Babypraat, Persoonlijk

Een broertje of zusje voor River?

broertjezusje
Nu River al 16 maanden is krijgen we regelmatig de vraag wanneer er een broertje of zusje komt. Mike en ik hebben het nooit onder stoelen op banken gestoken dat wij graag een gezinnetje zouden hebben met twee kindjes. Een broertje of zusje voor River zou natuurlijk hartstikke leuk zijn. En als we het makkelijk voor het kiezen hadden, dan zouden we daar allang gehoor aan hebben gegeven. Het lijkt ons het mooist als er 2 jaar tussen zit. Ik scheel met mijn zus ook twee jaar en ik vind dat een mooi leeftijdsverschil. River is dan al wat zelfstandiger maar het is niet zo dat je dan al direct uit de luiers bent. En dat vind ik nou juist fijn. Beter twee kinderen in de luiers dan weer opnieuw moeten beginnen met je tweede kind, maar dat is voor iedereen natuurlijk persoonlijk.

gezin0009

Omdat ik een keizersnede heb gehad mocht ik het eerste jaar niet zwanger worden. Nu dat jaar ruim voorbij is, staan alle wegen natuurlijk open. Maar één weg is nog dicht… Een kindje is nou eenmaal niet goedkoop en daar moet je, vind ik, wel rekening mee houden. Ik heb geen vaste baan maar wel twee hele leuke andere baantjes, maar daar heb ik helaas geen zekerheid. Natuurlijk moet je je kinderwens niet wegstoppen omdat je geen zekerheid hebt. Je hebt tegenwoordig bijna nergens meer zekerheid en in dat geval zou je nog jaren moeten wachten met je wens. Maar het blijft wel in je hoofd rondspoken.

Toen ik van River zwanger was, waren we beide ineens werkloos en ook dat hebben we gered dus ik weet dat het kan. Maar om daar nog een keer voor te kiezen, nee daar zou ik niet voor tekenen. Wanneer we dus voor een tweede kindje willen gaan is nog even de grote vraag. Ik hoop dat we ooit gezegend mogen zijn met een tweede zwangerschap, maar nu proberen we een juiste weg te vinden om de weg naar een tweede kindje te kunnen maken, en hopelijk gaat dat binnen nu en twee jaar lukken. Ik zwijmel vast weg… En gelukkig kan ik straks lekker kroelen met de baby van Manon, gewoon weer even zo’n klein teder baby’tje. Want wat iedereen ook zegt, ze worden zo snel groot. En alhoewel River soms echt een knuffelbeer is kan ik van zo’n klein baby’tje ook echt heel erg genieten.

Wanneer kozen jullie ervoor om voor een tweede of derde (of vierde, vijfde…) kindje te gaan? Of wanneer zou je een tweede willen?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

46 reacties

 • Reageer Angela 15 oktober 2014 om 06:29

  Twee jaar is inderdaad een mooi leeftijdsverschil vind ik. Maar goed om er over na te denken of dat op dit moment financieel verstandig is.
  Angela onlangs geplaatst…Mijn interview op Babyblog.nlMy Profile

 • Reageer Gwen 15 oktober 2014 om 06:38

  Mooi geschreven! Irritant trouwens, die vraag steeds. Bij ons was een tweede financieel wel direct mogelijk en was het eerst wachten op dat jaar na de ks en vervolgens 7 mnd op moeder natuur. Graag willen wij nog een derde kindje hierna en daar komen de financien om te hoek kijken. Ik herken je verhaal dus echt! Verstandig om erover na te denken, kids zijn echt duur en je wilt je kindje gewoon alles kunnen geven 🙂
  Gwen onlangs geplaatst…Lief Dagboek #41My Profile

 • Reageer Marion 15 oktober 2014 om 06:39

  Dat is onderwerp waar de meningen nog al eens over verschillen. Je financiele situatie bedoel ik. Ik ben bij bijstandsconsulent en heb veel verschillen gezien. Ik heb gezinnen gezien die het heel goed deden, ik heb ook gezinnen gezien waar de kinderen echt de dupe waren van een financiele situatie. Ik heb er respect voor als je wacht omwille van zekerheid. Wat je zegt, je redt het wel, maar financiele zorgen worden vaak onderschat op de lange termijn. Ik scheel overigens twee en een half jaar met mijn zus en dat is echt superfijn.
  Marion onlangs geplaatst…Shoplog: XenosMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 15 oktober 2014 om 06:40

  Mooi hoe je dit beschrijft en hoe jullie hier deze bewuste keuzes in maken. Ik kan me voorstellen dat mensen het nu allemaal gaan vragen terwijl je door deze redenen het nog even uitstelt. Ik wens voor julie dat die mogelijkheid waar mag worden 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Plog: Dag uit het leven van een weddingplannerMy Profile

 • Reageer Petra 15 oktober 2014 om 06:50

  Tussen onze kids zit bijna 2,5 jaar leeftijsverschil. Toen zoonlief begon te lopen en echt baby af was, begon het weer te kriebelen. Uiteindelijk duurde het nog 5 maanden voordat ik zwanger raakte.
  Petra onlangs geplaatst…Wat ik me afvraagMy Profile

 • Reageer Joyce 15 oktober 2014 om 06:54

  Openhartige blog! 🙂
  Luuk is natuurlijk pas 6,5 maand, dus wij krijgen de vraag nog niet heel vaak. Soms vragen mensen wel of ik het überhaupt nog aandurf na zo’n zwangerschap. Dan zeg ik ja. Niet vanwege de zwangerschap, maar vanwege de grote (tweede) kinderwens.

  Daarbij hoop ik dat het ons gegund is 🙂

  Hopelijk hebben jullie gauw wat meer financiële zekerheid (misschien wel door de blog??) en kunnen jullie voor een tweede kindje gaan 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…7 tips om door huildagen heen te komenMy Profile

 • Reageer Diana 15 oktober 2014 om 07:12

  Ik heb zo’n hekel aan de vraag wanneer er een 2e komt. Net alsof het geoorloofd is om zoiets persoonlijks te vragen. Als het aan ons had gelegen was er al een broertje of zusje voor Levi, maar helaas gaat het niet zo makkelijk en bewandelen wij de weg via het ziekenhuis. Zulke vragen zijn dan extra pijnlijk. Ik vind het goed van je dat je een soort van zekerheid wil inbouwen voor de toekomst. Hopelijk mag jullie wens ook snel uitkomen!
  Diana onlangs geplaatst…Waarom mama zijn zo leuk is!My Profile

 • Reageer Anneleen 15 oktober 2014 om 07:52

  Mooi geschreven, Bibian! Ik vind het goed dat je aanhaalt dat het inderdaad niet zo vanzelfsprekend is om aan een tweede kind te beginnen. Ik wil binnen een paar jaar graag kinderen maar ik zou dit ook pas willen doen wanneer mijn vriend en ik een beetje ‘financiële zekerheid’ hebben. Een kind kost nu eenmaal veel geld… X
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: ik ben terugMy Profile

  • Reageer Bibian Sloot 15 oktober 2014 om 08:24

   Dankjewel

 • Reageer Josy 15 oktober 2014 om 07:57

  :ange tijd (2j) zag ik een tweede nog niet zo zitten, zo moeten wennen aan een kleine man!
  Toen het wel begon te kriebelen was mijn man net begonnen aan een opleiding(met salaris). Toen we ontdekten dat we financieel gelijk bleven dachten we waarom niet 😉 Uiteindelijk duurde het nog een half jaartje, Tom is straks 3,5 en al uit de luiers, scheelt weer 🙂
  Josy onlangs geplaatst…Gewonnen!!My Profile

 • Reageer Danielle 15 oktober 2014 om 08:01

  Wat mooi en open geschreven!
  Wij kozen er voor om voor een tweede te gaan toen Gino 2 jaar werd, en een maand voor dat Gino 3 werd ben ik bevallen. Ik vind 2 a 3 jaar er tussen echt de beste leeftijd denk ik. Je andere kindje is al in veel dingen zelfstandig, en ze hebben dan nog veel aan elkaar later. Helaas kon na mijn verlof mijn contract niet verlengd worden, maar gelukkig redden we het zo ook en ben ik gewoon hard op zoek naar een nieuwe baan!

  • Reageer Bibian Sloot 15 oktober 2014 om 08:25

   Dat is inderdaad ook mooi, hopelijk vind je snel een nieuwe baan!

 • Reageer Nicole 15 oktober 2014 om 08:02

  Allemaal onzekerheden die zeer begrijpelijk zijn! Hier ook een wens voor een tweede maar of en wanneer ik het aandurf weet ik niet. Mijn broertje en ik zitten 4 jaar van elkaar af qua leeftijd maar ook dat is geen probleem eigenlijk voor ons geweest. Dus we zien wel of en wanneer er een tweede komt!
  Hoop voor jullie voor meer zekerheid en dat jullie wens uit mag komen!
  Nicole onlangs geplaatst…Elke leeftijd heeft wel wat..My Profile

 • Reageer Monique 15 oktober 2014 om 08:03

  Een goede basis is belangrijk dus ik vind het verstandig dat jullie nog even wachten. Maar zo’n klein lief baby’tje erbij is natuurlijk wel heel leuk! Wij wachten er nog even mee, maar willen wel zeker een tweede. Eerst nog even volop van Lise genieten!
  Monique onlangs geplaatst…Lise in Baobab!My Profile

 • Reageer Vanessa 15 oktober 2014 om 08:10

  Ik begrijp je onzekerheden, een goede basis is toch wel belangrijk. Ik hoop voor jullie dat er snel meer zekerheid komt en dat jullie wens mag uitkomen. Het lijkt me fijn om een verschil van 2 tot 3 jaar tussen je kindjes te hebben. Ik ben 24 en ik heb een halfzus van 37, dat is een veel te groot verschil. Heb totaal geen band met haar omdat ik niet met haar ben opgegroeid. Dat wil ik bij mijn eigen kindjes dus vermijden.
  Vanessa onlangs geplaatst…Dove Hair Therapy Nourishing Oil Care | Shampoo, Conditioner & Leave-On Conditioner SprayMy Profile

  • Reageer Bibian Sloot 15 oktober 2014 om 08:26

   Dat is inderdaad best een redelijk groot verschil en ik snap dat je dat wilt vermijden, 2 tot 3 jaar is heel mooi.

 • Reageer Dita 15 oktober 2014 om 08:29

  Wat mooi verwoord. Ik snap je helemaal! Kinderen zijn gewoon duur. En ja dat mensen zoiets vragen vind ik sowieso erg raar. Wij krijgen nu steeds de vraag wanneer er eens ‘wat komt’. Ik hoop ook zeker dat wij een kindje mogen krijgen maar ik als iemand die geadopteerd is weet helemaal dat dit niet altijd zomaar gaat. Mensen kunnen soms zo ‘dom’ reageren. Net of je even een pak suiker haalt ofzo..
  Dita onlangs geplaatst…Een foto op aluminiumMy Profile

 • Reageer Sanne 15 oktober 2014 om 08:29

  Ik vind soms dat mensen er zo lichtzinnig over denken en het feit dat jullie dat wel doen spreekt alleen maar voor jullie. Daarnaast mag je hier natuurlijk over bloggen maar wat bezielt mensen zich hiermee te bemoeien? Voor hetzelfde geld dat het misschien wel niet lukt om zwanger te worden. Ik kan me daar soms zo ontzettend over verbazen dat mensen dit soort vragen zomaar stellen alsof ze vragen of je al boodschappen hebt gedaan ofzo? Anyway, ik gun jullie het geluk (als anonieme lezeres :)) heel erg dus heel veel succes!

 • Reageer Joyce 15 oktober 2014 om 08:43

  Wij gingen na 3 jaar voor een tweede kindje. Helaas kwamen daar nog 2 miskramen tussen en een paar maanden wachtijd. Als Aron strak 4 jaar en 3 maandjes is krijg hij een brusje. Mooie leeftijd vinden wij, want hij beseft alles goed. En ik kan mijn aandacht hopelijk makkelijker verdelen.

 • Reageer Willemijn 15 oktober 2014 om 08:45

  Mooi stuk Bibian! Dat je hier over nadenkt bewijst dat je heel verstandig bent en niet ‘zo maar’ wat doet. En dat alleen al maakt je een super moeder! Ik herken het wel. Wij komen nu prima rond, maar sinds ik fulltime blog hebben we wel minder zekerheid. Daarnaast is mijn man ook bezig met een eigen bedrijf. Dat maakt me soms wel een beetje onzeker. Is het nu wel of niet het juiste moment vraag ik me dan af.
  Willemijn onlangs geplaatst…Mooie lingerie dragen is zondeMy Profile

 • Reageer Nicky 15 oktober 2014 om 08:51

  Ik denk niet dat wij ooit aan een eerste kindje gaan beginnen. Mijn vriend voelt er namelijk na zeven jaar nog steeds heel weinig voor. En eerlijk gezegd, zou ik mijn rust en slaap er ook niet te veel voor willen opgeven. Hoe graag ik ook mijn nichtjes en neefjes zie..
  Nicky onlangs geplaatst…Water drinken: tipsMy Profile

 • Reageer Patricia 15 oktober 2014 om 09:09

  Wanneer we ervoor kozen om voor een 2e te gaan? Nooit 😉
  De kriebel die we hadden toen we voor de 1e gingen is er niet meer geweest en het is er dus bij 1 gebleven. Inderdaad, mensen lijken het zo normaal te vinden om naar een 2e te vragen. Die vragen hebben wij dus snel afgekapt en inmiddels durven ze het volgens mij niet eens meer te vragen hahaha
  1 is genoeg voor ons, we zijn ontzettend gelukkig met zn drietjes!

 • Reageer Kim | Kimsbloglife 15 oktober 2014 om 09:18

  Wat heb je dit eerlijk geschreven. Ik begrijp zeker je bezorgdheden, maar anderzijds duurt het minstens nog 9 maanden vooraleer je kindje geboren wordt, en je hebt misschien eerst nog wat tijd nodig om zwanger te raken… Je weet nooit hoe je financiële situatie dan zal zijn. En tegenwoordig is er over het algemeen gewoon weinig zekerheid denk ik… Misschien heb je volgend jaar een vaste baan, maar even goed ben je die 9 maanden later plots kwijt… Maar ik begrijp wel dat je je zorgen maakt hoor. En een vaste baan biedt natuurlijk toch altijd wat meer zekerheid. Maar toch denk ik dat je je hart ook een beetje mag volgen 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Memory Lane: What’s in my memory box?My Profile

 • Reageer Paola 15 oktober 2014 om 09:24

  Wat lijkt me dat moeilijk! Dat je het heel graag wil, maar je financiële situatie geen veiligheid kan bieden. Ik vind het goed van je dat je er zo over nadenkt, want sommige mensen nemen gewoon even zo een kind (en dan zeg ik bewust nemen). 😉
  Paola onlangs geplaatst…Fogan blush 06My Profile

 • Reageer Jennifer 15 oktober 2014 om 09:50

  Wij zouden na onze eerste denk ik ook wel een aantal jaar ‘moeten’ wachten tot het financieel verstandig is. Wij hebben het voor dit gelukje ook wel eens gebabbeld over kinderen. Reinoud wilde wachten tot we allebei een vaste baan zouden hebben, ik wilde direct na mijn afstuderen wel.. Een vaste baan krijgen in deze tijd is zo moeilijk en vaak zie je dat je er na 3 jaar tijdelijke contracten er ook weer uitvliegt en dan kun je weer van voor af aan beginnen. Een carrière opbouwen kan ook met een kindje aan je zij. Maar of een tweede dan financieel gezien verstandig is, is natuurlijk weer een heel ander verhaal. Ik vraag mezelf ook altijd af wanneer je dan wel die zekerheid hebt. Je hebt nog minstens 18 jaar de zorg voor je kind en wie zegt dat ik over 18 jaar nog steeds een goede baan heb? Lastig, en wat dat betreft moet je dan denk ik ook op een gegeven moment de knoop doorhakken en voor je grootste droom gaan, wanneer je er zelf klaar voor bent.
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 21My Profile

 • Reageer Eline 15 oktober 2014 om 10:06

  Ik snap dat financiën heel belangrijk zijn bij de overweging voor nog een kindje. Aan de andere kant kun je het ook niet eeuwig uitstellen. Gelukkig zijn jullie nog heel jong en komt er vast een geschikt moment!
  Eline onlangs geplaatst…WIN! Tristar smoothie blenderMy Profile

 • Reageer Miranda 15 oktober 2014 om 10:07

  Wat mooi en open geschreven. Goed dat je zo stil staat bij de financiële gevolgen. Er zijn genoeg mensen die dat helemaal niet doen en later in de problemen komen.
  Maar ach, je kunt er ook prima voor staan, zwanger worden en ineens alle zekerheid verliezen…. Kun je dan niks aan doen. Ik was altijd heel erg van de financiële zekerheid en erg zwartwit. Maar nu begin ik steeds meer te denken dat een kinderwens boven alles uit stijgt. De enige beslissing die je compleet met je hart neemt en niet met je verstand… Maar het blijft moeilijk natuurlijk!
  Miranda onlangs geplaatst…10 dingen waar ik mij aan erger in het verkeerMy Profile

 • Reageer Angelique 15 oktober 2014 om 10:07

  Oh de bekende vraag, hoe vaak ik hem wel niet gehad heb. Ik ben alleen op dit moment soort van alleenstaande moeder. Heb sinds een paar maand weer een nieuwe vriend en uhm nouja ik ben er nog niet aan toe om met hem al aan kinderen te beginnen alleen maar omdat ik het leeftijdsverschil niet zo groot wil hebben. Heel verstandig dat jullie het om het financiele plaatje niet doen!
  Angelique onlangs geplaatst…Winnen | Kleurboek voor volwassenenMy Profile

 • Reageer Malou 15 oktober 2014 om 11:01

  Ik vind twee jaar ook een mooi leeftijdsverschil, maar ik snap dat de situatie nu niet ideaal is. Het is natuurlijk ook erg duur, dus ik snap je heel goed!
  Malou onlangs geplaatst…UPDATE: EIGENWIJZE BABYMy Profile

 • Reageer Desiree 15 oktober 2014 om 11:28

  Ik denk dat het ideale moment eigenlijk niet bestaat. Je kan nu de zekerheid van een goed inkomen hebben maar hoe is dat over 3, 10 of 15 jaar? En juist als je kinderen ouder worden gaan de kosten behoorlijk omhoog 🙂
  Ik verwonder me er ook over waar mensen het vandaan halen om zulke vragen te stellen hoor als “wordt het niet eens tijd voor kinderen” of “komt er niet eens een tweede” etc.
  Zelf was ik 4 maanden na de geboorte van mijn oudste (zeer bewust en gewenst!) weer zwanger. Als alles goed was gegaan hadden ze 13 maanden in leeftijd gescheeld. Verdrietig genoeg ben ik dit kindje na 3,5 maand verloren. Uiteindelijk schelen oudste en middelste 20 maanden.
  Toen mijn oudste 3 was en de middelste 15 maanden wilden we graag een 3e kindje. Maar mijn lichaam liet het afweten en het duurde 2 jaar voor ik zwanger was. En wat ik toen allemaal wel niet hoorde niet te geloven, men ging er vanuit dat dit wel een ongelukje moest zijn! Wij hadden immers 2 kinderen redelijk snel op elkaar (en ook nog eens een dochter en een zoon) dus dit zou wel niet de bedoeling zijn.
  Jongste scheelt dus 4 jaar met middelste en ruim 5 1/2 met oudste. Zelf vind ik dat leeftijdsverschil wat groot maar je hebt het niet voor het kiezen.

 • Reageer melanie 15 oktober 2014 om 11:51

  Wij waren er nog niet mee bezig toen ik plotseling zwanger werd toen onze zoon 22 maanden was, zaten nog geen week in ons huis toen we erachter kwamen. Helemaal aan het idee gewend ging het al vrij snel weer mis.
  Dat heeft ons toen wel aan het denken gezet en besloten er toch maar voor te gaan. ( de bedoeling was te wachten tot zoon 2.5 jaar was).
  Uiteindelijk lukte het zwanger worden niet meer en kwamen we in het zkh terecht. Na precies 1 jaar na de miskraam werd ik weer zwanger maar ook dit ging mis.
  Maand later direct weer ervoor gegaan omdat het na de eerste miskraam ook een jaar duurde en toen werd ik direct de eerste maand zwanger. Maar ook dit ging helaas weer mis.
  Inmiddels was onze zoon al 3 jaar en waren we 3 miskramen verder.
  Ik was even helemaal klaar met baby’s, vond het zo oneerlijk waarom het ons niet meer gegunt was. ( ik was 21 bij de eerste miskraam ).
  In januari dit jaar zijn we er weer voor gegaan na 3 maandjes rust. En werd direct zwanger. Gelukkig is het goed gegaan en ben ik vandaag precies 39 weken zwanger van een meisje.
  Zoon is nu dus inmiddels 4 jaar en 4 maanden. Helaas hebben we het niet kunnen plannen maar ook deze leeftijd heeft heel veel voordelen. Hij zit dagelijks op school en ik kan rustig aan doen met de baby straks.
  Hij begrijpt alles wat met de baby te maken heeft dus het aanpassen zal straks een heel stuk makkelijker gaan dan als hij 2.5 jaar was geweest.

 • Reageer Linda 15 oktober 2014 om 14:26

  Goed hoor dat je daar zo open en eerlijk over durft te zijn. Na de eerste zwangerschap werd mijn contract niet verlengd en zat ik dus ook werkeloos thuis met een baby. Na negen maanden vond moeder natuur het tijd worden voor een gelukstreffer, dat was op dat moment nog niet echt de bedoeling. Zeker was een tweede kindje welkom, maar dit ging wel heel snel en was financieel niet prettig. Ben achteraf wel erg dankbaar, is niet altijd makkelijk geweest maar het ging en beter dit dan vijf jaar moeten hopen en proberen voor een tweede. Die teleurstelling lijkt me ook geen pretje.
  Linda onlangs geplaatst…Hij komt, hij komtMy Profile

 • Reageer Lizanne 15 oktober 2014 om 17:44

  Bieb maak maar een River 2.0! Ik pas wel op 😉

 • Reageer Emma 15 oktober 2014 om 17:53

  Ik vind het zo stom als mensen erom vragen…of erger nog zeuren dat het tijd is! Mijn zoontje wordt volgende week 1! Bizar gewoon. Vooral omdat ik dan elke keer uit moet leggen dat het er echt maar bij 1 blijft.

 • Reageer Ilse 15 oktober 2014 om 18:05

  Jeetje, schrok me rot. Dacht heel even dat je zwanger was toen ik de titel las 😉
  Ik scheel zelf 4 jaar met mn zusje, eigenlijk 3 jaar een een paar maanden maar qua klas 4 jaar 😉 ik vindt zelf 2/3 jaar een mooi verschil, al denk ik dat het inderdaad belangrijk is dat het financieel wel mogelijk is.
  Ik kijk uit naar River 2.0, en tot die tijd kan je nog lekker genieten van 1 kindje!
  (Ennee… als ik een voorkeur mag opgeven…. een meisje zou ook best leuk zijn na (bijna) 2 jongentjes bij jullie, hahah! ;)) xx

 • Reageer Channah 15 oktober 2014 om 19:16

  Ik vind het zo’n stomme vraag van mensen. Ook de vraag ‘en wanneer krijgen jullie een kind’? Ten eerste ben je niet eens in de positie om een kind te ‘nemen’. Een kind moet je kunnen krijgen. En zoveel mensen denken daar niet bij na. Ook als je al een kind hebt kun je moeite hebben met nog een kind krijgen. Of je kunt het op financieel vlak niet aan, of je wilt maar een kind, of je wilt het gewoon nog niet.. Ik snap jullie heel goed, en jullie moeten lekker een tweede nemen wanneer jullie eraan toe zijn.
  Channah onlangs geplaatst…Mama: milestone pregnancy cardsMy Profile

 • Reageer José 15 oktober 2014 om 19:40

  Ik begrijp heel goed dat je financieel meer zekerheid zou willen. Dat is voor mijn man ook een heel punt om uberhaupt aan de poging voor een eerste te beginnen. Helaas zit ik al bijna 8,5 jaar in de tijdelijke banen… Wat is dan wijsheid? Nog jaren wachten? Daar word ik niet blij van!

 • Reageer Stephanie 15 oktober 2014 om 20:30

  Mooi en interessant om te lezen :). Mijn vriend en ik zijn al zes jaar samen en willen volgend jaar eindelijk gaan samenwonen. Dan eerst beide een baan zoeken, in 2016 hopelijk een mooie reis naar Bali maken en dan trouwen. En pas dán willen wij proberen een kindje te krijgen, dus dat gaat nog wel even duren. Maar dan denken wij er inderdaad wel bewust over na 🙂 we willen er wel het geld en de tijd voor hebben.
  Stephanie onlangs geplaatst…#Donorweek | Ja of Nee? Ik zeg: doen!My Profile

 • Reageer Natascha 15 oktober 2014 om 22:31

  Mooi om te lezen hoe bewust jullie hiervoor kiezen! Wij zijn bijna een jaar getrouwd en dan komt ook vaker de vraag wanneer wij een kindje krijgen. We redden het financieel prima, hebben een vaste baan, maar we doen nog teveel leuke (luxe) dingen en kunnen dat nog niet opgeven. Daarbij komt dat met een kindje we niet fulltime kunnen blijven werken en dat financieel ook veel betekent. Al met al zij wij er nog niet klaar voor, maar de wens voor de toekomst is er zeker ❤️

 • Reageer Jamilee 16 oktober 2014 om 11:40

  Nou ik weet dat niet ik heb nog geen kinderen 🙂 ben nog wel erg jong ben pas 19

 • Reageer Milou 16 oktober 2014 om 12:42

  Wat een mooi geschreven! Ik vind het echt heel verstandig van jullie dat jullie het op deze manier zien. Ik ken mensen die er niet zo over na hebben gedacht en financieel flink in de knoop zitten. Het is allemaal een beetje dubbel want soms heb je natuurlijk ook niet te kiezen en overkomt het je, maar áls je er voor kunt kiezen (en je inderdaad gezegend bent met nog een zwangerschap straks) is dit echt wel verstandig. Lekker kroelen straks met de baby van Manon! Ik zou ook graag al een kind willen, maarja dat is helemaal niet reëel: net begonnen aan een nieuwe pittige opleiding (wel met een vaste baan gecombineerd), nog maar een paar maanden een relatie én hij heeft ook geen vaste baan. Hoe graag je het dan ook wilt, soms moet je even verstandig zijn! Ik denk dan ook pas dat mijn tijd nog lang niet is (eerst die opleiding afmaken), maar als het me overkomt is het meer dan welkom!
  Milou onlangs geplaatst…The list: WoonexpressMy Profile

 • Reageer Whitney 17 oktober 2014 om 04:19

  Goed stuk! Ik dacht eerst even dat je zwanger was aan je titel. Zelf scheel ik met mijn zus ongeveer 2,5 jaar en met mijn kleine broertje 12 jaar. Met beide heb ik een goeie band.
  Whitney onlangs geplaatst…Stilte..My Profile

 • Reageer Alycia 17 oktober 2014 om 12:13

  Verstandig om er zo goed over na te denken.
  Al hadden wij niet veel keus en kregen we er meteen twee. Ze worden alweer bijna een half jaar.
  Ook bij ons komt nu al vaak de vraag langs of we niet nog meer kinderen nemen!
  Voor nu heb ik mijn handen wel even vol en moet ik er nog niet aan denken maar ik zeg nooit ‘nooit’

 • Reageer Eilish 17 oktober 2014 om 19:33

  Mooi geschreven ! Goed dat je er zo over na denkt! IK ben nog niet toe aan kinderen, dus aan mij moet je geen advies vragen haha!
  Eilish onlangs geplaatst…Fashion ♥ Loavies shoplog | Mijn eerste videoMy Profile

 • Reageer Maaike 22 oktober 2014 om 13:47

  Hoi Bibian,

  Wat eerlijk dat je hierover schrijft! Het is lastig zo’n keuze voor een 2e, maar ga je gevoel achterna en dan komt het wel goed. Zoals ik eerder al in een reactie las, wie zegt dat je in de volgende 18 jaar na het kindje geboren is nog financiële zekerheid behoud? Wij zijn nu een jaar bezig voor de 2e, en zitten zelfs in het medische traject (hormonen etc.) en financieel “Normaal”. Wat ik wil zeggen, je weet niet hoe het gaat lopen en hoelang je er mee bezig zal zijn.. Maar wat had ik nu al graag zwanger geweest :)!

  Groetjes, Maaike

 • Reageer Tanja 28 oktober 2014 om 21:34

  Ik snap jullie keuze heel goed. Wij wilden eigenlijk ook wachten op het juiste moment. Maar het is eigenlijk nooit het juiste moment. Dus nu laten we het maar gebeuren en zien wel wanneer het komt 🙂
  Tanja onlangs geplaatst…Catrice Limited Edition: ViennartMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge