Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: Week 29

29WEEK
Week 30 is aangebroken en daarmee zit ik op driekwart van deze zwangerschap (ongeveer natuurlijk). Week 29 begon geweldig want afgelopen vrijdagmiddag hadden wij een 3D-echo!

Ik had allemaal kriebels omdat ik zooooo benieuwd was naar hoe hij eruit zou zien… Ik duimde heel hard dat hij “goed” zou liggen want ik verheugde me er zo op. Eenmaal op de bank bij het echocentrum (EchoWonder in Velp) lag meneertje natuurlijk met z’n gezicht richting mijn rug. Hij draaide ietsjes de goede kant op en ze kon ‘m bijna te pakken krijgen op beeld. Hij lag helemaal aan mijn rechterkant in een “hoekje” gedrukt met z’n gezicht. Handige Harry. Ik moest een paar keer van m’n rug op m’n zij rollen, ze gaf een aantal porren in m’n buik, duwde een beetje tegen baby aan en toen liet hij zich toch eventjes zien!

3decho
Het was lastig om hem helemaal in beeld te krijgen want hij lag dus helemaal tegen “de wand” aan gedrukt. De echomevrouw zei dat ik een bescheiden buikje had en zelf ook slank was (YESSSSS haha), dus dat hij sowieso wel een kleine ruimte had en het logisch was dat hij dus tegen de zijkanten aan lag. Het leek dus alsof baby een soort doek om z’n hoofd had, waar alleen een klein gezichtje tussendoor piepte (op beeld zag het er zo uit). Gelukkig hebben we toch wel 10 minuten ofzo naar z’n gezichtje kunnen kijken. Zo leuk om te zien dat hij net als Robert en ik volle lippen heeft! Later, toen we een pasgeboren-baby-foto van Robert erbij pakten, zagen we dat hij dezelfde neus als Robert heeft. Ik krijg gewoon een mini-Robertje erbij <3

Daarna kregen we nog even in vol ornaat te zien dat het een écht jongen was haha. Grappig om te zien in 3D, en bizar om te denken dat ik een jongetje met alles erop en eraan in mij heb groeien. Ik vond die 3D-echo sowieso een bizar gebeuren. Ik kan het nog niet helemaal bevatten dat het kindje wat ik op het beeldscherm zag, MIJN kindje is… Het blijft toch allemaal een beetje sciencefiction en gek, vind ik! Ik vond de echo wel echt superleuk en mooi om te zien en heb de rest van de week nog heeeeel vaak naar de foto’s en film gekeken.

Ook hadden we afgelopen zondag onze fotoshoot! We gingen naar de Posbank (de Veluwe) om op de hei foto’s te maken. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat en ik zal de foto’s ook zeker showen hier op onze blog!

Qua zwangerschap zelf gaat alles zo z’n gangetje. Prima is het goede woord voor afgelopen week! Wel heb ik eergisternacht heel erg last van kramp in mijn kuiten gehad… Beetje jammer! Ik sudder gewoon lekker door en geniet van de steeds hardere schoppen die ondertussen mijn ribben gevonden hebben (aaauw!). Aankomende week (week 30 wow) hebben we een rondleiding in het ziekenhuis, een informatieavond van de verloskundige, heb ik partnerles bij yoga (HAHA, dat wordt wat) en ook een groei-echo staat er op de planning. Een hele baby-bevallings-achtige week dus!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer Petra 12 september 2014 om 07:14

  Wat een mooie foto van jullie mannetje. Mooi dat dit kan. Leuk dat jullie foto’s hebben gemaakt op de Posbank, prachtige omgeving. Ben benieuwd naar het resultaat.
  Petra onlangs geplaatst…Beste mevrouw MugMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 12 september 2014 om 07:18

  Wat een leuke update weer! Heel fijn dat hett goed met je gaat en zo leuk dat jullie een 3d echo gedaan hebben, super schattig dat snoetje in 3d
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Wat doe jij van 9 tot 5? Pauline is foodblogger op UitpaulineskeukenMy Profile

 • Reageer astrid nab 12 september 2014 om 07:30

  wat een mooie update weer fijn dat alles zo goed gaat

 • Reageer Healthy Mommy 12 september 2014 om 07:59

  Wat een mooie echo. Gaaf hè om al een een beetje beeld te krijgen van hoe je kindje eruit ziet? Als ik de 4HD echo erbij pak van Yara en een foto van net na de geboorte dan is het echt 2 druppels water. Logisch, maar ik vond dat zo apart. Ben héél erg benieuwd naar de foto’s!
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Ik zou zo graagMy Profile

 • Reageer Kim | Kimsbloglife 12 september 2014 om 08:25

  Wat leuk dat jullie jullie kindje zo goed hebben kunnen zien! Ik kan me goed voorstellen day het idee dat dit jullie kindje wordt (is) wel vreemd moet zijn 🙂 en leuk dat hij nu al op Robert lijkt! 🙂 ben benieuwd naar de foto’s vn de shoot! 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Nagellak review: Essence, Rimmel & MUA ♥My Profile

 • Reageer Marion 12 september 2014 om 08:33

  Wat leuk dat al die moeders en moeders in spé zo’n 3D echo zo leuk vinden. Ik voelde meer een vorm van herkenning toen je over science fiction begon. Geintje hoor, Manon. Ik ben blij om te lezen dat je zo geniet en dat het nog steeds, op de kramp in de kuiten na, zo goed gaat. Ben ook benieuwd naar de foto’s van de shoot!
  Marion onlangs geplaatst…Persoonlijke Update #7My Profile

  • Reageer Manon 12 september 2014 om 09:20

   HAHA, lekker wijf :P! Het blijft ook een beetje science fiction hoor, zo’n zwangerschap hahaha. Niet te lang bij nadenken dat er een wezen IN mij groeit, van mij eet, in mij slaapt. Lijk wel een hotel.

 • Reageer Miranda 12 september 2014 om 08:44

  Wat een gave ervaring lijkt me dat. Zo’n echo! Fijn dat het allemaal zo ‘prima’ gaat:) altijd goed om te horen in een update.
  Ik ben benieuwd naar de foto’s van de shoot:)
  Miranda onlangs geplaatst…Taartdecoratie! Favorite FridayMy Profile

 • Reageer Dita 12 september 2014 om 09:10

  Wat mooi om te zien, lijkt me heel bijzonder! Ik ben ook erg benieuwd naar je shoot foto’s.
  Dita onlangs geplaatst…Outfit of the day #15My Profile

 • Reageer Willemijn 12 september 2014 om 09:21

  HIhi een partnerles bij yoga… Nou, daar zou ik Djurre dus noooooooooit mee naar toe krijgen. Ben benieuwd naar Roberts ervaringen 😉
  Willemijn onlangs geplaatst…2Vlog: NoorderzonMy Profile

  • Reageer Robert 12 september 2014 om 09:59

   In het begin had ik dat ook! Maar nu is het wel anders, want het is niet zo dat Djurre (zoals ik het zie) er helemaal niks aan heeft, je gaat mee om te leren hoe je je partner kunt ondersteunen. Ik hoor van Manon elke keer handige tips, waardoor zij tot rust kan komen en ik toch nog “iets” kan doen… Maar ik snap wel dat jongens in het algemeen er gewoon geen behoefte aan hebben (dat had ik in het begin ook niet)!

  • Reageer Manon 12 september 2014 om 10:08

   HAHA, in het begin zei Robert ook: “nuj, ik ga nie mee”. Maar hij moet 😛 en nu gaat hij ook wel vrijwillig mee haha. Bij onze yoga krijg je hele bruikbare tips als man zijnde: waar je kunt masseren/drukken bij rugweeën, wat hij kan doen zodat hij zich niet totaal nutteloos voelt tijdens een bevalling. Ben wel heel benieuwd en ik weet zeker als ik ‘m aankijk tijdens iets “zweverigs” dat ik dan spontaan keihard moet lachen :’)

 • Reageer Meidenditjesendatjes.nl 12 september 2014 om 09:35

  leuke update, je ziet er stralend uit!

 • Reageer Aranka 12 september 2014 om 10:05

  Ah fijne update en je ziet er goed en stralend uit!! Ben benieuwd naar je fotoshoot 🙂

 • Reageer Faye 12 september 2014 om 10:34

  Wat een leuke update zeg! En wat een prachtige echo foto!
  Faye onlangs geplaatst…De eerste twee basisschool weken zijn een feit!My Profile

 • Reageer Malou 12 september 2014 om 10:44

  Echt gaaf om te zien, zo’n 3D echo! En wat ziet hij er schattig uit 🙂
  Malou onlangs geplaatst…ANATOMICALS ANTI-STRESS FACE MASKMy Profile

 • Reageer Anneleen 12 september 2014 om 11:40

  Van deze updates word ik zo blij! Wat ben je mooi zwanger Manon! En wat een leuke dingen op de planning, geniet er van !

 • Reageer Vanessa 12 september 2014 om 17:07

  Wat een leuke update. Mooie foto van jullie kindje!
  Vanessa onlangs geplaatst…Iedereen is mooi: unboxing, review & kortingscodeMy Profile

 • Reageer Mama van Vesper 12 september 2014 om 19:41

  nu gaat het snel beginnen gaan… tot de laatste 3 à 2 weken haha!
  Mama van Vesper onlangs geplaatst…Persoonlijk: Mijn opleiding(en)My Profile

 • Reageer Isabel Cristina 12 september 2014 om 20:50

  Wat leuk om te lezen, wat heb je een mooi mannetje! Ben benieuwd naar de foto’s.
  Isabel Cristina onlangs geplaatst…Gadget: Power BankMy Profile

 • Reageer Shifra - A Cup of LIfe 13 september 2014 om 02:33

  Wat goed om te lezen dat het zo goed met je gaat! En wat een mooie buik zie ik daar! Ik ben heeeel benieuwd hoe je partnerles bevalt (of heb je dit al wel eens vaker gedaan?)! En wat je vriend daar van vindt!
  Shifra – A Cup of LIfe onlangs geplaatst…VLOG: alleen voor echte ZaltbommelarenMy Profile

 • Reageer Eline 14 september 2014 om 20:11

  Fijn dat het zo voorspoedig blijft gaan Manon!
  Eline onlangs geplaatst…Broccolisoep met cottage cheeseMy Profile

 • Reageer Inge 16 september 2014 om 10:48

  Mooie echo hoor, soms is het echt wel waar om wat te blijven wachten er op 🙂
  Inge onlangs geplaatst…Eindelijk terugMy Profile

 • Reageer Deborah 16 september 2014 om 16:05

  Wauw erg mooi die 3D echo. Wij hebben er voor gekozen het niet te doen. Maar als ik dit zo zie dan wil ik ook, hahaha.
  Helaas niet de middelen ervoor om het ook daadwerkelijk te kunnen doen dus het blijft tot januari een verrassing op wie die nou echt lijkt!
  Deborah onlangs geplaatst…24 weken zwanger!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge