Food, Persoonlijk, WeightWatchers

Back on track – Weight Watchers #2

Gisteren was het weer zo ver, na een weekje bikkelen moest ik weer op de weegschaal. Ik had me voorgenomen om de eerste 2 weken wel elke keer te gaan wegen en vanaf nu dus om de twee weken. Maar goed, dat gezegd te hebben ging ik gister naar de cursus. Mijn vriend en River gingen even mee want we hadden de auto weggebracht voor een beurt. We waren extreem vroeg en mijn coach was nog niet helemaal klaar dus na even gebabbeld te hebben moest ik er toch echt weer aan geloven. Lizanne ging voor mij en daarna was ik aan de beurt. Ik had best een oké gevoel. Ik had weinig tot niet gezondigd, op een paar pepernoten bij de Hema na, dus het zou geen bak ellende zijn. Hup de weegschaal op, en tadaa 0,9 kg er af. Hoppatee dat zijn lekkere getallen. Ik ben nu in 2 weken tijd dus alweer 2,6 kwijt en I’m lovin’ it!

Nu heb ik dus weer 2 weken om die-hard door te gaan. Vrijdag ga ik uit eten omdat er een collegaatje weg gaat en ik denk dat ik dan gewoon weer ga genieten, net als dat ik met het tapas etentje deed met Manon en Robert. Ik was toen ook afgevallen en ik heb genoten, nou wat wil je nog meer? Niet veel, ik tenminste niet!

Verder heb ik er eigenlijk niet veel over te vertellen. Het gaat opzich weer super. Ik moet alleen leren om het mijn levensstijl te maken. Af en toe wat lekkers en de rest gewoon normaal. Als je klaar bent met Weight Watchers krijg je er een paar punten bij zodat je gewoon stabiel blijft. Ik hoop dat ik het tegen die tijd aankan. Ik wil gewoon niet mijn hele leven jojoën, tijd om daar voor te gaan.
quote
Verder heb ik een vraagje: mijn eetpatroon is tijdens Weight Watchers best eentonig en ik zou graag nieuwe recepten willen uitproberen. Dus mochten jullie een lekker recept weten, laat het me dan zeker even weten. Ik ben niet zo’n aardappels, groente, vlees typje, maar roerbak, ovenschotels etc zijn wel mijn ding!

Het lijkt me leuk om weer wat vaker over afvallen te schrijven, hebben jullie suggesties misschien? Wat dachten jullie van weekmenu’s of recepten? Mocht je nog andere leuke dingen hebben hoor ik het graag!

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

34 reacties

 • Reageer Diana Carlton 6 november 2014 om 07:27

  Wat goed Bibian! Lekker doorgaan op deze manier.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Back to the 90’sMy Profile

 • Reageer Chantal 6 november 2014 om 07:29

  Wauw goed man!
  Ik vind het altijd erg leuk en motiverend om te lezen.
  op onze site staan ook veel lekkere ovenschotels die ww proof zijn!
  succes
  Chantal onlangs geplaatst…De week van Robin #13My Profile

 • Reageer Dita 6 november 2014 om 07:41

  Wauw wat goed! En ja altijd leuk om hierover te lezen of recepten te leren
  Dita onlangs geplaatst…YogaMy Profile

 • Reageer Selby Jewels 6 november 2014 om 07:44

  Wauw goed bezig! Dit motiveert om weer verder te gaan!

 • Reageer Kelly caresse 6 november 2014 om 07:56

  Wat ben je goed bezig Bibian! Weer bijna een kilo eraf is echt knap. Ik ben wel benieuwd naar recepten en een eetdagboek
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Diary donderdag : Genieten van heel veel leuks!My Profile

 • Reageer Marion 6 november 2014 om 07:59

  Je gaat goed! Top! Ik hou zelf niet van koken, maar wat ik de laatste tijd vaak maak is rijst met groente en ei. Ik ben echt lui, ik koop zelfs wokrijst. Dan een zak lekkere wokgroente naar keuze. Wok wok wok. Ondertussen paar eitjes klutsen en daar gooi ik dan of verse kruiden, maar laat ik eerlijk zijn, meestal een zakje Honig Roerei met Tuinkruiden door en voilà, in een minuut of 6 ben je klaar. Makkelijk en snel en op het zakje na ook nog redelijk gezond volgens mij. Ik eet dit tegenwoordig echt iedere week. Zo lekker! Ik weet alleen niet of dat in een WW dieet past.
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Dag 3My Profile

 • Reageer inge 6 november 2014 om 08:25

  een goede tip om toch wat te kunnen snoepen, bountyballen van uit Paulines keuken! (kokos en dadels gemixt in hele pure chocola gedoopt) lekkerrrrrrr!!!
  inge onlangs geplaatst…quote van de dagMy Profile

 • Reageer Anneleen 6 november 2014 om 08:26

  Wauw goed bezig Bibian!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: ik ben terugMy Profile

 • Reageer Alida 6 november 2014 om 08:54

  Goed bezig! Was voor mij de motivatie om net ook weer de app te openen en op de weegschaal te gaan staan.
  Qua recepten been ik ook wel benieuwd. Merk dat ik het ook lastig vind om veel te variëren!

 • Reageer Daantje 6 november 2014 om 09:01

  Knap hoor!! 😀 Ik ben ook van plan om mijn levensstijl te veranderen en dit soort berichten motiveren mij dan ook weer!!
  Daantje onlangs geplaatst…Luiers en billendoekjes: hoe duur?My Profile

 • Reageer Simone 6 november 2014 om 09:44

  Zo! Goed bezig hoor, succes met knallen de komende weken!
  Simone onlangs geplaatst…Video: Shoplog Primark (en een beetje vero moda en essence)My Profile

 • Reageer Vanessa 6 november 2014 om 09:56

  Je bent goed bezig. Ga zo door!
  Vanessa onlangs geplaatst…Shoplog HemaMy Profile

 • Reageer Seline 6 november 2014 om 10:11

  Wat goed bibian! ga zo door!
  Seline onlangs geplaatst…Budget levenMy Profile

 • Reageer Miranda 6 november 2014 om 10:19

  Wat goed!! Je gaat lekker!:)
  Ik vind het zeker leuk om te lezen deze updates.

  Qua recepten heb ik 2 tips, maar weet niet zeker of je het lekker vindt of hoe het zit qua punten… Ik vind het in elk geval beide heel lekker en makkelijk te maken:

  Gegrilde kip met avocadosalsa en rijst (recept van lekker&simpel, staat op hun website) is hier een favoriet en komt vaak op tafel!

  Tomatenrijst (rijst met tomaat en ui, staat op de site van de appie, dan is het met gyros erbij) met zelfgemaakte tzatziki (recept van mezelf) met kip. (Blokjes met shoarmakruiden bakken in een beetje olijfolie)

  Hopelijk heb je er wat aan;)
  Miranda onlangs geplaatst…Droge en gesprongen lippen? Tip!My Profile

 • Reageer Annemijn 6 november 2014 om 10:26

  Goed bezig! Ik vind deze updates erg leuk om te lezen!
  Annemijn onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #1My Profile

 • Reageer Shifra 6 november 2014 om 10:30

  Aah, wat een heerlijk gevoel! Bam. Weer een kilo (bijna) eraf! Ik heb mij ook weer voorgenomen gezonder te leven en wat je zegt: ‘af en toe iets lekkers’! Heel veel makkelijker gezegd. Haha! Maar het werkt wel.

 • Reageer Judith 6 november 2014 om 11:13

  Yay Bibian, goed zo! Ik vind het serieus echt knap van je. Ik ben wel benieuwd wat je de laatste 2 weken hebt gegeten, want blijkbaar heeft dat goed effect ;).
  Ik zoek zelf heel veel recepten uit WW online. Al vind ik het lastig om elke week met iets nieuws op tafel te komen, dus misschien leuk om te delen wat jij geregeld maakt? Fijne week! X, Judith
  Judith onlangs geplaatst…Instaswap fall ’14 #2My Profile

  • Reageer Bibian Sloot 6 november 2014 om 17:38

   Ik maak nooit echt iets heel bijzonders maar ik ga binnenkort wel mijn menu’s bijhouden voor jullie! Liefs

 • Reageer emmy 6 november 2014 om 11:15

  Goed bezig!! Succes! Mocht je nog inspiratie voor gezonde recepten willen op doen, neem een kijkje op http://www.eetclean.nl.

 • Reageer Eline 6 november 2014 om 11:16

  Wat dacht je van een ovenschotel met kipreepjes, paprika en ui? Lekker p smaak brengen met een hoop kruiden en je hebt mager lekker en gezond eten. Of lasagna met geroosterde courgette of aubergine ipv lasagna vellen? Of gevulde kip? Er zijn echt wel heel veel mogelijkheden maar je moet er wel wat tijd in willen steken. Ik hou heel erg van koken (heb niet voor niks een foodblog) en sta dus regelmatig uitgebreid in de keuken om lekker te koken. En dat helpt enorm om gewicht te verliezen. En watvoor mij heel erg helpt is om gezonde vervangers voor ongezonde dingen te bedenken, dus gezonde shoarma, gezonde pizza enzovoorts! Heel veel succes, goed dat je jezelf weer zo bij de kladden gepakt hebt!
  Eline onlangs geplaatst…Zoete aardappel frietMy Profile

 • Reageer Anne Solveig 6 november 2014 om 11:21

  Goed beziggggg!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…20 vragen over eten!My Profile

 • Reageer Natascha 6 november 2014 om 11:35

  Onwijs knap! Ga zo door, je kunt het!
  Ik heb vorig jaar WW gedaan. Ik was toen 10 kg afgevallen. Inmiddels zitten er weer 5 aan, maar ik probeer nu gewoon zelf ‘gezond’ te eten zonder WW en veel te sporten en ik moet zeggen: ik kan er echt van genieten. Ik focus minder op de kilo’s en let meer op het ‘gevoel’: als ik me maar prettig voel in mijn eigen lichaam.
  Ken je het recept van Weight Watchers van de witlofschotel? Ik weet nu niet precies de aantallen uit m’n hoofd, maar die is erg lekker. Ik maak er meestal ook een variant van met prei en gehakt. Gewoon een laagje aardappelschijfjes (zelf gemaakt) of puree, laagje gehakt met een uitje, prei erover en een romige saus van bloem en melk. Vervolgens weer een laagje aardappelpuree of aardappelschijfjes, wat 30 + kaas erover heen raspen en in de oven.. Heel lekker en ook nog WW-proof. Succes en ik kijk weer uit naar je volgende update!

 • Reageer Emma 6 november 2014 om 13:20

  Op de site van de albert heijn staan superveel lekkere gerechten, je kunt ook bij het filter ‘slank’ aanvinken. Ideaal!;)

  • Reageer Bibian Sloot 6 november 2014 om 17:40

   Daar kijk ik inderdaad ook regelmatig!

 • Reageer Miranda 6 november 2014 om 14:24

  Ook ik ben heel lang stabiel gebleven (terwijl ik nog niet klaar was met WW, wilde er zelf nog een paar kilo vanaf voor de speling)
  Nu zwanger van ons eerste kindje, dus ik ben effe niet aan het WW’en.. Vind de weegschaal nu wel confronterend hoor!
  Hoe dan ook, als onze kleine er is wil ik weer aan de bak, dus ik vind al je verhalen over ww, afvallen en recepten super!

 • Reageer Veronique 6 november 2014 om 19:30

  Hey Bibian,

  Wat super goed dat je weer wat kwijt bent.
  Mooi resultaat in 2 weken tijd. Lekker genieten van je etentje en dan de schouders eronder en doorzetten.
  Ik heb genoeg digitale w.w. receptenboeken, wil ze je best toesturen voor de variatie. Lekkere pasta’s wok e.d.
  Mail me anders even (als goed is kan je mijn mail adres zien toch?).

  Groetjes Veronique

 • Reageer Janske 6 november 2014 om 21:18

  Wat ga je goed! Knap hoor! gevukde groentes, zoals gevulde champignons, paprika’s of courgettes…bananenpannekoekjes…

  Een weekmenu en recepten zijn altijd leuk om te lezen 🙂
  Janske onlangs geplaatst…Shoplog Oktober 2014My Profile

 • Reageer Paola 8 november 2014 om 23:16

  Goed bezig! Ga zo door!
  Paola onlangs geplaatst…Tag It’s weekend!My Profile

 • Reageer teta 10 november 2014 om 17:39

  Lekker bezig!!

  Veel soepen maken, maaltijdsoepen dan! Gekookt eitje erbij en je zit echt vol!Pompoensoep, kippensoep, bietensoep, bonensoep…..en zelf maken is super simpel en vult meer dan uit blik voor mijn idee.

  Ow enne zoete aardappel uit de oven (20 graden, 30 minuten), beetje sambal erbij en heerlijk!

  • Reageer teta 10 november 2014 om 17:39

   200 graden natuurlijk

 • Reageer Martine 3 december 2014 om 14:11

  Super goed van je! Ik loop sinds anderhalf week terug ook bij een diëtist. Ik ben na het cambridge dieet weer flink aangekomen. Ik hoop maar dat we er nu een lifestyle van kunnen gaan maken want dit jojoën is niet leuk en lijkt me ook niet gezond! Ik ben nu in anderhalve week 3,3kg kwijt, bizar veel. Maar in het begin gaat het natuurlijk sneller dan daarna! Wel motiverend =)

  Een paar recepten die ik heerlijk vind:

  http://www.smulweb.nl/recepten/1351663/Roergebakken-spitskool-met-paprika-en-gehakt
  Alleen eet ik het zonder paprika, zelfs mijn vriend die bijna geen groente lust vind het heerlijk vanwege de kruiden!
  – Daarnaast wok ik vaak sperziebonen met kipstukjes en een beetje ketjap.
  – Een spinazieomelet. Voor 2 personen gebruik ik 4 eieren, een pak spinazieblokjes, peper zout, paar schijfjes tomaat er op en wat feta kaas eroverheen verkruimeld.
  – Italiaanse roerbakgroente en stukjes kipfilet roerbakken en deze daarna in een met boursin ingesmeerde tortilla rollen en 10 minuten op 180 graden in de oven.
  http://www.smulweb.nl/recepten/1000245/Ovenschotel-met-andijvie-eieren-en-kaas

  Misschien heb je iets aan de recepten, wie weet!

  Liefs Martine

 • Reageer Marjon 4 december 2014 om 21:06

  Wat goed dat je weer aan de slag bent en wat een mooi resultaat! Hoe gaat het nu? B
  Ik dacht steeds ook wel goed bezig te zijn, tot ik bij WW las dat je gemiddeld toch wel 0,5 – 1 kg per week af zou moeten vallen.. als ik dan bedenk hoe veel ik al afgevallen had moeten zijn..nu weer met volle moed.er tegen aan!

  Ik vind alles eigenlijk leuk om te lezen; de updates, recepten en weekmenu’s (eventueel ook met punten erbij?!)

  Succes! 🙂

 • Reageer Rianda 7 januari 2016 om 06:44

  Ik ben sinds zaterdag aan de weightwatchers en heb gisteren het volgende gegeten:
  125 Gr zilvervliesrijst
  100 Gr kipfilet
  Paprika, champignon en rode ui
  Eetlepel chilisaus
  Was best lekker en door de chilisaus zat er ook een “bite” aan. En best wel low budget ☺️

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge