Lifestyle, Persoonlijk

Een schone vagina

lactacyd3Die vagina van ons heeft af en toe veel te verduren in een leven. Het begint al in de puberteit: de maandelijkse menstruatie en hormonale veranderingen. Dan heb je nog verschillende fases waarin seks, veranderingen tijdens een zwangerschap een rol (kunnen) spelen en om het helemaal af te maken eindigen we weer in een hormonale fase: de overgang. Wist je trouwens dat iedere fase van het leven je vagina een andere verzorging nodig heeft? Om je vagina goed te verzorgen en fris te houden heeft Lactacyd speciale producten voor iedere leeftijdsfase, ook voor jonge meiden en vrouwen, zoals wij.

lactacyd1Zoals wel bekend is bij velen, is de zuurtegraad van je vagina anders dan de rest van het lichaam. Hiermee moet je dus ook rekening houden als je je wast down under. Jezelf alleen wassen met water is niet genoeg, de vagina is niet in staat om zichzelf helemaal schoon te houden (van binnen wel, maar tussen de schaamlippen niet) en daarom is intieme hygiëne erg belangrijk. De verfrissende wasgel van Lactacyd (die trouwens zeepvrij is!) heeft een pH waarde van 5,2, wat aansluit op de zuurtegraad van je vagina en dus de natuurlijke balans behoudt. De menthol en natuurlijke melkzuren die in deze wasgel zitten geven een super fris gevoel (ja echt, we hebben het geprobeerd hoor!). Als je zelf ook een deze wasgel wilt uitproberen kun je hier een gratis sample aanvragen!

lactacyd2Daarnaast zijn er ook makkelijke doekjes verkrijgbaar. Super handig voor in je tas om je ook ergens anders even te kunnen opfrissen. Jonge meiden kunnen deze tissues prima op school gebruiken (ideaal voor als je ongesteld bent!) en ze zijn ook perfect om mee te nemen naar je werk, afspraken of andere uitjes! Tevens verandert er tijdens een zwangerschap een boel daar beneden. Je kunt meer last krijgen van afscheiding (wat helemaal normaal is trouwens) waardoor het wel prettig is om je af en toe even op te frissen als je ergens anders bent – en dat kunnen we beiden beamen haha -.

lactacyd4Voor jonge meiden kan het moeilijk zijn om met iemand te praten over de verzorging van je vagina en alle veranderingen die je lichaam doormaakt tijdens de puberteit. Toch is het fijn als je hier met iemand over kan praten die je tips kan geven en waarmee je ervaringen kunt delen. Het is immers voor iedere leeftijdscategorie belangrijk om de juiste intieme verzorging te gebruiken. Ik, Manon, heb altijd een hele open, goede band met mijn moeder gehad en was ook nooit bang om iets aan haar te vragen. Vragen over ongesteldheid, tampons, en al die andere dingen die ongemakkelijk kunnen zijn in de puberteit heb ik altijd zonder moeite aan mijn moeder kunnen (en durven) vragen. Mijn moeder betrok mij en mijn zusje al op jonge leeftijd bij het hele gebeuren van ongesteld worden (wij mochten bijvoorbeeld “kleine luiertjes” (maandverband) halen voor mama hahaha). Nu ik zwanger ben, vertel ik ook dingen tegen mijn moeder of vraag ik dingen aan haar wij zij misschien ook “last” van had toen zij zwanger was (bijvoorbeeld over afscheiding etc.).

Houden jullie dit soort gespreksonderwerpen voor je of heb jij ook iemand waarmee je hierover (kunt) praten? En gebruiken jullie ook iets van verzorgingsproducten voor je vagina?

Dit is een advertorial.

LiefsBibianManon2

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

17 reacties

 • Reageer Eline 6 oktober 2014 om 12:57

  Ik kan met mijn beste vriendin overal over praten. En als we het ergens over eens zijn dan is het wel dat je punani zelfreinigend is. Ik gebruik nooit zulke dingen, het gaat jeuken en voelt vervelend. Gelukkig regelt de boel zich beneden allemaal zelf wel!
  Eline onlangs geplaatst…Gekruide lamsgehaktballetjesMy Profile

 • Reageer Anneke 6 oktober 2014 om 13:08

  De informatie klopt niet wat jullie zeggen: dat de vagina niet in staat is om zichzelf helemaal schoon te maken en dat water niet genoeg is. De vagina staat juist bekend om zijn zelfreinigend vermogen, dit werkt via peristaltische bewegingen (net zoals in de darm). De vagina reinigt zichzelf van binnenuit.
  Dit soort producten kúnnen juist klachten veroorzaken: meer afvloed, bacteriële schimmelinfecties, etc.
  Ik gebruik het weleens, maar zeker niet inwendig en niet te vaak.

  • Reageer Lineke 6 oktober 2014 om 14:10

   Klopt! In de vagina leven bacterien en schimmels. Door het gebruik van bijv lactacyd of zeep raakt het evenwicht tussen de bacterien en schimmels verstoort en kun je een ontsteking (bijv schimmelinfectie) krijgen. Gewoon wassen met water!

 • Reageer Janneke 6 oktober 2014 om 13:20

  Zoals Anneke al zei, de informatie klopt niet. De vagina is inderdaad goed in staat om zichzelf schoon te houden. De vagina kan meer infecties oplopen door het schoon te maken met zeep of producten zoals dit. Het tast het juist de zuurgraad aan. Je vagina kan daardoor ook minder fris gaan ruiken, want de hele zuurgraad raakt uit balans. Dus gewoon met lauw water schoonmaken. Dat is het beste. Ik snap dat dit een advertorial is en ik snap dus waarom dit artikel is geplaatst. Maar de informatie klopt niet.

 • Reageer Andere Janneke 6 oktober 2014 om 14:03

  Ik krijg helaas ook last van infecties down under als ik Lactacyd gebruik.

 • Reageer Patricia 6 oktober 2014 om 18:09

  De informatie die jullie vertellen klopt inderdaad niet! De vagina is prima instaat zichzelf te reinigen.

 • Reageer Anneleen 6 oktober 2014 om 18:37

  Ik vind het erg goed dat jullie ook dit soort dingen op jullie blog voorbij laten komen! Ook dit hoort gewoon bij “vrouw zijn” vind ik… Ik gebruik ook deze producten en voor mij werken ze fijn!

 • Reageer Yvette 6 oktober 2014 om 18:44

  Ik snap het artikel, maar ik zou het persoonlijk wat anders brengen/verwoorden. Jezelf van onder wassen met alleen water is namelijk wél genoeg. Voor sommigen is Lactacyd een aanvulling, maar vanuit dit artikel lijkt het of je het nodig hebt om je vagina schoon te houden. Dat is natuurlijk niet zo!

 • Reageer Eilish 6 oktober 2014 om 20:04

  Ik heb er eigenlijk nog nooit met iemand gepraat over dit soort dingen. Het is ook niet iets waar je snel over begint haha! Goed dat jullie dit aankaarten!
  Eilish onlangs geplaatst…Media ♥ What’s on my MP4 #3My Profile

 • Reageer Stephanie 6 oktober 2014 om 20:52

  Goed dat jullie het bespreekbaar maken. Ik hoor alleen juist vaak slechte dingen over producten als deze. Daarom gebruik ik gewoon water om te reinigen 🙂
  Stephanie onlangs geplaatst…Persoonlijk | Favorieten #1 – Augustus & SeptemberMy Profile

 • Reageer Desiree 7 oktober 2014 om 08:24

  ik ben het met de meeste de dames hierboven eens dat je, in tegenstelling tot wat de fabrikant van deze producten ons graag wil laten geloven, niets anders dan water nodig hebt voor een frisse en verzorgde vagina.

 • Reageer jansyluvzu 7 oktober 2014 om 10:20

  Ik vind Lactacyd erg fijn om te gebruiken…het is gewoon even net wat frisser down under zeg maar…

 • Reageer Vlijtig Liesje 7 oktober 2014 om 11:19

  Ik leer mijn dochters juist dit soort spullen nooit te kopen. Het is namelijk niet nodig, en je kunt er het natuurlijk milieu in je vagina mee verstoren.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Bespaartips die je nog niet kendeMy Profile

 • Reageer INGRID 7 oktober 2014 om 13:05

  Het is inderdaad niet nodig om deze producten te gebruiken.Als je je dagelijks wast, heb je een propere vagina en meer is er niet nodig. De fabrikanten willen ons doen geloven dat je vagina iets vies is en dat je hun producten moet kopen om jezelf proper te houden. Hiermee wordt je een vals schaamtegevoel aangesmeerd.

 • Reageer sharona 7 oktober 2014 om 14:29

  Je maakt meer schade met dit soort producten dan dat het goed is!

 • Reageer Anita H. 12 oktober 2014 om 00:29

  Mijn ervaring is dat huisartsen Lactacyd ten zeerste afraden dus ik sluit me aan bij de reageerders hier.

 • Reageer Mieke de Vries 7 oktober 2016 om 10:50

  Soms is water alleen niet genoeg: al helemaal als je de waterhardheid niveau’s in steden als Amsterdam nagaat : in het water zit veel kalk en dat blijft als residu achter in je poes (nou mij niet gezien hoor) Dus extra verzorging is soms een must! Ik heb ook gehoord van inlegkruisjes van katoen.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge