Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: 34 weken

34WEEK
Het komt nu wel heel dichtbij… Vandaag ben ik 35 weken zwanger, nog maar 5 weken tot dé datum! Voor hetzelfde geldt breken over 2 weken mijn vliezen en wordt onze zoon met 37 weken geboren, maar wie weet besluit hij om nog lekker 7 weken te blijven zitten en zich met 42 weken aan te kondigen. Al hoop ik dat laatste niet hahaha, op de dag dat ik 42 weken ben is het ook 5 december en ik vind dat een beetje… tja, nee liever niet!

Ik had het er van de week met Betty over via WhatsApp. Wat lijkt ons het verschrikkelijk om te moeten wáchten op de bevalling. Een ware kwelling! Stel, het is 21 november, dan zit je toch gewoon te wachten die dag dat er iets gaat gebeuren? En dan gebeurt er niks. God wat een bummer moet dat dan zijn zeg. En ik krijg steeds meer medelijden met Bibian, die dat dus heeft meegemaakt. Twee weken lang, dag in dag uit, wachten tot er iets gebeurt en aan het einde van het verhaal met 42 weken een keizersnede. Nee, ik hoop van harte dat onze kerel zich 1 dag te vroeg meldt zodat ik niet hoef te wachten. Maarja, je zult net zien: 5 december wordt er een klein Klaasje geboren haha.

Hoe gaat het met mij en hoe is week 34 verlopen? Nou, prima eigenlijk. Ik heb niet zo heel veel bijzonderheden gehad afgelopen week. Het weekend hadden we helemaal niks gedaan en zondag aan het eind van de middag kwamen de muren wel een beetje op me af en had ik het even gehad. Zitten, staan, liggen, alles zinde me niet en ik was er op dat moment even helemaal klaar mee. Maar goed, even een potje huilen, troostvoer en een warm bad lucht altijd op haha. Vanaf maandag heb ik elke dag wel wat buitenshuis ondernomen en dat deed me goed. Dat blijf ik dus lekker doen, en ook niet in de pyjama blijven hangen werkt ook. Gewoon aankleden, make-upje op, haren fatsoeneren, schoenen aan… Daar voel je je al meteen minder sloom van! Woensdagochtend was ik trouwens al vanaf 4:30 uur wakker, echt klaarwakker… Ik kon ook niet meer slapen. Om half 6 was ik het beu en ben ik maar naar beneden gegaan en ben ik voor de TV geploft, Jamie Oliver is niet zo verkeerd om naar te kijken op dat tijdstip hahaha.

manon34weken
Gisteren zijn we ook weer voor controle naar de verloskundige geweest. Alles was gelukkig weer in orde, prima bloeddruk en urine, ook mijn gewicht was hartstikke netjes. “Geen grammetje vet teveel” zei ze toen ze me complimenteerde over mijn buik haha (altijd fijn om van een ander te horen). Ze kon al voelen dat het hoofdje goed ingedaald was, dus als mijn vliezen zouden breken zou ik gewoon rond mogen blijven lopen vertelde ze. We hebben weer naar het hartje geluisterd en ze vertelde ook dat hij met z’n rug links lag, wat een gunstige positie was voor de bevalling. In ieder geval: veel baby’s liggen met hun rug links. We zijn weer goedgekeurd allebei en over twee weken mogen we weer terugkomen en gaan we de bevalling bespreken…

De vluchttas is trouwens ook voor het grootste deel ingepakt en staat al in de gang… Robert en ik gaan onze deze week maar eens bezighouden met het bevallingsplan wat we van de verloskundige hebben gekregen! Het komt nu allemaal zo dichtbij…

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

44 reacties

 • Reageer Angela 17 oktober 2014 om 06:16

  Fijn dat het hoofdje al goed is ingedaald! Ik ben nu 40 weken en 3 dagen zwanger. Die 40 weken grens is wel echt een soort omslagpunt. Het wordt nu frustrerend. Ik wil dat hij komt! 🙂
  Angela onlangs geplaatst…Zo kleed je je warm genoeg bij elke temperatuurMy Profile

  • Reageer Manon 17 oktober 2014 om 09:22

   Oooooh nee, heel frustrerend lijkt me dat! Succes en ik duim met je mee dat hij snelllll komt!

 • Reageer Tineke 17 oktober 2014 om 07:09

  Hahah, grappig! Hier ligt de baby al weken met de rug rechts! Ben heel benieuwd..
  Ik heb nog 2,5 week te gaan, maar die zitten zo bomvol met verjaardagen van familie dat ik het juist helemaal niet erg zou vinden als de baby nog even op zich laat wachten! Ik vind zelf 9 november wel een mooie datum, dus een week overtijd.. We zullen zien! Als ik dat aanhoud dan kan het eigenlijk alleen maar meevallen, toch? 🙂

  • Reageer Manon 17 oktober 2014 om 09:21

   Och ja, als je dagen vol genoeg zijn lijkt het me ook wel prima als de baby nog even binnen blijft. Ik ga er ook maar vanuit dat ik over tijd ga, dan kan het inderdaad alleen maar meevallen!

 • Reageer Diana 17 oktober 2014 om 07:15

  Ik weet nog goed dat ik de laatste weken ook midden in de nacht werkt en gewoon niet meer in slaap kon komen, dus dan ging ik Lost krijgen. Totdat ik teveel lost had gezien en daarover begon te dromen haha! Spannend is dat afwachten he. Ik was er met 38 weken helemaal klaar mee en Levi kwam met precies 39 weken.
  Diana onlangs geplaatst…Levi’s favourite: een kijkje in de kledingkastMy Profile

  • Reageer Manon 17 oktober 2014 om 09:20

   Oooh, Lost heb ik al helemaal gezien hahaha. 39 weken lijkt me ook een prima termijn om te gaan bevallen, nouja we zullen moeten afwachten…

 • Reageer Kelly caresse 17 oktober 2014 om 07:23

  Wauw 35 weken wat een mijlpaal! Vanaf 36 weken bevallen is nog niet eens vreemd meer dus dat maakt het zo spannend! Ben zo benieuwd naar jullie kleintje! 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Wat doe jij van 9 tot 5? Nicole vlogt zichzelf dagelijks de bijstand uit.My Profile

 • Reageer Marion 17 oktober 2014 om 07:26

  Spannend!!!!! Ik had daar nog nooit over nagedacht, maar inderdaad, op D-Day ga je natuurlijk lopen wachten, ookal slaat het nergens op. Toch ergens logisch. Ik hoop ook voor je dat je niet te lang hoeft te wachten. Fijn om weer te lezen dat het verder goed gaat.
  Marion onlangs geplaatst…Mijn blogstatistiekenMy Profile

 • Reageer Paola 17 oktober 2014 om 07:28

  Wat gaat het snel zeg en straks is hij alweer groot!
  Paola onlangs geplaatst…Notd 190 Kiss me, FreddyMy Profile

 • Reageer Joyce 17 oktober 2014 om 08:10

  Ah dat wachten. Ik heb er niet echt last van gehad gelukkig. Ben met 37,2 bevallen. Maar wilde de weken daarvoor al geholpen worden en eigenlijk ben ik dus vanaf 32 aan het wachten geweest (ben toen in eerste instantie ook opgenomen, omdat ik die week hoe dan ook zou bevallen..). En achteraf denk je. Hmm heb ik echt zo zitten wachten? De tijd gaat zo snel! Maar als je nog zwanger bent gaat de tijd veel te langzaam die laatste weken 😉

  Heel veel succes met wachten. Lekker series kijken en opladen. Veel rust nemen. Je hebt je energie heel hard nodig straks 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…DIY canvasMy Profile

 • Reageer Nicole 17 oktober 2014 om 08:41

  Goed dat je gewoon lekker jezelf aankleed en optut enzo. Denk dat het wel helpt inderdaad! Zelf kon ik dat echt niet, maar hoop bij een volgende zwangerschap wel!
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog Centro OberhausenMy Profile

 • Reageer Dita 17 oktober 2014 om 08:50

  Ik ben zo benieuwd naar jullie kleine wonder!
  Dita onlangs geplaatst…Ikea aankopenMy Profile

 • Reageer Fleur 17 oktober 2014 om 09:00

  Hoi manon!
  Super leuk artikel weer. Ik heb een leuk idee/tip voor je qua kleding voor je zoontje. Ik heb een zoontje van ruim een jaar en wat wij hebben gedaan is hetzelfde shirtje in maatje 50/56 kopen en in 74/80 zo maakten we een foto van doen hij net was geboren en toen hij 1 jaar werd in hetzelfde shirt. Super leuk om te zien!

 • Reageer Tamara 17 oktober 2014 om 09:01

  Hier was het ook afwachten maar met 2 weken flink gerommel wat 2 dagen niet te houden was.. mooie week gehad. Lekker nog even naar buiten en ondernemen werkt het beste inderdaad
  Tamara onlangs geplaatst…Ouderwetse appelflappenMy Profile

 • Reageer Manon 17 oktober 2014 om 09:19

  Spannend, je weet maar nooit wanneer ze echt gaan komen! Je buik komt heel mooi uit in het bordeauxrodejurkje uit de shoplog van de primark!
  Manon onlangs geplaatst…Primark shoplog!My Profile

 • Reageer Jennifer 17 oktober 2014 om 09:20

  Manon, nog even wachten met bevallen hoor! Ik wil nog meer updates! 😉 En ik vind de 21e ook gewoon een mooie datum, dus kom maar netjes op je due date. Ik hoop dat de onze twee daagjes langer blijft zitten (althans, nu .. misschien tegen die tijd niet, haha) want dan komt ‘ie op 21 januari en dan was mijn oma altijd jarig en ik zou het heel bijzonder vinden als ons gelukje op haar dag mag komen, omdat mijn oma altijd heel belangrijk voor mij is geweest. Ik denk soms ook dat het zo had moeten zijn, al ben ik eigenlijk heel nuchter en totaal niet bijgelovig. Als bevallingen erfelijk zouden zijn, dan zou ons kindje 10 of 11 dagen te laat komen. Wat mijn moeder wel had is dat als de inleidingsdatum eenmaal was afgesproken de bevalling spontaan ’s nachts al op gang kwam. Tja, ik wilde gewoon op 10 oktober geboren worden, mooie datum. 😛 Dus hopelijk houden kindjes gewoon van mooie data en zoeken ze het wel zelf wel even uit, haha!
  Jennifer onlangs geplaatst…Zwanger: 25 & 26 wekenMy Profile

 • Reageer Roos 17 oktober 2014 om 09:26

  Ik merk ook dat aan huis gekluisterd zitten niet ten goede is van mijn humeur! Elke dag probeer ik even naar buiten te gaan, ookal ben ik daarna vaak helemaal kapot 😉
  Roos onlangs geplaatst…Derde trimester update!My Profile

 • Reageer Annemijn. 17 oktober 2014 om 09:28

  Als de 21ste niet lukt, dan mag hij ook de 25ste komen hoor! Prachtige dag om jarig te zijn namelijk ;p

 • Reageer Vanessa 17 oktober 2014 om 09:36

  Spannend, wat gaat het snel! Ik hoop dat je niet te lang moet wachten en dat je kleine mannetje er op tijd is.
  Vanessa onlangs geplaatst…Plog: een dagje bij mama & shoppenMy Profile

 • Reageer Joyce 17 oktober 2014 om 09:57

  Spannend hé! Over maximaal 7 weekjes heb je hem gewoon in je armen. Ik was op 6 december uitgerekend bij Aron een hoopte toen dat hij langer bleef zitten. Ik snap je dus heel goed dat je hoopt dat hij mooi op tijd komt.
  Joyce onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: week 15My Profile

 • Reageer Jessica 17 oktober 2014 om 10:03

  Succes met de laatste loodjes!
  Jessica onlangs geplaatst…Project beugel 2.0My Profile

 • Reageer Marieke 17 oktober 2014 om 10:19

  Ik denk echt nog steeds dat jullie zoontje op mijn verjaardag geboren gaat worden, haha. Dus 14 november hou ik jou IG en Twitter goed in de gaten, haha.
  Marieke onlangs geplaatst…Instagram fotodisplayMy Profile

  • Reageer Manon 17 oktober 2014 om 10:30

   De 14e vind ik ook een prima datum hoor hahahaha, dus als je even een goede verjaardagsvibe doorgeeft aan ‘m ;)!

 • Reageer Miranda 17 oktober 2014 om 10:32

  Wat spannend lijkt me dat, dat afwachten van wanneer hij nou komt:) ik ben zo benieuwd!:)
  Miranda onlangs geplaatst…Weer eens een plog (op pad met mijn vader!)My Profile

 • Reageer Eline 17 oktober 2014 om 10:41

  Jeetje het komt nu wel echt dichtbij zeg, spannend hoor, leef gewoon helemaal met je mee! Heb je al een postbus geopend voor alle felicitatie kaartjes die je lezers je willen sturen 😉
  Eline onlangs geplaatst…Kip kerrie met linzenrijstMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 17 oktober 2014 om 11:16

  Zo gauw de uitgerekende datum voorbij was, vond ik het wachten lastig worden. Elke ochtend werd ik dan wakker en dacht: ‘Baal! Weer niks gebeurd.’
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Krant lezenMy Profile

 • Reageer Seline 17 oktober 2014 om 12:21

  jeetje manon! wat wordt het spannend nu!!
  Seline onlangs geplaatst…Bloggen – Waarom ben ik begonnen?My Profile

 • Reageer Roos 17 oktober 2014 om 13:02

  Ik hoop dat hij precies op de 21e komt, kunnen we onze verjaardag delen 😀 Wel fijn om die gunstige dingen te horen bij de verloskundige!

 • Reageer Lysha 17 oktober 2014 om 13:27

  Super veel geluk en succes de laatste daagjes van je zwangerschap!
  Fijn dat je kindje goed ligt voor een eventuele vervroegde bevalling!

 • Reageer astrid nab 17 oktober 2014 om 14:29

  succes met de laatste loodjes

 • Reageer melanie 17 oktober 2014 om 14:45

  Hier vandaag 39.2 weken van de 2de, gisteren de slijmprop verloren en de hele avond en nacht weeën gehad. Om de 7 minuten en toen ik om half 10 uit bed stapte, ja je raad het al.. stopte het aarghh baal zo! Hopelijk zet het vannacht alsnog door!
  Succes met de laatste loodjes!

 • Reageer Nicetobeout 17 oktober 2014 om 15:27

  haha dat wachten lijkt mij ook maar niks, kan ik heul slecht tegen!
  Nicetobeout onlangs geplaatst…Flavourites Live: Live shoppen bij de leukste webshopsMy Profile

 • Reageer Sabine 17 oktober 2014 om 15:29

  Hoi Manon,

  Het wachten op de dag van de uitgerekende datum EN de dagen daarna is inderdaad killing. Terwijl mijn kindje ‘maar’ drie dagen later kwam dan de uitgerekende datum. Bij elke verandering/elk krampje in je lichaam denk je, gaat het nu gebeuren?? Nee hoor, weer een dag voorbij. Ik hoop ook echt voor jou dat je kindje zich eerder aandient of op de dag zelf.
  Succes nog even de aankomende weken!

 • Reageer Malou 17 oktober 2014 om 16:05

  Nog maar eventjes haha! Bij mij ligt ze ook met haar rug links.
  Dat wachten lijkt me trouwens ook heel vervelend..
  Malou onlangs geplaatst…DE GEWOON NEDERLANDS TAGMy Profile

 • Reageer Daantje 17 oktober 2014 om 16:55

  Ik heb gek genoeg niet echt naar de 40 weken toegeleefd maar meer naar de 37 weken. Vanaf dat moment mocht ik thuis bevallen en dat wilde ik heel graag. Vanaf 37 weken had ik dus al zoiets van: nou, van mij mag je nu wel komen… En begon met 39 weken al nerveus te worden, want als je overtijd gaat dan word de kans dat het een ziekenhuisbevalling wordt steeds groter.

  Uiteindelijk thuis bevallen met 39 weken en 5 dagen 😀
  Daantje onlangs geplaatst…Muziek op schootMy Profile

 • Reageer Anoniem 17 oktober 2014 om 17:58

  Elke keer als er een zwangerschapsupdate van je online komt, denk ik jeetje weer een week voorbij! Al vind ik de tijd voor mezelf nu heel langzaam gaan, ben er nl vorige week achtergekomen dat ik zwanger ben, en ben nu 5 weken. Maar het maakt het des te leuker om te lezen wat me te wachten staat, haha. Komt er vandaag trouwens niks online van echte moeders?

 • Reageer Betty 17 oktober 2014 om 18:11

  Woohoo! Alweer 35 weken! Wat fijn dat je je weer wat beter voelt! En ik had dat ook hoor, dat ik lamlendig en chagrijnig werd als ik hele dagen zat te niksen!

  En super dat hij al is ingedaald! Was bij mij ook, dus toen mijn vliezen braken, was er niks aan de hand

  Op naar week 35! En dat eerste pakje voor jullie ukkie (ik zag een foto op Instagram)… Om op te vreten! Zo lief, ik ga ook maar een bestelling plaatsen geloof ik 😉
  Betty onlangs geplaatst…Naar het consultatiebureauMy Profile

 • Reageer Marloes/GLAMOURMOES 17 oktober 2014 om 19:27

  Wat heb je een prachtig mooie buik! Ik kan me voorstellen dat je liever niet hebt dat je wolk van een baby op 5 december op de wereld komt.
  Marloes/GLAMOURMOES onlangs geplaatst…Review: NYC Show time Smokin’ Hot mascaraMy Profile

 • Reageer Eilish 17 oktober 2014 om 19:31

  Zo mooi je buik! Ik ben benieuwd wanneer de kleine gaat komen… Mn zusje is 5 januari uitgerekend… Ook zo`n spannende tijd! Kerst, oud & nieuw… oeps!
  Eilish onlangs geplaatst…Fashion ♥ Loavies shoplog | Mijn eerste videoMy Profile

 • Reageer Vicky 17 oktober 2014 om 21:16

  Die laatste weken zijn toch spannend hé. Zelf ben ik 38 weken ver dus het kan elk ogenblik gebeuren maar het kan ook nog 4 weken duren. Je hebt een leuk kleedje aan, je buikje komt er mooi in uit!
  Vicky onlangs geplaatst…37 weken zwanger: tonnen energie!My Profile

 • Reageer Gwen 17 oktober 2014 om 21:30

  Hihi, ik ben zooo anders! Ik geniet van dagen de deur niet uit hoeven. Hoewel ik natuurlijk Olivia heb die me bezig houdt, het is niet de hele dag voor mezelf dingen doen ofzo. Misschien dat ik het daarom minder erg vind haha. Maar echt meis: pak je rust tussendoor he 😉 Luisteren naar het vk-advies hihi. En, aftellen! Nu echt echt echt nog maar even!
  Gwen onlangs geplaatst…Lieve baby #2My Profile

 • Reageer Anneleen 18 oktober 2014 om 19:34

  Je bent heel mooi zwanger Manon! Wat begint het toch spannend te worden… Dat kleedje staat je heel erg leuk, mooie kleur!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: ik ben terugMy Profile

 • Reageer Odile 18 oktober 2014 om 22:06

  Mooie groeispurt heeft je buik gemaakt zeg! Ik werd ingeleid en beviel met 39 weken en ik was daar zooo blij mee. Voelde me slecht door pre-eclampsie en voelde me echt een walrus hihi
  Odile onlangs geplaatst…De studerende mama: de eerste maandMy Profile

 • Reageer Shimmer-Pie 19 oktober 2014 om 11:28

  Leuk om te lezen deze artikels! Ik kan me er nog niets bij voorstellen, maar het lijkt me inderdaad vervelend om zo lang overtijd door te lopen!
  Shimmer-Pie onlangs geplaatst…WATCHED MOVIESMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge