Babypraat, Fashion, Zwanger

FASHION: Baby!

fashionbaby
Dat River een echte fashion hipster is weten jullie onderhand wel! Bibians grootste hobby is om leuke setjes voor hem samen te stellen en hem aan te kleden. Ik heb dat virus een beetje van haar gekregen. Vanaf het moment dat we wisten dat we een zoontje zouden krijgen is geen een winkel meer veilig. Ik hou van stoere kleding, een beetje fout, printjes en vooral veel blauw, grijs en wit! En absolute no-go vind ik toch echt wel kleding met Bert en Ernie erop, Cars of beren. En ik kan je zeggen: voor een newborn is het knap lastig want ieder merk vindt het blijkbaar nodig om overal BEREN op te zetten. Overal die beren. Nee, bah. Hier geen beren. Oké… Als we van hemzelf een beertje maken dan vind ik het wel schattig haha.

Ik weet niet of ik ook zo goed ben in het kleden van mijn kindje als Bibian dat is maar ik vind het wel ontzettend leuk om combinaties te maken met de kleertjes die hij al in zijn kast heeft hangen. Ik doe dat dus ook regelmatig haha, dan loop ik het kamertje binnen en dan trek ik de kasten los en ga ik gewoon kijken wat hij heeft. Het valt best wel mee qua hoeveelheid eigenlijk. Ik heb een paar van de leukste setjes gefotografeerd en wil ik vandaag aan jullie laten zien!

babyfashion1Outfit 1: Wie heeft ‘m niet? Het berenpakje van de H&M? Zo ontzettend cute en ergens ben ik blij dat onze baby in november geboren wordt zodat hij ook echt een minibeertje is als hij dit pakje aan heeft. Dit is het enige beren-item wat er in zijn kast ligt (en komt).
Outfit 2: Dit had ik eerst bedacht om mee te nemen als eerste pakje voor naar het ziekenhuis. Maar achteraf vond ik blauw toch iets leuker om mee te nemen. Het broekje is van Nijntje, het rompertje van de Hema, het mutsje van Wentholt (babyzaakje hier in de stad) en de sokjes geen idee.

babyfashion2Dan deze twee minioutfitjes in maat 50!
Outfit 1: Ik hou van zachte stofjes en dat is deze outfit helemaal. Het broekje en het rompertje komen allebei van de Hema, het mutsje van Z8 en de sokjes geen idee.
Outfit 2: Oooh dit outfitje vind ik zo leuk, dat broekje! Het broekje is van Noppies en er staan allemaal uiltjes op, het rompertje wederom van de Hema, net zoals het mutsje. De sokken ook weer geen idee…

babyfashion3Dan twee outfitjes in een maatje groter: maat 56.
Outfit 1: Dit broekje was een van de eerste dingetjes die we kochten, het is een blauw broekje met kleine gestipte walvisjes erop en is van Name It. Rompertje weer van de Hema (ja, die blijven mooi en zijn goed zegt Bibian…) en de sokjes zijn van de Zeeman.
Outfit 2: Dit broekje vind ik zo leuk! Hij komt van Z8 en ik heb het gecombineerd met een wit rompertje en een blauw dik vestje van de Hema. De slofjes zijn van Prenatal.

babyfashion4Dan de laatste twee outfits. Deze zijn in maat 62 en 68! Dus dat duurt nog heel eventjes voordat hij daar in zit, al groeien ze als kool zie ik om mij heen haha.
Oufit 1: Ik ben niet zo heel erg van het groene maar dit vond ik wel een leuk setje. Het broekje is een harembroekje van de Zara (YES, dan kan hij eindelijk in Zara kleertjes). Het shirtje met STOER erop van de V&D en de sokjes van de Hema.
Outfit 2: Och, de poezenbroek. Die had ik al gekocht voordat we wisten of het een jongen of meisje werd haha. Het is een broekje van de Zara, van de meisjesafdeling. Maar ik vind dat hij ook voor een jongen kan. Het rompertje is van de Hema en heeft korte mouwtjes dus er moet nog wel iets overheen. Een vestje en/of een leuk sjaaltje… Ach, als hij in maat 68 zit dan is het misschien al wel lente hier in Nederland dus dan zou het ook wel lekker met korte mouwtjes kunnen op een mooie dag!

Ik heb vernomen dat Bibian, mijn zusje en mijn moeder helemaal gek zijn geworden met kraamcadeautjes dus ik ga niks zelf meer kopen want ik weet zeker dat mevrouw Bibian een tweede garderobe voor mijn zoon heeft aangeschaft hahaha. Ach, ze weet in ieder geval mijn smaak en koopt niks met beren omdat ze daar zelf ook niet van houdt! Dit was een kleine greep uit de kledingkast van mijn zoontje, ik droom nog even verder van leuke outfitjes maar dan mét een baby erin!

Wat is jouw favoriete outfit van deze 8?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

36 reacties

 • Reageer Pauline 19 november 2014 om 07:30

  Och toch wel heerlijk om te zien die mini baby outfitjes. Leuke outfitjes zitten erbij. Zo lekker baby nog!
  Ik vond het in het begin fijn om kruippakjes aan te doen bij Nim, zo knelde er bij hem ook niks af in zijn middel door het elastiek van een broekje. En er zijn zoveel van die lieve pakjes!
  Pauline onlangs geplaatst…In de kast van Nim: Outfit #11My Profile

 • Reageer Annemijn 19 november 2014 om 07:32

  Schattige outfits. Dat berenpakje blijft toch altijd leuk 🙂
  Annemijn onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #3 Vrij van school en genietenMy Profile

 • Reageer Dita 19 november 2014 om 07:48

  Wat een mooie outfits! En ja ik kom genoeg cars en andere figuren tegen op kleding bij kids op mijn werk. Zelf ben ik hier ook totaal niet van 😉
  Dita onlangs geplaatst…Ooglook: It’s autumn!My Profile

 • Reageer Kelly caresse 19 november 2014 om 08:01

  Ah wat onwijs schattig, heerlijk die mini babykleertjes en dat berenpakje is zo schattig! Als ik dit zo zie gaat er bij mij het een en ander kriebelen haha
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Wishlist Wear for love + uitnodiging event!My Profile

 • Reageer Marina 19 november 2014 om 08:03

  Wat een leuk artikel! En wat een schattige spulletjes heb je gescoord. Ik vind het poezenbroekje en anketbroekje erg leuk bijvoorbeeld.

  Liefs, Marina
  Marina onlangs geplaatst…W(o)ensdag – Me, my farm and I…My Profile

 • Reageer Diana Carlton 19 november 2014 om 08:11

  Zo leuk al die mini pakjes! Ik vind her pakje met de ankertjes wel erg leuk. Ik had in het begin voor Levi veel pakjes van name-it. Al vind ik de kruippakjes van z8 tegenwoordig ook heel schattig!
  Diana Carlton onlangs geplaatst…De medische malle molenMy Profile

 • Reageer Petra 19 november 2014 om 08:15

  Heel leuk. Donkerblauw vind ik toch wel het mooist. Hier ook anti cars, Mickey Mouse, Barbapapa enz. Helaas heeft zoonlief nu een leeftijd dat alles Cars of Planes moet zijn. Oplossing: pyjama. Dan mag het voor mij. Anders is het echt een no.
  Petra onlangs geplaatst…MooiMy Profile

 • Reageer Marion 19 november 2014 om 08:24

  Wat leuk zeg. Binnenkort kan je ze allemaal uittesten. Vandaag is mijn dag, de 19e. Dus hou die tas maar in de buurt. 😛
  Marion onlangs geplaatst…WaxmeltsMy Profile

 • Reageer Desiree 19 november 2014 om 08:32

  Leuke outfits! Hoewel alleen een romper (zonder shirt erover) misschien wel wat te koud is voor een mini newborn, maar dat merk je vanzelf wel. Ik hou ook niet van tekenfilm figuren e.d. op shirts, hoewel Hayden er wel een paar gehad heeft voor onze trips naar Disney. Daar past het dan wel weer goed 😉
  Desiree onlangs geplaatst…Sinterklaas tagMy Profile

 • Reageer Judith 19 november 2014 om 09:32

  Ik herken me helemaal in je verhaal. Voordat Noah geboren werd ging ik ook regelmatig door zijn kast om setjes te maken en te genieten van de mooie kleertjes. Ik had zelf ook veel witte pakjes omdat ik dat zo schattig vind bij pasgeboren baby’s :-).
  Ik gruwel zelf ook van Cars en andere figuren, brrr zeker in combinatie met een foute cargo broekje :-O.

  Jullie man heeft ook een leuke garderobe; outfit 2 in maat 56 is mijn favoriet. Wat zal dat gaaf bij elkaar staan! Het berenpakje vind ik trouwens ook te leuk, 1 zo’n pakje mag hij inderdaad wel in de kast hebben ;-).
  Héél fijn dat je een vriendin hebt met héle goede smaak! Ik ben benieuwd met wat voor leuke dingen zij op kraambezoek komt haha.

  X, Judith
  Judith onlangs geplaatst…Mini fashion: Noah’s outfit #1My Profile

 • Reageer astrid nab 19 november 2014 om 09:38

  wat een ontzettende leuke outfits heb je ik zelf vind de groene erg leuk

 • Reageer Seline 19 november 2014 om 09:52

  Wat schattig het berenpakje. Ik heb hem nooit aangeschaft, maar als ik hem dan weer zie wil ik dat stiekem alsnog doen.. De poezenbroek vind ik ook heel erg leuk!

 • Reageer Miranda 19 november 2014 om 10:12

  Wat een leuke outfits heb je voor de baby zeg. Ik kan me voorstellen dat je nu niet meer kan wachten tot hij er is en dit daadwerkelijk aan kan:) of… Misschien is dat al wel zo ver terwijl ik dit typ haha! Grappig idee;)
  Miranda onlangs geplaatst…Video; Nailart SinterklaasMy Profile

 • Reageer Sanja 19 november 2014 om 10:13

  Wat een gave outfits & indd dat berenpakje hangt hier ook in de kast haha

 • Reageer Nelleke 19 november 2014 om 10:26

  Heel erg leuk! Dat berenpakje, te schattig 🙂 Eergisteren ben ik weer tante geworden en gisteren heb ik mijn kersverse neefje mogen vasthouden. Dus bij het zien van deze lieve kleertjes smelt ik weer helemaal.
  Nelleke onlangs geplaatst…Kringloopvondsten en Marktplaats juweeltjesMy Profile

 • Reageer Olga 19 november 2014 om 10:32

  Ik vind al die drukke prints en cartoons ook drie keer niks (voor jongens en meiden niet), dus dat wordt ook uit huis gebannen. Ik vrees nog het meest voor Woezel en Pip, daar heb ik gelijk al een afkeer tegen ontwikkeld. Wat ik wel leuk vind zijn kledingstukken in neutrale kleuren met daarop een figuurtje of een basic shirt met een kat of bescheiden opdruk (zoals in/op mijn laatste collage te zien was).
  Olga onlangs geplaatst…Pictures: Plog #12My Profile

 • Reageer Eline 19 november 2014 om 10:33

  Schattige outfitje, dat berenpakje is echt te schattig!
  Eline onlangs geplaatst…Koolraap stamppotMy Profile

 • Reageer Nicole 19 november 2014 om 10:43

  Hihi dat berenpakje had Fay in eerste instantie niet omdat ze toch eind winter geboren zou worden..
  Maar nu heb ik hem alsnog haha…
  Nicole onlangs geplaatst…Een (nieuwe) tweedehands autoMy Profile

 • Reageer Shifra 19 november 2014 om 10:43

  Ha! Wat leuk om al die setjes te zien! Het ziet er allemaal zo lief en schattig uit! En vooral heel zacht. Heeeeel knuffelbaar. Haha!:)
  Shifra onlangs geplaatst…Probeer dit: DIY polaroid onderzettersMy Profile

 • Reageer Malou 19 november 2014 om 11:25

  Ahh wat schattig allemaal!
  Malou onlangs geplaatst…BUIKFOTO’S VAN HET DERDE TRIMESTERMy Profile

 • Reageer Daantje 19 november 2014 om 11:42

  Superschattig al die kleine kleertjes. Het berenpakje is mijn favoriet, die had ons zoontje ook, zelfs in 2 maten zo schattig vond ik hem 😉 Gewoon twee keer gedragen 😛 (Wij hadden ook een koeienpakje trouwens, ook al zo schattig!!)

  Ik hoop dat het hem allemaal leuk staat! Ik had zelf ook zo’n voornemen zoals jij hebt met jouw “geen beertjes regel”, namelijk dat ik ons zoontje geen volwassen mensen kleertjes in miniformaat zou aantrekken. Nee, laat hem maar lang baby zijn, zei ik. Maar hij bleek dus echt geen typetje voor die baby-kleertjes. Vanaf maat 62 ben ik al steeds meer stoere kleertjes voor hem gaan kopen!

  En ben natuurlijk erg benieuwd hoe de kleertjes uiteindelijk zullen staan bij jullie hummeltje 😉
  Daantje onlangs geplaatst…Geefmaand – week 2My Profile

 • Reageer Vanessa 19 november 2014 om 11:53

  Leuke outfits! Ik ga voor 3, 6 en 8. Zelf vind ik de combinatie van wit en blauw wel mooi.
  Vanessa onlangs geplaatst…Nuxe Micellair Reinigingswater Met RozenblaadjesMy Profile

 • Reageer Anne Solveig 19 november 2014 om 12:16

  Dat berenpakje <3 Ik ben in staat die nu al te kopen voor ooit 🙁
  Anne Solveig onlangs geplaatst…Wat doe je met €250,- stoptegoed bij Zalando?My Profile

 • Reageer Simone 19 november 2014 om 12:20

  Ah wat leuk allemaal, zo schattig die mini kleertjes! Ik vind dat broekje met ankertjes en die met walvisjes zo leuk én het berenpakje natuurlijk.
  Simone onlangs geplaatst…Sintrecept: KruidnootjesMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 19 november 2014 om 12:26

  Ik vind dat berenpakje schattig! Echt superleuk.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Decemberdrukte: ben jij er klaar voor?My Profile

 • Reageer Betty 19 november 2014 om 12:34

  Aaah wat leuk om te zien zeg! Ik was eerst ook echt anti-beren, maar stiekem ben ik nu een klein beetje aan het bijstellen. Die krengen staan namelijk vaak op boxpakjes en die vind ik het fijnst om aan te trekken. Stiekem vind ik het hem nog best lief staan ook 😉 Al blijf ik nog steeds een Bert en Ernie en Disney-opdruk haat hebben!

  Hopelijk kan je je kleine kereltje snel aankleden in die lieve kleertjes!
  Betty onlangs geplaatst…Borstvoeding: de nadelenMy Profile

 • Reageer Roos 19 november 2014 om 14:32

  dat broekje van Z8, met die ankertjes vind ik zoooo leuk! Alleen gaan babies en wit (of uberhaupt kinderen en wit) niet zo goed samen hihi, dat is de reden waarom ik dat broekje niet heb aangeschaft 😉
  Roos onlangs geplaatst…BehangkrabberMy Profile

 • Reageer Suzanne 19 november 2014 om 14:43

  Kijk nou wat schattig! Zo lief en klein..

 • Reageer Shirley 19 november 2014 om 15:14

  Dat broekje van Z8 is zo leuk en fijn! Had hem voor Skyler ook en vind het zo stom dat hij hem niet meer past, haha.
  Shirley onlangs geplaatst…Paradijs: Martinhal in PortugalMy Profile

 • Reageer Cp 19 november 2014 om 15:17

  Super mooie setjes! En ze zien er heel comfortabel uit. Vind het altijd zo zielig als een kleintje dagelijks in een jeans en hemdje ofzo gepropt wordt… Ik heb zelf een dochter en dacht altijd dat er enkel leuke kleren voor meisjes waren maar door jullie blog te volgen zie ik toch in dat er ook voor jongens hele mooie kleren zijn. Lekker stoer! Als ik dit zie krijg ik weer de babykriebels 🙂

 • Reageer anouk 19 november 2014 om 16:42

  Leuke outfits! moest wel lachen om je anti-berenprincipe. ik hou er ook niet zo van. ben benieuwd of je stijl wijzigt als jullie zoon er is. ik vond sommige kleuren na de geboorte minder leuk bij mini dan vooraf gedacht.

 • Reageer Jennifer 19 november 2014 om 19:14

  Wat een super leuke outfits heb je al weten samen te stellen! Ik was hier van de week ook al bezig met combineren en alles sorteren en netjes in de kast leggen en hangen. Zo heerlijk! En ik moest wel lachen dat er bij jou geen beren in huis komen, maar je wel een berenpakje hebt voor de baby. Leuk, leuk, leuk. Wij hebben ‘m niet hoor! Maar ik heb het vermoeden dat er inderdaad wel al iemand een kraamcadeautje in de vorm van zoiets heeft gekocht, want er zijn al 3 mensen geweest die het erover hebben gehad hoe leuk het zou zijn … ^^

  Trouwens, vraagje aan Bibian .. zou je een keer een filmpje willen maken van hoe je de sjaals voor River verkleint/inkort? Daar ben ik wel benieuwd naar!
  Jennifer onlangs geplaatst…Zwanger & StuderenMy Profile

 • Reageer Janske 19 november 2014 om 23:49

  Wat een leuke kleertjes…en die Hema rompers zijn zooo fijn…die blijven erg mooi en rekken goed mee bij het aan en uitkleden…wel zo comfortabel voor de kleine spruit.
  Nog heel even en hij kan al zijn mooie outfits aan! 🙂
  Janske onlangs geplaatst…Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 6 maandenMy Profile

 • Reageer Anneleen 20 november 2014 om 11:36

  Wat een mooie outfitjes! Vooral dat berenpakje is onwijs schattig! Via deze weg ook een heel dikke proficiat met jullie zoontje Nilo! Geniet van jullie gezinnetje. Liefs! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Tag: gewoon BelgischMy Profile

 • Reageer Alexandra | Liv&Jax.nl 24 november 2014 om 19:52

  Wat een leuke outfits! Word er helemaal hebberig van haha
  Alexandra | Liv&Jax.nl onlangs geplaatst…Where have I been??My Profile

 • Reageer Mijn kraamcadeautjes (ideeën en tips) | Little Wonder World 2 januari 2015 om 06:00

  […] lastig als het aankwam op kraamcadeautjes! Zoals jullie wel weten ben ik heel kieskeurig met kleertjes voor Nilo… Ik hou niet zo heel erg van beertjes, borduursels en Disneyfiguren op kleding. Als mensen […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge