Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: Week 36

36WEEK
37 weken zwanger vandaag, woehoeeee! Dat is volgens mij wel echt een mijlpaal. De baby “mag” nu geboren worden en ik zou nu ook officieel thuis mogen bevallen. Niet dat dat mijn bedoeling is, maar het mag! Ik ga jullie alles vertellen over mijn 36e zwangerschapsweek, de week waarin ik zo’n vies plasticje in bed heb gelegd voor het geval dat mijn vliezen gaan breken.

Eigenlijk heb ik niet echt iets heel bijzonders te vertellen over afgelopen week. Ik rommel een beetje aan in en om het huis. Ik vul mijn dagen met “uitjes” zoals ik ze maar noem. Een broodje eten met mama in de stad, een uurtje naar de Albert Heijn of een bezoekje aan de WeightWatchers cursus zijn al hele ondernemingen. Zwangere dames zullen het wel begrijpen, voor mensen die nooit zwanger zijn geweest zullen wel denken haha. Ach weetje, de hele dag binnen zitten “wachten” en niks doen schiet ook niet op en deze uitjes breken wel een beetje je dag en zo gaat de tijd ook weer sneller.

36wekenzwanger2
Overdag red ik me prima overigens. Heb af en toe last van een harde buik maar niet iets pijnlijks of ongemakkelijks. Maar ’s avonds na het eten dan kak ik in. De bank zit niet meer lekker, een stoel al helemaal niet en zo komt het dus 9 van de 10 keer voor dat ik voor 20:00u al in bed lig. Dan, als ik ga slapen rond 23:00-0:00u, begint het spektakel. Alle 100 dekens, kussens, kruikjes moeten precies goed liggen anders heb ik pijn. Die buik is echt ZWAAR kan ik je zeggen. Als ik van kant wissel (wat al een hele opgave is, met veel gekreun en gesteun) dan VOEL ik de baby gewoon meezakken. Echt zo’n raar en naar gevoel vind ik. Dan vindt de baby het ook nog nodig om me de hele dag door te schoppen dus ’s avonds heb ik het gevoel blauw te zijn van binnen en als hij dan nog eens even extra trapt op zo’n blauwe plek gevoel, heb ik het soms even “zwaar”. Dan ben ik er klaar mee en in combinatie met een pijnlijke rug, moeheid, hormonen, pijntjes en vooral omdat ik mezelf dan heel zielig vind, moet ik soms even janken. Gewoon. Het zal er wel bij horen. Maar ook omdat ik hem zo graag wil zien, knuffelen en kroelen. Ik kijk zo uit naar het moment dat hij bij ons is, gewoon een echte baby bij mij op mijn buik in plaats van erin… Nee ’s avonds is niet mijn favoriete moment van de dag. Slapen gaat overigens wel goed. Nog steeds geen maagzuur of nachtelijke toiletbezoekjes (stalen blaas ofzo), alleen af en toe dat ik wakker word van het draaien…

36wekenblooperOpeens kregen we de slappe lach bij het maken van “de weekfoto” hahaha. Hoeveel foto’s zullen we nog moeten maken?

Oja! Afgelopen dinsdag zijn we ook nog langs de verloskundige geweest. We kregen onze allerlaatste echo, de liggingsecho. Hij lag mooi ingedaald met zijn hoofdje naar beneden, zo ligt hij al een poosje, met zijn ruggetje links. Alles was “mooi gemiddeld”, niet te groot en niet te klein. Een beschaafd buikje zei ze en ook mijn bloeddruk, urine en alles was prima in orde. We hebben ons bevallingsplan besproken, wat met vijf minuten gedaan was omdat ik het allemaal duidelijk had opgeschreven en geen gekke wensen of fratsen had. Ook moet ik nog een keer bloed prikken zodat ze mijn ijzergehalte kunnenn controleren of dat allemaal goed genoeg is. Vanaf nu moet ik iedere week op controle bij de verloskundige…

Het hoogtepunt van deze week was mijn tweede zwangerschapsmassage. Echt, ik raad het iedereen aan die zwanger is. Het is zooooooo fijn om even op je buik te kunnen liggen en om alles los te laten masseren. Je voelt je weer helemaal als herboren daarna en alsof je de hele wereld weer aankunt. Die anderhalf uur zijn echt hemels. Ik heb nog één massage tegoed van mijn driedelige “strippenkaart” maar die ga ik na de bevalling doen. Een “mamamassage” zoals ze die noemt! Ik kan niet wachten haha. Eerst maar even een ander klusje klaren ;)!

Nou, deze update wordt alweer veel te lang! Ik ga rustig aan verder met de laatste loodjes en volgende week ben ik er weer met een update. Of niet… Wie weet! Nee, ik denk het wel hoor haha. Volgens de massagemevrouw is het volle maan op 6 november en dan worden er veel kindjes geboren dus wie weet! Ze klonk wel hoopvol haha. Ik ga meer voor 16-17-18 november… Maar we will see! Het valt niet te plannen dus ik wacht gewoon netjes mijn beurt af! Tot volgende week (misschien :P)!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

41 reacties

 • Reageer Marion 31 oktober 2014 om 06:31

  Ik blijf het zeggen: Je hebt echt een prachtige buik! Heel mooi. Nu echt de laatste loodjes. Sterkte en toch ook nog genieten hoop ik.
  Marion onlangs geplaatst…Bad eggsMy Profile

 • Reageer Diana 31 oktober 2014 om 08:01

  37 weken zwanger, je mag vanaf nu officieel bevallen! Het komt nu wel echt dichtbij he. Fijn dat je af en toe nog de deur uitgaat. Ik was hoogzwanger in de zomervakantie en zo kwam mijn vader mij elke dag ophalen, zodat ik weer een dag onder de pannen was. Mijn man moest nl gewoon werken. Ik ben benieuwd wanneer het gaat gebeuren..
  Diana onlangs geplaatst…Vliegen met een kind – hoe denk jij erover?My Profile

 • Reageer Kelly caresse 31 oktober 2014 om 08:10

  Wauw 37 weken wat een mooie mijlpaal! Ik ven zo nieuwsgierig wanneer je gaat bevallen en naar jullie zoontje natuurlijk. En wat een mooie blote buikfoto!
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Wat doe jij van 9 tot 5? Marieke is een Expat-mom in Bali met haar gezinMy Profile

 • Reageer Dita 31 oktober 2014 om 08:15

  Wat een mooie buikfoto! Ik ben erg benieuwd naar jullie zoontje.
  Dita onlangs geplaatst…Liefde voor mijn keukentafel ♥My Profile

 • Reageer astrid nab 31 oktober 2014 om 08:23

  wauw wat een mooie buikfoto aftellen de laatste loodjes

 • Reageer Paola 31 oktober 2014 om 08:31

  Succes met de laatste loodjes! Het lijkt me heel bijzonder om je baby te voelen!
  Paola onlangs geplaatst…Infinity woman oogschaduw quattroMy Profile

 • Reageer Simone 31 oktober 2014 om 08:48

  Je straalt echt steeds op de buikfotos!Super mooi om te zien, heel veel succes met de laatste loodjes maar dat gaat zo te lezen wel goed komen:)
  Simone onlangs geplaatst…Review: PS Love eau de toilette rollerMy Profile

 • Reageer Annemijn 31 oktober 2014 om 09:06

  Nog even aftellen Manon! Mijn moeder was 20 jaar geleden rond dezelfde datum uitgerekend en uiteindelijk heb ik het volgehouden tot 25 november. Veel succes! Toi Toi Toi!
  Annemijn onlangs geplaatst…Shoplog Eindhoven oktober 2014My Profile

  • Reageer Manon 31 oktober 2014 om 10:41

   Dankjewel! 25e is ook een prima datum vind ik!

 • Reageer Miranda 31 oktober 2014 om 09:11

  Wat een mooie foto weer Manon, zo leuk dat je dit elke keer zo doet, die update:)
  Miranda onlangs geplaatst…Het is Halloween! Last-minute tips!My Profile

 • Reageer Heleen 31 oktober 2014 om 09:18

  Wat een prachtige foto’s!
  Geniet van de laatste weken!
  Heleen onlangs geplaatst…DankbaarheidslijstjeMy Profile

 • Reageer Tineke 31 oktober 2014 om 09:23

  Ooooh, 6 november volle maan? Spannend hahah! 37 weken is echt een mijlpaal! Zo onvoorstelbaar dat je gewoon een COMPLETE baby bij je draagt! Ik herken alles wat je zegt! Het omdraaien in bed is opeens een hele klus, maar steeds op dezelfde manier blijven liggen kan ook niet vanwege de pijn in m’n heupen!

  We zijn er bijna! Ik heb nog weer een afspraak gemaakt voor volgende week… Dan ben ik gewoon 40+2! Denk niet dat de baby zich voor die tijd nog komt melden, maar dat zien we vanzelf! Je kan me nog inhalen zelfs, haha! 🙂

  • Reageer Manon 31 oktober 2014 om 10:40

   Och ja, hier ook hoor! Als ik te lang op 1 zij lig dan voelt het na een tijdje helemaal beurs en dood aan, en dan ben ik alweer aan het zuchten omdat je dan weer als een kreupel iemand jezelf moet omdraaien. Ik ga je niet inhalen hoor haha, jij mag eerst 😉

 • Reageer Sara 31 oktober 2014 om 09:33

  Aahh wat spannend en wat is het snel gegaan! Echt prachtige foto van je buik.

 • Reageer Malou 31 oktober 2014 om 09:40

  Wat grappig dat er meer kindjes worden geboren als het volle maan is, ik zou het prima vinden haha!

  Fijn dat je je over het algemeen goed voelt. Die zware buik ken ik wel, vooral als ik op mijn zij lig inderdaad.

  Ik ben heel benieuwd wanneer je gaat bevallen!
  Malou onlangs geplaatst…WIN EEN W7 PALETTE NAAR KEUZEMy Profile

  • Reageer Manon 31 oktober 2014 om 10:39

   Haha, jaaa eerst zien dan geloven met die maan ;)! Ja, die buik is nu echt goed gevuld, poeh!

 • Reageer Sunseeree 31 oktober 2014 om 10:00

  Wow check die toeter groeien! Nou je bent echt prachtig zwanger Manon. Ook op het laatst heb je nog steeds je looks. Zal het aan de babyboy liggen? Dat zeggen ze toch. Succes met de laatste loodjes. 😉
  Sunseeree onlangs geplaatst…Vlog 32: Mama duckface | ShoplogMy Profile

 • Reageer angelique 31 oktober 2014 om 10:28

  je bent echt prachtig zwanger nu maar hopen dat je niet nog 5 weken loopt 😉
  angelique onlangs geplaatst…Persoonlijk | My Signature LookMy Profile

 • Reageer Vanessa 31 oktober 2014 om 10:33

  Je hebt een prachtige buik. Het wordt echt spannend nu. Succes met de laatste loodjes!
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn week in foto’sMy Profile

 • Reageer Milou 31 oktober 2014 om 10:33

  Oh wat gaat het snel! Ik zit stiekem iedere dag even te kijken op IG na een drukke dag of je nog wat gepost heb, haha! Dan weet ik dat ik nog niks heb gemist. :p Succes met de laatste loodjes, ik heb er geen ervaring mee maar kan me goed indenken dat het zwaar is! Nog eventjes en dan kunnen jullie lekker kroelen. 🙂
  Milou onlangs geplaatst…WeightWatchers snack: apple mugcakeMy Profile

 • Reageer Eline 31 oktober 2014 om 10:42

  Wat heb je toch een prachtige buik manon!
  Eline onlangs geplaatst…Gevulde pittige puntpaprika’sMy Profile

 • Reageer Judith 31 oktober 2014 om 10:46

  Wauw Manon, je ziet er nog steeds zo goed uit! Ik vind het nu heel spannend voor jou/jullie worden….! 37 is zeker een mijlpaal! Succes deze week 🙂
  Judith onlangs geplaatst…All things baby: Shoplog kleding NoahMy Profile

 • Reageer Joyce 31 oktober 2014 om 11:04

  Wat zie je er nog goed uit zo op het eind! Volgens mij heb je ook niet echt last van vochtophopingen als ik het zo zie? Ideaal! 😉
  En ja dat omdraaien. Wat een klus kan dat zijn!
  Ik ben benieuwd of je je volgende week nog komt melden. Het zal in elk geval denk ik geen oktober kind meer worden 😉
  Joyce onlangs geplaatst…Halloween pompoenMy Profile

 • Reageer Nicetobeout 31 oktober 2014 om 11:21

  Klinkt goed die massage! Snap dat je er behoefte aan hebt. Lijkt me zo een rare gewaarwording dat als je je omdraait je de baby voelt meezakken… Gelukkig heb je een stalen blaas. Ik moet er meerdere keren per nacht uit om te plassen en ik ben niet eens zwanger. Dat wordt ooit misschien nog wat.
  Nicetobeout onlangs geplaatst…Tell me moreMy Profile

 • Reageer Seline 31 oktober 2014 om 11:25

  het wordt nu echt heel spannend! succes nog even met de laatste loodjes! Ik ga ook voor 6 november!
  Seline onlangs geplaatst…Mama is ziekMy Profile

 • Reageer Inge 31 oktober 2014 om 11:31

  Echt spannend nu! Op naar half november!
  Oh, en die mama-massage, dat klinkt inderdaad heerlijk…
  Inge onlangs geplaatst…Halloween…My Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 31 oktober 2014 om 11:39

  Wat zie je er lekker zomers uit op de foto! En zo’n massage lijkt me inderdaad verrukkelijk.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Electrische fiets: Union E-Rail als beste getestMy Profile

 • Reageer Pauline 31 oktober 2014 om 11:40

  Spannend!!
  Je ziet er prachtig uit! Wou dat ik zo nu en dan een buik op kon schroeven, zo mooi!
  En als het zover is… toitoitoi!
  Pauline onlangs geplaatst…Wat je niet wist… De middelsteMy Profile

 • Reageer Jennifer 31 oktober 2014 om 11:44

  Yes, daar komen de fabeltjes weer, volle maan? Laat dan iemand even in z’n witte blote kont voor je bed gaan staan, heb je er ook een. :’) Wel gek hoor dat je er al bijna bent terwijl ik nog zo goed weet dat je hier met 12 weken je zwangerschap aankondigde. Ik ben ook zo benieuwd naar jullie kindje en de naam… Laat maar komen hoor!
  Jennifer onlangs geplaatst…Stuur gratis een kaart!My Profile

  • Reageer Manon 31 oktober 2014 om 12:37

   Haha die volle maan is niet helemaal een fabeltje… M’n massagevrouw heeft ook veel yogalessen en bij de vorige volle maan waren 11 (!!!!) vrouwen van haar lessen bevallen… Niet allemaal op dezelfde dag, maar in die week! Misschien hoop ik het wel stiekem!

 • Reageer Marije | BakingBeautyNL 31 oktober 2014 om 12:51

  Oh ik kijk zo uit naar het moment dat we te lezen krijgen dat je wondertje is geboren! Hij is nu helemaal voldragen en ik hoop dan ook dat hij snel besluit om ter wereld te komen. Heel veel succes! (want misschien komt hij wel vandaag.. you never know ;-))!
  Marije | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Plotseling een week in het Ziekenhuis: 10 onvergetelijke momentenMy Profile

 • Reageer Gwen 31 oktober 2014 om 13:20

  Echt heel spannend nu! Ik zit komend wknd op 35 wk en ben al zo ongeduldig, dat ze zich theoretisch gezien wel mag aandienen van ons 😉 Maar goed, met een geschat gewicht van 2500 afgelopen maandag is nog een week of 2, 3 groeien een beter plan in mijn geval haha. Dat omdraaien, mijn banden, grrrr! Hier al langer last van, vanwege het formaat van die buik van mij, maar echt: knettergek word ik ervan 😉 Maar als ik dan eenmaal slaap, slaap ik ook gerust ngo 4, 5 uur achter elkaar gelukkig. Slim van die uitjes! Ik probeer ook elke dag even iets met Olivia te doen buiten de deur, al is het maar naar de AH fietsen (in slakkentempo) of naar de speeltuin lopen naast ons huis. Even de deur uit, lekker!
  Gwen onlangs geplaatst…Tag: Project PositiefMy Profile

 • Reageer Anne Solveig 31 oktober 2014 om 14:53

  Nog maar eventjes!!

 • Reageer Anneleen 31 oktober 2014 om 15:15

  Wat wordt het spannend nu… Nog veel succes met de laatste loodjes en geniet nog maar lekker van het zwanger zijn! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: ik ben terugMy Profile

 • Reageer Isabel Cristina 31 oktober 2014 om 18:54

  Wat leuk weer om te lezen, je hebt een prachtige buik!
  Isabel Cristina onlangs geplaatst…Autumn DecorationMy Profile

 • Reageer Sandra 31 oktober 2014 om 20:20

  Oooh zo spannend :D! Hopelijk kan je nog genieten van de laatste weekjes en kunnen jullie je zoon snel in jullie armen sluiten :D!
  Sandra onlangs geplaatst…Autumn loveMy Profile

 • Reageer Marloes 31 oktober 2014 om 23:01

  Oeeeeeh, het wordt nu zo spannend! Ik kijk er zelfs na uit, om dus nog maar te zwijgen over jullie, haha!!
  Heel veel succes met de laatste loodjes! Het eind is in zicht!

 • Reageer brenda 1 november 2014 om 11:53

  het enigste wat ik kan zeggen is :
  Heel veel succes/plezier lieve Manon en geniet er nog maar even van want het kan elk moment voorbij wezen.
  en iedereen is heel nieuwsgierig naar die kleine baby in je buik 🙂

 • Reageer Elisia 1 november 2014 om 14:21

  Heel veel succes!
  Ik heb eigenlijk een vraagje,
  met welk programma maken jullie je filmpjes?

 • Reageer denise 4 november 2014 om 16:48

  Heei Manon,

  Het zou echt fanatastisch zijn als de baby 18 november geboren wordt.
  Mijn verjaarag!!
  Super veel geluk gewenst en succes met de bevalling 🙂

  Denise

 • Reageer Mama van Vesper 5 november 2014 om 21:42

  spannend zeg… succes!
  Mama van Vesper onlangs geplaatst…Vesper haar eerste groentenpapje!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge