Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: 38 weken

38WEEK
Als dit blogje online komt ben ik 39 weken zwanger (ik typ dit een dag van tevoren, dus eigenlijk pas 38+6). NEGENENDERTIG! Dat is gewoon nog maar een week tot de uitgerekende datum… Week 38 was een rustige week qua zwangerschap.

Afgelopen week was heel gewoontjes. Lichamelijk gaat het allemaal wel prima, geen gekke dingen die anders dan anders zijn. “Mentaal” wordt het wel wat lastiger… Je bent continu aan het wachten, en dat gevoel is heel irritant. Soms vervelen Robert en ik ons ’s avonds gewoon en hebben we ook nergens zin in en dan zeggen we tegen elkaar dat hij nou maar gewoon moet komen want WE ZIJN HET WACHTEN BEU! Elke avond voordat we gaan slapen speculeren we dat “het vannacht misschien wel gaat gebeuren”, en als ik dan ’s morgens wakker word dan baal ik toch wel een heel klein beetje hoor haha. Achja, geduld is een schone zaak en het is de normaalste zaak als hij pas geboren wordt na 40 weken. Al hoop ik dat niet.

Woensdagochtend hadden we weer het wekelijkse afspraakje bij de verloskundige:
• Bloeddruk: netjes
• Urine: netjes
• Mijn gewicht: netjes (vond zij, ik niet)
• Hoeveelheid vruchtwater: netjes
• Hoofdje goed vast in mijn bekken: check
• Hartje van de baby: krachtig, mooi regelmatig en helemaal goed
Al met al gewoon prima en met 15-20 minuten stonden we weer buiten op de stoep. De volgende afspraak staat gepland voor 39+6 dagen, hopelijk hoeven we daar niet meer heen haha.

In week 38 van mijn zwangerschap maakten we ook nog deze fotootjes. Gewoon huis-, tuin- en keukenfoto’s, gemaakt in de achtertuin. Het is misschien ontzettend cheesy en ubercliché maar ik vond het gewoon zo’n schattig en lief idee…

zwangerboekje1

zwangerboekje2

Tja, wat zal ik zeggen? Misschien is Sinterklaas wel zo lief morgen als hij in Nederland aankomt en heeft hij alvast een cadeautje voor ons meegenomen haha. Eigenlijk heb ik niet zoveel meer te vertellen over de afgelopen week… We keuvelen nog verder door en hopelijk is er volgende week geen update haha. See ya!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

39 reacties

 • Reageer Koalabeautymama 14 november 2014 om 06:27

  Elke dag wachten. … Ik ken het. Rond deze tijd had ik onze kleine man al in mijn armen. Mentaal is het misschien lastig, maar het kan echt niet lang meer duren. Mooi om je zwangerschap zo te volgen met je bolle buik. Succes meis hou vol ! 🙂
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Papa Mike vertelt: SchaamteMy Profile

 • Reageer Annemijn 14 november 2014 om 06:37

  Ik wil je iedere week maar weer succes wensen met het laatste stukje, maarja wanneer zou hij komen? Ik hoop voor je dat hij morgen met de Sint en zijn pietjes mee komt 😉 succes weer!
  Annemijn onlangs geplaatst…Met deze tips haal je meer uit je dag!My Profile

 • Reageer Angela 14 november 2014 om 07:41

  De laatste loodjes duren het langst, is mijn ervaring. Maar wat is het leuk net de kleine erbij! Nog even volhouden!
  Angela onlangs geplaatst…Hoera! Onze lieve Ezra is geboren!My Profile

 • Reageer Marion 14 november 2014 om 07:58

  Zijn we al toe aan weddenschappen? Ik zet €5,- in op de 19e. Hahaha, nee hoor meis. We zouden je helemaal gek maken met al die data. Rustig afwachten, al zal dat echt niet altijd makkelijk zijn. Maar niet wachten tot 5 december. Dat vind ik altijd zo sneu, die kindjes die dan jarig zijn.
  Marion onlangs geplaatst…Wist ik het maarMy Profile

  • Reageer Manon 14 november 2014 om 10:21

   HAHA, oke deal ;)! Alle datums vanaf 1 november tot 5 december zijn al eens de revue gepasseerd. Ik ga voor ergens in de 20 november!

  • Reageer Tessa 20 november 2014 om 00:09

   Haha u heeft ook nog eens gelijk

 • Reageer Diana Carlton 14 november 2014 om 08:07

  Niets is zo vervelend als te moeten afwachten. Wist je maar wanneer het begon, dan had je een datum om naartoe te leven. Geniet nog even van het zwanger zijn en je prachtige buik! Het kan nu echt niet meer lang duren.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Jaarlijkse fotoshoot met het gezinMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 14 november 2014 om 08:15

  Zo’n apart idee lijkt het me als je er echt al op zit te wachten en het ieder moment kan gebeuren, dat je niet teveel de deur uitgaat en weet dat je bijna mama bent!
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Wat doe jij van 9 tot 5? Lisanne blogt op Lisanneleeft en is chronisch ziekMy Profile

 • Reageer Fonghwa 14 november 2014 om 08:44

  Zo spannend! Altijd als ik Instagram open, ben ik zo benieuwd of je baby er al is!
  Ik volg je zwangerschap al sinds het begin. Heel bijzonder om mee te leven. 21 november leek nog zo ver weg en nu is het al over een week!
  Even een andere vraag: plaatsen jullie laatste tijd maar 1 artikel per dag? Voorheen was dat 2 toch? Misschien heb ik iets gemist! Ik heb wel de laatste update gelezen dat jullie het na jouw bevalling misschien rustiger aan gaan doen op de blog.

  • Reageer Manon 14 november 2014 om 10:20

   Klopt, we hebben al een aantal maanden 1 artikel per dag! Wat leuk dat je mijn zwangerschap al vanaf het begin volgt, het is inderdaad onwijs snel gegaan eigenlijk…

 • Reageer Selby Jewels 14 november 2014 om 08:50

  Succes met de laatste loodjes! Je krijgt er iets heel moois voor terug 🙂

 • Reageer Daantje 14 november 2014 om 08:50

  Die laatste loodjes en dat wachten en vooral ook constant verwachten vond ik ook heel erg vervelend.

  Maarre…. Gewoon lekker de deur uitgaan als je daar zin in hebt hoor! 😉 De bevalling begint sowieso maar in 10% van de gevallen met gebroken vliezen, dus hoef je niet zo bang te zijn dat je opeens zo’n waterballet hebt. In de meeste gevallen begint de bevalling met weeën en weet je dus echt wel wanneer je écht thuis moet blijven. En in de tussentijd gaat de tijd dan misschien wat sneller 🙂
  Daantje onlangs geplaatst…Doel: meer sportenMy Profile

 • Reageer Nelleke 14 november 2014 om 09:24

  Mooie buik, mooie vrouw, mooie foto’s! Succes met het afwachten. Ik kan me voorstellen dat ’t niet zo leuk is…
  Nelleke onlangs geplaatst…Homemade pure pindakaasMy Profile

 • Reageer Anne Solveig 14 november 2014 om 09:39

  Spannendddd! Mooie foto’s!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…Waar ik op let bij het maken van foto’s voor InstagramMy Profile

 • Reageer Desiree 14 november 2014 om 10:00

  De 21ste is een hele mooie datum om geboren te worden. 23 jaar geleden kwam ik ook op die dag op de wereld 😉

  Succes met de laatste loodjes en probeer er ook van te genieten. En succes met de bevalling!
  Desiree onlangs geplaatst…Skyler 1 maandMy Profile

  • Reageer Manon 14 november 2014 om 10:19

   De 21e vind ik ook een mooie, dan heeft de zwangerschap precies 40 weken geduurd :D! Dankjewel voor je lieve comment!

 • Reageer Miranda 14 november 2014 om 10:05

  Spannend! Succes met de laatste loodjes:) het kan nu vast niet lang meer duren:)
  Miranda onlangs geplaatst…Alweer zo nieuwgierig!My Profile

 • Reageer Heleen 14 november 2014 om 10:09

  Spannend, die laatste dagen! En prachtige foto’s!
  Heleen onlangs geplaatst…VerlorenMy Profile

 • Reageer Vanessa 14 november 2014 om 10:45

  Lijkt me echt spannend om zo te zitten wachten. Mooie foto’s!
  Vanessa onlangs geplaatst…TAG: You ask … I tellMy Profile

 • Reageer angelique 14 november 2014 om 11:27

  Nog maar even! Heel spannend meis
  angelique onlangs geplaatst…Winnen | Sinterklaas voorleesboekjeMy Profile

 • Reageer Nicetobeout 14 november 2014 om 11:32

  Oh dat zou toch het allermooiste cadeau zijn he!! Spannend die laatste loodjes.
  Nicetobeout onlangs geplaatst…Uitjes tip: Theetuin Eemnes onze trouwlocatie!My Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 14 november 2014 om 11:36

  Fijn dat ook de laatste loodjes voorspoedig gaan!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Geld besparen op SinterklaasMy Profile

 • Reageer Dita 14 november 2014 om 11:39

  Spannend!! Succes nog even, ik ben zo benieuwd.
  Dita onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #11My Profile

 • Reageer Seline 14 november 2014 om 12:37

  Mooie foto’s! als iedereen toch een schatting doet doe ik het ook maar: de 16e van november!
  Seline onlangs geplaatst…Jim Bakkum – KleinMy Profile

 • Reageer Eline 14 november 2014 om 12:44

  Je kondigt het toch wel aan op twitter he als het gaat gebeuren. Dan kunnen we allemaal meeleven en meepuffen!
  Eline onlangs geplaatst…Nadelen van afvallenMy Profile

 • Reageer Anneleen 14 november 2014 om 14:15

  Mooie foto’s! Ik houd je instagram in de gaten want ik wil de geboorte van je zoontje ook echt niet missen 😉 Lijkt nog maar pas geleden dat je ons vertelde dat je in verwachting bent en nu is hij er bijna… Het gaat inderdaad heel snel! Moest je nu volop bezig zijn…doe dat goed! Liefs!
  Anneleen onlangs geplaatst…Knutselpakket van Miss MurphyMy Profile

 • Reageer Suzanne 14 november 2014 om 16:07

  Ik vind het zo spannend worden nu! haha Kom maar op met die knappe man van je!

 • Reageer Jennifer 14 november 2014 om 17:35

  Ik vind 14-11-14 wel een mooie datum. En 15-11-14 .. en 16-11-14 … en en en 😉 Ik zie wel wanneer ’t jochie komt, ik check in ieder geval elke ochtend neurotisch mijn instagram en twitter of er ’s nachts niet al iets gebeurd is. Zo zit ik ook nog steeds voor Tineke in de zenuwen, haha. Jij laat ons toch niet zo in spanning hè!
  Jennifer onlangs geplaatst…Kijken, niet kopen!My Profile

  • Reageer Anneneem 14 november 2014 om 19:07

   Haha ik ook! En het is nu zo stil op instagram, ga er bijna wat van denken! 😉

 • Reageer Natascha 14 november 2014 om 21:57

  Heel veel succes met de laatste loodjes en bevalling!

 • Reageer Tineke 15 november 2014 om 08:37

  Ik herken je gevoel ZO GOED! Bij mij begon het toen ik flink zat te balen dat er nog steeds niks gebeurd was.. Maakte in m’n hoofd al allemaal plannen on te doen die dag (even de winkels bij langs bijvoorbeeld, of even met de bus denkstap in) toen m’n vliezen opeens braken! Het kan dus écht gewoon elk moment!

  Ik hoop dat je niet lang meer hoeft te wachten en snel zekerheid hebt! (En geniet echt nog even van je slaap. Echt. Echt. )

  • Reageer Manon 15 november 2014 om 09:04

   Ah lieve comment! Jaaa, ik “baal” al een soort met 38/39 weken, laat staan jij met je 41+… Ik hoop ook dat het snel gebeurt haha. Ik ga nog maar even een tukkkie doen dan 😉

 • Reageer Daan 15 november 2014 om 11:43

  Die laatste weken en dagen duren zóóó lang. En waarschijnlijk kondigt hij zich straks toch nog onverwachts aan 😉

  Grappig, want iedere dag open ik wel de website om te checken of je al bevallen bent. Je houdt het naast voor jullie, ook voor je bezoekers erg spannend. Probeer nog te genieten van je mooie buik en het feit dat je met z’n tweetjes op de bank kunt zitten. Over niet al te lange tijd zit je er met je twee mannen en dan kun je niet meer voorstellen dat je er ‘ooit’ met z’n tweetjes hebt gezeten.

 • Reageer Whitney 15 november 2014 om 13:21

  Oh wachten, wachten, ik ken dat gevoel echt. Ik weet nog goed dat ik bij mijn controle die woensdag vroeg wie heeft er dienst, dit weekend komt hij eruit anders weet ik echt niet meer. En vrijdag was hij geboren 🙂 Vind het spannend!
  Whitney onlangs geplaatst…Wat ik zoal doe op een vrije dag..My Profile

 • Reageer Janske 16 november 2014 om 00:29

  Spannend hoor
  Veel succes bij je bevalling ☺
  Janske onlangs geplaatst…De grote billendoekjes testMy Profile

 • Reageer t. 17 november 2014 om 12:20

  Ahh ik kijk eens in de zoveel tijd op jullie blog en wow ´opeens´ heb je een toeter haha. Ben benieuwd wanneer het komt, hoop dat je niet al te lang meer hoeft te wachten!!

 • Reageer Malou 17 november 2014 om 19:42

  Ik hoop echt dat je nu niet meer zo lang hoeft te wachten!
  Leuke foto’s trouwens, echt lief 🙂
  Malou onlangs geplaatst…NOMI’S EERSTE WEEKMy Profile

 • Reageer Ilse 19 november 2014 om 22:51

  Uiteindelijk was dit dus de laatste! Gefeliciteerd met jullie prachtige zoon, Nilo. Xx

 • Reageer Ilse 19 november 2014 om 22:52

  Uiteindelijk dus de laatste 😉 gefliciteerd met jullie prachtige zoon Nilo ♡

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge