Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: Week 37

37WEEK
Week 37 van mijn zwangerschap zit er al weer op en week 38 begint vandaag. Ik vertel jullie over mijn 37e zwangerschapsweek…
Pssst: ik werd ook nog geïnterviewd door babyblog! Lees hier het volledige interview!

De “week” begon heel goed (mijn wisseldag is op vrijdag, dus daar begint ook mijn zwangerschapsweek). Ik voelde me kiplekker, had energie, alles liep gewoon op rolletjes. Mijn vriend was het weekend al een beetje snotterig maar hij voelde zich verder gewoon goed. Ik hoopte zooooo dat hij me niet zou aansteken, maarja…

Maandagochtend ging ik naar het ziekenhuis want ik moest nog een keer bloed prikken voor een laatste controle, of alles op niveau was, ik geen tekorten had etc. Ik ging nog even mee naar huis met mijn zusje en ’s middags zat ik niet lekker in mijn vel. Ik voelde me verschrikkelijk en had ineens een hormonale bui. Ik weet niet waarom, want er was niks aan de hand, maar ik heb een half uur overstuur op de bank gezeten haha. Robert appte met het advies om maar even in bad te gaan liggen omdat hij weet dat ik daar altijd van kan ontspannen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging lekker in bad maar daar knapte ik niet van op.

ziek
We gingen beiden vroeg naar bed maar slapen? Ho maar. Ik kreeg ineens last van maagzuur… Iets wat ik de hele zwangerschap nog niet gehad heb! Mijn hemel, wat is dat vies zeg. Ondertussen zat ook nog eens m’n hele hoofd, neus, holtes, dicht. Ik lag in bed als een vis op het droge die naar adem hapte. God wat voelde ik me beroerd zeg. Ook nog dat vieze plastice lekmatje in m’n bed waardoor je je bed uit smelt. Sorry, normaal ben ik écht geen pieperd met een griepje/verkoudheid maar nu, 38 weken zwanger… ’s Nachts lijkt alles 10x erger dan overdag toch? Ik hield het niet meer uit in bed dus ging ik maar rondlopen op de bovenverdieping, at twee Rennies op (die ik al wel in huis had, voor het geval dat) en ging rond half 3 maar weer een poging doen om te slapen.

Nou goed, slapen heb ik dus amper gedaan die nacht en ik werd dinsdagochtend weer bij de verloskundige verwacht voor controle. Mijn bloedwaardes waren al binnen en alles zag er perfect uit! Mijn ijzergehalte was goed en m’n ijzervoorraad ook, dat was mooi voor de bevalling zei ze. Urine en bloeddruk waren ook tiptop in orde, het hartje bonkte krachtig en mijn buiklengte (wat ze altijd meten) was 37 cm. Helemaal perfect dus. Gelukkig! Ik vertelde dat ik me dus zo ziek voelde en niet geslapen had. Ze stelde me gerust dat de baby daar niks van merkt, van mijn verkoudheid, dus dat is wel een fijne gedachte. Ik moest wel in de gaten houden of ik geen koorts kreeg en ze verplichte me om de rest van de dag in bed te gaan liggen en zoveel mogelijk proberen te slapen. Ik moest wel energie hebben voor áls de bevalling toch ineens begint…

Dus dat heb ik gedaan. Mama was mee naar de verloskundige geweest en daarna zijn we even naar de apotheek gegaan om een zoutoplossingneusspray te kopen, naar de supermarkt gegaan voor fruit en perssinaasappels en daarna is mama nog mee naar huis gegaan en ze was weer zo lief om het huishouden even te doen, het bed te verschonen en mij te verzorgen met vitamines! Nu ik dit typ (op mijn telefoon) is het donderdag en ben ik mijn bed niet uit geweest nog… Voel me zo verrot en dit is niet hoe ik in gedachten had om van mijn laatste 2? 3? weken zwangerschap te genieten… Maar ja, ik hou de goede moed er maar in dat een lichaam op deze manier niet gaat/wil bevallen. Ik hoop zo dat het vanaf nu wel iets beter wordt, want je wordt er ook een beetje moedeloos van kan ik je vertellen.

Qua zwanger zijn en baby gaat alles wel gewoon prima! Hij is lekker druk, schopt en wiebelt in de rondte en ik heb geen last van zwangerschapskwaaltjes. Alleen die verrekte verkoudheid/griep zit me in de weg!

Tot volgende week. Of niet ;)!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

44 reacties

 • Reageer Marina 7 november 2014 om 07:23

  Ah bah, vervelend dat je je zo ziek voelde. Inderdaad je bed in met een dikke deken dan maar en goed uitzieken! Beterschap!

  Liefs, Marina
  Marina onlangs geplaatst…Action verkozen tot ‘Beste winkelketen van Nederland’ – en terecht!My Profile

 • Reageer Selby Jewels 7 november 2014 om 07:41

  Wat heb je toch een prachtige buik!vervelend dat je zo ziek was! Hopelijk voel je je snel weer beter

 • Reageer Annemijn 7 november 2014 om 07:54

  Ach wat jammer/vervelend dat je ziek bent geworden. Ik hoop dat je snel een beetje opknapt voordat jullie zoontje er aan komt! Beterschap Manon!
  Annemijn onlangs geplaatst…Budgettip #1 Pompoms makenMy Profile

 • Reageer Diana Carlton 7 november 2014 om 07:56

  Wat vervelend dat je zo ziek bent geweest. Je hoort wel vaker dat vrouwen net voor de bevalling nog flink ziek zijn geweest. Ik ben benieuwd of er volgende nog een zwangerschapsupdate komt of babynieuws! Hou je taai!
  Diana Carlton onlangs geplaatst…De zoektocht naar een basisschoolMy Profile

 • Reageer inge 7 november 2014 om 07:56

  he bah.. Beterschap! en inderdaad.. vertrouw op je lichaam 🙂
  inge onlangs geplaatst…quote van de dagMy Profile

 • Reageer Simone 7 november 2014 om 08:01

  Een verkoudheid/griepje is normaal al niet fijn, laat staan als je zwanger bent. Ik hoop dat je snel helemaal opknapt. Succes met de laatste loodjes 🙂
  Simone onlangs geplaatst…Home inspiration: van studentenkamer naar appartement!My Profile

 • Reageer Kelly caresse 7 november 2014 om 08:03

  Vervelend dat je zo verkouden en ziek was, zo hoogzwanger is dat extra rot. Fijn dat de baby dan in principe niet merkt. Mooie zin met : tot volgende week, of niet! Spannend!
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Wat doe jij van 9 tot 5? Danie en Roos runnen een fashion webshopMy Profile

 • Reageer Petra 7 november 2014 om 08:08

  Ach meid toch. Wat vervelend dat je niet lekker bent. Hopelijk knap je snel op en kun je nog wat energie op doen voor de bevalling. Sterkte.
  Petra onlangs geplaatst…Mijn oudersMy Profile

 • Reageer Nelleke 7 november 2014 om 08:27

  He bah, da’s jammer! Hopen dat je je snel weer lekker voelt. Ik duim in elk geval voor je!

 • Reageer Tineke 7 november 2014 om 08:29

  Nogmaals beterschap! Ziek zijn is al verschrikkelijk, maar ziek en zwanger al helemaal! Toch gek dat de protocollen overal zo anders zijn: zo heb ik maar 1x hoeven bloed prikken aan het begin van mijn zwangerschap en met 27 weken kreeg ik nog een vingerprik voor m’n ijzerwaarden. Verder helemaal niets! Ik vertrouw er maar op dat het bij mij ook goed zit, haha!
  38 weken al, gaat zo hard! Ik kan je vertellen dat het na de 40 weken minder snel gaat :’) ik schat de kans dat je nog voor mij gaat bevallen nu toch best reëel! 😉 al hoop ik dat de kleine man blijft zitten tot jij je weer wat beter voelt!

  • Reageer Manon 7 november 2014 om 10:18

   Pfff, ja I feel for you 🙁 Hopelijk dient jouw baby zich snel aan, lijkt me niks: over de 40 weken heen gaan! Misschien liggen we straks wel op hetzelfde moment te puffen hahaha, nee jij gaat voor mij hoor!

 • Reageer Anneleen 7 november 2014 om 08:59

  Vervelend dat je je zo ziekt voelt! Hoop dat je je snel terug beter voelt! Wel goed dat de baby hier opzich niets van merkt, dat kan je wel een beetje gerust stellen denk ik. Rust nog maar goed!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: ik ben terugMy Profile

 • Reageer Dita 7 november 2014 om 09:26

  Heel naar dat je zo ziek was! Maar lekker uitzieken en rustig aan.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – November 2014 #1My Profile

 • Reageer PSnim 7 november 2014 om 09:29

  Wat onwijs rot! Klagen mag best op zo’n moment hoor. Beterschap en hopelijk heb je nog een week of 2 dat je je wel goed voelt voordat de baby komt!
  PSnim onlangs geplaatst…In de kast van Nim #1My Profile

 • Reageer Seline 7 november 2014 om 09:29

  wat naar dat je je zo ziek voelt.. Ik had ook de avond voor mijn bevalling dat ik me echt ziek voelde, de dag daarna braken mijn vliezen en ben ik bevallen (en voelde me die dag dan ook weer goed) Men zegt dat je lichaam zich dan aan het voorbereiden is. Wat hier van waar is weet ik ook niet, en misschien was het bij mij ook wel hartstikke toeval!
  Iedergeval succes manon, lekker uitzieken! En tot volgende week, of niet! 😉
  Seline onlangs geplaatst…Mama gaat weer werkenMy Profile

  • Reageer Manon 7 november 2014 om 10:17

   Jaaa, ik las dat ook al… Ziek zijn en dan daarna snel bevallen! Haha, nou wie weet. Vind het wel spannend hoor, dat je het niet kan zien aankomen!

 • Reageer Vanessa 7 november 2014 om 09:39

  Vervelend dat je ziek was. Lijkt me niet fijn op het einde van je zwangerschap. Rust goed en veel succes!
  Vanessa onlangs geplaatst…Green People Day Solution MoisturiserMy Profile

 • Reageer Sunseeree 7 november 2014 om 09:47

  Aah wat naar zeg dat je opeens last had van maagzuur bah! Het kan nu elk moment gebeuren… word er zelf een beetje zenuwachtig van haha 🙂
  Sunseeree onlangs geplaatst…Max Pro BFF BrushMy Profile

 • Reageer Marion 7 november 2014 om 09:51

  Ahw meis, dat is niet fijn nee. Die verrekte griep. Ziek goed uit, hoe vervelend ook. Hoop dat je snel opknapt. Gut ja, volgende week… wie weet. Spannend!!!
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Dag 4My Profile

  • Reageer Manon 7 november 2014 om 10:16

   Dankjewel, lieve comment ^^!

 • Reageer Jessica 7 november 2014 om 10:11

  Beterschap en laat die verkoudheid maar snel weggaan!
  Succes de komende tijd.
  Jessica onlangs geplaatst…Day Zero Project – Doel 86 Een deken haken d.m.v. Granny squares #1My Profile

 • Reageer Els 7 november 2014 om 10:27

  Beterschap, en die kleine wacht wel even tot je weer beter bent en kracht genoeg hebt
  Els onlangs geplaatst…25 vragen foodtagMy Profile

 • Reageer Heleen 7 november 2014 om 10:33

  Beterschap!
  Heleen onlangs geplaatst…Heb jij dat ook wel eens?My Profile

 • Reageer Betty 7 november 2014 om 10:33

  Goh ik begin nu t
  Betty onlangs geplaatst…Je kind onlineMy Profile

  • Reageer Betty 7 november 2014 om 10:35

   Ik was nog niet klaar…
   Ik begin nu toch echt wel plaatsvervangend zenuwachtig te worden hoor! Ik ben zo benieuwd wanneer jullie ukkie geboren gaat worden! Ik heb het gevoel dat het niet lang meer gaat duren. Hopelijk ben je snel opgeknapt en klaar voor de start!
   Betty onlangs geplaatst…Je kind onlineMy Profile

 • Reageer Nicole 7 november 2014 om 10:44

  Enorm fijn dat je naast je verkoudheid/griep niet ook nog last hebt van zwangerschapskwaaltjes. Wat dat betreft heb je echt een fijne zwangerschap volgens mij 😉
  Hoop wel dat je snel weer beter bent lieverd! Ennuh… laat die kleine nu maar komen haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Een openhartige brief van papa BartMy Profile

 • Reageer Marije | BakingBeautyNL 7 november 2014 om 10:48

  Hij zit er nog steeds dus.. Pfoe! Ik hoop inderdaad dat die griep je nu snel met rust laat. kan me niet voorstellen hoe vervelend dat is voor een zwangere dame!
  Marije | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Lieve… Blauwe vinkjes op WhatsAppMy Profile

 • Reageer Eline 7 november 2014 om 11:38

  Ik hoop dat je snel opknapt. Bevallen terwijl je je zo belabberd voelt lijkt me drie keer niks namelijk. Nou lijkt bevallen me sowieso al drie keer niks, maar goed 😀
  Eline onlangs geplaatst…Zoete aardappel frietMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 7 november 2014 om 11:55

  Ik vind je trui prachtig! Die benadrukt heel mooi je buik.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…10 manieren om bacillen en virussen de pas af te snijden!My Profile

 • Reageer Nicetobeout 7 november 2014 om 12:20

  Oh jemig je zal maar zo moeten bevallen, dat kan toch niet? Hoop echt dat je lijf dat snapt!
  Nicetobeout onlangs geplaatst…Bijzonder verhaal: Het Verkade projectMy Profile

 • Reageer Malou 7 november 2014 om 12:39

  Hopelijk voel je je snel wat beter, want dit is wel heel vervelend natuurlijk, zo aan het einde van je zwangerschap. Beterschap!
  Malou onlangs geplaatst…DE BABYKAMER IS AFMy Profile

 • Reageer Judith 7 november 2014 om 13:01

  Bah! Heel vervelend dat je nu ziek bent. Ik vind dat het nog best meevalt met ‘klagen’ hoor. Je bent hoogzwanger hé! Doe rustig aan, ga extra vaak in bad 😉 en laat Robert en je moeder je maar extra verzorgen. Ik ben toch zo benieuwd naar jullie zoon, voor mijn gevoel is jouw zwangerschap voorbij gevlogen… Beterschap! X, Judith
  Judith onlangs geplaatst…All things baby: Kinderservies + WIN WIN WIN!My Profile

 • Reageer Wendy 7 november 2014 om 13:40

  Balen zeg van die verkoudheid. Hopelijk knap je snel een beetje op. Beterschap!
  Wendy onlangs geplaatst…Silly Search terms #2My Profile

 • Reageer Manon 7 november 2014 om 15:03

  Spannend hoor! Hoop dat je snel opknapt.
  Leuk interview heb je gegeven aan babyblog, leuk om te lezen.

 • Reageer Iris 7 november 2014 om 15:17

  Beterschap! En succes deze laatste weken:)
  Iris onlangs geplaatst…IAMEXPOSING 2.0 + Winactie!My Profile

 • Reageer Milou 7 november 2014 om 16:44

  Ach Manon, wat vervelend! Ik hoop dat de baby nog even lekker blijft zitten en jij snel herstelt zodat je lekker kunt genieten van de kleine zodra hij er is en niet super beroerd bent! Beterschap!
  Milou onlangs geplaatst…WeightWatchers snack: apple mugcakeMy Profile

 • Reageer Jennifer 7 november 2014 om 17:11

  Ik vind internet de laatste tijd ook verschrikkelijk spannend, niet alleen omdat ik even geen internet in huis had en alleen op m’n telefoon, maar ook met al die bijna uitgerekende babybuiken op instagram, twitter en facebook. Elke ochtend als ik mijn telefoon van de lader haal denk ik weer .. zal het? En als ik dan lees dat je de griep te pakken heb terwijl ik zelf ook the sniffles heb dan voel ik weer een heel ander soort medeleven. Hopelijk ben je snel weer beter en kun je nog even flink opladen voor de grote dag. En genieten van de laatste weekjes, daagjes met de babybuik natuurlijk!
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 24My Profile

 • Reageer Janske 7 november 2014 om 18:08

  nou meid…je bent er bijna….nog heeeel even…wie weet beval je deze week wel…dat deed ik ook…totaal onverwachts 🙂
  Janske onlangs geplaatst…De grote billendoekjes testMy Profile

 • Reageer Gwen 7 november 2014 om 23:00

  Ik zet nog steeds in op babynieuwa volgende wk 🙂 Beterschap mop, Hopelk dit wknd fitter!
  Gwen onlangs geplaatst…Zwangerschapsverlof!My Profile

 • Reageer Marrit 8 november 2014 om 09:52

  Ai wat zwaar..heel veel sterkte meis!

 • Reageer Marilene 8 november 2014 om 11:29

  Hoi manon,
  Ik zag laatst in een artikel een foto van een kraamvogelpen. Super grappig want mijn moeder werkt daarbij en wij wonen ook in zevenaar. Best wel dichtbij dus. Ik weet niet of je de kraamvogel hebt gekozen als kraambureau maar het zou super grappig zijn als je mijn moeder dan als kraamverzorgster zou hebben. Haha!
  Groetjes marilene

  • Reageer Manon 8 november 2014 om 12:00

   Haha nee we hebben niet voor de Kraamvogel gekozen! Deze pen kreeg ik in het ziekenhuis bij de rondleiding (goeie reclame dus ;)).

 • Reageer Paola 8 november 2014 om 20:57

  Beterschap! Ik ben zo benieuwd naar wanneer de kleine komt!
  Paola onlangs geplaatst…Tag It’s weekend!My Profile

 • Reageer Anne Solveig 9 november 2014 om 14:24

  Vervelend dat je zo ziek was!!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…Photo Diary #86 – Eland, herfst en pannenkoekenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge