Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: 33 weken

33WEEK
Vandaag ben ik 34 weken zwanger, nog maar 6 weken te gaan tot due date! Maar eerst een terugblik op week 33!
Ik schreef afgelopen week dat ik zo’n pijn had aan mijn buik. Een strak, vervelend, gespannen gevoel… De verloskundige vertelde mij al dat het met dit termijn heel goed kon komen door een groeispurt. In eerste instantie dacht ik: ja, het zal wel! Maar toen we de de foto van deze week naast vorige week legden zag ik toch écht wel een enorm verschil… Ik verbaasde me erover dat er in een weekje zoveel meer buik is gekomen, geen wonder dat het strak en gespannen aanvoelde, het wás ook gewoon strak. Op die linkerfoto van vorige week zie je mij ook lachen als een boer met kiespijn en sta ik lekker krom omdat rechtop staan zoveel pijn deed. Ik ben zo blij dat die ellendige week voorbij is, deze week voel ik me al zóveel beter!

groeispurt
Qua lijf gaat het dus allemaal weer prima. Ik ga vaak eventjes liggen tussen de middag, niet perse twee uur zoals de verloskundige mij vertelde, maar vaak een half uurtje. Slapen doe ik dan niet, dat lukt niet, maar gewoon even liggen. Ik merk dat dat me goed doet, vooral als ik in de ochtend actief geweest ben.
’s Nachts is het heel verschillend. Ik had zondag- en maandagnacht echt ellendig geslapen. Met elke beweging die ik maakte werd ik wakker… Steken in m’n lies of linkerbil, of gewoon pijn aan m’n buik als ik me omdraai. Het trok allemaal zo leek het wel! Ik vroeg op Instagram (@manonislief) om raad en veel zwangeren/moeders reageerden (zo fijn!). Maandagavond stopte Robert mij helemaal  in: een kussen tussen m’n benen, een extra kussen onder m’n hoofd, een kussen in m’n rug en een opgerold dekentje onder m’n buik. Nou, ik heb als een roos geslapen haha! Ik ben maar 3x ofzo wakker geworden, wat heel weinig is in vergelijking met de andere nachten. Ik hoef nog steeds niet op te staan om te plassen ’s nachts trouwens, heel fijn!

box
Verder hebben Robert en ik het weekend samen de box opgezet: ik las/bekeek de handleiding en Robert ging aan de slag met de schroevendraaier. Ik vertelde Robert hoe de box in elkaar moest – jaja, een vrouw met inzicht :’) – en met anderhalf uur stond de box in de woonkamer (voor de geïnteresseerden: hij komt van BabyPark en is de Alaska – wit in mat, je hebt ook hoogglans). Teamwork (zonder ruzie, dus we zijn geslaagd)! Ik legde meteen het boxkleed erin (wel op z’n kop, de “bovenkant” is heel mooi gebreid en ik ben bang dat als de katten er stiekem inspringen dat er dan haaltjes komen door de nageltjes), Robert hing het mobile eraan en ik legde voor de sier wat speelgoedjes neer wat we al gekregen hebben. Staat zo gezellig al… Het boxkleed hebben we van mijn lieve zusje gekregen (Baby’s Only – BabyPark) en het mobile is van Prenatal voor degene die dat willen weten.

Aanstaande week ga ik maar eens een beginnetje maken met het inpakken van de vluchttas, de Maxi Cosi uit het plastic halen en het autosysteem installeren… Nog maar 6 weken tot de uitgerekende datum: WAAAH!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

30 reacties

 • Reageer Marion 10 oktober 2014 om 06:20

  Weet nog dat we hier aan het raden waren of het een jongetje of een meisje zou worden! Wat gaat het snel. Echt… Leuk dat jullie de box al hebben opgezet en zo. Gelukkig voelde je je deze week weer beter. Hopen dat het zo blijft voor je. Succes meid. Nu begint het einde echt in zicht te komen. Nou ja, einde… Nieuw begin eigenlijk!
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ Herstel: KookstressMy Profile

  • Reageer Manon 10 oktober 2014 om 12:01

   Haha, ja aan de ene kant gaat het heel snel…! Mooi gezegd een nieuw begin 🙂

 • Reageer Dita 10 oktober 2014 om 06:22

  Jeetje wat gaat de tijd toch snel! Ik weet nog goed dat je het hier vertelde. Wat een mooie box trouwens 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Outfit of the day #17My Profile

 • Reageer Angela 10 oktober 2014 om 06:22

  Fijn dat je weer wat beter voelt! Ik merk ook dat de weken echt verschillend kunnen zijn. Ben nu echt aan het aftellen. Nog 4 dagen voor de uitgerekende datum! Hij mag nu wel komen van mij!
  Angela onlangs geplaatst…Review: Cameron Diaz’s Body Book. Echt een aanrader!My Profile

 • Reageer Nelleke 10 oktober 2014 om 07:02

  Wauw, inderdaad een groeispurt! Fijn in elk geval (lijkt me) dat je nu weet waardoor die pijn kwam. Hopen dat je je snel weer helemaal fit voelt 🙂

 • Reageer Kelly caresse 10 oktober 2014 om 07:15

  Wat een flinke groeispurt heb je inderdaad gehad ik een week, dat zal je wel gevoelt hebben inderdaad. Wauw nog maar 6 weken!
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Vlogweek dag #5 Bezoek van mijn ouders en pizza bakkenMy Profile

 • Reageer astrid nab 10 oktober 2014 om 07:17

  fijn om te lezen dathet beter met je gaat en wat heb je een mooie box

 • Reageer Diana 10 oktober 2014 om 07:33

  Wow, je hebt een flinke groeispurt gemaakt. Fijn dat de pijn nu ook weg is!
  Diana onlangs geplaatst…Levi’s favourite: de EftelingMy Profile

 • Reageer Anne Solveig 10 oktober 2014 om 08:01

  Wat een verschil inderdaad als je die foto’s bekijkt!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…Londen shopping wishlistMy Profile

 • Reageer Willemijn 10 oktober 2014 om 08:25

  Nu gaat het hard he! Succes met de laatste loodjes Manon!
  Willemijn onlangs geplaatst…Plakkers in de treinMy Profile

 • Reageer Sunseeree 10 oktober 2014 om 08:31

  Check die baby bump! Ooh spannend nu de box ook al klaar is. Het komt zo dichtbij. Kan niet wachten om jullie wondertje te zien!
  Sunseeree onlangs geplaatst…Papa Mike vertelt: Blij dat ik een man benMy Profile

 • Reageer Jennifer 10 oktober 2014 om 09:10

  Normaal gesproken is dit niet lief om te zeggen maar wooh, je bent echt dikker geworden in een week tijd! En deze week straal je inderdaad weer. Fijn dat het weer beter gaat. Nu ben ik stiekem ook een beetje bang voor zo’n groeispurt, want zoals het nu lijkt zalndie voor mij binnenkort ook wel een keer komen!
  Jennifer onlangs geplaatst…It’s my birthday!My Profile

  • Reageer Manon 10 oktober 2014 om 12:01

   Hahaha, ja echt “woooh”! Die dikke babybump zal bij jou ook wel snel gaan komen inderdaad!

 • Reageer Vanessa 10 oktober 2014 om 09:36

  Wat een groeispurt! De tijd gaat zo snel. Ik kan me nog perfect herinneren dat je ons vertelde dat je zwanger was en nu is het bijna zover. De box ziet er mooi uit!
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn geurkaarsen stashMy Profile

 • Reageer Manon 10 oktober 2014 om 10:09

  Wow wat gaat het hard! Zo te zien heeft je buik inderdaad een flinke groeispurt gemaakt, de kleine dan waarschijnlijk ook! Vind de box erg mooi en past zo te zien goed bij de rest van het interieur 🙂
  Manon onlangs geplaatst…28 weken zwanger!My Profile

 • Reageer Miranda 10 oktober 2014 om 10:38

  Wat gaat het ineens hard zeg! Leuke foto! En wat lijkt me dat gezellig staan, zo’n box in de kamer:)
  Miranda onlangs geplaatst…Herfst bucketlist; pompoensoepMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 10 oktober 2014 om 10:50

  Wat lief dat Robert je zo helemaal in stopt!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hema eco-tas versus Zeeman statiegeld tasjeMy Profile

 • Reageer Martine 10 oktober 2014 om 14:01

  Waarom gaat een zwangerschap bij iemand anders toch altijd zooooo snel terwijl ik voor m’n gevoel twee jaar zwanger was ;). Heel veel succes met de laatste weekjes!!!
  Martine onlangs geplaatst…Kinderen die lezen zijn leuker…My Profile

 • Reageer Roos 10 oktober 2014 om 14:09

  Wat fijn voor je dat het beter gaat en ik vind ook dat je zo moooi zwanger bent! Soms vind ik het best gek dat ik dit allemaal zó leuk vind om te lezen terwijl ik pas 17 ben haha.

  En ik vind het ook heel grappig dat ik door jou telkens weet hoelang het nog duurt voor ik 18 ben… want ik ben namelijk 21 november jarig haha!

 • Reageer Malou 10 oktober 2014 om 14:17

  Fijn dat het wat beter gaat qua slapen, ik weet hoe irritant het is..
  Echt leuk dat jullie de box hebben neergezet, Bart vind het nog te vroeg, maar ik heb nog een beetje hoop dat hij hem dit weekend wel wil opzetten haha.
  Malou onlangs geplaatst…SPAM JE BLOGMy Profile

 • Reageer Renée 10 oktober 2014 om 17:00

  Zo, lekker buikie! Hier stoot ik m’n buik afentoe en dan is het echt zo van; Oja, ik zwenk uit.. Haha. En wat lekker dat Robert je zo fijn ingestopt had, dat slapen is echt vreselijk. Ik kan niet wachten tot m’n verlof, lekker chillen op de bank overdag!

 • Reageer Nicole 10 oktober 2014 om 17:57

  Wauw zeker groeispurt alert! Echt mooi zo hoor.. Wauw!! <3
  Nicole onlangs geplaatst…Healthy lifestyle || MugcakeMy Profile

 • Reageer Anneleen 10 oktober 2014 om 19:11

  Wauw wat is je buik hard gegroeid! Je straalt helemaal! Nu komt het echt dichterbij… spannend!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: ik ben terugMy Profile

 • Reageer Martje 10 oktober 2014 om 19:35

  Hoi Manon en Bibian,

  Ik ben via Instagram toevallig op jullie site gestuit en ik ben sinds een aantal dagen echt groot fan! Ik vind het echt heerlijk om op jullie site rond te snuffelen en te lezen over jullie kind/zwangerschap! Ga vooral zo door, ik hoop in de toekomst nog veel leuks te mogen lezen. En manon succes met de laatste 6 weken!

 • Reageer Betty 10 oktober 2014 om 21:18

  Wauw wat ben je gegroeid! Zooo mooi!

  En verrassing: wij hebben hetzelfde boxkleed! Hahaha, het zal weer niet 😉
  Betty onlangs geplaatst…Wat niemand je vertelt…My Profile

 • Reageer Eline 10 oktober 2014 om 21:40

  Manon wat ben je toch onwijs mooi zwanger zeg <3
  Eline onlangs geplaatst…Salade met zoete aardappel en fetaMy Profile

 • Reageer A Mother is Born 10 oktober 2014 om 23:16

  Fikse groeispurt! Je bent prachtig zwanger, leuk om te zien!
  A Mother is Born onlangs geplaatst…VakantieMy Profile

 • Reageer Vicky 11 oktober 2014 om 15:39

  Om te zorgen dat de kat niet in de box gaat liggen kan je er ballonnen in leggen, heb dit al bij velen gezien en zou echt helpen.
  Vicky onlangs geplaatst…NOTD: Orly Kiss The BrideMy Profile

 • Reageer Petra 12 oktober 2014 om 18:18

  Oh ik weet nog goed dat mijn buik de laatste weken echt enorm groeide. Ik vond het toen ook echt wel zwaar worden. De groeispurten doen lichamelijk wel wat met je. Overigens vind ik je een hele mooie buik hebben. Succes met de laatste loodjes. Het wordt spannend. Voor jou maar ook voor ons 😉 Ben stiekem toch best nieuwsgierig. Leef zo met je mee.
  Petra onlangs geplaatst…Lichtjesroute Eindhoven: betoverend mooiMy Profile

 • Reageer Seline 13 oktober 2014 om 11:27

  jeetje wat een groeispeurtje heb je gemaakt! maar je bent wel heel erg mooi zwanger! Je kunt ballonnen in de box leggen zodat de katten er niet in gaan. nog eventjes manon!
  Seline onlangs geplaatst…zeg maar nee dan krijg je er 2My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge