Persoonlijk

LIJSTJE – Ergernissen op de weg

ergernissen
Jaja, daar zijn we weer en dit keer met ergernissen op de weg. Want man o man, wat kan ik me ergeren in het verkeer zeg. En ik niet alleen, want ik zie zoveel mensen geïrriteerd rijden. En ja, ik weet dat je daar juist ongelukken van krijgt, maar een beetje ergeren dat doet natuurlijk iedereen… Toch?

♦ Voorliggers die 20 rijden waar je 50 mag, 30 waar je 60 mag, 50 waar je 80 mag. Kom op jongens, jullie hebben allemaal leren lezen, en het is nou niet zo dat het met lettertype grote 8 geschreven staat op de borden!
♦ Knipperlichten naar rechts als je naar links gaat, koekkoek?
♦ Linksrijders, onnodig waardoor jij niet verder kan, of een boete riskeert om rechts in te halen…
♦ Mensen die twijfelend bij een zebrapad staan als je komt aanrijden. Loop gewoon zodra je bij een zebrapad komt (ga vooral geen theekransje houden aan het begin van een zebrapad grrrrr). Wacht aub niet anderhalf uur voordat je een poging doet om over te steken, de bestuurder weet dan ook niet meer wat je wil.
♦ Mensen die niet opletten bij het verkeerslicht. Je voorligger kan nog net door groen en hoppa, jij staat alweer voor rood.
♦ Knipperlichten op de rotonde gebruiken!
♦ Helemaal in paniek raken, stuur naar links rechts, remmen, stoepje op en af zodra er een zwaailicht te zien valt. Zodra je een zwaailicht ziet, ga dan rustig naar een plek waar het veilig is om te stoppen. Nog meer ongelukken kunnen we niet gebruiken.
♦ Heel knap al die mensen van 85+ die nog achter het stuur kruipen, maar echt verantwoord? Nee…
♦ Kinderen die slingerend fietsen en zo ineens uitwijken naar links. Ouders, houd je kinderen een beetje in de gaten en laat ze niet op een gevaarlijke weg dollend fietsen!

Zo ik ben weer kalm, nu ik alle agressie heb op geschreven hahaha. Jullie hebben vast ook nog ergernissen die mijn lijstje mooi aanvult, laat het me weten in de comments.
liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer Marion 20 november 2014 om 06:29

  20 km per uur? Ik fiets nog harder! Ongelooflijk! Ik had laatst een bejaard echtpaar voor me. Serieus, ik was bijna uitgestapt bij het stoplicht om ze achter het stuur vandaan te trekken. Levensgevaarlijk!!!
  Marion onlangs geplaatst…Depressie De Deur Uit ReturnsMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 20 november 2014 om 07:45

  Hahaha zo herkenbaar! Vooral de langzaam rijder voor je hebben is zo irritant, of mensen die geen richting aan geven op een rotonde, brr haha
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Diary donderdag: Genieten van ons gezin en huiselijkMy Profile

 • Reageer Dita 20 november 2014 om 07:45

  Ja als mensen minder snel rijden is zo irritant!
  Dita onlangs geplaatst…Plog #5 – Woensdag 19 november 2014My Profile

 • Reageer Diana Carlton 20 november 2014 om 07:56

  Oh, ik kan ook altijd zo opgefokt raken van het verkeer! Bumperkleven, waarom? Onnodig links rijden, terwijl het een 3-baans weg is? What’s the point? En waarom ga je 100 rijden op een weg waar je 120 mag en ga je 120 rijden op een weg waar je 100 mag? Zo, lekker begin van de ochtend even spuien over het verkeer 😉
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Gelezen: Het Diner van Herman KochMy Profile

 • Reageer Nelleke 20 november 2014 om 08:03

  Hahaha! Ik ben blij dat ik mijn rijbewijs niet heb 😉
  Nelleke onlangs geplaatst…De magie van buitenlandse supermarktenMy Profile

 • Reageer Nicole 20 november 2014 om 08:48

  Oooh al die dingen.. precies waar ik me ook aan erger! Ook bij de rotonde, laat gewoon weten wat je doet.. GRRR!
  Nicole onlangs geplaatst…Project Pepernoot: pepernoten tiramisuMy Profile

 • Reageer Heleen 20 november 2014 om 09:14

  Zo herkenbaar, zeker de mensen die heel langzaam optrekken, zodat jij weer fijn voor het rode stoplicht komt te staan! Ik zeg bekeuren die hap!
  Heleen onlangs geplaatst…Mijn droom!My Profile

 • Reageer Denise 20 november 2014 om 10:00

  Manon proficiat met jullie mooie zoon! Wat een plaatje….

 • Reageer Miranda 20 november 2014 om 10:00

  Ooh zo herkenbaar! Ik had laatst ook zo’n lijstje met verkeersergenissen maar kan geloof ik alweer een nieuwe schrijven:)
  Langzaam rijden vind ik echt levensgevaarlijk en het aller aller ergst! Blegh
  Miranda onlangs geplaatst…Throw back thursdayMy Profile

 • Reageer Annemijn. 20 november 2014 om 10:08

  Haha! En mensen die van rechts komen netjes voorrang geven en dat zij dan lekker rustig blijven staan. Och ik geef je geen voorrang omdat ik dat zo leuk vind maar omdat het zo hoort dus ga aub rijden! Haha, daar stoor ik me weleens aan!
  Annemijn. onlangs geplaatst…Wooninspiratie: 5x Plankjes aan de muurMy Profile

 • Reageer Simone 20 november 2014 om 10:15

  De meeste dingen zijn herkenbaar, maar: Knipperlichten op de rotonde gebruiken! Dat heb ik toch echt met rijles geleerd. Ik heb nu 2 jaar mijn rijbewijs en doe het eigenlijk altijd, is toch juist duidelijk?
  Simone onlangs geplaatst…Mega wishlist: CostesMy Profile

 • Reageer Eline 20 november 2014 om 10:20

  Knipperlichten op een rotonde gebruiken is verplicht! De overige ergernissen zijn erg herkenbaar!
  Eline onlangs geplaatst…Stoofperen zonder suikerMy Profile

 • Reageer angelique 20 november 2014 om 11:24

  Ik rij dan wel geen auto maar kan het mij heel goed voorstellen
  angelique onlangs geplaatst…Sinterklaas | Keano voorbereiden #2My Profile

 • Reageer Vanessa 20 november 2014 om 11:42

  Leuk om te lezen en heel herkenbaar! Het is dus niet alleen in België dat er zo’n mensen op de weg rijden 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Het blogboek van Kelly DeriemaekerMy Profile

 • Reageer Miranda 20 november 2014 om 11:45

  Langzaam rijdende auto’s, maar zodra je ze in wilt halen geven ze ineens gas..

 • Reageer Joyce 20 november 2014 om 15:57

  Heel herkenbaar ja.
  Net als vrachtwagens die elkaar gaan inhalen, omdat de achterste 5 km/u harder rijdt. Dat duurt dus een eeuwigheid tot hij de voorste vrachtwagen heeft ingehaald. En het ondertussen maar gek vinden dat er zoveel auto’s achter ze in de ankers moeten…
  Joyce onlangs geplaatst…100 happy mama days #4My Profile

 • Reageer Femke 20 november 2014 om 16:17

  De meeste kloppen, maar knipperlichten op de rotonde is volgens mij wel verplicht.

 • Reageer Betty 20 november 2014 om 17:10

  Hahaha koekkoek!
  Betty onlangs geplaatst…Vraag maar raak: de antwoordenMy Profile

 • Reageer Jessica 20 november 2014 om 19:50

  O zo herkenbaar!
  Super irrtant als mensen onnodig links blijven rijden of hun knipperlicht niet gebruiken.
  Of nog doorrijden als er pijlen staat dat je moet invoegen en doorrijden verder dan het rode kruis op de snelweg.
  Jessica onlangs geplaatst…Day Zero Project – Doel 86 Een deken haken d.m.v. Granny squares #1My Profile

 • Reageer Wendy 21 november 2014 om 00:13

  Stuk voor stuk allemaal heel herkenbaar. Ik kom ze allemaal minimaal 2x per week tegen.
  Wendy onlangs geplaatst…FOOD ♦ Fusion Plaza in HulshorstMy Profile

 • Reageer Anneleen 21 november 2014 om 19:29

  Haha koekkoek… ik hoor je dat zo zeggen Bibian 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…Tag: gewoon BelgischMy Profile

 • Reageer Iris 21 november 2014 om 23:54

  Grrrr word al agressief als ik het lees haha! Überhaupt geen richting aangeven, sta je te wachten voor niks terwijl je allang weer verder had kunnen rijden, heeele felle koplampen te ver naar boven gericht zodat je verblind word, bumperkleven, te langzaam rijden – vooral op de snelweg – en al helemaal op de linker rijbaan, voor elke scheet remmen, knipperlichten die aan blijven staan (dat merk je toch!?), geen voorrang geven, ongeduldig lopen doen, fietsers met twee naast elkaar waar het niet kan, wielrenners op de rijbaan terwijl ze op het fietspad moeten….. Vreselijk! Ik kan zo nog wel uren doorgaan!

 • Reageer Iris 6 december 2014 om 12:09

  Hihi, leuk om te lezen! Ik zit ook dagelijks op de weg en herken het wel. Vind het altijd zonde om onnodig te wachten, omdat iemand zijn richting niet aangeeft.

 • Reageer Whitney 6 december 2014 om 20:24

  Hier kan ik me echt bij aansluiten! Zit ook echt te vloeken en tieren in zulke situatie’s not smart met een kleine op de achterbank he..
  Whitney onlangs geplaatst…Must Read #4 Spam je blog!My Profile

 • Reageer Wilma 25 juli 2016 om 15:16

  Oh ik herken me echt in alles haha. Wat ik ook zo erg vindt als mensen al ruim voor een bord dat je 50 mag al gaan afremmen.. Jongens alsjeblieft ga gewoon rustig uit laten rollen.. Haha soms 😜

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge