DIY, Zwanger

DIY: 9 maanden fotoboek

9maandenfotoboek5
Ik wilde altijd al weekfoto’s maken als ik ooit zwanger zou mogen worden, dat is ondertussen geen geheim meer. Ik plaats vol trots iedere week een foto op onze blog met leuke weetjes/dingetjes die bij die zwangerschapsweek horen! Het resultaat vind ik tot nu toe enorm leuk worden. Je ziet niet alleen mijn buik groeien maar ook andere dingen veranderen aan je lijf en ook je gezicht. Ook vind ik het grappig om te zien dat je verschillende jaargetijden doormaakt dankzij de kleding die ik aanheb, van shirtjes met lange mouwen, naar t-shirtjes, hemdjes, en nu weer langzaam aan naar de dikke kleding.

Daarnaast hebben we ook ontelbaar veel echo’s gehad waar de leukste plaatjes uit zijn gekomen: gewone echo’s van de verloskundige maar ook mooie foto’s van de combinatietest, de geslachtsbepalende echo, de 20-weken echo en natuurlijk de 3D-echo…

Vervolgens hebben we nog een zwangerschapsfotoshoot gehad waar we allebei heel erg blij mee zijn en tot slot schrijf ik ook iedere week een blogje over het zwanger zijn en mijn ervaringen.

9maandenfotoboek2
Ik vond het zo zonde om de foto’s maar te laten voor wat het is, in een mapje op mijn computer… De echoplaatjes in een plastic mapje dat verdwijnt in een doos op zolder… De blogjes die over een paar jaar misschien wel in vergetelheid raken… Nee, ik wilde er iets mee doen. Ik dacht erover na en ik vond dat ik het niet te ingewikkeld moest aanpakken of teveel werk van moest maken want als ik iets voor mijn eerste kind doe, wil ik dat ook voor mijn eventuele volgende kind(eren) doen… Dus geen overdreven knutselwerkjes met scrapbooks en overdreven dingen. En eerlijk: uren lang knippen en plakken vind ik ook maar niks.

Ik kocht een leuk, basic plakboek bij de Hema (natuurlijk in de mintgroene kleur haha) en ging met wat leuke papiertjes en washitapes aan de gang. Ik printte mijn blogjes uit, bestelde de foto’s die ik al gemaakt had en zocht alle echofoto’s bij elkaar. In een klein uurtje had ik al de helft van m’n zwangerschap ingeplakt, prima en hartstikke vrolijk naar mijn mening. Dat moet bij een volgende kindje ook lukken haha. Naast iedere weekfoto heb ik het blogje erbij geplakt wat ik geschreven heb en eventueel andere foto’s.

Binnenkort ga ik weer de laatste paar foto’s bestellen en inplakken zodat ik na m’n bevalling nog wel het boek kan afmaken… Ik zou het zonde vinden als het plakboek stopt bij 36 weken bijvoorbeeld. (Terwijl ik met 40 weken beval – of eerder of later, maar jullie snappen wel wat ik bedoel -). Die laatste fotootjes die kunnen ook met 5 minuten ingeplakt worden als ik daadwerkelijk moeder ben!

Wat vinden jullie van zo’n 9 maanden fotoboek? Overdreven? Of hebben jullie zelf ook zoiets van jullie zwangerschap bijgehouden (of wil je dat gaan doen ooit)?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

39 reacties

 • Reageer Hannah 7 oktober 2014 om 06:09

  Ik vind het superleuk! Ik denk ook dat als je dat niet doet je toch veel dingen vergeet over een tijdje. En het is natuurlijk leuk om het later als je kindje groter is samen terug te kunnen kijken 🙂
  Hannah onlangs geplaatst…SUMMER GOAL | I did it!My Profile

 • Reageer Angela 7 oktober 2014 om 06:10

  Heel gaaf zo een 9 maanden foto boek! Leuk om straks terug te kijken als de baby geboren is 🙂
  Angela onlangs geplaatst…Meten is weten: wearables voor sporty chicksMy Profile

 • Reageer Marion 7 oktober 2014 om 06:33

  Helemaal niet overdreven. Ik zou dat juist ook doen! Dan kan je doorbladeren en pas echt goed de veranderingen zien. Nee, heel erg tof!
  Marion onlangs geplaatst…Depressie De Deur Uit: RouwMy Profile

 • Reageer inge 7 oktober 2014 om 06:34

  Heel leuk! Je hebt toch alles al eigenlijk.. voor de blog uitgeschreven en leuk met die foto elke week! Lijkt me een mooie herinnering..
  inge onlangs geplaatst…quote van de dagMy Profile

  • Reageer Manon 7 oktober 2014 om 09:44

   Ja precies! Heel veel werk is het niet maar toch heel erg leuk voor later 🙂

 • Reageer Anneleen 7 oktober 2014 om 07:33

  Heel leuk gedaan! Als ik ook ooit zwanger mag worden, wil ik dit ook graag maken!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: ik ben terugMy Profile

 • Reageer astrid nab 7 oktober 2014 om 07:45

  echt heel leuk gedaan als straks de kleine er is heb je iets moois om terug te kijken

 • Reageer Diana 7 oktober 2014 om 07:47

  Heel leuk gedaan! Ik heb alleen een zwangerschapsshoot gedaan en een newbornshoot bij de geboorte. Toch zou ik het wel leuk hebben gevonden om te weten hoe ik mij toen voelde gedurende de zwangerschap.
  Diana onlangs geplaatst…Keuzes makenMy Profile

 • Reageer Paola 7 oktober 2014 om 07:50

  Zeker niet overdreven! Hartstikke leuk juist. Ik wil ook sowieso per week een foto gaan maken mocht ik ooit zwanger worden en dan bundelen!
  Paola onlangs geplaatst…Wat kunnen jullie verwachten?My Profile

 • Reageer Josy 7 oktober 2014 om 07:59

  Heel leuk gedaan!!
  Josy onlangs geplaatst…Showtime!My Profile

 • Reageer Kelly caresse 7 oktober 2014 om 08:01

  Wat een super leuk en origineel idee! Ik ben ook graag creatief bezig met fotoalbums enzo dus dit is ook erg leuk!
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Vlogweek dag #2 Aangekomen in FrankrijkMy Profile

 • Reageer Kim | Kimsbloglife ♥ 7 oktober 2014 om 08:24

  Leuk idee! Ik zou het later ook wel graag willen bijhouden, maar wil er dan ook weer niet te veel tijd in steken 🙂
  Kim | Kimsbloglife ♥ onlangs geplaatst…Shoplog Vero Moda, Hema,…My Profile

 • Reageer Dita 7 oktober 2014 om 08:25

  Heel leuk! Juist mooi om er iets mee te doen. Zelf druk ik ook zo nu en dan foto’s af die ik op mijn pc heb staan. Leuk om dan eens te kijken.
  Dita onlangs geplaatst…Mijn favoriete doucheproductenMy Profile

 • Reageer Gwen 7 oktober 2014 om 08:39

  Leuk gedaan zeg! Hier een schrijfschrfitje, waar ik eens in de ca. 2 wk in schrijf en mijn buikfoto’s plak, een standaard 9 maanden boek en straks kraamboek, eerste jaars boek en een document met alle mijlpalen dat ik zojuist voor Olivia na 2 jaar geprint heb en ik haar doos heb gedaan. Gelukkig lukt het tot nu toe prima om het voor de 2e op dezelfde manier bij te houden hihi.
  Gwen onlangs geplaatst…Lief Dagboek #40My Profile

 • Reageer Sunseeree 7 oktober 2014 om 08:53

  Haahahh die foto van die zwangerschapstest! Heel erg leuk gedaan joh! Echt super tof dat je zo crea bea bent
  Sunseeree onlangs geplaatst…My life in pictures #32My Profile

 • Reageer Sanne 7 oktober 2014 om 08:57

  Leuk juist!
  Ik heb zelf een 9 maanden boekje gekocht waar al vragen in staan die je kunt beantwoorden. Daarnaast is er ruimte voor (echo)foto’s. Ik maak om de 4 weken een buikfoto bij een krijt bord waar ik dan dingen opzet. Die foto’s komen ook in dit boekje te staan!
  En ik heb hier bij inderdaad ook rekening gehouden met de gedachte ‘komt er nog eentje dan kan ik dit wel weer …’ 😉

 • Reageer Daisy 7 oktober 2014 om 08:58

  Nee joh helemaal niet overdreven. Super leuk en origineel, altijd leuk om terug te kijken. Ik denk dat je heel wat mama2be’s heb geïnspireerd!

 • Reageer Anne Solveig 7 oktober 2014 om 09:01

  Wat leuk! Heel origineel!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…Beauty favorieten van dit momentMy Profile

 • Reageer Jennifer 7 oktober 2014 om 09:27

  Wat een ontzettend leuk idee! Ik weet nog niet precies wat ik met mijn buikfoto’s wil doen, maar ze moeten inderdaad wel afgedrukt worden, evenals de verhalen die ik vanaf het moment dat we de zwangerschap ontdekten heb geschreven. Dat is voor mij ook heel erg voor mezelf, niet per se voor de baby. Misschien wil ik dan inderdaad ook nog wel iets aparts maken voor de baby. Mijn moeder had bijvoorbeeld een agenda als dagboek waar ze iedere dag iets inschreef en dat vind ik nu ook heel leuk om te lezen. Ik houd dit ideetje in ieder geval even in mijn achterhoofd! 🙂
  Jennifer onlangs geplaatst…Fall Favourites TagMy Profile

  • Reageer Manon 7 oktober 2014 om 09:43

   Ja inderdaad, zo’n plakboek is meer voor mezelf denk ik ipv voor m’n kind later. Wat heeft hij nou aan z’n zwangere moeder hahaha. Wel leuk zo’n agenda-dagboekje 🙂

 • Reageer Nicole 7 oktober 2014 om 09:53

  ik vind het super!!
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn eerste zwangerschap shootMy Profile

 • Reageer Judith 7 oktober 2014 om 09:56

  Heel leuk Manon! Zo heb je je hele zwangerschap in één hand bij elkaar. Misschien dat je er pas bij de volgende weer in gaat bladeren, maar toch ;).
  Ik wil bij de volgende ook week-foto’s maken, want dat is er helaas bij in geschoten toen ik zwanger was van mijn zoontje. Dit foto met de zwangerschapstest is trouwens geniaal!
  Judith onlangs geplaatst…DIY #1. Foto-slingerMy Profile

 • Reageer Malou 7 oktober 2014 om 10:24

  Wat heb je dat leuk gedaan zeg!
  Ik wil ook wel zoiets gaan doen, maar ik weet nog niet precies wat eigenlijk..
  Malou onlangs geplaatst…PRIMARK SHOPLOGJEMy Profile

 • Reageer Tamara 7 oktober 2014 om 10:42

  Super leuk! En lekker creabea, niet zo’n standaard boek 🙂
  Tamara onlangs geplaatst…Music Friday: P!nk – Blow Me (One Last Kiss)My Profile

 • Reageer Odile 7 oktober 2014 om 12:08

  Ik vind het een heel erg leuk idee! Ik had tijdens mijn zwangerschap ook het goede idee om hetzelfde te doen, maar puntje bij paaltje is er niks van terecht gekomen door tijdtekort en heb ik het allemaal in een app bijgehouden. Dit is natuurlijk veel leuker!
  Ik denk ook dat het heel leuk is bij eventuele volgende zwangerschappen dat je kunt vergelijken. Zeker als er een paar jaar tussen zit kan je nog al eens dingen vergeten!
  Odile onlangs geplaatst…Boekstart: lezen met je babyMy Profile

 • Reageer Milou 7 oktober 2014 om 12:16

  Tof!! Ik zou dat later ook graag doen!:-)
  Milou onlangs geplaatst…Bloglights Alert!My Profile

 • Reageer Eline 7 oktober 2014 om 14:24

  Onwijs leuk juist!
  Eline onlangs geplaatst…Makkelijke tomatensoepMy Profile

 • Reageer Martine 7 oktober 2014 om 15:04

  Applaus!! Ik ben inmiddels zeven jaar en drie dochters verder en heb welgeteld één fotoboek, en nog halfvol ook. Dus mocht je je vervelen… 😉
  Martine onlangs geplaatst…Merk in de spotlight: BaobabMy Profile

  • Reageer Manon 7 oktober 2014 om 16:22

   Hahaha oooh ik hoop ZO dat ik het wel bij ga houden… Maarja, eerst zien en dan geloven…

 • Reageer Cindy 7 oktober 2014 om 15:07

  Dit is echt heel leuk! Altijd iets om terug te lezen/te kijken. Ik vind trouwens het verschil tussen 21 en 23 weken echt mega qua buik!
  Cindy onlangs geplaatst…Kneuterigheid: Kaarsjes!My Profile

 • Reageer Deborah 7 oktober 2014 om 15:58

  Wat een ontzettend leuk idee. Ben al het hele weekend aan het dubben hoe ik een leuk boek kan maken. Maar dit is een leuk en budgetproof idee.

 • Reageer Betty 7 oktober 2014 om 21:52

  Wat een superleuk idee! Ik wil inderdaad ook nog ‘iets’ doen met al mijn zwangerschapsherinneringen voor Nim. Ik ga er maar eens goed over nadenken 🙂
  Betty onlangs geplaatst…Wat niemand je vertelt…My Profile

 • Reageer Isabel Cristina 7 oktober 2014 om 23:53

  Heel leuk idee! Dit ga ik onthouden als ik ooit zwanger ben! 😀
  Isabel Cristina onlangs geplaatst…Autumn DecorationMy Profile

 • Reageer Vanessa 8 oktober 2014 om 13:25

  Leuk idee. Ik vind het altijd fijn om iets terug te kunnen kijken en lezen!
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn favoriete oogschaduw paletten (najaar)My Profile

 • Reageer Whitney 8 oktober 2014 om 14:47

  Heel leuk gedaan! Heb zelf niet zo iets gedaan, moet nog steeds beginnen aan een foto album… (oepsie)
  Whitney onlangs geplaatst…Stilte..My Profile

 • Reageer Sandra 8 oktober 2014 om 19:56

  Ik vind het een superleuk idee, leuk voor je kinderen om later te lezen of voor jou en je vriend om nog eens terug te denken aan deze periode :).
  Sandra onlangs geplaatst…Beveiligd: Burn, burn, burn (omdat niet iedereen dit zomaar hoeft te vinden is deze post beveiligd met een wachtwoord, contacteer me gerust indien je dit wil lezen)My Profile

 • Reageer Babyherinneringen bewaren | Little Wonder World 23 april 2015 om 05:00

  […] dvd’s van echo’s… De zwangerschap is achter de rug en ik heb alles daarvan in één plakboek gedaan. Mijn weekfoto’s met bijbehorende blogjes erbij, overige echofoto’s en dat soort […]

 • Reageer 8 Dingen die je echt moet doen tijdens je zwangerschap | Little Wonder World 28 maart 2017 om 06:01

  […] wat stukjes toe die te privé zijn voor online maar zo heb ik straks wel weer een leuk overzichtje. Bij Nilo deed ik hetzelfde maar dan met echt knip- en plakwerk (maar daar heb ik nu geen zin in […]

 • Reageer Romy 24 juli 2017 om 21:08

  Super leuk idee kan iemand mij vertellen met welke lijm k het beste de fotos etc kan inplakken in zo m soort boek. Of zijn er andere ideeen om dat mooi te maken. Dankjulliewel !!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge