Food, Recepten

Diner-idee: Snelle stamppot met rucola en roomkaas

We hebben allemaal wel een keer een idee voor een gerecht maar dat het niet echt een recept is. Natuurlijk is alles wat je in stapjes uitlegt een recept. Maar dit is zo simpel dat ik het geen een recept wil noemen. Nu de herfst in volle teugen ons land binnenkomt, wordt het bij ons in de keuken altijd gelijk ook een stukje Hollandser, je kan wel zeggen net zo Hollands als het weer. In de zomer ben ik nog wel van de salades, wraps etc. maar in het najaar komt er toch regelmatig een stamppot voorbij in de keuken. Vandaag wil ik met jullie deze makkelijke stamppot delen. Ik werk nog wel eens bij twee werkgevers op 1 dag en dan heb ik tussendoor niet veel tijd om te koken. Daarom gebruik ik in deze stamppot aardappelpuree uit een pakje, het is natuurlijk veel lekkerder als jezelf aardappelen kookt maar vandaag had ik daar gewoon geen tijd voor. Dus mocht je de aardappelpuree uit een pak niet te nassen vinden, ga dan lekker in de keuken staan en schil gewoon een paar lekkere verse aardappelen. Zo nadat ik dit zegje heb gedaan is het tijd voor mijn snelle stamppot!

20141006_171100
Wat heb je nodig?
⚛ Aardappelen, melk en boter of een pakje aardappelpuree voor stamppot
⚛ Rucola
⚛ Spekjes
⚛ Boursin Cuisine
⚛ Optioneel – Gehakt voor een balletje

Hoe maak je het?
⚛ Schil de aardappelen en snijd ze vervolgens in stukken. Kook de aardappelen in ca. 15 a 20  minuten gaar. Mocht je geen tijd hebben en dus net als ik een pakje gebruiken, volg dan de instructies van het pak.

20141006_171640
⚛ Was de rucola en hak deze grof.

20141006_171426
⚛ Ondertussen bak je wat spekjes, ik heb die van Linera die bevat minder vet.
⚛ Als je de aardappelen gekookt hebt kun je hier door middel van wat boter en melk een lekkere puree van maken.

20141006_172302
⚛ Zodra de puree klaar is meng je daar 2 lepels Boursin Cuisine doorheen.

20141006_172352
⚛ Zodra deze lekker door de hele puree is vermengd, is het tijd om er een stamppot van te maken, doe de gehakte rucola en de spekjes door de puree.

20141006_172532
⚛ Even door elkaar mengen en klaar is je snelle stamppot.
Het heeft een lekkere pittige smaak door de rucola, wat zoutig door de spekjes en heerlijk romig door de roomkaas. Echt een aanradertje. En als de man des huize na en werkdag niet genoeg heeft aan wat spekjes maak je er gewoon een lekker balletje gehakt bij. Ik zei toch, Hollandser kan het niet?

20141006_172849

Ik hoop dat jullie weer een idee rijker zijn en het receptenboek al uit de kast getrokken hebben want het is zeker het proberen waard.
Welke stamppotten eten jullie graag? Maken jullie ook wel eens een andere stamppot dan de welbekende zuurkool, boerenkool en hutspot?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

23 reacties

  • Reageer Angela 12 oktober 2014 om 06:06

    Lekker! Fijn dat het weer stanpot tijd is 😀
    Angela onlangs geplaatst…Zelf homemade muesli makenMy Profile

  • Reageer Marion 12 oktober 2014 om 06:25

    Hahaha, turbostamppot! Top!
    Marion onlangs geplaatst…Depressie De Deur Uit: Week 41My Profile

    • Reageer Bibian Sloot 12 oktober 2014 om 14:40

      hahah echtzo!

  • Reageer Koalabeautymama 12 oktober 2014 om 06:27

    Ooh lekker bibian! Wij zijn dol op stamppot. Mike maakt altijd hutspot haha. Dit recept is ook lekker met pasta ipv aardappels. 😉
    Koalabeautymama onlangs geplaatst…Andrélon Verleidelijk Kort haar productenMy Profile

  • Reageer Diana 12 oktober 2014 om 07:00

    Ziet er lekker uit, maar wel machtig!
    Diana onlangs geplaatst…Travel: Berlijn, de stad met geschiedenisMy Profile

  • Reageer Dita 12 oktober 2014 om 07:53

    Dit klinkt heerlijk! Ik ga het eens maken.
    Dita onlangs geplaatst…Ooglook: Let’s go to the party!My Profile

  • Reageer Kelly caresse 12 oktober 2014 om 07:54

    Mmm ik ben dol op rucola stamppot en maak het ook regelmatig. De smaak van rucola komt dan zo lekker peper achtig terug. Ik ben echt dol op stamppot
    Kelly caresse onlangs geplaatst…Vlogweek dag #7 Op de camping en onderweg naar huisMy Profile

  • Reageer Anneleen 12 oktober 2014 om 08:00

    Lijkt me erg lekker met die combinatie rucola en spekjes!
    Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: ik ben terugMy Profile

  • Reageer Nicole 12 oktober 2014 om 09:17

    Ik maak vanavond boerenkool stamppot..
    Is eigenlijk de enige die ik ooit gemaakt heb naast een smerige andijvie stamppot haha!
    Dus deze ga ik zeker nog eens uitproberen 🙂
    Nicole onlangs geplaatst…Foto’s die NIET op Instagram kwamen #2My Profile

    • Reageer Bibian Sloot 12 oktober 2014 om 14:40

      Moet je zeker doen, hij is erg lekker!

  • Reageer Paola 12 oktober 2014 om 09:46

    Jammie dat ziet er lekker uit! Binnenkort ga ik dit ook maar eens maken! 🙂
    Paola onlangs geplaatst…Ladies night + aankopenMy Profile

  • Reageer Miranda 12 oktober 2014 om 10:00

    Ziet er lekker uit! Ik ben gek op boursin en rucola dus dit moet wel lekker zijn:)
    Miranda onlangs geplaatst…DIY; beton in ‘n glaasjeMy Profile

  • Reageer Simone 12 oktober 2014 om 10:05

    Oeh dit lijkt me lekker!
    Simone onlangs geplaatst…4x Autumn / winter outfitsMy Profile

  • Reageer Elin 12 oktober 2014 om 10:29

    Dat klinkt heerlijk! Ik maak heel erg vaak stamppot paksoi; aardappels stampen, grof gesneden paksoi erdoor, grote blokjes kaas (die gaan zo lekker smelten) en dan wat gehakte cashewnoten. Smullen maar!

  • Reageer Elin 12 oktober 2014 om 10:31

    Oh dat ziet er heerlijk uit! Ik maak vaak stamppot paksoi; aardappeltjes stampen, grof gesneden paksoi erdoorheen. Blokjes kaas (die smelten zo lekker), wat grof gehakte cashewnoten, en smullen maar!

    • Reageer Bibian Sloot 12 oktober 2014 om 14:39

      Ohh dat klinkt ook erg goed!

  • Reageer Malou 12 oktober 2014 om 10:42

    Ik vind stamppot echt lekker, alleen houd ik niet zo van rucola haha.
    Malou onlangs geplaatst…NEW INMy Profile

  • Reageer Eline 12 oktober 2014 om 11:19

    haha ”als je het niet te nassen vind” Subtiel 😀
    Eline onlangs geplaatst…HummusMy Profile

  • Reageer astrid nab 12 oktober 2014 om 12:54

    dat ziet er niet verkeerd uit eens van de week gaan maken

  • Reageer melanie 12 oktober 2014 om 14:47

    Ohh lekker! Hier is stamppot rode bieten ook 1 van de favorieten.

  • Reageer Eilish 12 oktober 2014 om 15:57

    ieh, ik lust dus echt geen stampot! En dat noemt zich Nederlander… oeps.
    Eilish onlangs geplaatst…Fashion ♥ OOTD | Nieuw vest | Vero ModaMy Profile

  • Reageer Carline 14 oktober 2014 om 20:19

    BOERENKOOL! (Zooo lekker!!)

  • Reageer Whitney 17 oktober 2014 om 04:11

    Zelf maak ik ook wel eens zo een variatie. Puree, rucola en maïs. Heerlijk!
    Whitney onlangs geplaatst…Stilte..My Profile

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge