Filmpje, Food, Lifestyle, Organizen, Wonen

What’s in my voorraadkast

voorraadkast
We hebben jullie al eens een kijkje gegeven in onze boodschappentassen (1, 2, 3) en koelkast, en ik vond het wel een leuk idee om ook eens mijn voorraadkast te laten zien! Wij hebben onze voorraad in een la in de keuken en deze zit helemaal vol zoals je wel ziet in de video. Vol is vol en ik haal dus ook geen nieuwe spullen voordat er weer ruimte is in die la. We hebben ook nog een trappenkast, maar hierin zit ook onze vloerverwarmingverdeler (of hoe noem je zoiets?) waardoor het dus warm wordt in die kast. Daarom heb ik daar geen eten staan vanwege bederven enzo. In de trappenkast staan wel flessen en pakken drinken, ligt chips en dat soort dingen.

In de video zie je dat ik een paar dingen tegenkom die over datum zijn (oeps). Komt dat ook voor bij jullie en heb je soms ook geen idee meer wat je nou eigenlijk allemaal in huis hebt? Laat het me weten in de comments!

 

Klik op de onderstaande button om je te abonneren op ons YouTube kanaal!
 

 

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

21 reacties

 • Reageer Marion 23 november 2014 om 07:48

  Hahaha ja, hier gebeurt dat ook regelnatig dat dingen over de datum zijn. Vooral maizenadingen en zo. Maar ook nieuwe dingen, van die nieuwe sauzen of mixen, die je dan in een opwelling koopt maar nooit zin hebt om het uit te proberen. Die la is wel superhandig.
  Marion onlangs geplaatst…Home Alone ~ 2My Profile

 • Reageer Kelly caresse 23 november 2014 om 08:09

  Hele leuke video, leuk om te zien wat je allemaal ik zo’n grote keukenla bewaart. Ideaal ook zo’n lade dat mis ik echt in onze keuken
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Pindakaas op de muren smeren is oke!My Profile

 • Reageer Nelleke 23 november 2014 om 08:13

  Zo’n simpel ideetje voor een filmpje, en toch is het heel erg leuk om te kijken! 😀
  Nelleke onlangs geplaatst…StilMy Profile

 • Reageer Diana Carlton 23 november 2014 om 08:44

  Haha ik heb vooral moeten lachen om de producten waarvan de datum is verlopen. Herkenbaar, 1 keer in de zoveel tijd ruim ik ook de kelderkast op en dan kom ik ook tot de conclusie dat er aardig wat verplaatst kan worden naar de prullenbak.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…“Ik schreeuw eik niet slecht, maar wat ik schrijf ben ik echt”My Profile

 • Reageer Dita 23 november 2014 om 09:36

  Leuk om te zien. Hier gebeurt het heel soms dat dingen over datum raken. Ik let er nu meer op dan in ons vorige huis. We hebben nu ook een fijnere kast voor de voorraad.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – November 2014 #2My Profile

 • Reageer Manon 23 november 2014 om 10:35

  Ooh je bent zeker niet de enige! Bij ons is het vaak hoe verder naar achteren het staat hoe groter de kans is dat het over de datum is. Vaak zijn het dan ook dingen die je (bijna) nooit gebruikt als bindmeel of mix voor macarons wat dan vervolgens nooit gedaan is. Grappig om een keer andermans voorraad te zien!
  Manon onlangs geplaatst…33 en 34 weken!My Profile

 • Reageer Vanessa 23 november 2014 om 11:35

  Leuk om te zien! Bij ons valt de voorraadkast best mee. We hebben niet zoveel producten in voorraad. En de producten die er zijn, gebruiken we meestal ook vrij snel.
  Vanessa onlangs geplaatst…7 dingen die ik niet graag doeMy Profile

 • Reageer Marije | BakingBeautyNL 23 november 2014 om 12:10

  Ja, hier ook veel dingen over datum! Laatst vond ik zo’n Knorr wereldgerecht dat meer een jaar over datum was.. Whoops! Vorige maand een grote ‘schoonmaak’ gedaan door mijn voorraadkast 😉
  Marije | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Vlog #1 – Speculaastaart, Event Ziaja, Serena VerbonMy Profile

 • Reageer Eline 23 november 2014 om 16:12

  Wat is het toch leuk om in andermans kasten te kunnen snuffelen, al is het dan digitaal!
  Eline onlangs geplaatst…GehaktbroodMy Profile

 • Reageer Marije 23 november 2014 om 16:29

  hey,
  leuke video! Jullie hebben er waarschijnlijk niet aan gedacht maar in het stukje van welkom op onze blog staat nog dat Mano haar 1e kindje verwacht op 21 november. Maar die is al geboren toch? nog gefeliciteerd.

  • Reageer Marije 23 november 2014 om 16:29

   *Manon

 • Reageer Sandra 23 november 2014 om 17:22

  Leuk om eens te zien wat je allemaal ‘standaard’ in huis hebt al zitten er heel wat dingen bij die ik totaal niet ken! Hier gebeurt het ook wel eens dat er iets over tijd gaat, meestal chocolade of koekjes, oeps!
  Sandra onlangs geplaatst…Bijna 25: wat staat er op mijn wenslijstje?My Profile

 • Reageer Sanne 23 november 2014 om 17:46

  We hebben een paar maanden geleden bij mijn oma een grote schoonmaak gehouden in de kelderkast, koelkast en vriezer. Pizza van 2013 was het meest recente wat over de datum was. Mijn tante vond zelfs nog wat met een sticker van 1998:p

 • Reageer Anneleen 23 november 2014 om 18:00

  Leuk om een kijkje te nemen in jouw voorraadlade!
  Anneleen onlangs geplaatst…Tag: gewoon BelgischMy Profile

 • Reageer Cindy 23 november 2014 om 20:40

  Hoe herkenbaar. Ik kom ook regelmatig dingen tegen die over de datum zijn, dan weet ik ook gewoon niet dat ik het in huis heb..
  Cindy onlangs geplaatst…100 Happy Days project: deel 4My Profile

 • Reageer Jennifer 23 november 2014 om 22:39

  Inderdaad wel zonde, als je allemaal dingen eruit vist die over de datum zijn. Mijn ouders hebben echt een belachelijke voorraad en nou gebeurt het ook regelmatig dat er wat in mijn tas verdwijnt als ik bij ze langs ben geweest. Het nadeel aan voorraad vind ik dat als je boodschappen gaat doen je écht moet weten wat er in je kast staat omdat je anders dubbele dingen meeneemt, zoals dus bij mijn ouders gebeurt. Dus wij hebben zelf wel een kleine voorraad, maar niet te groot. En ik doe bijvoorbeeld ook mijn rijst/macaroni in glazen potten zodat ik kan zien hoeveel er nog is voordat ik een nieuw pak voor een heel weeshuis meeneem. Zeker nu we een eigen huisje hebben is het heel verleidelijk om wat mee te nemen zodat we dat achter de hand hebben.
  Enne, hoe zit het met je voorraad schoonmaakmiddelen en toiletpapier? Blij dat je hebt ingeslagen voor je kraamperiode begon? 😉
  Jennifer onlangs geplaatst…Starbucksbunnies to BarcelonaMy Profile

 • Reageer Jessica 23 november 2014 om 22:48

  Haha hilarisch en zeer herkenbaar!
  Ik ruim eens in de zoveel tijd of wanneer ik zin heb de keukenkastjes eens op.
  Jessica onlangs geplaatst…Studeren #1My Profile

 • Reageer Christel 24 november 2014 om 00:00

  Leuk om te zien! Blijft altijd leuk om bij een ander in de kastjes te gluren. Mijn voorraadkast is een beetje vergelijkbaar, maar dan met ook nog een shitload aan kidneybonen en andere blikjes peulvruchten.
  De dingen die jij weggooit (pasta, maizena etc) zijn nog prima te eten hoor, daar staat een datum op omdat dat van de VWA moet. Dit soort etenswaren gaan eigenlijk niet over datum als je ze zoals jij droog en donker bewaart. Als er vocht bijkomt of als het te warm bewaart wordt dan wel. Dus als het gek ruikt of groen uitslaat dan zeker weggooien. 😉 Anders kan je het nog gebruiken!

 • Reageer Olga 24 november 2014 om 14:14

  Iets uit blik dat over de datum is vind ik veel minder erg dan iets van groente in de koelkast aantreffen dat niet meer als het oorspronkelijke stuk te herkennen is.. mijn moeder kwam laatst naar me toe met de woorden; ‘Ik heb een stuk courgette uit je koelkast gegooid hoor. Dat was helemaal beschimmeld.’ En ik kan me nog steeds niet herinneren dat ik überhaupt ooit een courgette in de koelkast neergelegd heb. Kun je nagaan :’)
  Olga onlangs geplaatst…(P)inspiration: All about baby’s..My Profile

 • Reageer Mariska 24 november 2014 om 15:40

  Hoi Manon, alles wat droog is, kan je gewoon nog bewaren en gebruiken hoor! Het is een ten minste houdbaar tot-datum en niet een te gebruiken tot. Ten minste houdbaar tot betekent dat het tot die datum sowieso prima is en dat na die datum de kwaliteit terug zou kunnen lopen (bijvoorbeeld bij koffie merk je dat sterk, dan ruikt de koffie ook veel minder sterk dan in het begin). Maar het dan dus nog wel goed om te gebruiken hoor! Zelfs het Voedingscentrum zegt dit; http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/houdbaarheidsdatum-tht-tgt-.aspx

  Dus die pasta, maizena etc kun je nog prima gebruiken hoor! Zolang het nog goed ruikt en er niet raar uit ziet, is het gewoon helemaal prima 🙂

  Op vleeswaren, zuivel etc staat een te gebruiken tot datum, daar moet je wel goed op letten want na die datum is het vaak niet meer goed en bedorven.

 • Reageer me 26 november 2014 om 00:36

  Al dat droge spul zoals nasimix gaat niet bederven hoor, kun je rustig gebruiken. Gebruik je zintuigen en niet alleen een datum.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge