Persoonlijk

LIJSTJE: Why I Love Cats

cats
Jullie weten wel dat ik 3 katten heb, ik schreef laatst al een blogje over ze want ik kreeg zoooveel vragen via Instagram en ook wel eens op onze blog over het ras enzo. Maar waarom katten en geen hond of cavia? En waarom zijn mijn drie poezen zo lief en leuk? Oja: op de bovenste foto van links naar rechts: Balou (kater), Bo (poes) en Bouli (poes).

♥ Nou, ten eerste: kijk eens naar ze! Ze zijn zo fluffig en die oortjes van Bouli en Balou, het ondeugende hoofd van Bo. -SMELT-
♥ KITTENS! Ik bedoel… Kittens!
♥ Ze doen geen vlieg kwaad! Letterlijk niet. Oké, soms dan heeft Bo een vliegje te pakken en vreet Balou ‘m op (die is liever lui dan moe). Maar voor de rest weten ze niet eens dat ze nagels/tanden hebben en al helemaal niet hoe ze die moeten gebruiken.
♥ Men zegt altijd dat katten gemeen zijn of niet aanhankelijk. Die drie van ons bewijzen het tegendeel! Ja, zo’n wilde boerderijkat is misschien gemeen maar als je je verdiept in verschillende kattenrassen zul je hele “zachte” beestjes tegenkomen hoor! (Dit ras is bijvoorbeeld een van de “liefste” kattenrassen.)

cats

♥ Omdat ze zo lekker kunnen knuffelen en helemaal tegen je aan gaan liggen als je ze vasthoudt. Een hond blijft altijd zo stijf!
♥ Katten stinken niet. In ieder geval, deze niet.
♥ Je hoeft ze niet uit te laten of oppas te regelen als je één nachtje weggaat. Ideaal!
♥ Ze spinnen zo lief! Een hond kwispelt alle glazen drinken van de tafel af als hij vrolijk is. Een kat komt liefdevol kopjes geven, dartelt om je benen heen en maakt nog meer lawaai dan een naaimachine.
♥ Ze voelen dingen aan: als je verdrietig bent komt er altijd wel eentje bij me liggen!
♥  Roze neusjes en zachte roze kussentjes…
♥ Ze zijn hilarisch!
♥ Gewoon omdat ik serieus van ze hou!
♥ En nog een keer: KIJK ZE NOU ♥ ♥ ♥ !

Zijn jullie kattenmensen? Of ben je meer van de honden?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

35 reacties

 • Reageer Marion 2 december 2014 om 06:34

  Ik smelt inderdaad echt! Wat een moppies. Peter is helaas allergisch. Wel hebben we regelmatig logeerhonden in huis. Dat is ook superleuk. Onvoorstelbaar hoe snel je aan zo’n beest went!
  Marion onlangs geplaatst…Bladieblablog #13My Profile

 • Reageer Koalabeautymama 2 december 2014 om 07:10

  Hahaha ja ze zijn leuk! Ben niet perse een katten of hondenmens maar wel een dierenvriend. Heb ook een zwak voor fluffy diertjes haha. Wat schattig he als ze spinnen. Dan zijn ze helemaal in hun nopjes. 🙂
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…My life in pictures 40My Profile

 • Reageer Kelly caresse 2 december 2014 om 07:27

  Ah wat leuk om je liefde voor je katjes te lezen, lijkt me zo gezellig zo met van die lieve beestjes om je heen die steeds willen knuffelen. Ben benieuwd hoe ze op Nilo reageren 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Recept Milkyway cakeMy Profile

 • Reageer Gwen 2 december 2014 om 07:32

  Haha, leuk! Hier ook kattenmensen, honden stinken idd 😉
  Gwen onlangs geplaatst…Het succes van Playmobil hier in huisMy Profile

 • Reageer Dita 2 december 2014 om 07:35

  Hier zeker een katten liefhebber! Wij hebben er zelf ook 2, hele lieve. Het zijn echt onze kindjes, hihi.. Ik heb het niet zo op honden, ze zijn best lief maar dat geblaf en die geur soms, nee doe mij maar lieve katten.
  Dita onlangs geplaatst…Instagram favorieten #3My Profile

 • Reageer Selby Jewels 2 december 2014 om 07:44

  I love cats to!jou katten zijn echt prachtig. Vind het net kleine beertjes!

 • Reageer Diana Carlton 2 december 2014 om 08:01

  Haha leuk! Ik ben niet zo’n poezenmens, meer van de honden. Maar ik vind het altijd zo gezellig een huisdier om je heen. Lekker kroelen en knuffelen.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Outfit to wear: een relaxte zondagMy Profile

 • Reageer astrid nab 2 december 2014 om 08:20

  ik kan jouw de hand geven ik ben ook een kattenmens heerlijk kroelen met ze wij hebben twee katten geen raskatten maar europese korthaar en voor mij en ons gezin erg belangrijk ze zijn altijd bij ons

 • Reageer ingrid 2 december 2014 om 08:30

  Ik hou van honden en katten, maar ben toch meer een kattenmens. Onze katten zijn zo aanhankelijk, mooi en hebben beiden echt een eigen persoonlijkheid. Honden zijn ook wel leuk, maar met een kat kan je toch 100x lekkerder knuffelen. En dat ze dan lekker bij je gaan zitten of in je nek liggen als je kookt, heel gezellig. De geur van honden vind ik ook zo muf. Katten nemen een beetje onze geur aan heb ik het idee.

 • Reageer Simone 2 december 2014 om 08:36

  Ik vind katten ook echt ZO leuk, vooral als het van die lieve wolletjes zijn zoals die van jou. Helaas houdt mijn vriend alleen maar van honden (ik vind ze zo stinken he!) dus dat wordt nog even een issue als we ooit een huisdiertje willen nemen haha.
  Simone onlangs geplaatst…Review: Essence All About Matt foundationMy Profile

  • Reageer Manon 2 december 2014 om 11:26

   Ik vind honden ook altijd stinken hahaha!

 • Reageer Dagmar 2 december 2014 om 08:43

  Aah herkenbaar! Wat een heerlijk artikel, superlief en leuk om te lezen! En dan die foto’s, ik smelt <3
  Dagmar onlangs geplaatst…Plog 29/11 – Praag avontuur, verjaardag Jordy en kerstmarktMy Profile

 • Reageer Annemijn 2 december 2014 om 08:56

  Ik ben geen kattenmens. Al zo lang ik weet ben ik allergisch voor katten. Helaas. En hetzelfde geldt voor honden. Jammer……..
  Annemijn onlangs geplaatst…Het I LOVE BEAUTY EVENT – Mijn ervaringMy Profile

 • Reageer Nathalie 2 december 2014 om 09:03

  I love cats!
  Heb ook 3 lang haren, vind het echt geweldig!! Kan er niet over uitgepraat raken 🙂 heb een nestje kittens gehad, en dat is echt amazing!
  Nathalie onlangs geplaatst…Costes / Wit shirtMy Profile

 • Reageer Laura 2 december 2014 om 09:19

  Ik vind jouw katten ook echt te schattig! Toch ben ik meer een hondenmens. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik niet van grote honden houd, maar van schattige kleintjes. Ik ben dol op mijn kleine Chloé!
  Laura onlangs geplaatst…Dagje uit #1 Shoppen op Utrecht Centraal: Hoog CatharijneMy Profile

 • Reageer Anne Solveig 2 december 2014 om 09:23

  Ik wil ook katten! Maar ik ben ZO allergisch!

 • Reageer Madelaine 2 december 2014 om 10:07

  Ik was altijd echt een hondenmens, opgegroeid met Duitse Herders (nu nog 1 bij m’n vader) dus ik wist niet beter. Maar sinds ik een kitten kreeg vorig jaar, toen ik een vriend verloor, ben ik helemaal verliefd op katten en vooral op de mijne. Ze zijn zo lief, fluffig en ik vind haar onwijs entertainend haha.

 • Reageer Nelleke 2 december 2014 om 10:29

  Die super schattige foto’s zeggen al genoeg! Ze zijn zoooo mooi (:
  Nelleke onlangs geplaatst…Winnen: rode statement kettingMy Profile

 • Reageer Inge 2 december 2014 om 10:54

  Katten zijn gewoon zalig, ik moet echt iets vinden om mijn man te overtuigen!!
  Inge onlangs geplaatst…BabyproofMy Profile

 • Reageer Miranda 2 december 2014 om 12:13

  Ik ben echt een hondenmens, heb het niet zo op katten haha:) maarrrr ik vind jouw katten wel altijd heel schattig en mooi als ik de foto’s zie.. En dat zeg ik niet vaak over katten;)
  Miranda onlangs geplaatst…Recept; Arretjescake met pepernotenMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 2 december 2014 om 12:18

  Wij hebben twee katten, het zijn broertjes. Ik vind ze erg lief en leuk.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Gordijnen en de temperatuur in je huisMy Profile

 • Reageer Silke 2 december 2014 om 13:49

  Ik ben zeer zeker een kattenmens! We hebben er zelf ook 2 nu en ik vind het heerlijk met die diertjes in huis. Dexter is een half jaar jonger als Krieltje en zit nu in de “kater pubertijd” zoals ik dat maar noem. Continue in de gordijnen hangen, zoveel mogelijk bijten etc. Maar als hij dan is uitgeraasd is het zo’n lieverd en wil hij continue bij je liggen en kroelen. <3
  Silke onlangs geplaatst…Personal. We Are Engaged!My Profile

 • Reageer Eline 2 december 2014 om 14:26

  Ik ben ook echt dol op mijn kat <3 Tof beest <3
  Eline onlangs geplaatst…(H)eerlijk van Gwyneth PaltrowMy Profile

 • Reageer Eline 2 december 2014 om 14:26

  Ik ben ook echt dol op mijn kat <3 Tof beest is t <3
  Eline onlangs geplaatst…(H)eerlijk van Gwyneth PaltrowMy Profile

 • Reageer Milou 2 december 2014 om 15:05

  Haha, ik kan met mijn 4 kittiez niet anders dan het volledig met je eens zijn!
  Milou onlangs geplaatst…Tip: printable weekmenuMy Profile

 • Reageer Femke 2 december 2014 om 16:44

  Ik ben ook echt dol op katten.
  Maar boerderijkatten zijn echt niet allemaal wild en gemeen hoor. Ik woon op de boerderij en we hebben een stuk of 15 katten, maar ze zijn niet wild of gemeen, hele lieve en tamme katten. Het ligt er natuurlijk ook wel aan dat wij ze ook echt hebben omdat wij ze leuk vinden en er veel mee doen en voeren, maar er zijn ook mensen die ze hebben voor de muizen.

 • Reageer Nicole 2 december 2014 om 16:59

  Uhm…. wij hebben een hond en konijn!
  Maar betekent niet dat ik katten niet leuk vind. Maar ben gewoon opgegroeid met honden en ik vind het juist prettig dat ik hem moet uitlaten, dan kom ik tenminste sowieso buiten en heb ik mn beweging ook weer gehad!
  Nicole onlangs geplaatst…Project Pepernoot: de eerste spreadsMy Profile

 • Reageer Nicole 2 december 2014 om 17:49

  Ja kattenmens! Een boekentip: Bob de straatkat (deel 1) en de wereld volgens Bob. Ontzettend leuk en feelgood boek!

  • Reageer Manon 2 december 2014 om 21:01

   Ik ben laatst begonnen in Bob de straatkat, heb 3 hoofdstukken gelezen en toen niet meer aan toe gekomen. Als ik ooit de rust weer vind om te lezen ga ik zéker verder met Bob!

 • Reageer Milou 2 december 2014 om 19:13

  Wij hebben heel lang getwijfeld tussen een hond en een kat. Is toch uiteindelijk een hondje geworden, omdat we graag gedwongen beweging willen hebben haha! We hebben expres een klein hondje genomen, want we hebben een hekel aan andere honden dan de onze, omdat die zo stinken! Onze Noah stinkt gelukkig niet en dit vragen we ook regelmatig aan mensen. We wassen hem vaak (moet ook, omdat hij allergisch is volgens de dierenarts) en zorgen ervoor dat hij ook niet uit zijn bek stinkt. Maar de dingen die jij beschrijft, waarom je zo van katten houdt, zijn voor mij precies hetzelfde maar dan bij een hondje (behalve het vooroordeel over gemeen zijn en het uitlaatpuntje)! Noah gaat ook helemaal slap hangen als ik met hem knuffel, in de meest vreemde posities, en ik bedoel: puppies… do I need to say more?
  Milou onlangs geplaatst…De verbouwing #2: houtworm, de zolder en een gave ontdekking.My Profile

  • Reageer Manon 2 december 2014 om 21:00

   Jaaaa puppies zijn ook onweerstaanbaar haha! Kleine hondjes vind ik ook vaak leuker dan grote, al vind ik golden retrievers en labradors wel heeeel lief (bij anderen)!

 • Reageer Martine 2 december 2014 om 22:09

  Kamp Cat hier, abosluut! Flemming, mijn 12-jarige dikke kater was m’n oefen baby haha
  Martine onlangs geplaatst…Dubbel zo leuk met de jurkjes van LOOCKS!My Profile

 • Reageer Leonie 3 december 2014 om 22:12

  Jaaaaa, hier ook een kattenmeisje! Helaas is mijn poes geen knuffel of schootpoes.. Oké, bij mijn vriend gaat ze op schoot maar bij mij, ho maar

 • Reageer ... 3 december 2014 om 23:02

  Ik ben meer een honden mens, en het is niet waar dat ze zo verstijfd zijn, in ieder geval mijn hond niet en hij is ook geurloos het is niet dat ik katten niet mag maar ik vind niet dat je zo negatief moet doen over honden terwijl je er niet eens een hebt!

 • Reageer Ikram 4 december 2014 om 20:24

  Ik ben het helemaal met je eens! Wij hebben er hier 2 in huis en ik zou ze niet kunnen missen! 😀

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge