Organizen, Zwanger

Kijkje in mijn vluchttas

vluchttas
De vluchttas (raar woord), ziekenhuistas… Een ding waar een zwangere vrouw niet onderuit komt. De lijsten vliegen je om de oren en je krijgt tips en adviezen van allerlei kanten. De een pakt de tas voor de eerste keer in, een ander pakt ‘m voor de 3e keer en nog een ander pakt het vluchttasje in voor “de formaliteit” omdat ze thuis wil bevallen. Ik was het steeds een beetje aan het uitstellen… Wat neem je in godsnaam mee? Wat lijkt MIJ handig? Ik heb verschillende soorten lijstjes bekeken, aan mensen gevraagd die mij kennen wat ik echt mee moet nemen en zo mijn eigen vluchttas “samengesteld”. Misschien is het voor de een veel te veel en voor een ander te weinig. In mijn optiek is dit een prima inhoud. Ik ga er vanuit dat mijn bevalling gewoon “normaal” verloopt en dat ik niet hoef te blijven. Moet ik wel blijven in het ziekenhuis om de een of andere reden? Nou, dan komen sowieso onze ouders, zussen en Bibian langs, en die kunnen dan heus een schone onderbroek en meer kleding meebrengen denk ik maar zo! Ik ga het lot niet tarten met een inboedel voor een week hahahaha.

Ik heb de volgende dingen in mijn ziekenhuistasje gedaan (het is trouwens gewoon een hele simpele sporttas die we nog hadden liggen, niet te groot maar ook niet te klein):

vluchttas1Bovenop in de tas ligt mijn geboorteplan. Leek me wel zo handig om mee te nemen haha.

vluchttas2Ik had gelezen dat een een beetje kleingeld wel makkelijk is om mee te nemen dus in het gouden portemonneetje zit wat kleingeld (voor een eventuele rolstoel oid, of een flesje drinken, geen idee). Onze eigen portemonnees gaan natuurlijk ook mee, en daar zitten onze zorgpasjes in en een pinpas voor parkeren enzo. Dan een klein fototoestelletje (met oplader) met een opgeladen batterij en een leeg kaartje, we willen als we daar tijd voor hebben onze goede camera meenemen maar die stoppen we nu nog niet in de tas omdat we die nog wekelijks gebruiken. Dan een iPad met oplader (oplader past ook op onze telefoons), voor het geval dat het uuuuuuren duurt. Ponsplaatje, paspoorten van Robert en mij (we kunnen de baby aangeven in het ziekenhuis) en mueslirepen (ik las dat iets te eten meenemen wel makkelijk is).

vluchttas3Voor de baby heb ik een jasje ingepakt en twee setjes kleding: een in maat 50 en een in maat 56. Bibian stijl: die had ook de kleding in twee aparte zakjes gedaan voordat ze lelijke combinaties maken HAHA.

vluchttas5Dan een mooie XXXL pyjama voor mij. Je ligt volgens mij de hele tijd zonder broek in bed en om nou de hele tijd in je blote reet te liggen lijkt me ook niet lekker, dus een lange pyjama vond ik wel een handig idee. Dikke sokken, badslippers (ja weet ik veel :’), dadelijk is de douche ranzig), grote onderbroeken en een voedingsBH.

vluchttas8Een dikke badjas. Voor als het koud is?

vluchttas6Een toilettasje met de volgende spulletjes: een washandje, tandenborstel + tandpasta, lenzendoosje + vloeistof, haarelastiekjes + clipjes, mini douchegel + shampoo + gezichtscreme, lippenbalsem, deodorant voor mij en Robert, haarborstel, makeupdoekjes en mijn reservebril.

vluchttas7Om naar huis te gaan heb ik een comfortabele broek ingepakt en een shirt. En voor Robert ook een schoon shirt, ondergoed en sokken (waarom ondergoed en sokken weet ik niet).

vluchttas4Voor de baby nog een omslagdoek en voor mezelf nog een lekker warm vest!

Dat was de inhoud van mijn vluchtkoffer, vluchttas, ziekenhuistas, hoe je het ook wil noemen, de tas die mee gaat naar het ziekenhuis. Natuurlijk staat de MaxiCosi ook klaar om meegenomen te worden… Wat wordt het allemaal ineens écht, pffff, eng hoor!
Zijn er nog dingen waarvan jullie zeggen: “maar je vergeet dit, en dat heb je echt echt echt nodig!!!!!!!”? Laat het dan vooral even weten in de comments!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

46 reacties

 • Reageer Marion 5 november 2014 om 06:44

  Kleingeld! Jee wat slim!!! Verder is het net wat je zegt, als je iets niet bij je hebt kan iemand het zo even brengen. Spannend.
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Dag 2My Profile

 • Reageer Selby Jewels 5 november 2014 om 07:40

  Wat spannend nu je alles klaar hebt liggen komt het steeds dichterbij; )

 • Reageer Dita 5 november 2014 om 07:42

  Erg handig en slim om alles al klaar te hebben. Zo spannend!!
  Dita onlangs geplaatst…Review: Miss Sporty nagellak 065 & 547My Profile

 • Reageer Gwen 5 november 2014 om 07:42

  Prima inhoud lijkt me! Ik had echt hele droge lippen en zweerde bij mijn balsem die ik mee had. Mr goed, ik lag langer in het zhuis en wie weet kwamen die droge lippen wel door de verdoving en morfine erna.
  Gwen onlangs geplaatst…OngeduldigMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 5 november 2014 om 07:49

  Wat leuk om te zien wat je in de vluchttas gedaan hebt en slim dat je kleding voor de baby apart verpakt hebt voor leuke combinaties. Het komt nu zo dichtbij! Spannend 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Wedding wednesday: Celebrity bruiden inspiratieMy Profile

 • Reageer Sunseeree 5 november 2014 om 08:13

  Je hebt aan alles gedacht zo te zien! En als je langer moet blijven, kan iemand altijd nog iets langsbrengen toch? Ik duim al voor je woeehoee
  Sunseeree onlangs geplaatst…Naar het consultatie bureau met MasatoMy Profile

 • Reageer Anouk 5 november 2014 om 08:13

  Goed voorbereid! Heb je ook de akte van erkenning? Da is nodig voor de aangifte (als robert alleen gaat) en ook als je een andere achternaam wil geven dan de jouwe omdat jullie niet getrouwd zijb

  • Reageer Manon 5 november 2014 om 10:22

   Wat goed! Die ben ik nog vergeten, die ga ik er zo meteen in doen, thanks 😀

 • Reageer Diana Carlton 5 november 2014 om 08:24

  Wat slim die eerste pakjes apart in zakjes doen. Zo te zien heb je aan alles gedacht. Wij hadden ook wat etenswaar bij (snoepgoed), zodat Michael zo min mogelijk van mijn zijde zou wijken.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Review: Chickslovefood kookboekMy Profile

 • Reageer Miranda 5 november 2014 om 08:38

  Haha ik moest even lachen om ‘bibian stijl’ de pakjes zo duidelijk in 2 aparte zakjes mét briefje er op! Heel slim bedacht, zou ik ook zo kunnen doen, controlefreak als ik ben:)

  Verder heb ik geen fláuw idee wat er in zo’n tas moet en dus ook geen tips haha!
  Miranda onlangs geplaatst…video; nailart voor beginners!My Profile

 • Reageer Tineke 5 november 2014 om 09:15

  Komt overeen met mijn vluchttas! En dat jasje, Hihi <3 Ik heb behalve een omslagdoek ook nog een reisdekentje mee voor terug naar huis, in de maxi cosi, maar wij hebben geen voetenzak dus als jij die al wel hebt is dat wat overbodig!

  Slippers wil ik eigenlijk ook wel mee, maar die heb ik niet en heb geen idee waar ik nu nog slippers kan krijgen! Ben ze niet tegen gekomen in elk geval! En een lang shirt lijkt me ook handig.. Zit er bij mij ook nog niet in, want ook die heb ik niet in huis :p misschien nog maar even een rondje zeeman doen!

  • Reageer Tineke 5 november 2014 om 09:18

   Oh, ga je trouwens ook in je pyjama bevallen? Daar heb ik nog een oud shirt voor ingepakt, en een hemd, voor het geval het echt zo warm is als iedereen zegt, haha!

  • Reageer Manon 5 november 2014 om 10:22

   Oh goeie om nog een tshirt/hemd mee te nemen voor het geval dat het gloeiend heet is! En een dekentje ligt inderdaad al bij de Maxi Cosi 😀 Spannennnndddd!

 • Reageer Annemijn. 5 november 2014 om 09:29

  Volgens mij ben je erg goed voorbereid! De inhoud van je vluchttas ziet er heel logisch uit 🙂
  Annemijn. onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #1My Profile

 • Reageer Josy 5 november 2014 om 09:34

  Hoi,

  Ik had bij mijn vorige ‘bevalling’ ook rietjes mee voor in je flesje drinken. Als je wat wil drinken, maar wil blijven liggen bijv tijdens je weeën. Ik heb er wel een paar gebruikt, maar later ook van het ziekenhuis gekregen geloof ik…. maar goed, je bent hup zo weer thuis 😉
  Josy onlangs geplaatst…Gewonnen!!My Profile

 • Reageer Vanessa 5 november 2014 om 09:41

  Zo te zien ben je goed voorbereid. Mocht je toch iets vergeten zijn, kan iemand het altijd komen brengen.
  Vanessa onlangs geplaatst…Essence Rock Out Multicolour BlushMy Profile

 • Reageer Iris 5 november 2014 om 09:43

  Ziet er erg goed voorbereid uit! Ik zou alleen nog een t-shirt en hemd meenemem om eventueel in te bevallen. Ik ben in januari bevallen en geloof me ik ben een koukleum!! Maar in het ziekenhuis is het altijd zo verschrikkelijk warm! + dat je het warm krijgt van de bevallig zelf. Je kunt het maar bij hebben..

 • Reageer Eline 5 november 2014 om 09:58

  Die pakketjes babykleding, wat slim!
  Eline onlangs geplaatst…WIN! Superfoods en gedroogd fruit pakket!My Profile

 • Reageer Sabine 5 november 2014 om 10:15

  Misschien heb je het al hoor, maar wellicht is het een idee dat je een briefje bij de vluchttas bewaard waarop alle spullen staan die je pas last minute mee kan nemen zodat je in de (mogelijke) hectiek niks vergeet.

 • Reageer Daantje 5 november 2014 om 10:19

  Ik heb niet alle reacties gelezen, maar ik zou ook kauwgom meenemen. Tijdens de bevalling kan je opeens heel scherp gaan ruiken en dan is het fijn als je mensen wiens adem je niet bevalt op dat moment een kauwgompje kan aanbieden 🙂
  Daantje onlangs geplaatst…Suikervrij etenMy Profile

  • Reageer Manon 5 november 2014 om 10:20

   Oh dat is een slimme hahaha, ik walg uberhaupt al van mondgeuren, brrrr. Die ga ik nog even in de tas doen!

 • Reageer Petra 5 november 2014 om 10:26

  Ooh hier moet ik ook maar weer eens over na gaan denken. Dankjewel voor de reminder. De vorige keer had ik trouwens een hele tas vol, alle to-do-lijsten afgewerkt en heb ik er bijna niets uit gebruikt. Alleen de basis dingetjes. Maar ja, mijn vorige bevalling liep ook niet echt zoals het moest 😉
  Goed idee van die zakjes voor de kledingsetjes, die neem ik direct van je over 😀
  Petra onlangs geplaatst…De eerste babykleertjesMy Profile

 • Reageer Judith 5 november 2014 om 10:28

  Volgens mij ben je niets (belangrijks) vergeten hoor. Goed dat je aan de dingen denkt zoals kleingeld, slippers (de douche deel je waarschijnlijk met iemand of meerdere, dus slim!) en ondergoed. Het enige wat ik nog kan bedenken is een haarelastiek en een plastic tas voor vuile/natte kleren.
  Spannend hoor, het komt echt dichtbij nu! So exciting! Zet ‘m nog even op Manon. X, Judith
  Judith onlangs geplaatst…Instaswap fall ’14 #2My Profile

  • Reageer Manon 5 november 2014 om 10:56

   Haarelastiekjes zitten in m’n toillettasje, en een plastic zak ga ik er ook in doen, goeie!

 • Reageer Heleen 5 november 2014 om 10:30

  Ik denk, na alle aanvullingen, dat je vluchttas compleet is! Nu nog wachten tot je hem kan gaan gebruiken!
  Heleen onlangs geplaatst…Een dag niet gelachen…My Profile

 • Reageer Melanie 5 november 2014 om 10:32

  Toen ik ging bevallen (nu bijna 10 maanden geleden) toen begon ik in de ochtend ook ‘netjes’ en gekleeed in pyjama en ondergoed. Nadat ze m’n vliezen braken zijn mijn spiksplinter nieuwe pyjama en ondergoed naast mn bed beland. Uiteindelijk heb ik de hele dag ‘naakt’ weliswaar in bed doorgebracht omdat ze alles moesten controleren om het uur dus geen zin om telkens bij elke wee m’n ondergoed aan en uit te te trekken. En stel dat je uiteindelijk toch voor een ruggenprik kiest tijdens je bevalling moet je toch alles uit doen en krijg je zo’n vreselijk lelijk ok jasje aan. Maargoed, dit is hoe ik het ervaren heb en elke ervaring is anders natuurlijk. Je moet doen wat jij het fijnste vind 🙂 Daarbij wil ik even zeggen dat jullie een super leuk blog hebben. 🙂

 • Reageer Betty 5 november 2014 om 10:45

  Ziet er heel compleet uit zo! Ik had ongeveer ook bij me wat jij hebt ingepakt en uiteindelijk bijna niets gebruikt, maar je kan het maar beter gewoon bij je hebben. Ik kan je alleen aanraden om echt een grote broek en shirt mee te nemen voor jezelf. Op een of andere manier paste ik niet goed in mijn meegebrachte broek en dat was genant… 😉
  Betty onlangs geplaatst…Je kind onlineMy Profile

 • Reageer Linne 5 november 2014 om 10:55

  Ik had dextro energie. Tussen de persweeën door had ik bere honger! Op zo’n moment krijg je geen hap door je keel, maar zo’n tabletje krijg je dan nog wel weg (vind ik normaal niet zo lekker) en kan je echt helpen om een beetje extra energie te krijgen. En als tip: licht je vriend goed in wat er allemaal in die tas zit en wat waarvoor is, ook in huis. Ik ben thuis bevallen en de kraamhulp vroeg steeds aan mijn man waar van alles lag. Gevolg: vreemde combinatie als eerste pakje, gloednieuw mutsje onder het bloed en ons babytje werd gewikkeld in de handdoek van de hond…! Ik kan er nog steeds niet om lachen 😉
  Heel veel succes Manon! Ik lees jullie blog met veel plezier.

 • Reageer Kim | Kimsbloglife 5 november 2014 om 10:58

  Haha, je ziet er goed voorbereid uit hoor! 🙂 wat komt het dichtbij nu zeg, zo spannend! Ben samen met jou mee benieuwd naar jullie baby!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Persoonlijk: hoe mijn blog is ontstaan en mijn onzekerheden daaroverMy Profile

 • Reageer Malou 5 november 2014 om 11:50

  Wat handig zeg, die setjes in aparte tasjes! Ik heb alleen het geboortesetje in een apart tasje gedaan, de andere kleertjes zitten gewoon bij elkaar in de tas. Een badjas neem ik niet mee, toen ik laatst in het ziekenhuis was, merkte ik dat het daar absoluut niet koud was (ik zweette met kapot daar!).
  Mijn tassen staan ook klaar. Ik heb waarschijnlijk veel te veel bij me, maar na een keizersnee moet je gemiddeld 4 dagen blijven, dus dan vind ik het wel fijn om wat spulletjes bij me te hebben. En ik vrees dat het ook geen succes is als mijn man kleding voor me mee moet nemen, haha.
  Malou onlangs geplaatst…38 WEKEN ZWANGER!My Profile

 • Reageer Mara Goudriaan 5 november 2014 om 12:25

  Een (uitgekookt) fopspeentje had ik ook bij me
  Want meeste baby.s krijgen zuigbehoefte
  Verder ben je superr voor bereid

 • Reageer Martine 5 november 2014 om 13:01

  Druivensuiker. Vooral na de bevalling was ik blij dat ik die had. In het ziekenhuis duurde het voor mijn gevoel tijden voor ik iets te eten kreeg en werd helemaal draaierig ervan. Blij dat ik ze had toen #nevernoteating 😉
  Martine onlangs geplaatst…Timemanagement voor dummiesMy Profile

 • Reageer Michelle 5 november 2014 om 14:22

  Misschien heb ik er overheen gelezen maar misschien zijn luiers en doekjes ook een goed idee?

  • Reageer Manon 5 november 2014 om 14:28

   Als je in het ziekenhuis bevalt hoef je voor dat soort dingen niet te zorgen 🙂 Dat hebben ze daar gewoon op de afdeling!

 • Reageer Blogmama 5 november 2014 om 22:35

  Het gaat opschieten Manon, de laatste weekjes en dan zijn jullie mama en papa en is River zijn vriendje geboren!
  Ik deed het controleboekje verloskundige elke keer in de vluchttas na bezoekje aan de praktijk 🙂 met belangrijke telefoonnummers kraamzorg.
  En Dextro is wel handig inderdaad, mijn vriend moest dat nog snel halen op advies verloskundige.
  Blogmama onlangs geplaatst…Sinterklaascadeaus onder de 15 euroMy Profile

 • Reageer Wendy 5 november 2014 om 23:22

  Het is zoiets waar je als nog niet zwangere (en nog niet zwanger geweest zijnde) helemaal niet aan denkt. Inmiddels ken ik het wel hoor, die vluchttas en bijvoorbeeld ook het geboorteplan. Maar als je een tweetal jaar geleden dat gezegd had tegen mij, dan had ik je vast aangekeken met een blik van: “Wattes?”
  Wendy onlangs geplaatst…Wandelen, Polder en PaddenstoelenMy Profile

 • Reageer Michelle 6 november 2014 om 02:19

  Ziet er prima uit! Heb je gedacht aan een lijstje met gegevens van mensen die na de bevalling gebeld moeten worden? En telefoonnummer van kraamzorg!

 • Reageer Natascha 6 november 2014 om 11:38

  Handig artikel voor de toekomst 🙂

 • Reageer Maai 6 november 2014 om 14:25

  pff haha ik ben al twee keer eerder in het ziekenhuis bevallen en had echt veel te weinig mee als ik jou zo zie. Ik heb er echt nooit rekening mee gehouden dat a. misschien wel eens heel lang zou kunnen duren en wat vermaak best prettig is en b. dat je misschien niet direct naar huis mag. Uhm… daar ga ik dan deze keer toch maar wel rekening mee houden 🙂 Kan natuurlijk altijd. Leuk om te lezen. En… ik heb jullie getagged op mijn blog. Maar voel je vooral niet verplicht 😉

 • Reageer Veronique 6 november 2014 om 19:31

  Ziet er prima uit.
  Laat het over je/jullie heen komen.
  Wens je alvast veel succes met de bevalling en een hele fijne kraamtijd toe

 • Reageer Emma 6 november 2014 om 22:51

  Cremespoeling! Ik had mijn tas 6 keer ingepákt 10 weken vooraf, en dat had ik over het hoofd gezien!

 • Reageer stien 6 november 2014 om 22:59

  wat goed dat je dit nu al maakt! Wat ik nog kan aanraden ? een lijst met telefoonnummers van mensen die als eerste op de hoogte moeten worden gebracht, kan altijd van pas komen 🙂 en misschien een agenda ?

 • Reageer Whitney 7 november 2014 om 01:12

  Ziet er prima uit! Spannend hoor
  Whitney onlangs geplaatst…Wisdom for the moment #16My Profile

 • Reageer Milou 7 november 2014 om 16:48

  Als ik ooit ga bevallen zoek ik dit artikel op haha. Volgens mij heb je overal aan gedacht zo te zien!
  Milou onlangs geplaatst…WeightWatchers snack: apple mugcakeMy Profile

  • Reageer Brenda 10 november 2014 om 16:20

   ja ik ook! 😉 zo handig, en al die extra tips zijn ook wel handy.. haha

 • Reageer Noraly 9 november 2014 om 14:29

  Ik weet niet of het al is genoemd maar ik had bij mij eerste zwangerschap als tip gekregen om dextro energie mee te nemen. Voor het geval je een vieze smaak in je mond krijgt en gelijk een beetje energie 🙂 het zit nu alweer in mijn vluchttas voor de tweede.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge