Babypraat, Moeder zijn

LIJSTJE: Gekke dingen rondom bevallen/moeder worden

gekkdingen
Ik ben nog stééds niet uit mijn babybubbel te krijgen en zit nog steeds op die blauwe wolk. Elke woensdag beleef ik de bevalling voor de honderdste keer en kan ik nog steeds huilen van geluk als ik naar mijn lieve baby kijk (al zal dat nog wel jaaaaren blijven plakken haha). In de kraamtijd, de tijd erna en nu nog steeds, beleef je als newborn moeder allerlei dingen. Ik deel een aantal punten die ineens in mijn hoofd opkwamen de afgelopen tijd en dingen die ik zelf ervaren heb…

boy
♚ We hebben echt suuuperveel felicitatiekaartjes gekregen, heel erg leuk! Maar wat ik me zat te bedenken hè… Overal staat op: “It’s a boy! of: “Een jongen!”. Alsof ik dat zelf niet doorhad nog :’), bedankt voor het helpen herinneren hahaha.
♚ Na zo’n bevalling zou je toch denken dat je kreupel zou zijn, zo slap als een vaatdoek en nooit meer zou kunnen lopen… Ik vind het toch wel zo bijzonder dat het (mijn) vrouwenlichaam een uur na de bevalling fluitend onder de douche stond! Zonder ook maar een centje pijn stond ik uitgebreid mijn haren te wassen. (Oké, die vaatdoek en pijntjes komen iets later wel…)
♚ Altijd als ik op kraamvisite was, en ik mocht de baby vasthouden en de baby begon te huilen, vond ik het altijd zo gek/bijzonder dat de baby dan ineens stil was bij de moeder. En nu heb ik dat zelf! Als Nilo huilt/jammert en hij wordt bij mij neergelegd, dan is hij 9 van de 10 keer gewoon meteen stil! Zonder er ook maar iéts voor hoeven te doen.
♚ Opstaan midden in de nacht is niet leuk. Moe zijn is niet leuk. Om 1:00 u ’s nachts een strontluier verschonen is niet leuk. Maar je doet het toch maar allemaal! En het mooie ervan is: je doet het met alle liefde.
♚ Over strontluiers gesproken… Ze zeggen dat je poep van je eigen kind niet vies zou vinden. Nou, wie dat bedacht heeft, is niet goed wijs. Het kan dan wel mijn eigen kind zijn maar poep is poep. En babypoep is nat en geel. En het stinkt ook gewoon. En vooral om half 5 ’s nachts met een duffe kop een poepluier verschonen op de nuchtere maag is niet echt mijn ding. Mijn god, ik word misselijk dan hoor!
♚ Dat je ineens verandert in een agressieve Mechelse herder. Mijn ogen zijn constant op mijn kind gericht en iedereen die zich in een straal van een meter bij hem bevindt, wordt nauwlettend in de gaten gehouden. De Mechelse Moeder staat op scherp hoor! (Niet bij iedereen hoor haha.) Bij openbare gelegenheden span ik het liefst schrikdraad met 220 volt om de kinderwagen heen.
♚ Nog zoiets geks rondom het moeder worden/kinderen: tijd! Waar blijft het en wat doe ik met die tijd? ’s Morgens fles geven, in slaap kroelen, snelsnel zelf douchen en aankleden, als hij nog slaapt snel de bovenverdieping opruimen want er is in de avond ervoor een bom ontploft, een was aanzetten en dan is het ineens 12 uur en heb ik nog niet eens ontbeten?

Hebben jullie nog meer van dit soort puntjes?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer Annemijn 24 december 2014 om 06:18

  Hahahaha! Wat heb je dat weer heerlijk geschreven! Ik ruik gelijk een poepgeur :p
  Annemijn onlangs geplaatst…Dit doe ik voor Serious Request. En wat doe jij?My Profile

 • Reageer Marina 24 december 2014 om 06:27

  Hihi, leuk lijstje! 🙂

  Liefs, Marina
  Marina onlangs geplaatst…Weer even jong… Een leuk drankspelletje!My Profile

 • Reageer PSnim 24 december 2014 om 06:52

  haha ja enorm herkenbaar lijstje ;). Ik hou nog steeds iedereen nauwlettend in de gaten die ook maar in de buurt van Nim komt haha.
  PSnim onlangs geplaatst…Favoriete Kinderboeken #3: Olli is een olifantMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 24 december 2014 om 06:56

  Haha wat leuk om te lezen en wat herkenbaar! Als je moeder wordt vergeet je even de rest van de wereld en zet je jezelf op de tweede plek, vergeet je vermoeidheid, honger of pijn, allemaal uit liefde, zo bijzonder 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Je kind gezond laten eten, hoe doe je dat?My Profile

 • Reageer Diana Carlton 24 december 2014 om 07:14

  Haha wat een leuk lijstje! Mijn ogen zijn ook altijd op Levi gericht 3 jaar na de geboortedag. Ik houd hem altijd in mijn vizier.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Plog 3: Ondergrondse bunkers, tempelhof en topographie des terrorsMy Profile

 • Reageer Petra 24 december 2014 om 08:03

  Ah tijd… Ik kom het te kort en het gaat veels te snel sinds ik moeder ben. De leeuwin in mij komt regelmatig naar boven. Ik hou alles nauwlettend in de gaten en bescherm ze zoveel mogelijk tegen gevaar. Grrrr
  Petra onlangs geplaatst…The Questions of Life TagMy Profile

 • Reageer Marion 24 december 2014 om 08:08

  Voor mij niet herkenbaar, maar ik leef met je mee hoor! 😉 Blijf zo lang mogelijk lekker op de wolk zitten. Heerlijk toch!
  Marion onlangs geplaatst…SchouderophaalmomentjesMy Profile

 • Reageer Jess 24 december 2014 om 08:38

  Haha, leuk om te lezen. Tja, ik heb twee keizersnedes gehad en ik was beide keren enorm kreupel. Het heeft een aardig poosje geduurd voordat ik weer fluitend onder de douche stond. (Als in; ik heb heel lang als een bejaarde op een plastic tuinstoel onder de douche gezeten, lol…) Verder wel herkenbaar al vond ik het de tweede keer wat minder overweldigend dan de eerste keer. Bij Sam heb ik me wekenlang echt verwonderd dat hij een piemel had. Vond ik zo gek. Dat ik als vrouw gewoon een piemeltje had gemaakt.
  Jess onlangs geplaatst…Jim’s rockin’ outfits #7My Profile

 • Reageer Nelleke 24 december 2014 om 08:46

  Poep blijft poep, hahaha!
  Ik kan me zo indenken dat ik ooit ook een enorm beschermende Mechelse herder ga worden 😉
  Nelleke onlangs geplaatst…Een poezenbeeldje met een verhaalMy Profile

 • Reageer Simone 24 december 2014 om 09:27

  Haha leuk geschreven!
  Simone onlangs geplaatst…Gellak bij Beauté Beau JolieMy Profile

 • Reageer Dita 24 december 2014 om 10:06

  Wat een leuk lijstje! Haha schrikdraad spannen om de kinderwagen.. 😛 Kan me goed voorstellen trouwens.
  Dita onlangs geplaatst…DIY: KerstkaartenMy Profile

 • Reageer Anouk 24 december 2014 om 10:15

  Hahah poep is poep! Daar kan ik me zeker wat bij voorstellen haha
  Anouk onlangs geplaatst…Last minute christmasproof nagelsMy Profile

 • Reageer angelique 24 december 2014 om 10:32

  Heel herkenbaar! Vooral dat je veranderd in een mechelse herder…al zijn die niet zo fel als een pitbull of rottweiler maar ik snap je haha dat heb ik zelfs na 3 jaar nog steeds. Wie aan mijn kind komt kan rennen
  angelique onlangs geplaatst…Diary | Weekly Woensdag #7My Profile

 • Reageer Rinske 24 december 2014 om 11:11

  Haha leuk lijstje!

 • Reageer Renee 24 december 2014 om 12:23

  Die poepluiers! Zo herkenbaar. Ik sta soms kokhalzend te verschonen haha.

 • Reageer Heleen 24 december 2014 om 12:24

  Heel herkenbaar en het ergste is zo zijn ze klein en zo worden ze 14! Geniet lekker!
  Fijne feestdagen ♥
  Heleen onlangs geplaatst…Mijn kerstwensenMy Profile

 • Reageer Eline 24 december 2014 om 12:46

  Leuk geschreven, Mechelse moeder 😀
  Eline onlangs geplaatst…Voedselzandloperkookboek van Pauline WeuringMy Profile

 • Reageer Daantje 24 december 2014 om 14:48

  Meestal kan ik gelukkig prima tegen de poepgeur van Tobias, maar eens per maand ga ik er opeens van over mijn nek :p De dag daarna word ik dan altijd ongesteld, dus blijkbaar is het iets hormonaals ofzo 😉

  Fijne feestdagen. Heerlijk voor het eerst met zijn drietjes, geniet ervan 😀
  Daantje onlangs geplaatst…Betaalrekening aanzuiveren: stand van zakenMy Profile

 • Reageer zomersproetje 24 december 2014 om 14:52

  Herkenbaar. Maar het is het allemaal waard! Fijne kerstdagen!x
  zomersproetje onlangs geplaatst…KerstoptredenMy Profile

 • Reageer seva 25 december 2014 om 00:43

  Bij de poepluiers, handschoen(en) aantrekken en luchtverfrisser de andere kant van je kindje op spuiten.

  Ruikt de poep opeens een stuk frisser al zeg ik het zelf!

 • Reageer Malou 25 december 2014 om 14:23

  Ik ben blij dat ik niet de enige ben die poepluiers wel vindt stinken, haha. In het begin niet trouwens, maar de geur wordt steeds sterker..
  Malou onlangs geplaatst…KERST IN ONS HUISMy Profile

 • Reageer Larissa 26 december 2014 om 15:36

  Prachtig verhaal !
  Ik kan niet wachten tot het bij mij zo ver is !
  Ach. Het aftellen is begonnen zit op de helft 🙂
  Wat zal ok blij zijn als m’n kleine meisje er is 🙂
  Larissa onlangs geplaatst…Merry christmas !My Profile

 • Reageer Anneleen 26 december 2014 om 16:02

  Mooi om te lezen hoe beschermend je bent over Nilo, een echte Mechelse herder 😉 lijkt me zalig om moeder te worden!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: school, kaarsjes en veel thee #4My Profile

 • Reageer Whitney 29 december 2014 om 01:15

  Oh jaa! Ik heb het nog steeds dat ik erg oplettend ben zodra iemand maar in de buurt komt. Zo brutaal als vreemden ook aan je kind gaan zitten,, waarom??
  Whitney onlangs geplaatst…Must Read #7My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge