddag! Lekker van genieten

 • Reageer Nicky 5 september 2014 om 09:46

  Wat gaat dat snel zeg… Voor anderen gaat het, qua gevoel, altijd net wat sneller als voor jezelf.
  Nicky onlangs geplaatst…Mommy Tale | Zwangerschapsverhaal van Geertje BoekhouderMy Profile

 • Reageer Malou 5 september 2014 om 10:53

  Leuke update en fijn dat je beter slaapt. Ik heb het juist andersom, vorige week sliep ik nog prima en afgelopen week werd dat wat slechter, maar misschien gaat het wel weer over. Leuk dat je bent begonnen met yoga!
  Malou onlangs geplaatst…HERFST WISHLISTMy Profile

 • Reageer Miranda 5 september 2014 om 12:40

  Wat een leuke update, fijn dat je weer wat beter slaapt. Niet kunnen slapen is echt afschuwelijk. Lijkt me heel gaaf zo’n 3d echo, veel plezier vanmiddag!
  Miranda onlangs geplaatst…Favorite friday; het nieuwe tv seizoen!My Profile

 • Reageer Eilish 5 september 2014 om 12:53

  We hebben ook een 3D echo gepland voor mijn zusje! Dat lijkt me zo mooi! Veel plezier vanmiddag! Geniet ervan!
  Eilish onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 • Reageer Joyce 5 september 2014 om 13:08

  Leuk hoor, fijn dat het nog zo soepel gaat en veel plezier vanmiddag.

  Luuk was al vanaf de 24e week gaan indalen, lag met zijn koppie vast in mijn bekken en de 3D echo was daardoor mislukt.
  Super jammer, want mijn schoonouders hadden 1,5 uur gereden om er bij te kunnen zijn. Maar ach, 11 weken na die echo zag ik Luuk in het echt, dat was nog leuker! 😉
  Joyce onlangs geplaatst…Mama kleurtMy Profile

  • Reageer Manon 5 september 2014 om 15:16

   Oh wauw, zo vroeg al! Vorige week bij de VK lag baby nog hoog dus duimen dat hij nu ook goed zijn best doet 😀

 • Reageer astrid nab 5 september 2014 om 13:09

  Wat een leuke update fijn dat alles zo goed gaat veel plezier vanmiddag met de 3d echo

 • Reageer Patricia 5 september 2014 om 15:11

  Fijn om te lezen dat je tot nu toe ook weer beter slaapt =) toch wel erg fijn om je rust te krijgen vooral als je zwanger bent lijkt me!
  Veel plezier vandaag bij de 3D echo =D
  Patricia onlangs geplaatst…I’ts weekend tag!My Profile

 • Reageer Anneleen 5 september 2014 om 15:56

  Ik weet ook nog goed dat je je zwangerschap bekend maakte! En nu ben je al zo ver… Wat gaat de tijd toch snel hé. Ik vind het zo leuk om je zwangerschap mee te mogen volgen. Als ik zoals nu lees dat het goed met je gaat, word ik echt mee- blij en mee- enthousiast 🙂

 • Reageer Jennifer 5 september 2014 om 20:57

  Leuk dat jullie een 3D echo hebben gedaan vandaag. Wij gaan het niet doen, omdat het natuurlijk best wel wat geld kost en dat geld kunnen we toch beter gebruiken voor andere dingen. Maar eigenlijk vind ik dat niet zo heel erg, want we hebben het gezichtje al best goed kunnen zien afgelopen dinsdag en ik denk dat het toch vooral daar om gaat als ik een 3D echo zou willen laten doen. Hopelijk kunnen we hem ook nog goed bewonderen als we de liggingsecho hebben en dan is het gluren alweer afgelopen voor ons, dan moeten we wachten tot ons ventje zelf komt gluren. 😛
  Jennifer onlangs geplaatst…Plog: Eerste collegedag!My Profile

 • Reageer Eline 5 september 2014 om 21:59

  Je bent zo ontzettend mooi zwanger vind ik!
  Eline onlangs geplaatst…Thaise kippensoepMy Profile

 • Reageer Rory 6 september 2014 om 15:24

  Zwangerschapsyoga heeft mij zo goed geholpen! En destijds kon je bij IKEA zo’n gek kussen kopen (vorm van een worst). Misschien wel vergelijkbaar met een voedingskussen. Ideaal om daarmee te slapen. Past lekker onder je buik en je knie. Heeft mij heel erg geholpen. Mooie foto trouwens van je buik in de blauwe jurk!
  Rory onlangs geplaatst…Hoe vertel je je peuter over de dood?My Profile

 • Reageer Inge 8 september 2014 om 11:16

  Een 3D echo is zooo leuk! Ik heb er vanmorgen net nog ééntje gehad, op 24 weken, de eerste kreeg ik (totaal onverwacht) op 16 weken.
  Inge onlangs geplaatst…Nieuwe reisbestemmingMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge