Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: 32 weken

32WEEKEen terugblik op week 32 van mijn zwangerschap. De buik wordt volgens mijn gevoel steeds groter en groter, maar dat is ook logisch aangezien hij nu zijn laatste groeispurt aan het maken is! Ik krijg ook steeds meer het gevoel dat er ruimte te kort is en dat mijn baarmoeder op springen staat maar dat zal waarschijnlijk wel meevallen haha.

Afgelopen week ging een beetje met ups en downs. Zoals ik al wel eerder verteld heb, wordt het hele zwanger zijn me nu lichamelijk een stuk zwaarder. Vorige week vrijdag had ik een bruiloft en jullie konden in mijn kiekje van afgelopen maandag zien dat me dat niet echt in de koude kleren is gaan zitten. Vanaf donderdag had ik eigenlijk de hele dag door een constante harde, gespannen, strakke buik. Ik weet niet wat het was, maar ik hoefde maar één keer de trap op te lopen en ik had al een kanonharde buik :(. Echt zo irritant en pijnlijk. Zelfs 10 minuutjes onder de douche staan resulteerde al in een harde buik…

32wekenDit is ook zoiets. Hij gaat zo vaak aan de rechterkant van mijn buik liggen (op de foto links). Voelt ook zo gek als hij in een hoekje kruipt haha.

Zondagmiddag had ik even een dipje en moest gewoon huilen omdat ik zoveel last van die pijnlijke buik had en ik het gewoon even niet meer zag zitten. Ik appte Bibian met m’n verhaal en zij zei dat ik gewoon de verloskundige moest bellen. Hoe vreselijk ik bellen ook vind en dan vooral op zondag naar de verloskundige, heb ik dat toch maar gedaan. Ik was zo onrustig en was zo bang dat er misschien wel iets ergs zou zijn en dat ik dan maar gewoon zou doorlopen. Ik belde de verloskundige en deed m’n zegje. Ze vertelde me dat ze zich geen zorgen maakte zolang het een constant gevoel is van een gespannen buik, met dit termijn kan dat heel goed een groeispurt zijn. Ik moet vanaf deze week wel elke middag twee uur op bed gaan liggen, ontspannen, rusten. Iets wat ik wel moeilijk vind, maar goed, alles voor de baby! Na het telefoongesprek was ik wel weer een beetje gekalmeerd, wat ook wel heel fijn was. Ook moest ik even m’n urine inleveren om te kijken of ik toch geen blaasontsteking heb. Gelukkig was alles in orde!

Maandag was een hele fijne dag. Ik had die dag NIKS gepland, alleen een zwangerschapsmassage. Om half 12 had ik de afspraak staan. Ik keek er al dagen naar uit om weer op mijn buik te liggen. Ze had een speciale bank met een gat voor de buik en twee gaten voor de borsten haha. Nou, toen ik al op mijn buik lag voelde ik de spanningen in m’n buik al wegebben. Ik heb echt een GODDELIJKE massage gehad van 1,5 uur lang. Ze vertelde me dat ik me heel goed kon ontspannen in mijn lichaam en dat heel veel vrouwen dat niet kunnen. Dus dat is weer een pluspuntje haha. Ik vond het zo fijn dat ik meteen een strippenkaart voor 3x heb gekocht. Ik ga voor de bevalling nog een keertje en dan na de bevalling nog eens voor een mama-massage! Ik raad het echt iedereen aan die zwanger is om een speciale massage te nemen!

manonbuikDeze foto plaatste ik gisteren op Instagram, 32 weken en 6 dagen zwanger!

Na deze massage voelde ik me zo ontspannen en relaxt! En sinds zondag lig ik dus elke dag eventjes op bed, en ik denk dat dit rusten in combinatie met die massage mij en m’n beeb veel goed doet. Ik heb sindsdien eigenlijk bijna geen last meer van een pijnlijke buik. Ook kan ik weer wat actiever zijn (en ja actief: boodschappen doen en een rondje stad) zonder krom te lopen van de pijn.

Ook hadden we afgelopen woensdag (op mijn verjaardag!) een afspraak bij de verloskundige. Alles was goed mij met en de baby. Hij lag al een klein beetje met z’n hoofdje in mijn bekken (geen stuitbaby tot nu toe!), mijn bloeddruk was mooi laag (yes!), de hartslag van hem was keurig stabiel en mijn gewicht (+14, yikes) was helemaal in orde. Ik merk nog steeds niks aan mijn jasjes en ik draag nog steeds shirtjes in mijn oude maat, dus die 14 kilo zijn dus voor het grootste deel echt gewoon baby-gerelateerd en heus ook wel wat extra vetjes, maar daar komen we ook wel weer vanaf.

Voor de rest gaat het allemaal goed, zo lang ik maar niet teveel uitvoer en rustig aan doe. Beetje jammer maar goed, het is niet anders en ik wil niet helemaal uitgeput en gebroken aan een bevalling beginnen. Gelukkig heb ik de luxe dat ik vanuit huis m’n baantje kan doen en zelf mijn tijd kan indelen en dus ook de verplichte middagrust kan pakken. Ik slaap de laatste tijd wel als een roos wat ontzettend fijn is. Ik doe ’s avonds m’n ogen dicht en slaap aan één stuk door tot de volgende ochtend. Drukke tijden komen vanzelf wel en ik geniet nu dus extra van de rust en m’n lieve baby in mijn buik.

Op die stomme harde, strakke buiken na blijf ik zwanger zijn geweldig vinden hoor! Ik geniet heel erg van ons beweeglijke en drukke mannetje in mijn buik, vooral ’s avonds na het insmeren van mijn buik is hij lekker bezig en is dat zo gezellig <3!

Ik ga hopelijk week 33 van de zwangerschap in met iets minder van die harde buiken… Tot de volgende update!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer kelly caresse 3 oktober 2014 om 06:30

  Wat fijn om een update te lezen en wat goed dat je dagelijks die verplichte rust neemt. Ook die zwangerschapsmassages klinken echt goddelijk! Take care, nog maar een paar weekjes 🙂
  kelly caresse onlangs geplaatst…Wat doe jij van 9 tot 5? Dagmar Valerie is marketingcoördinator en blogger!My Profile

 • Reageer Marion 3 oktober 2014 om 06:30

  Wat fijn dat je zo hebt kunnen genieten van die massage! Lijkt me een bijzondere massagetafel, dat wel 😀 Rustig aan doen nu meid, het zijn echt de laatste loodjes. Dat klinkt heel interessant, maar ik heb geen flauw idee waar ik over praat! Succes in ieder geval en doe maar heel erg rustig aan deze week. Je hebt een prachtige buik!
  Marion onlangs geplaatst…Shoplog: HEMA – Action – AldiMy Profile

 • Reageer Gwen 3 oktober 2014 om 06:48

  Bah harde buiken zijn zo irritant! Ik heb ze vooralsnog amper, mr goed: ik voer dan ook weinig uit op een dag 😉 Rondje fietsen met Olivia, boekjes lezen, laptoppen, samen Duplo’en en elke middag een dutje. Vind het heerlijk om zoveel rust te nemen en bewust met Olivia bezig te zijn nog. Hier een stuitbaby die zich standaard aan mijn linkerkant nestelt, ook een schuine buik dus hihi. Nou, rustig aan doen jij! Zwanger zijn doe je er niet zomaar even bij heb ik twee jr terug wel ontdekt, het is gewoon een soort marathon.
  Gwen onlangs geplaatst…Eerste knipbeurt een feitMy Profile

 • Reageer Diana 3 oktober 2014 om 06:53

  Wat vervelend dat je zoveel last hebt gehad van harde buik. Hoe moeilijk het ook is, maar probeer je rust te nemen. Zo’n zwangerschapsmassage klinkt heerlijk, goed dat je jezelf extra behandelingen cadeau hebt gedaan! Wat gaat het nu hard zeg. Nog even en het is zover!
  Diana onlangs geplaatst…Levi’s favourite: Bambino LocoMy Profile

 • Reageer Petra 3 oktober 2014 om 07:04

  Wat goed dat je de verloskundige hebt gebeld! Bij twijfel altijd doen. Nu was jij weer gerustgesteld. Goed dat je nu je rust pakt en je merkt dat het werkt. Hou nog ff vol en geniet nog maar van dat getrappel en gedraai in je buik.
  Petra onlangs geplaatst…Tag: 5 reasons why I smileMy Profile

 • Reageer Desiree 3 oktober 2014 om 08:06

  Goed dat je de verloskundige gebeld hebt. Lekker je rust pakken!
  Desiree onlangs geplaatst…Sunshine awardMy Profile

 • Reageer Healthy Mommy 3 oktober 2014 om 08:12

  Heerlijk zo’n massage. Heb er enorm over getwijfeld, maar uiteindelijk niet meer kunnen doen omdat ik in het ziekenhuis kwam te liggen. Wat een uitvinding hé, die bank met gaten. Geniaal.

  Yara lag ook voornamelijk rechts. Het schijnt dat de baby daar meer ruimte heeft. Ik weet niet of dit ook daadwerkelijk zo is hoor, maar het klinkt wel logisch.

  Goed dat je de VK hebt gebeld. Liever een keer teveel, dan één keer te weinig. Het is tenslotte ook gewoon haar werk dus die belletjes op zondag horen er gewoon bij!
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Wennen aan het moederschapMy Profile

 • Reageer Inge 3 oktober 2014 om 08:25

  Zo een massage, aah, klinkt heerlijk! Bij mij kruipt ze meestal in een hoekje aan de andere kant van mijn buik, vooral als ik neerlig heb ik een mega assymmetrische buik 🙂
  Die harde buiken, ai, dat moet echt irritant zijn, voorlopig nog niet echt last van gehad, hopelijk blijft het zo…
  Inge onlangs geplaatst…OktobermaandMy Profile

 • Reageer Sara 3 oktober 2014 om 08:27

  Wat een “grappige” foto, dat je echt goed kan zien hoe hij ligt. Ik had dat nog nooit gezien! Wat goed dat je jezelf verwent met de massage en nu weer je rust pakt. Het lijkt mij heel lastig om een zwangerschap te combineren met een baan. Ik ben nu al vaak heel moe als ik thuis kom, kan je nagaan als je hoog zwanger bent! Leuk dat je ons zo wekelijks op de hoogte houdt!

 • Reageer Pauline - PSnim 3 oktober 2014 om 08:39

  Ook hier vaak een gek bolletje gehad omdat ie naar een kant ging ;). Hopelijk voel je je komende tijd weer wat beter nu je in de middag rust!
  Pauline – PSnim onlangs geplaatst…Mama Challenge: Shop een budget kinderoutfit onder de 10 euroMy Profile

 • Reageer Koalabeautymama 3 oktober 2014 om 08:50

  Het zit je niet mee he met die harde buiken! Heb met je te doen meis. Je bent er bijna. 1 troost: je bent heel mooi zwanger 😉
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Dove Advanced Hair Series | Oxygen & HydrationMy Profile

 • Reageer melanie 3 oktober 2014 om 09:24

  Ja de laatste loodjes wegen echt het zwaarst he! Merk het nu ook heel erg nu ik de 37 weken voorbij ben.
  Ik heb echt geluk gehad met de zwangerschap qua kwaaltjes maar nu doet alles pijn, rug, pijn onder in m’n buik en benen weer gigantisch moe ( mede doordat we hier ook nog een kleuter van 4 hebben rond lopen die ik de hele dag door naar school moet brengen op de fiets helaas )..
  Maar nog even volhouden , we krijgen er iets heel moois voor terug!

 • Reageer Miranda 3 oktober 2014 om 09:45

  Leuke update, mooie foto! Hopelijk de komende week weer wat minder harde buiken!
  Miranda onlangs geplaatst…Brussel; shoplogMy Profile

 • Reageer Jessica 3 oktober 2014 om 10:04

  Jammer van de harde buiken, hopelijk blijft het nu minder.
  Wel een hele mooie foto van je buik.
  Jessica onlangs geplaatst…Project beugel 2.0My Profile

 • Reageer Dita 3 oktober 2014 om 10:19

  Wat fijn dat die massage zo fijn was. Wat een mooie foto van je buik! 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Waarom de herfst best fijn isMy Profile

 • Reageer Eline 3 oktober 2014 om 10:27

  Wow hij kruipt echt helemaal naar 1 kant zeg! En wat fijn dat je zon hebt kunnen ontspannen door die massage 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Korstloze pompoen spinazie taartMy Profile

 • Reageer Malou 3 oktober 2014 om 10:41

  Wat fijn dat het weer wat beter gaat! Je rust pakken is inderdaad moeilijk, maar wel heel goed voor je 🙂
  Malou onlangs geplaatst…INSPIRATIE: BABYKAMERSMy Profile

 • Reageer Angela 3 oktober 2014 om 11:09

  Phoe ja, ik merk ook dat het laatste trimester echt een stuk zwaarder is geworden. Zit nu in week 38, dus ben echt aan het aftellen! Leuk om steeds je updates te lezen als mede-zwangere 😀
  Angela onlangs geplaatst…Workouts voor drukke mama’sMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 3 oktober 2014 om 12:19

  Gefeliciteerd met je 25ste verjaardag!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Nieuwe kinderserie: Star Wars RebelsMy Profile

 • Reageer Roos 3 oktober 2014 om 21:48

  Ooooh een massage, dat zou ik ook wel.willen! Alleen al om even op mijn buik te kunnen liggen haha. Jammer genoeg hier in de buurt geen speciale stoelen en aangezien k geen rijbewijs heb is verderweg niet echt een optie..
  Roos onlangs geplaatst…Word ik blij van..My Profile

 • Reageer Anneleen 4 oktober 2014 om 16:11

  Goed dat je de verloskundige hebt gebeld en dat je zorgen hierdoor wat weg gingen. Wat heb je een mooie buik!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: eerste schooldag en griepMy Profile

 • Reageer Jennifer 5 oktober 2014 om 14:58

  Heerlijk die hobbels en bobbels in je buik. Die van mij heeft ook een voorkeur voor links liggen merk ik al. Af en toe is het aan die kant helemaal hard en ik word voornamelijk rechts getrapt. Maar aan de buitenkant is nog weinig te zien, dus ik ben benieuwd!
  Die harde buiken zijn inderdaad echt wel balen. Ik had van de week heftige pijn vanwege een blaasontsteking om 11 uur ’s avonds en was ook helemaal in paniek. Alles werd ook knoerhard en die paniek helpt natuurlijk ook niet. En wat betreft belangst .. ja, we kunnen elkaar de hand schudden. Ik vind het echt verschrikkelijk om dan een VK te moeten bellen. Goed dat je het gedaan hebt!
  Ontspanning is dan vaak wel het toverwoord en dan maar even een paar uurtjes plat..
  Jennifer onlangs geplaatst…Favoriete Instagram BabywebshopsMy Profile

 • Reageer Natascha 5 oktober 2014 om 18:56

  Wat vervelend dat je nu steeds meer last hebt van de ‘kwaaltjes’. Het lijkt me toch echt goed voor je als je voldoende rust neemt, dus luister naar je lichaam en in dit geval naar je kindje 🙂
  Ik kijk uit naar de volgende update!

 • Reageer Whitney 8 oktober 2014 om 14:41

  Goed je rust nemen idd, niet twijfelen om je vk te bellen. Ze zijn er om je te begeleiden 😉
  Whitney onlangs geplaatst…Stilte..My Profile

 • Reageer ZWANGER: 33 weken | Little Wonder World 10 oktober 2014 om 06:00

  […] zwanger, nog maar 6 weken te gaan tot due date! Maar eerst een terugblik op week 33! Ik schreef afgelopen week dat ik zo’n pijn had aan mijn buik. Een strak, vervelend, gespannen gevoel… De […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge