Babypraat, Food, Zwanger

Alternatief beschuit met muisjes

beschuitmetmuisjes
Beschuiten met muisjes
. Hoe droog wil je het hebben? Hahaha, nee sorry, het is een echte klassieker maar eerlijk gezegd vind ik er geen drol aan. Ik neem het altijd wel als ik op kraamvisite ben, maar echt smaakvol vind ik het niet. Gelukkig krijg je er vaak een glas drinken bij, anders heb ik na een half uur nog een brok droog beschuit in m’n wang.

Toen Bibian zwanger was, heb ik voor haar verse cakejes gebakken inclusief botercrème en blauwe muisjes. Die cakejes met muisjes zie je steeds vaker voorbij komen en het is misschien wat meer werk om elke keer verse cakejes te bakken maar wel wat lekkerder dan beschuit (vind ik!). Vers is natuurlijk ook wel wat overdreven. Je kunt prima kant-en-klare cakejes kopen, een pot met kant-en-klare frosting en je bent klaar. Net zo veel werk als boter op een beschuit smeren: frosting op een cakeje smeren. Ik denk dat ik daarvoor ga kiezen, maar er zijn nog zoveel leuke (en lekkere) ideeën om als kraamvisitehapje te serveren.

Laatst had Pauline van Uit Paulines Keuken echt een grandioos recept: kraamfudge. Niet echt een licht hapje maar het ziet er wel onmundig lekker uit en ook makkelijk om te maken. En je kunt het ook nog eens invriezen. Heel handig dus om van te voren te maken tijdens je verlof!

cakejes1
Daarnaast heb ik eens op een kraambezoek negerzoenen met muisjes gehad, ook heel makkelijk maar wel lekker en niet overdreven. Een klein beetje witte chocola smelten in de magnetron en wat op een negerzoen smeren en dan in de muisjes dippen. Ook leuk en niet een enorme hap.

Verder, als je helemaal voor makkelijk wilt gaan, kun je tegenwoordig ook geboortekoekjes halen, zelfs de Hema verkoopt van die koekjes! Of van die mini taartjes (petit-fours) in roze of blauw uit de diepvries en geboortechocolaatjes die je kant en klaar kunt kopen.

Ook hoorde ik laatst een goed idee: je kunt van die koeken kopen met een chocoladelaagje bovenop. Als je die koeken heeeeeel eventjes in de magnetron doet, dan smelt de chocola aan de bovenkant een klein beetje. Dippen in de muisjes en klaar: chocoladekoeken met muisjes. Er zijn zoveel dingen te vinden op internet als alternatief voor beschuit met muisjes: cakepops met muisjes, soesjes in chocola gedipt met muisjes (kan je ook invriezen), noem maar op. Je kunt het zelf zo gek maken als je zelf wil.

cakeje
Ik ga voor lekker makkelijk. De kraamhulp is er niet om culinair te doen in de keuken en ook Robert wil ik niet opzadelen met rare ideeën van mij haha.Robert en ik liepen samen in de supermarkt en toen zagen we gewoon basic cakejes in de vorm van een sterretje (goh, nog meer sterretjes?). Ik deed een pot witte chocoladepasta in de winkelwagen en een pak blauwe muisjes. Ik heb van de week eens geproefd of het te doen was en ja, het was erg lekker! (Op de foto heb ik het snel in elkaar geflanst, dus niet netjes ofzo haha.) Dus dat gaat ‘m denk ik voor ons worden.

Wat hebben jullie gedaan als kraamhapje? De klassieke beschuitjes of iets anders?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

46 reacties

 • Reageer Annemijn. 1 november 2014 om 08:59

  Wat een leuke ideeën! Vooral in combinatie met die witte chocoladepasta lijkt het me erg lekker!
  Annemijn. onlangs geplaatst…Shoplog Eindhoven oktober 2014My Profile

 • Reageer Gwen 1 november 2014 om 09:01

  Ik ben echt dol op beschuit haha, met hagelslag of muisjes. Hier dus de klassieker denk ik. Hoewel ik dan weer twijfel over of ik überhaupt iets met muisjes wil ivm stofzuigen erna omdat velen om me heen al kids hebben en die knoeien en ik niet elke dag wil/kan/mag zuigen de eerste tijd.
  Gwen onlangs geplaatst…Tag: Project PositiefMy Profile

 • Reageer Tineke 1 november 2014 om 09:06

  Ik ga ook gewoon voor beschuit met muisjes (ik heb dat al niet meer gehad sinds m’n zusje geboren is geloof ik) en heb er stiekem al zo’n zin in! Maar wilde er nog wel even iets bij voor het bezoek dat geen beschuit wil, dus bedankt voor de tips! 🙂

 • Reageer Joyce 1 november 2014 om 09:06

  Leuk idee! Bij Aron hadden wij beschuit met muisjes, en chocolaatjes met muisjes. Voor de kids langer vingers met muisjes. Bij de tweede ga ik iets anders doen alleen moet ik het nog verzinnen. Ben wel begonnen met het nadenken over traktatie. Je hebt zoveel leuke ideetjes voor het uitdelen op school haha!
  Joyce onlangs geplaatst…Unboxing: Nûby pakketjeMy Profile

 • Reageer Dita 1 november 2014 om 09:15

  Een heel leuk idee!
  Dita onlangs geplaatst…TAG – India/Adoptie/RootsMy Profile

  • Reageer Dita 1 november 2014 om 09:17

   Ho dat ging even mis, maar een leuk idee wat jullie willen gaan doen. Ik zie op mijn werk ook vaak lange vingers met boter en muisjes voorbij komen. Vooral als traktatie van degene die een broertje of zusje heeft gekregen.
   Dita onlangs geplaatst…TAG – India/Adoptie/RootsMy Profile

 • Reageer Diana 1 november 2014 om 09:20

  Wij hebben ook de old time klassieker geserveerd. Ik vind beschuit zo lekker, dat kan ik blijven eten! Ik vind de andere mogelijkheden ook erg leuk!
  Diana onlangs geplaatst…Pepernotencake met witte chocoladeMy Profile

 • Reageer Marion 1 november 2014 om 09:27

  Heel slim. Die waardeloze beschuiten. Kruimels, vieze boter, die muisjes rollen over de vloer, dan pak je ze zelf maar op, want dat is wel zo netjes, dan gooi je ze op je bordje, vallen bij de volgende hap nog meer muisjes op je bord, weet je niet meer welke op de grond gelegen heeft, heb je je beschuit op, lik je met je vinger alle muisjes op omdat je vergeten bent dat er een paar op de grond gelegen hebben en voor je het weet heb je dus van de vloer gegeten. Bah. Weg met de beschuit met muisjes. Dit is een veel beter plan.
  Marion onlangs geplaatst…CrazyMy Profile

  • Reageer Manon 1 november 2014 om 10:44

   HAHAHAHA ik moest hardop lachen om deze comment :’) My thoughts!

 • Reageer Faye 1 november 2014 om 09:32

  Heel leuk al die ideeën! Beschuit met muisjes is wel echt een traditie maar een keer wat anders is ook erg leuk!
  Ik heb zelf beschuit met muisjes gecombineerd met geboortekoekjes http://www.geboortekoekjes.nl/. Overdag liet ik de kraamverzorgster beschuitjes smeren voor de visite en wanneer ik s’avonds visite kreeg, gaf ik een geboortekoekje bij de koffie. Ook heeft mijn zoontje de koekjes getrakteerd op de peuterspeelzaal. De koekjes zijn echt heerlijk!
  Faye onlangs geplaatst…Best Brownie Ever!My Profile

 • Reageer Kelly caresse 1 november 2014 om 09:33

  Mmm wat een lekker idee van die sterren cakejes met slagroom en muisjes, die kraamfude lijkt me ook wel wat. Ik vind beschuit met muisjes wel heel lekker haha
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Huishoudelijk top 4 : Favorieten in het huishoudenMy Profile

 • Reageer Anneleen 1 november 2014 om 09:49

  Hier in België hebben wij deze traditie van beschuit met muisjes niet. Ik vind het net heel leuk dat jullie dit wel doen! Lijkt me zo gezellig!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: ik ben terugMy Profile

  • Reageer Manon 1 november 2014 om 10:43

   In België doen ze aan geboortesuikertjes ofzoiets toch? Meer als bedankje als de kraamvisite weer weg gaat? Dat vind ik ook wel heel leuk en daar kun je volgens mij ook heel creatief in zijn!

   • Reageer Vanessa 1 november 2014 om 11:24

    Leuk om te zien dat het bij jullie anders is! In België is het meestal geboortesuiker, ik heb eigenlijk nog nooit anders geweten. Qua kleuren en smaken kan je daarin ook creatief zijn, maar het blijven wel suikerbonen.
    Vanessa onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 • Reageer Judith 1 november 2014 om 10:04

  Hier ook een fan van beschuit met muisjes haha! Na de bevalling heb ik drie weken lang (’s nachts!) regelmatig beschuit met muisjes op. De visite hebben we getrakteerd op beschuit of cake met slagroom én muisjes. Bij de volgende ga ik ook op zoek naar een leuk alternatief. Al zal ik wel beschuit of cake in huis halen voor de eenvoudige eter 😉
  Judith onlangs geplaatst…Mama’s life: stapelgek op jou ♡My Profile

 • Reageer Heleen 1 november 2014 om 10:22

  OMG negerzoenen met muisjes! Ik moet snel mijn boodschappenlijstje gaan aanpassen! Mmmmmmmmmmm
  Heleen onlangs geplaatst…DankbaarheidslijstjeMy Profile

 • Reageer Desiree 1 november 2014 om 10:30

  Wat een leuke ideeën! En die cakejes in sterretjes vorm kunnen natuurlijk niet ontbreken haha. De sterretjes stijl wordt gewoon na de geboorte ook voortgezet!

  • Reageer Manon 1 november 2014 om 10:42

   Hahaha ja precies 😉 Hij wordt al als een superstar geboren joh haha.

 • Reageer angelique 1 november 2014 om 10:34

  Dat zijn leuke ideeen! Ik ben inderdaad ook niet echt fan van de muisjes dus dit is erg leuk. Al heb ik het nu natuurlijk niet nodig haha
  angelique onlangs geplaatst…New in | SieradenMy Profile

 • Reageer Miranda 1 november 2014 om 10:39

  Wat een leuke ideeën! Ik hou er wel van om iets net anders dan anders te doen. Jouw cakeje ipv beschuit vind ik dus superleuk;)
  Miranda onlangs geplaatst…Fotoshoot met lieve SamMy Profile

 • Reageer Tamara 1 november 2014 om 12:01

  Wij hebben de eerste dagen lange vingers met chocolade en muisjes gedaan. Ook erg lekker!
  Tamara onlangs geplaatst…Zoë 9 maandenMy Profile

 • Reageer Lisanne 1 november 2014 om 12:12

  Ik zag laatst lange vingers waarvan de punt in witte chocolade gedipt was. Dan muisjes eroverheen en klaar! Kun je ook goed van tevoren maken en zag er erg leuk uit!
  Lisanne onlangs geplaatst…Het probleem van de onderzoekende leraar: hoe krijg je toegang tot literatuur?My Profile

 • Reageer PSnim 1 november 2014 om 12:22

  Leuke ideetjes! Hier kreeg de visite helemaal niks, Nim kwam nogal onverwacht vroeg en ik had er totaal niet overna gedacht. En toen er visite kwam kon ik alleen maar denken oh bah dat vieze droge beschuit ga ik niet serveren, dan maar niks. Oeps!
  Wel heeft mijn man op zijn werk getrakteerd, we haalden een pak lange vingers, doopte die in glazuur (poedersuiker met drupje water), en daarna in blauw/witte muisjes. Onwijs leuke reacties op gehad!
  Ook bakte hij een brownie, deed witte chocolade smelten met wat blauw kleurstof erdoor en smeerde dat over de brownie heen en gooide er een half pak muisjes overheen. In kleine vierkantjes gesneden en ook dat bleek een welkom hapje ;).
  Je cakeje ziet er goed uit! Beter dan een droog beschuitje 😉
  PSnim onlangs geplaatst…WINNER BAOBAB GIVE AWAYMy Profile

 • Reageer Marije | BakingBeautyNL 1 november 2014 om 12:43

  Wauw, dat is echt een ontzettend leuk idee! Nu maar hopen dat je die sterren snel mag besmeren met witte chocopaste en muisjes..
  Marije | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…This or That: de Herfst editieMy Profile

 • Reageer Janine 1 november 2014 om 13:16

  Wat ook leuk is en simpel en vooral erg lekker. Een lange vinger met beetje boter of chocolade en dippen in de muisjes. En smullen maar

  • Reageer Janine 1 november 2014 om 13:18

   Ik zie net dat andere mensen dit ook al gezegd hadden oeps..

 • Reageer Jennifer 1 november 2014 om 13:30

  Ik denk dat wij ook gewoon the good old beschuit met muisjes doen. Als ik iets anders zou serveren dan moet het ook op mijn manier en als ik dan genaaid en al aan de bank of het bed zit gekluisterd met een baby aan de tiet en het is me niet naar mijn zin dan krijgen we kortsluiting. En ik heb trouwens ook echt belachelijk veel zin in beschuit met muisjes! (Of cake met slagroom en muisjes, ook lekker simpel en onwijs lekker!)
  Jennifer onlangs geplaatst…Stuur gratis een kaart!My Profile

 • Reageer ingrid 1 november 2014 om 14:46

  Wat grappig dat je beschuit niet lekker vindt, ik vind het juist heerlijk. Die muisjes vind ik dan weer minder, ze zien er leuk uit, maar de smaak en structuur zijn niet denderend. Jouw ideeën zien er echt superleuk uit! Voor mij zou het wel veel te zoet worden met cake en witte chocoladepasta.

 • Reageer Eline 1 november 2014 om 15:38

  Ik vindhet altijd wel wat hebben zon droge beschuit, het heeft iets kneuterigs hollands!
  Eline onlangs geplaatst…Gevulde pittige puntpaprika’sMy Profile

 • Reageer Desiree 1 november 2014 om 16:07

  voor mij hoort bij een geboorte beschuit met muisjes hoe leuk die andere ideeën misschien ook zijn (voor mij gevoel wel allemaal super mier zoet).
  Voor een oudere broer of zus die op kdv/peuterzaal uitdeelt vind ik de lange vingers met muisjes altijd wel geslaagd.

  • Reageer Manon 1 november 2014 om 17:51

   Haha jaa wel zoet! We hebben ook gewoon beschuit in huis voor diegene die geen cakejes willen 😉

 • Reageer Heidi 1 november 2014 om 17:10

  Ook wij vonden beschuit met muisjes buitenom niet lekker gewoon ook afgezaagd , wij hadden bij de geboorte van onze eerste zoon geboorteslofjes van merugueschuim ( witte schuimpjes in vorm van babyslofjes met een blauw strikje) via een chefkok die in zijn vrije tijd dit soort dingen doet we waren zo’n beetje 80 euro kwijt voor 200 slofjes .
  Deze x wat weer wat anders : via http://www.geboortelekkers.nl hebben allerlei chocolaatjes snoepgoedjes en spekkies met een blauw tintje .
  Op een etagère ziet er heel chique uit en geen gedoe met smeren en vieze bordjes of kruimels ideaal .
  Ik was eergisteren uitgerekend de kleine laat nog even op zich wachten … Maar ben benieuwd of onze geboortetraktatie net zo als de vorige in de smaak zal vallen !

 • Reageer Iris 1 november 2014 om 18:31

  Wat een superleuk idee Manon :D. Ik ben in augustus bevallen van een dochtertje en wilde ook geen beschuit met muisjes serveren. Ik zag onze woonkamer al helemaal vol liggen met beschuitkruimels en muisjes en dus mezelf kennende de hele dag met de stofzuiger in de weer. Ik had wel iedere dag ‘iets roze’. O.a. cupcakes met roze frosting, roze koeken, cake met frambozen en aardbeien. Oh en een hele grote schaal vol roze/rood snoep en bonbons in roze wikkels. Ga jouw idee onthouden voor de volgende x (a). Liefs en geniet van alles!

 • Reageer Eilish 1 november 2014 om 19:19

  Ik ben benieuwd wat we bij mn zusje gaan doen! Iets alternatiefs maken lijkt me best leuk!
  Eilish onlangs geplaatst…Tag ♥ Internet A B C….My Profile

 • Reageer Wendy 2 november 2014 om 00:29

  De klassieker vind ik ook lekker, maar een beetje variatie is nooit verkeerd. 🙂
  Wendy onlangs geplaatst…Insta-Oktober ‘14My Profile

 • Reageer Nathalie 2 november 2014 om 00:35

  Ik heb nog een leuke voor je: google eens op “rocky road met muisjes”.
  Dan maak je zo’n reep chocolade/plaat chocolade met bvb marshmellows, nootjes, snoepjes en kan je er dus ook muisjes op doen! Kan je dus lekker op voorhand maken.

 • Reageer Riz 2 november 2014 om 00:35

  Hai, leuk!! Wij hadden pindarotsjes met muisjes. Simpel: pindarotsjes op een bordje in combi magnetron op grillstand 1 min, bordje eruit halen en muisjes erover heen strooien en aandrukken. Kan je ook met bijv die chocolade cupjes doen! 🙂

 • Reageer Marloes 2 november 2014 om 08:23

  Ik zag laatst donutsen met muisjes! Ook super leuk!

 • Reageer Rory 2 november 2014 om 16:06

  Ik was toch wel erg blij met de beschuit met (roze) muisjes:) Het is wel heel leuk om te zien dat er zoveel variatiemogelijkheden zijn. Als ik heel eerlijk ben heb ik mij er totaal niet mee bezig gehouden destijds. Als ik alle enthousiaste reacties zie is er heul veul mogelijk, hahaha!
  Rory onlangs geplaatst…Mijn ervaring met zwanger zijn op je 40steMy Profile

 • Reageer Cindy 2 november 2014 om 19:07

  Chocolade met ini-minimuisjes… Heaven!
  Cindy onlangs geplaatst…Winactie: W7 In The Night + Essence I Love Extreme MascaraMy Profile

 • Reageer Simone 2 november 2014 om 19:50

  Beschuitjes vind ik ook niks aan, maar gehalveerde slagroomsoesjes met muisjes vind ik wel erg lekker als alternatief!

 • Reageer Gerlene 2 november 2014 om 20:28

  Ik vond het ook super saai dus had heel veel verschillende dingen op tafel en bij elk kraambezoek had ik een hele tafel vol staan met bv
  Choconelly van bolletje even verwarmd boven het gasfornuis en dan dat bovenste stukjes in de muisjes gedipt
  Chococakejes gedipt in andere blauwe muisjes bij Cook en Co. Gekocht
  En bij de Aldi hebben ze blauwe gebakjes uit de vriezer
  Oreo op een stokje en dan gedipt in de blauwe chocolade
  Bonbons boven het vuur en dan dippen in de blauw witte pareltjes
  Blauwe suikerstokjes voor in de thee of koffie
  Blauwe schuimpjes en witte muizen snoepjes
  Geboorte chocolades en zo had ik nog paar dingen
  Er zijn echt reuze vel ideeën
  Heel veel knutsel/bak plezier xxx

 • Reageer Peggy 3 november 2014 om 00:07

  Ziet er leuk uit zeg! Haha moest wel een lachen toen ik ‘onmundig’ zag staan. Echt iets uit het oosten haha!

 • Reageer Daddy Mike 3 november 2014 om 16:36

  Mmmmmm kan niet wachten om je kleintje te zien Manon!!!! 🙂 🙂 en die cake ziet er HEERLIJK uit!! 😀

  Je zou ook eventueel ook voor onze alternatieve gaan :p SOTO SOEP :p hihihihi
  Daddy Mike onlangs geplaatst…My life in pictures 36My Profile

 • Reageer Olga 3 november 2014 om 20:32

  Beschuit vind ik persoonlijk erg droog en niet smakelijk, en omdat ik niet van boter hou, wordt het waarschijnlijk iets anders. Maar daar heb ik nog ruim 8 weken de tijd voor om eens rustig over na te denken 😉
  Olga onlangs geplaatst…Persoonlijk: 31 + 6My Profile

 • Reageer Petra 15 januari 2015 om 14:29

  Ik eet niet vaak beschuit dus vind het niet erg als ik het krijg voorgeschoteld. Maar jouw alternatief lijkt me nog lekkerder. En een groot voordeel lijkt me dat je een half jaar na de geboorte geen muisjes tegen komt in de woonkamer. Ik had het eerder moeten weten.
  Petra onlangs geplaatst…Laat maar zien wie Tess isMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge