Babypraat, Moeder zijn

NiloBaby in de PuckaBaby

puckababy
De eerste nacht dat we thuis waren met onze baby hebben we niet echt geslapen. Hij was onrustig, kon niet in slaap komen en wilde alleen maar bij een van ons liggen. Nouja, wat doe je dan als je geen flauw idee hebt wat je moet doen en je voor het eerst ’s nachts alleen bent? Juist, je laat hem gewoon in je armen slapen. Om en om hadden we die nacht een “shift” van 3 uur. Prima, voor 1 nachtje.

Toen de volgende ochtend onze kraamhulp kwam, vertelden we hoe en wat. Zij kwam meteen met het idee om Nilo in te bakeren met een hydrofiele doek. Nilo was in de eerste paar dagen ook heel erg schrikkerig en schrok zichzelf telkens wakker of sloeg met zijn handjes in zijn gezicht waardoor hij ook wakker werd en huilde. Ze wilde ons laten zien hoe je een baby kon inbakeren met een doek maar Robert had al een Puckababy in zijn online winkelmandje zitten. “Dat gedoe met een doek, zo’n pakje is veel makkelijker”, was zijn motto haha. De volgende dag kwam de Puckababy binnen en ’s avonds sliep meneertje in een mum van tijd. Ik vond het in eerste instantie zielig (kraamtranen etc.) maar ik zag wel dat Nilo er heel rustig van werd en lekker kon slapen. En natuurlijk is het helemaal niet zielig, het ziet er alleen zo gek uit.

puckababy1Nu is Nilo anderhalve maand oud en nog steeds slaapt hij in zijn Puckababy. Hij slaat zichzelf niet wakker, heeft dat geborgen gevoel en het fungeert ook als een soort slaapzakje. Wel een hele dunne, dus hij krijgt ’s nachts nog een dun dekentje over zich heen en zo blijft hij warm genoeg. Baby’s mogen deze versie van de Puckababy aan tot 3 maanden, of totdat ze zichzelf kunnen omrollen.

In de kraamweek kwam mijn verloskundige langs voor een controle en zag het inbakerpakje liggen. Ze heeft zelf ook kinderen en vertelde dat het vier seizoenen slaapzakje ook echt ideaal was! Dat heb ik onthouden… Toen we vanBabyhuys een product mochten uitkiezen voor onze blog en ik het vier seizoenen slaapzakje van Puckababy zag, koos ik deze meteen uit (in overleg met Bibian hoor ;), lief he!).

puckababy2De slaapzak kun je dus alle vier de seizoenen gebruiken en als je kindje 6/7 maanden oud is (en tot een jaar of 2,5 dus dat is echt onwijs lang!). Hij bestaat uit 2 delen: een dunne buitenkant en een hele warme, zachte binnenkant die je erin en eruit kunt ritsen. Ook kun je de mouwtjes eraf ritsen. Zo kun je dus een super warme slaapzak maken met de warme binnenkant, de mouwen eraan (waar zelfs wantjes aanzitten!) of juist een hele koele voor de zomer: alleen het buitenste slaapzakje zonder mouwen. Je kunt ‘m ook korter maken met de drukknoopjes die erop zitten, handig!

Ik vind het echt een mooi ding, ben er ontzettend blij mee, ik zou zelf ook wel zo’n slaapzak willen hahaha. Ik hoop nu natuurlijk wel dat Nilo in een slaapzak wil gaan slapen of dat we River-fratsen krijgen (die sliep het liefst zonder slaapzak, deken, kussen, lekker kind). Ik denk het wel, omdat hij al vanaf dag 3 gewend is om in die kleine Puckababy te liggen!

puckababy3Hij is pas te gebruiken vanaf een maand of 6, en het kleine inbakerpakje wat we nu gebruiken tot een maand of 3 (of als hij eerder begint met rollen). Dus we zijn nog op zoek naar een goed alternatief voor daar tussenin. Hebben jullie nog suggesties of aanraders?

Heb jij zelf je baby ingebakerd? En als jullie nog tips/aanraders hebben voor een slaapzakje wat we kunnen gebruiken in de tussentijd laat het dan even weten!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

36 reacties

 • Reageer Simoneu 31 december 2014 om 06:13

  Geen ervaringen en adviezen helaas, maar ik wil jullie wel een fantastisch 2015 wensen!
  Simoneu onlangs geplaatst…Dear You goodies (&WIN shoptegoed)My Profile

 • Reageer Annemijn 31 december 2014 om 06:36

  Interessant om te lezen! Sorry geen ervaring!
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn 10 favoriete aankopen van 2014!My Profile

 • Reageer manon 31 december 2014 om 06:47

  hoi super he die puckababy! bij mijn dochter gebruikt tot 6 maanden! eerst de puckababy piep! die heb je nu volgens mij en als vervolg de puckababy mini van 3 tot 6 maanden! die zou je kunnen gebruiken na deze! liefs manon

 • Reageer Sylvia 31 december 2014 om 06:49

  hoi!
  Ik ben na de piep de mini gaan gebruiken van puckababy is het zelfde idee alleen kan je daar de armpjes van openritsen en kunnen de kleintjes dus wennen aan ruimte .. Fynn heeft heel lang met 1 armpje buiten boord geslapen haha links aangezien hij voorkeur voor rechts heeft en die dus heel veel bewoog .. En op een gegeven moment beide eruit en was hef ook goed

 • Reageer Kelly caresse 31 december 2014 om 07:10

  Ik ken de inbakerproducten nog van mijn stage als pedagogisch hulpverlener in het ziekenhuis waarbij we het veel gebruikte bij huilbaby’s en onrust en dat werkte ontzettend goed. Die geborgenheid kan net dat beetje meer rust en veiligheid bieden. Fijn dat het ook voor Nilo wat meer rust geeft 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…2014 : Je was geweldig! JaaroverzichtMy Profile

 • Reageer Geertje 31 december 2014 om 07:12

  Ik volg al lang jullie site en reageer eigenlijk nooit maar hier wil ik graag op reageren

 • Reageer Marianne 31 december 2014 om 07:14

  hoi manon

  Wij gebruiken ook de puckababy nu vanaf dag 2 wij gebruiken nu de mini, sinds 2 maanden al Stijn paste niet meer in de piep kwa lengte.
  Nu slaap Stijn goed door. Overdag als Stijn slaapt doen we de handjes door Heen kan die wennen. Puckababybag die is heel fijn ik heb nu paar keer overdag gebruik due gaat zeker mee op wintersport.

  Gr marianne

 • Reageer Geertje 31 december 2014 om 07:15

  Dat ging niet helemaal goed volgens mij met mijn reactie… Ik heb een zoontje van 4,5 maand en wij hebben hem ook ingebakerd vanaf 1,5 week omdat hij zichzelf steeds wakker sloeg. Wij gebruikten hiervoor de pacco. Na 3 maanden ben ik hem voorzichtig gaan uitbakeren en heeft hij een tijd zonder geslapen maar nu is hij weer onrustiger is de nacht dus bakeren we hem dan weer in. Vond het eerst ook zielig om te zien, maar zag dat het hem hielp. Groot gelijk dat je het doet, geeft jullie ook wat rust!

 • Reageer Minke 31 december 2014 om 07:21

  Super fijn dat het zo goed helpt bij Nilo? Niets fijners als dat je kindje gewoon rustig kan slapen. Wij gebruikten eerst gewone slaapzakjes omdat Luca deze bakerslaapzak niet wilde. Daarna de grootste van de puckababy via marktplaats gekocht. De mauwen en bij het nekje hebben we toen dicht genaaid zodat het goed om zijn nekje en armen paste. Nu hij groter is weer los gehaald en kan hij er nog steeds heerlijk in slapen. Wij hebben ze nog nooit samen gebruikt, het winterdeel, omdat het voor Luca warm genoeg is in de dikke variant. Luca is erg warmbloedig haha. Het gezin waar we hem gehaald hebben heeft ook nooit beide slaapzakken samen gebruikt. Misschien iets om even op te letten ;).
  Minke onlangs geplaatst…Goodbye 2014My Profile

 • Reageer Diana Carlton 31 december 2014 om 08:16

  Ik heb levi nooit ingebakerd, maar ik heb wel heel veel positieve verhalen gelezen over de puckababy. Ik kan mij voorstellen dat het kindje het gevoel heeft hierdoor nog in de buik te zitten. Fijn om te lezen dat het zo goed werkt!
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Sporten vanuit huisMy Profile

 • Reageer PSnim 31 december 2014 om 08:20

  Wat een mooie slaapzak en inbakerzak. Wij hebben Nim tot 3 maanden ingebakerd in een speciaal inbakerslaapzakje, dat ging ook heel goed. Geen zwaaiende armpjes meer. Erna gingen we over op een slaapzakje van 60cm die we hadden gekregen, hij kwam van Prenatal. Zolang de opening waar het hoofdje zit niet te groot is zodat het hoofdje erdoorheen zou kunnen (en dus helemaal in de slaapzak zou kunnen belanden met hoofd en al) dan kan een baby best in een slaapzakje hoor.
  PSnim onlangs geplaatst…In de kast van Pauline: ShoplogMy Profile

 • Reageer Desiree 31 december 2014 om 08:31

  Onze zoon hebben we ook ingebakerd destijds. Gaf hem erg veel rust. Onze dochter wil niet ingebakerd worden. Voor haar hebben we een puckababy the bag. Misschien wat voor jullie als tussenstap? Is tot 70 cm. Slaapt ze heerlijk in en ze ligt ook lekker warm. Zonder dat ding slaapt ze veel minder makkelijk.
  Desiree onlangs geplaatst…Terugblik 2014My Profile

  • Reageer Manon 31 december 2014 om 09:57

   Oh thanks voor de tip! Ga zeker even kijken!

 • Reageer Anneleen 31 december 2014 om 08:32

  Wat ziet dat er lekker warm uit! Fijn dat Nilo er rustig van wordt. Ik wens jullie bij deze alvast een fijne jaarwisseling toe want vandaag is het bijna zover…
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: mijn wensen voor jou! #5My Profile

 • Reageer Martine 31 december 2014 om 08:56

  Ik ben groot fan inbakeren, alle drie mijn meisjes waren enorm onrustig en het heeft hier letterlijk voor heel veel rust gezorgd. Noor heb ik zelfs ingebakerd tot ze ruim een half jaar was en ze er letterlijk uitknapte. Deze inbakerzak ziet er ook nog eens vet schattig uit. Slaap lekker Nilo!!!
  Martine onlangs geplaatst…OudejaarsavondMy Profile

 • Reageer Dita 31 december 2014 om 09:01

  Op mijn werk hebben sommige baby’s deze ook. Werkt erg goed!
  Dita onlangs geplaatst…Terugblik 2014My Profile

 • Reageer Sunseeree 31 december 2014 om 09:07

  Het is inderdaad een mooi ding zeg! Nooit geweten dat die PuckaBaby’s zo eruit zagen. Nilo zal er vast lekker in liggen haha. 🙂
  Sunseeree onlangs geplaatst…Mega shoplog van Zara, Mango & New LookMy Profile

  • Reageer Lotte 31 december 2014 om 10:03

   Soort van slaapzak zonder mouwen 😀

 • Reageer Marion 31 december 2014 om 09:24

  Ik heb er natuurlijk ook geen ervaring mee, maar ik kan me voorstellen dat je het een zielig idee vind als je je kleine zo ziet. Maar eigenlijk is het heel logisch baby’s dat fijn vinden. In je buik zitten ze ook redelijk ingebakerd toch? Weet het niet zeker hoor, hoeveel ruimte ze daar hebben, maar niet veel vermoed ik. 😉 Zelf vind ik het ook heerlijk als mijn dekbed strak om me heen ligt. Ik denk dat het voor baby’s een heel fijn gevoel geeft, zeker omdat ze nog zo weinig controle over hun eigen lichaampje hebben. Ziet er mooi uit dat pakzakding.
  Marion onlangs geplaatst…Mijn Kladblog in 2014My Profile

 • Reageer Lotte 31 december 2014 om 10:02

  Mijn zus heeft haar kindje ook meteen ingebakerd op aanraden van mij. Ze wordt volgende maand 1 jaar en wat t consultatiebureau ook zegt, ze ligt nog met d’r armpjes ‘vast’. In de puckababy the bag waar de mouwen zijn vastgeknoopt op d’r borst. Zo is het een soort van puckababy 😉 de nachten dat ze probeert af te bouwen slaapt ise totaal niet. Sochtends staat ze in d’r bedje met die slaapzak aan, zo aandoenlijk. Gewoon lekker doorgaan zolang de kleine man er baat bij heeft, de mini variant is volg mij tot 6 mnd, goed in de gate houden wanneer hij rolt bij veel kids gaat t gewoon goed, fijne jaarwisseling meiden!

 • Reageer Malou 31 december 2014 om 10:15

  Ik heb het wel eens geprobeerd, dat inbakeren. Maar het was geen succes. Nomi begint dan ontzettend te krijsen. Ze heeft nu ’s nachts een winterslaapzak aan en daardoor slaapt ze wel een stuk rustiger.
  Malou onlangs geplaatst…MIJN HOOGTEPUNTEN VAN 2014My Profile

 • Reageer Desirée 31 december 2014 om 10:17

  Oh yes, de vierseizoenenvariant is hier ook erg geliefd (en lekker warm voor de koude nachten nu). De normale puckababy inbakervarianten waren geen succes (en gelukkig ook niet al te nodig). Fijne jaarwisseling!
  Desirée onlangs geplaatst…Cadeautip | Creëer je eigen parfum met Perfume By MeMy Profile

 • Reageer angelique 31 december 2014 om 10:41

  Wat een mooi artikel! Ik heb echt mazzel gehad met een makkelijke baby die gewoon doorsliep ook al sloeg hij zichzelf (en dat gebeurde vaak, heel vaak!) maar ik kan mij wel voorstellen dat dit echt uitkomst bied als je wel een moeilijk slapend kindje hebt.
  angelique onlangs geplaatst…Diary | Weekly Woensdag #8My Profile

 • Reageer Kim 31 december 2014 om 10:49

  Wat een prachtige layout hebben jullie gekregen zeg. Heel erg mooi! <3
  Kim onlangs geplaatst…2014 flashbacks & 2015 goalsMy Profile

 • Reageer Tineke 31 december 2014 om 11:08

  1 keer geprobeerd, maar dat was krijsen :’) dus helaas! Fijn dat het voor jullie wel werkt! 😀

 • Reageer Daantje 31 december 2014 om 11:27

  In het begin maakten wij altijd een “burrito” van Tobias 😀 Met een zachte doek wikkelden we hem dan helemaal in, vooral als er visite was, dan konden ze hem in de burrito vasthouden… Al snel merkten we dat hij daarmee ook heel makkelijk in slaap viel. En toen hij er te groot voor werd hebben we hem een slaapzak gegeven, vond ie ook heerlijk 😀
  Daantje onlangs geplaatst…Family Fun Day 49, 50, 51 en 52 in foto’sMy Profile

 • Reageer Nicole 31 december 2014 om 12:11

  Hier geen ervaring met inbakeren ofzo.. Onze kleine meid lag tot 1 maand in het ziekenhuis en werd daar goed en straks ondergestopt onder een lakentje en dekentje..
  Wel slaapt ze dus niet onder een deken maar in een slaapzak.
  Nicole onlangs geplaatst…Van 2014 naar 2015: statistieken en wensenMy Profile

 • Reageer Petra 31 december 2014 om 15:05

  De Puckababy was voor zoonlief ook een uitkomst. Ik vond het minder zielig dan echt inbakeren omdat ze hier nog wat bewegingsvrijheid in hebben. Wij hebben na de Piep ook de opvolger, de Mini, gehad. Ideaal want je kunt rustig beginnen met afbouwen. De Puck was hier echt een van de beste dingen die we hebben aangeschaft.
  Petra onlangs geplaatst…Mijn 2014My Profile

 • Reageer Maai 31 december 2014 om 15:09

  Ik heb vanwegen mijn werk voor ik thuis bleef hordes babys ingebakerd, echt ideaal en echt verre van zielig. Juist lekker dat ze zich niet steeds wakker maaien met die spastische armpjes. Die slaapzak heb ik al zo eindeloos vaak mee in mijn handen gestaan. Hier twee kindjes die er verslaafd aan waren. De jongste ligt nog steeds in een zak. Met deken inmiddels, beetje gek zijn ze wel. Maar deze staat heel hoog op mijn lijstje. Veel plezier ervan. Liefs
  Maai onlangs geplaatst…Bye bye 2014; het beste dit (blog)jaarMy Profile

 • Reageer astrid van alst 31 december 2014 om 21:54

  Hi manon

  de puckababy ook hier gebruikt vanaf week 5 (had eig al eerder gemoeten) maar jolina was ook erg onrustig, sliep slecht en kort en sloeg zichzelf uit de slaap. daarnaast had ze ook last van reflux. de puckababy was hier helaas nog niet voldoende ze bleef slecht slapen dus op aanraden cb en kinderarts pacco gaan gebruiken.. het echte inbakeren. toen ze hem de eerste keer aan kreeg was het gelijk lachen. ben rond 10 weken begonnen tot 4 maanden toen cold turkey gestopt. vond het heel moeilijk soms om te doen maar voor haar was het het beste. nu slaapt ze in een normale slaapzaak en is een goede slaper geworden! hopelijk blijft het bij nilo bij de puckababy en het is allemaal maar tijdelijk totdat ze meer controle krijgen over lichaam. en de R R R zijn erg belangrijk! gr
  Astrid

 • Reageer Marrit 1 januari 2015 om 10:08

  Gelijk opgeschreven, thanks weer voor de tip! Die hou ik even in het achterhoofd voor als onze baby straks niet wil slapen!

 • Reageer Kimberley 1 januari 2015 om 11:03

  Wij hebben ook de piep vanaf het begin gebruikt. Tot 4 maanden ( wij hebben een klein meisje) daarna helemaal zonder en tot onze grote verbazing sliep ze gelijk ook zonder heerlijk. Anders was ik denk ik ook voor de mini gegaan.

 • Reageer Whitney 1 januari 2015 om 16:43

  Heel handig, zelf geen ervaring gehad met inbakeren. Hier ook geen fan van slaapzakjes, dekens e.d.
  Whitney onlangs geplaatst…Happy 2015!My Profile

 • Reageer Pauline 2 januari 2015 om 09:54

  Ik zweerde bij de Pacco! En ik zou ze het liefst nog steeds inbakeren maar dat is zo zielig als je zes bent… 😉

 • Reageer Sharon 5 januari 2015 om 13:49

  je hebt ook een opvolger van de pucka piep. Deze heet de pucka mini en is speciaal om het inbakeren af te leren. Ik heb deze gekocht en in no time sliep de kleine meid ook rustig zonder ze in te bakeren.

 • Reageer WINACTIE: Bedankt! | Little Wonder World 25 februari 2015 om 06:00

  […] nummero 1: shoptegoed voor de webshop Babyhuys (hele fijne webshop, we hebben goede ervaringen zie deze blog en deze blog) ter waarde van €75! Daar kun je écht toffe dingen mee scoren voor je (toekomstige) […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge