Fashion, Kids, Persoonlijk

In de kast van… River

Ik was een beetje aan het rondneuzen op mijn dagelijkse blogjes tot ik een tag vond die super bij mij en River past. Ik kwam hem tegen op PSNIM, die deze tag vaker laat terug komen. Zijn jullie benieuwd naar mijn antwoorden?

1. Wat is je favoriete winkel om kinderkleding te shoppen?
Eerlijk gezegd shop ik bijna nooit in echte winkels. Ik vind het voor jongetjes erg lastig winkelen in de gewone winkels, dus verkies ik de gewone winkel vaak voor een webshop. De Zara vind ik wel leuk maar de dichtstbijzijnde winkel zit in Nijmegen en daar hebben ze gewoon niet zo’n grote collectie waardoor ik dus liever online bestel. De rompertjes en basics koop ik wel altijd bij de Hema, maar de gewone kleding vind ik daar gewoon tegenvallen voor jongens.

2. Wat is je favoriete kinderkleding merk?
Ik word ontzettend blij van de wat duurdere merken. Mini Rodini, Popupshop etc. Helaas kan ik dit mezelf gewoon niet altijd veroorloven en zoek ik naar goede alternatieven. Ik laat mijn zus wel eens wat in elkaar naaien maar ook op Instagram komen de leuke webwinkeltjes met super stoere broekjes de grond uit groeien die net een stukje betaalbaarder zijn dan de dure merken. Mocht ik ooit een klein geldboompje hebben is mijn droom om even lekker te winkelen bij de winkels die de wat duurdere merken verkopen, zoals Big en Belg.
outfit1

3. Wat is je favoriete accessoire bij een outfit?
Nou, die zouden jullie zelfs voor mij kunnen beantwoorden, dat is  natuurlijk de sjaal. River draagt al sinds hij een paar maanden is leuke kwijlslabbetjes en sjaaltjes. Het maakt de outfit net even wat meer af en nu in de winter is dat alleen maar mooi meegenomen. Ik ben ook dol op mutsen maar dat vind River zelf niet zo’n goed idee.

4. Koop je ook wel eens tweedehands kinderkleding?
Ja, regelmatig zelfs. Op Marktplaats zijn de wat duurdere merken net even wat beter te betalen en het ziet er allemaal nog als nieuw uit. Niemand die ooit tegen mij heeft gezegd of gevraagd heeft dat River eruit ziet alsof hij geen goede, mooie of lelijke kleren aan heeft. Tweedehands hoeft niet gelijk oud te zijn, je hebt hele mooie kledingstukken er tussen zitten! Ik zal binnenkort eens outfits van River maken met geheel tweedehandse kleding, leuk?

5. Geef je veel geld uit aan een kledingstuk?
Meestal koop ik 1 keer in de 3 maanden een duur kledingstuk (van de kinderbijslag!). Verder wijk ik graag af naar Zara of Hema basics. Verder probeer ik duur en goedkoop te combineren. Het liefste zou ik veel meer duurdere items willen (zoals Mini Rodini etc.) maar dat kan gewoon niet altijd. Heel af en toe verwen ik mezelf en River dan met een mooi kledingstuk en dan ben je er eigenlijk nog blijer en zuiniger mee!
ootbb6

6. Wat is je favoriete kinderkleding style?
Ik weet niet of het een naam heeft maar ik weet wel dat ik River net even anders kleed dan de meeste ouders doen. Ik ben vooral van de geprinte leggings, harems en broekjes. Leuk basic shirt erop, sjaal erbij en een leuke sneaker. Of een leuke spijkerbroek met een gaaf shirt en vest. Het is elke dag wel een beetje anders, maar probeer er altijd wel een leuke switch aan te geven!

7. Match jij wel eens de kleding van je kindje met je eigen kleding?
Ik heb het toen hij een paar maanden was wel eens gedaan. Nu hebben we eigenlijk alleen vaak dezelfde schoenen aan. Vans of All Stars bijvoorbeeld.

8. Heeft je kindje wel eens een pyjama dagje?
Bijna nooit, ik heb echt een ochtend ritueeltje wat betekent dat we eigenlijk nooit in pyjama naar beneden gaan. Als Mike alleen is met River gebeurt dit veel vaker. Als hij ziek is dan is het natuurlijk vanzelfsprekend dat het een pyjama dagje wordt.

9. Heeft je kindje meer kleding dan jij?
Uhh, hmmm daar twijfel ik over. Soms denk ik van wel maar het kan ook bedrog zijn. Hij groeit natuurlijk heel hard waardoor ik vaker voor hem winkel dan voor mezelf.

10. Wat is je meest favoriete kinderkleding item op dit moment?
Zijn broekje van Popupshop met tijgerprint. Ik vind hem echt super gaaf ook al zijn daar de meningen over verdeeld. Het is gewoon een mooie kwaliteit, dikke stof dus lekker warm en hij maakt de outfit gelijk af!

11. Welke kleuren passen het beste bij je kindje?
Zwart, grijs, wit en rood. Alhoewel er niet heel veel kleur in zijn kast ligt want ik ben vooral van de zwart, grijs en wit staan kleurtjes hem ook goed. Ik kan er alleen nooit zoveel leuke dingen in vinden, vandaar dat ik dan alweer snel bij de “saaie” kleurtjes uitkom.

12. Wat zou je nog graag willen toevoegen aan de kleding garderobe van je kindje?
De zwarte leggings met mopshondjes van Mini Rodini en die gave leggings van Little Indians.

Wat is jullie favoriete kledingstuk uit de kast van je kindje? En koop je ook wel eens via Marktplaats of een markt?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

21 reacties

 • Reageer Marion 4 december 2014 om 06:18

  Ik heb zelf geen kinderen, maar ik vind het zo leuk om te zien hoeveel aandacht jij besteed aan River wat kleding betreft. Vooral omdat het net even anders is dan anders. Heel leuk!
  Marion onlangs geplaatst…Bladieblablog #14My Profile

 • Reageer Diana Carlton 4 december 2014 om 07:31

  River ziet er altijd leuk uit! Ik kleed Levi vrij standaard en daar probeer ik wat verandering in aan te brengen. Alleen heel veel leuke kleding die ik tegenkom in webshops zijn maar tot maat 98. Jammer is dat.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…On a budget #5: De aankoop van een woningMy Profile

 • Reageer Dita 4 december 2014 om 07:44

  River ziet er altijd zo leuk uit! Leuke tag is dit trouwens 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Mexicaanse bonenschotelMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 4 december 2014 om 07:52

  Wat leuk om te lezen! River ziet er altijd super hip en stijlvol gekleed uit. Leuk om te lezen waar je dit het liefst koopt allemaal
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Diary donderdag : Behind the scenes of a blogging momMy Profile

 • Reageer Koalabeautymama 4 december 2014 om 08:04

  Die sjaal maakt het helemaal af he , leuk hoor! Ik vind dat je slim shopt en River ziet er altijd stoer uit. Ik heb nog nooit voor kinderkleding gekeken op marktplaats, maar ga het zeker eens proberen
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Verwennerij bij de Babor Beauty Spa + vlog 36My Profile

 • Reageer Annemijn 4 december 2014 om 08:06

  Ik ben benieuwd naar de tweedehands outfit! En naar de in de kast van… Nilo als hij wat ouder is :p
  Annemijn onlangs geplaatst…Lovely Links – mijn favoriete blogs #2My Profile

 • Reageer Simone 4 december 2014 om 08:28

  Ik vind dat je River ontzettend leuk kleed, inderdaad net wat anders dan veel andere kindjes. En veeeel leuker dan van die truien met opdruk zoals Cars.
  Simone onlangs geplaatst…Mini shoplog: H&MMy Profile

 • Reageer Dagmar 4 december 2014 om 09:27

  Ah wat ontzettend leuk om te lezen en lief dat je het deelt! Haha hmm River evenveel of zelfs meer kleding? Wat superleuk!Echt genieten om de leuke stijl terug te zien op de foto’s, wat doe je dat toch ontzettend leuk!
  Dagmar onlangs geplaatst…Wat hij zegt – 12 verrassingen toen we gingen samenwonenMy Profile

 • Reageer PSnim 4 december 2014 om 09:50

  Ah leuk dat je naar mij linkt, thnx! Alleen laat ik de tag niet vaker terugkomen, ik heb het onder een terugkerende rubriek geplaatst over de kledingkast van Nim 😉
  Maar River ziet er leuk uit, zijn popupshop broekje is te gek en de sjaals staan hem erg goed altijd! Leuk om jouw antwoorden te lezen op de vragen.
  PSnim onlangs geplaatst…In de kast van Nim: Outfit Black FridayMy Profile

  • Reageer Bibian 4 december 2014 om 11:26

   Oh sorry dan heb ik het verkeerd begrepen 🙂

 • Reageer Milou 4 december 2014 om 10:30

  Leuk! Zo’n kijkje in de kast. Fijn om te lezen dat een kindje er ook leuk uit kan zien met wat goedkopere kleertjes. River ziet er inderdaad altijd leuk uit!
  Milou onlangs geplaatst…Wat wil ik aan het einde van 2014 bereikt hebben.My Profile

 • Reageer angelique 4 december 2014 om 10:55

  Leuk om te lezen! River loopt er altijd super leuk bij
  angelique onlangs geplaatst…Shoplog | KerstMy Profile

 • Reageer Jennifer 4 december 2014 om 10:56

  Wat dure kleding betreft .. ik merk dat ik voor de baby inderdaad ook liever iets ‘wat meer geld kost’ koop dan voor mezelf. Voor mezelf kan ik dan heel goed bepalen hoeveel geld ik maximaal voor een kledingstuk uit wil geven en voor de baby merk ik toch dat ik makkelijker dat geld uitgeef. Hormonen? Gheghe.
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 28My Profile

 • Reageer Judith 4 december 2014 om 11:09

  Heel leuk om te lezen. Je hebt een hele gave stijl en River ziet er altijd top uit. Ik zou ook heel graag wat meer duurdere merkjes willen hebben, maar ik vind het juist leuker als ik het zo af en toe koop. Tweedehands koop ik eigenlijk nooit, dan koop ik liever bij de Zara voor Noah. De legging met mopshondjes wil ik ook nog graag hebben! X, Judith
  Judith onlangs geplaatst…CHRISTMAS TIME: cadeautips voor mama’sMy Profile

 • Reageer Nelleke 4 december 2014 om 11:11

  Leggings voor jongetjes vind ik zo leuk!
  Nelleke onlangs geplaatst…Mijn man en zijn vreemde nachtelijke taferelenMy Profile

 • Reageer Laura 4 december 2014 om 12:02

  Ik ben echt dól op River’s kleertjes. Die tijgerbroek die je noemt is inderdaad geweldig, haha. Binnenkort weer een look-book van Rivertje opnemen? Vind ik altijd zo leuk om te kijken!
  Laura onlangs geplaatst…Mijn make-up musthavesMy Profile

  • Reageer Laura 4 december 2014 om 12:03

   Niet alleen van River trouwens, want binnenkort lijkt het me ook leuk om een keer een look-book van Nilo te zien! Of een compilatie van beide? Enthousiasme alom, haha. Dol op jullie kinderen.
   Laura onlangs geplaatst…Mijn make-up musthavesMy Profile

 • Reageer Eline 4 december 2014 om 12:56

  Ondanks dat het niet mijn kledingstijl is vind ik wel dat River er altijd superverzorgd uitziet!
  Eline onlangs geplaatst…WIN! Whey protein powder!My Profile

 • Reageer Vanessa 4 december 2014 om 13:04

  Leuk om te lezen! Tof dat je zoveel aandacht besteed aan Rivers kledij. Het is niet mijn stijl maar zijn outfit ziet er wel altijd top uit, alles word mooi gecombineerd!
  Vanessa onlangs geplaatst…Ik ga in bad en ik neem meeMy Profile

 • Reageer Anneleen 4 december 2014 om 20:07

  Ik vind dat je River zo’n leuke kleertjes aan doet! Hij is echt al hard gegroeid hé, nu je zo die eerste foto’s ziet 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…Tag: gewoon BelgischMy Profile

 • Reageer Olga 8 december 2014 om 01:56

  Ik heb veel tweedehands rompertjes en pakjes aangeschaft of kado gekregen en daarnaast ook lekker in mijn eigen collectie mogen snuffelen voor het hergebruik ervan. Tweedehands vind ik zeker geen mindere kleding en voor mij is het eigenlijk ook een soort sport om leuke items voor minder te kunnen kopen. Zeker babykleding doet het dan goed, want hoe lang draagt een klein kindje zo’n pakje nou gemiddeld? Maat 50 en 56 is slechts en fase van een paar weken, en mij hoor je dan niet klagen hoor. Ik deel je opvatting over goedkoop met duur combineren. Ook ik vind die duurdere merken best leuk: die opvallende printjes of aparte stofjes maken een kledingstuk natuurlijk wel een gewild exemplaar. Toch geef ik liever geen smak geld uit aan een heel duur setje, maar zou ik het ook via MP proberen te scoren. En als ik iets heel mooi zou vinden, dan vind ik het ook wel leuk en speciaal om dat een iets duurder pakje kado te vragen. 🙂
  Olga onlangs geplaatst…(P)inspiration: It’s (almost) christmas!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge