Tags, Zwanger

Pregnancy Questions #3

PQ
Ik vul deze vragenlijst nu voor de derde keer in. De vorige keren dat ik de vragen beantwoordde, was ik 18 weken en 28 weken zwanger. Op dit moment 38 weken, dus tussen iedere vragenlijst zitten zo’n 10 weken! Oké, let’s go: eens zien wat er allemaal veranderd is de afgelopen 10 weken…

Hoe ver ben je nu?
38 weken en 5 dagen. Ik typ dit blogje een dag eerder dus met 38 weken en 4 dagen. Het kan zomaar zijn dat deze blog online komt terwijl ik loop te puffen haha. Zo’n gekke gedachte!

Hoeveel ben je aangekomen/wat is je omvang?
Aangekomen: meer dan ik had gehoopt… In m’n gezicht en armen zie/merk ik niet zo heel veel verschil maar vooral die verdomde billen en benen zijn wat voller geworden, beetje jammer. Maarja, als de kraamperiode voorbij is dan komt Kerstmis er weer aan en Oud & Nieuw. Vanaf januari 2015 wil ik weer even serieus op mijn eten gaan letten en hopelijk ben ik dan al het zwangerschapsvet kwijt in het nieuwe jaar ergens. Het heeft geen haast maar ik wil toch wel weer richting mijn oude gewicht over een tijdje! We will see :)!
Mijn omvang is op dit moment 106 centimeter, woooow!

383zwangerSchaamteloze Selfie: 38 weken en 3 dagen buik

Zwangerschapskleding?
Als ik uit huis ga dan draag ik vaak een zwangerschapsjurkje met een legging of zo’n losse geprinte broek met een strakker shirtje. Niet heel fashionable en flatteus misschien maar dat is het enige wat op dit moment nog een beetje fatsoenlijk zit. Van de week ging ik even met Robert naar de supermarkt en ik dacht: ik trek eens een (zwangerschaps)spijkerbroek aan. Nou, dat ding gaat ook ver achterin de kast nu want mijn god, wat zat dat verschrikkelijk. Die band knelde de hele boel af en het “spijkergedeelte” onderin je buik drukte keihard in m’n blaas. Nope, dat wordt ‘m niet meer hoor!
Thuis loop ik het liefst in veel te grote pyjamabroeken van Robert haha, die knellen nergens!

Striae?
NEE! Wat ben ik daar blij mee zeg. Nog steeds wordt mijn buik goed ingesmeerd door mijn lieftallige vriend. Niet elke avond denk ik eraan, maar zeker wel 5/6 dagen van de 7! Ik weet niet of het aan het insmeren ligt, maar ik ga er lekker mee door. Ook heb ik niet echt die duidelijke bruine streep over mijn buik lopen. Ja, heeeeeel lichtjes als je heel goed kijkt maar als je het niet weet dan zie je het ook niet.

Slaap?
Heerlijk en lekker veel! Omdraaien is een klus op zich maar daar raak je ook wel aan gewend. Ik slaap aan één stuk door vaak ’s nachts. Heel af en toe (1x in de week) moet ik er ’s nachts uit om te plassen. Dan doe ik regelmatig een dutje overdag op de bank of als ik echt heel moe ben kruip ik even in bed.

Beste moment van deze week?
De spanning dat het elk moment kan gaan gebeuren… En natuurlijk nog steeds de gezellige bewegingen in mijn buik!

Slechtste moment van deze week?
Uhm… Zondag had ik een “ik-ben-er-zo-klaar-mee” moment. Niks was goed en ik was een beetje chagrijnig. Maar dat was na een uurtje weer over, gelukkig! Want je zit met zo’n bui vooral jezelf heel erg in de weg!

Mis je iets?
Oké, naast de standaard dingen zoals broodjes filet, op mijn buik slapen en normale kleding aankunnen mis ik mijn “normale” lijf. Gewoon je sokken en schoenen aan kunnen trekken zonder daar tegenop te zien, niet meer bekaf zijn als je in bad geweest bent… Nee, dat mis ik toch echt wel heel erg nu!

Bewegingen?
Anders. Het zijn geen harde trappen meer en hyperactieve momenten maar meer drukkende lichaamsdelen, verschuivingen en dat soort bewegingen. En de hik heeft hij heel vaak! Vooral ’s morgens als ik wakker word en ’s avonds laat!

Food Cravings?
Niet iets in het bijzonder. Ja, dat broodje filet “crave” ik echt zoooooooo erg naar, nog even geduld! Zuivelproducten zijn ook nog steeds geliefd. Ik heb zelfs bij de supermarkt hopjesvla meegenomen terwijl ik dat NOOIT eet, maar ik had er zin in?

RaadEens2
Iets dat je misselijk of bleh maakt?

Mondgeuren hahaha. BAH!

Geslacht?
Jongen, nog steeds haha (gelukkig maar)!

Kwaaltjes?
Af en toe heb ik wel pijnlijke steken down there, echt gewoon het gevoel er IN! Heeft iets met indalen te maken, terwijl hij toch al vast ligt volgens de verloskundige. Ik had gelezen dat dat zijn hoofd is die je dan voelt en dat zorgt voor pijnlijke steken. En ik heb de laatste paar dagen wel echt een beetje last van mijn rug ’s avonds. Voor de rest heb ik niet zoveel te klagen…

Navel in of uit?
Ik heb niet echt een “plop”navel haha. Hij is wel helemaal uitgerekt nu, maar wel gewoon plat.

Blij of chagrijnig?
80% blij, 20% “klaar-mee”.

Waar kijk je naar uit?
Het moment dat de bevalling begint! Ik ben zo benieuwd hoe dat bij mij gaat beginnen… Breken mijn vliezen ineens dat alles zeiknat is? Begint het met een klein scheurtje in mijn vliezen dat ik ga “lekken”? Krijg ik buikkrampen en herken ik die dan meteen als een wee? Krijg ik oefenweeën? Of word ik met 41 weken plus nog wat dagen ingeleid? Of een keizersnee? Het is allemaal zo vaag… Ik wil het gewoon weten!

Een volgende “Pregnancy Questions” zal er niet meer komen over 10 weken… Mijn baby komt sowieso binnen 3 weken, op 5 december ben ik precies 42 weken en langer dan dat laten ze je sowieso niet lopen. Al hoop ik toch echt dat hij geen Klaas of Pietje wordt!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

31 reacties

 • Reageer Marion 12 november 2014 om 07:08

  Positief allemaal! Een paar kleine dingetjes, maar verder klinkt het toch allemaal heel goed. Ik denk dat je straks terug kan kijken op een hele mooie zwangerschap. Het was ook heel mooi om te volgen op deze manier. Met de foto’s en deze vragenlijsten. Heel mooi.
  Marion onlangs geplaatst…Shoplog: WibraMy Profile

  • Reageer Manon 12 november 2014 om 12:30

   Dankjewel! Jaaa, ik kijk zeker terug op een geweldige zwangerschap, nu maar hopen dat ik ook met een goed gevoel op de bevalling kan terugkijken 🙂

 • Reageer Dita 12 november 2014 om 07:35

  Mooi om te lezen. Erg leuk dat je jullie bezoekers er ook zo in betrekt.
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Zuurkool met rijstMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 12 november 2014 om 07:57

  Wat leuk om weer een update met antwoorden op deze vragen te lezen, zo’n gek idee dat het zomaar kan beginnen. Fijn dat je zo goed kan slapen zeg!
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Plog: weddingplanner : Finale Hollands Next topmodelMy Profile

 • Reageer Marina 12 november 2014 om 08:15

  Leuk om weer even een update te lezen zo. Nog even volhouden!
  Marina onlangs geplaatst…W(o)ensdag – EnkellaarsjesMy Profile

 • Reageer Nelleke 12 november 2014 om 08:21

  Wat lijkt me dat leuk en spannend, de gedachte dat het elke moment kan beginnen! Haha, die hopjesvla. Weet je wat gek is? Daar ben ik heel erg benieuwd naar, mocht ik ooit zwanger worden: die cravings. Hoe dat voelt, zo ineens heel erg zin hebben in iets wat je normaal misschien wel helemaal niet zo bijzonder vindt 😉
  Nelleke onlangs geplaatst…Sinaasappelkip met gember en rijstMy Profile

 • Reageer Diana Carlton 12 november 2014 om 08:21

  Wat leuk om te lezen hoe het je de laatste weken van je zwangerschap vergaat! Het is nu gewoon zo spannend, het kan zomaar elk moment gebeuren.. Ik hoop voor je dat je snel je kindje vast mag houden!
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Dromen & ambitiesMy Profile

 • Reageer Annemijn 12 november 2014 om 08:25

  Leuk om zulke informatie nog met je bezoekers te delen! Ik ben heel benieuwd wanneer hij komt!
  Annemijn onlangs geplaatst…Met deze tips haal je meer uit je dag!My Profile

 • Reageer Betty 12 november 2014 om 08:33

  Zoooo herkenbaar! Ik had alles letterlijk in kunnen vullen 10 weken geleden!
  Betty onlangs geplaatst…Nim is 8 weken!My Profile

 • Reageer Judith 12 november 2014 om 08:46

  Het komt nu toch zo dichtbij…Ik keek zelf ook uit naar het moment waarop de bevalling begon, maar helaas was het velen malen erger (pijnlijker) dan ik me had voorgesteld haha. Maar het gaat helemaal goed komen hoor! Je lichaam is er voor gebouwd.
  Ik hoop dat je een hele voorspoedige bevalling hebt en dat je snel je kleine man in je armen mag houden. Succes deze laatste paar dagen ;-). X, Judith
  Judith onlangs geplaatst…All things baby: Kartonnen speelhuisMy Profile

 • Reageer Anneleen 12 november 2014 om 09:12

  Leuk om te lezen, fijn dat je zwangerschap zo vlotjes verloopt! Moest je nu je kindje op de wereld zijn aan het zetten…doe dat goed! 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…Knutselpakket van Miss MurphyMy Profile

 • Reageer Heleen 12 november 2014 om 09:20

  Heerlijk om zo mee te leven! Nog heel even volhouden!
  Heleen onlangs geplaatst…Wie van de drie?My Profile

 • Reageer Joyce 12 november 2014 om 09:26

  Spannend he! Ik herken dat heel erg dat je nieuwsgierig bent naar hoe het begint.
  Joyce onlangs geplaatst…Plog 11-11My Profile

 • Reageer Rachella 12 november 2014 om 09:59

  Klinkt allemaal super positief!
  Rachella onlangs geplaatst…Why milk is not the enemyMy Profile

 • Reageer Vanessa 12 november 2014 om 10:33

  Leuk om te lezen. Spannend dat het ieder moment kan beginnen!
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn avondroutine: reiniging en verzorgingMy Profile

 • Reageer Joyce 12 november 2014 om 10:57

  Leuk dat je ook het derde deel nog in hebt kunnen vullen. Ik ben benieuwd wanneer jullie kleine man zich laat zien 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Fietsen met je babyMy Profile

 • Reageer Jennifer 12 november 2014 om 12:40

  Leuk om inderdaad dan ook even terug te blikken naar de vorige keren dat je het hebt ingevuld! Ik wilde ‘m ook doen maar dacht telkens ‘ah, nee, straks.. als ik wat verder ben’. Maar dat denk ik nu nog steeds, haha. Hallo 30 weken! Gelukkig heb ik het voor mezelf wel allemaal een beetje bijgehouden in het 9 maandenboek.
  Jennifer onlangs geplaatst…Zwanger: 29 & 30 wekenMy Profile

 • Reageer Eline 12 november 2014 om 13:55

  Hij komt, hij komt, die lieve goede *sterretjesnaam* IK hoop voor je dat het geen 5 december kindje wordt!
  Eline onlangs geplaatst…Groene groentes groentesoepMy Profile

 • Reageer Nikita 12 november 2014 om 15:05

  Oh wat spannend allemaal. Het schiet al op. Ik leef helemaal met je mee. 🙂
  Nikita onlangs geplaatst…Binnenkort online!My Profile

 • Reageer Ilse 12 november 2014 om 19:02

  Wat leuk om te lezen. Ik kwam deze blog per toeval tegen en wat leuk! Ik ben zelf 23 weken zwanger van mijn 1e kindje, ook een jongen. Succes met de laatste loodjes!

 • Reageer Petra 12 november 2014 om 20:32

  Volgens mij heb jij een zwangerschap volgens het boekje. Ik hoop voor je dat de bevalling precies zo verloopt.
  Petra onlangs geplaatst…Hooggevoelig?My Profile

 • Reageer Nicole 12 november 2014 om 21:21

  Hihi zo geinig dat je zo bezig bent met de bevalling ook.
  Ik had dat helemaal niet maar heb dan ook niet het termijn bereikt die jij nu hebt!
  Hopelijk is het een hele prettige bevalling waarbij je heel heel heel snel naderhand een broodje filet american in handen hebt 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Woordeloze woensdag || Glow LightningMy Profile

 • Reageer Selby Jewels 12 november 2014 om 22:05

  Wat heb je toch een prachtige buik Manon! Leuk om al die vragen te lezen. Succes met de laatste loodjes!

 • Reageer astrid nab 12 november 2014 om 22:34

  klinkt allemaal supergoed veel succes met de laatste loodjes

 • Reageer angelique 13 november 2014 om 11:44

  Leuk dat je dit weer in vult, ook leuk voor later zo zie je de stappen goed in je zwangerschap
  angelique onlangs geplaatst…Blog | Mijn favorieten najaar 2014My Profile

 • Reageer Kimberley 13 november 2014 om 13:40

  Wat leuk om te lezen! En heel bekend, haha. Vooral dat laatste; Hoe gaat HET nou werkelijk gebeuren? Heel spannend!
  Kimberley onlangs geplaatst…Persoonlijk | Saaie mensenMy Profile

 • Reageer Paola 13 november 2014 om 20:01

  Leuk om te lezen! Het lijkt me ook zo spannend! Je leeft er 9 maanden naar toe..
  Paola onlangs geplaatst…Max en more Oogschaduw palette brown eyes & blue eyesMy Profile

 • Reageer Milou 13 november 2014 om 21:20

  Oh ik ben zo vreselijk nieuwsgierig.. Ik volg je nu al zo lang en ben nu ook echt heel benieuwd! Veel succes alvast! Mocht het nu begonnen zijn 😉
  Milou onlangs geplaatst…Help! Ik blog!My Profile

 • Reageer Whitney 15 november 2014 om 13:12

  Zo spannend dat jullie zoontje elk moment kan komen. Leuk om te lezen 🙂
  Whitney onlangs geplaatst…Wat ik zoal doe op een vrije dag..My Profile

 • Reageer Pregnancy Questions #1 | Whtny's World 20 november 2014 om 08:03

  […] moment gaat het stukken, stukken beter! Ik ben daar meer dan dankbaar voor. Van de week las ik op Little Wonder World een stuk van Manon. Leuke vraagjes om lezers op de hoogte te houden. Heel leuk gedaan. De eerdere […]

 • Reageer Anoeska 21 november 2014 om 14:17

  Heel leuk om te lezen!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge