Babypraat, Kids, Lifestyle, Moeder zijn, Persoonlijk

Sinterklaas in 2015

sinterklaas2015
Sinterklaas in 2015? Het is pas 2014… Fantaseren over volgend jaar is altijd leuk… Laatst waren Bibian en ik samen en hadden we het over Sinterklaas. We vinden het Sinterklaasfeest echt het allerleukste feest van het jaar en nu we allebei moeder zijn, krijgt het toch weer extra betekenis.

Ik vond de Sinterklaas-tijd op mijn stagescholen altijd de leukste tijd van het jaar. Ontzettend druk, hyper, ongeconcentreerd en na een dag waarop er Pieten langs waren geweest in de klas was je KAPÓT maar ik vond het altijd zo leuk… Vooral bij die kleintjes die je helemaal mee kunt nemen in het verhaal en die heilig geloven, dat is het leukste! We hadden het erover dat wij River en Nilo ook helemaal “gek” willen maken tijdens Sinterklaas. Ofja, gek, gewoon meedoen met het Sinterklaasjournaal, het huis versieren, pakjesavond uitbundig vieren en alles erop en eraan.

Dit jaar is River nog nét iets te jong om het allemaal te beseffen, al danst hij wel uitbundig mee op alle Sinterklaasmuziek en zijn cadeautjes natuurlijk altijd een feest. Bibian viert wel pakjesavond met haar familie en ik kan niet wachten op het moment dat ik ook pakjesavond met mijn gezinnetje kan vieren!

sint5
We hadden het erover laatst, lekker fantaseren en kletsen over de toekomst… Volgend jaar is River al 2,5 als Sinterklaas komt en zal hij het allemaal bewust(er) mee gaan maken. Nilo is dan 1/bijna 1 jaar en wie weet zit er dan wel een broertje of zusje voor Riv in de buik van Bibian hahaha (dream on Manon). Sinterklaas komt altijd aan op zaterdag en we bedachten dat we dan op vrijdagavond allemaal leuke Sinterklaas decoratie in huis willen doen: slingers, poppetjes van Sint en Piet, pepernoten, en allemaal dat soort dingen! Dan gaan we zaterdagochtend met warme chocolademelk en slagroom (oké, Nilo misschien niet echt maar mama wel hahaha) en pepernoten, taaitaai en chocolademuizen op de bank naar de intocht van Sinterklaas gaan kijken. Dan gaan we gezellig met de hele family (Bieb, ik, Robert, Mike, Nilo in de buggy, River hyper de pieper als een stuiterbal) naar de stad hier om Sinterklaas in “het echt” te verwelkomen!

’s Avonds mogen ze dan voor het eerst hun schoentje zetten en natuurlijk maken we er dan een spektakel van als ze ’s morgens wakker worden. Dan, op pakjesavond gaan we een heel toneelspel organiseren (al dan niet samen of apart met onze eigen families). Ik weet nog wel dat mijn ouders er ook altijd iets moois van maakten. Papa ging dan na het eten “even douchen” en mama hield mij en mijn zusje beneden bezig. Papa was dan “klaar” met douchen en riep ons vanaf boven (ofzoiets) en “de Pieten” hadden de heeele slaapkamer van mijn zusje overhoop gehaald: gordijnen van de rails af, bed helemaal overhoop, raam wagenwijd open en natuurlijk zakken vol cadeaus! Och, ja dat heeft echt indruk op mij gemaakt als kind en ik weet het nog precies! Ik wil dat mijn kind(eren) ook meegeven, zo’n leuke Sinterklaastijd… Want ja, hoelang geloof je nou echt in de magie van de Sint? Vanaf een jaar of 2/3 totdat je 7/8 bent? Dat is best wel kort en die tijd moet je goed benutten, al zeg ik het zelf!

Wij wensen jullie allemaal alvast een hele fijne pakjesavond!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

27 reacties

 • Reageer Nicole 3 december 2014 om 06:36

  Heerlijke fantasie!! En zo gaan wij t ook doen hoor.. Hou ervan!!
  Nicole onlangs geplaatst…December Daily boomMy Profile

 • Reageer Gwen 3 december 2014 om 06:54

  Klinkt superleuk! Hier zal het volgend jaar ook wel gaan leven. Vorig jaar was Olivia echt nog te klein en dit jaar staat alles is het teken vam Quinn ipv Sint 😉
  Gwen onlangs geplaatst…Quinn is geboren!My Profile

 • Reageer Dita 3 december 2014 om 07:30

  Heerlijk geschreven! Ik heb zelf meer met kerst maar dit jaar werk ik bij de kleuters en dat is wel weer erg leuk met Sinterklaas.
  Dita onlangs geplaatst…Hello december!My Profile

 • Reageer Diana Carlton 3 december 2014 om 08:24

  Leuk is dat he! Levi is nu 3 jaar en dit is het eerste jaar dat hij het echt bewust meemaakt. Hij mag zijn schoen zetten en we zijn ook bij de intocht gaan kijken. Zaterdag vieren wij Sinterklaas. Ik heb mij niet kunnen inhouden met cadeautjes kopen dus hij wordt verwend tot en met! Kan niet wachten!
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Roy Fares – United States of CakesMy Profile

 • Reageer Simone 3 december 2014 om 08:35

  Haha heerlijk zo wegdromen in de toekomst! Ik ben 20 en nog steeds helemaal gek op het sinterklaas feest , helaas doet mijn familie er niet meer aan maar gelukkig voor mij, mijn schoonfamilie wel!:)
  Simone onlangs geplaatst…6x H&M feestdagen outfitMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 3 december 2014 om 09:01

  Heel erg leuk geschreven, ik vind het ook al zo’n leuke gedachte aan zodra Lana sinterklaas wat meer zal begrijpen en dat we helemsal daarin mee kunnen gaan qua fantasie
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Plog : Dagje afspraken in AmsterdamMy Profile

 • Reageer Laura 3 december 2014 om 09:15

  Heerlijk hoe je hier over kunt fantaseren! Ik ben zelf ook dol op het sinterklaasfeest, mijn ouders maakten er ook altijd een heel spektakel van. Het lijkt mij ook super om dit feest later met mijn (toekomstige) eigen kindjes te kunnen vieren.
  Laura onlangs geplaatst…Mijn make-up musthavesMy Profile

 • Reageer Eline 3 december 2014 om 09:34

  Je gelooft toch niet to je achtste? Ik dacht tot je 6de, vanaf groep 4/5 doen alle scholen toch surprises?
  Eline onlangs geplaatst…(H)eerlijk van Gwyneth PaltrowMy Profile

  • Reageer Manon 3 december 2014 om 10:57

   Ik bedoel ook de leeftijd 8, geen groep 8 :). Op scholen waar ik stage liep geloofden bijna alle kinderen nog in groep 4, dus dan ben je zo rond de 7/8 jaar!

 • Reageer astrid nab 3 december 2014 om 09:50

  gezellig stukje geschreven blijft zo,n mooie tijd en ik zeg je die van ons zijn nu 15 en 16 wij trekken lootjes onder elkaar de spanning is er niet minder om alleen de surprises en het gedicht al echt gezellige tijd

 • Reageer Annemijn 3 december 2014 om 09:52

  Wat leuk! Vroeger was ik ook altijd helemaal hyper en ik heb echt enorm genoten van de tijd dat ik dacht dat die man echt bestond! Als ik ooit kinderen heb ga ik het zeker net zo als jullie aanpakken!
  Annemijn onlangs geplaatst…Lovely Links – mijn favoriete blogs #2My Profile

 • Reageer Milou 3 december 2014 om 10:04

  Wat leuk! Heerlijk he, die herinneringen aan vroeger. Zo met een slaapkamer overhoop halen is wel een heel leuk idee! Dat ga ik later ook doen bij mijn kids. En hoezo vreemd om al over 2015 te praten? Het is toch leuk om alvast te fantaseren over als de jongetjes wat ouder zijn?
  Milou onlangs geplaatst…Weegdag #2: een week vol verleidingen.My Profile

 • Reageer Geertje 3 december 2014 om 10:04

  Wij zitten nu in de fase dat ze het echt snappen (Laura is nu 3 en snapt het beter dan vorig jaar) Ze zijn helemaal hoteldebotel dat Sinterklaas vrijdag op school komt!
  Zo leuk….
  Geertje onlangs geplaatst…Guerlain – La Petite Robe Noire CoutureMy Profile

 • Reageer Heleen 3 december 2014 om 10:34

  Ja, deze tijd is echt het leukste als ze er nog helemaal in geloven! Ik heb die tijd ook echt uitgebuit!
  Heleen onlangs geplaatst…Bedankt heren!My Profile

 • Reageer Nelleke 3 december 2014 om 10:48

  Wat lijkt me dat leuk! Je hebt nog een heel jaar om te fantaseren, dat maakt het extra leuk (:
  Nelleke onlangs geplaatst…Zoek me opMy Profile

 • Reageer Malou 3 december 2014 om 11:13

  Wat klinkt dat leuk zeg! Wij vieren dit jaar ook Sinterklaas, maar Nomi krijgt daar natuurlijk nog niet echt iets van mee.
  Malou onlangs geplaatst…HERSTELLEN NA EEN KEIZERSNEEMy Profile

 • Reageer Patricia 3 december 2014 om 13:22

  Nu ik zelf een dochter heb van 5 kan ik zeggen dat het echt niet zo vreselijk leuk is 😉 Je kind wordt op school helemaal hyper, iedere dag worden ze geconfronteerd met sinterklaas, dat ze lief moeten zijn en moeten luisteren, of ze cadeautjes gaan krijgen.
  Het is niet zo gek dat de meeste kinderen ziek zijn rond de sinterklaas periode, het wordt ze allemaal te veel. Hoe gekker ze gaan doen op school hoe minder ik er hier thuis aan doe. Gelukkig heeft mijn dochter al beginnende twijfels en hoop ik dat het volgend jaar misschien wel over is. Hoe leuk het ook lijkt, het zijn veel te veel indrukken voor die kleintjes 🙁 En dan hebben we het nog niet over de slapeloze nachten van de spanning 😀

  • Reageer Manon 3 december 2014 om 13:50

   Ja, in die spanning en “teveel” kan ik me ook wel vinden… Op school worden ze inderdaad helemaal gek gemaakt dat het misschien ook wel goed is om het thuis wel wat rustiger te houden!

 • Reageer Joyce 3 december 2014 om 13:54

  ik heb dus zelf helemaal niks met sinterklaas. Ik ben er niet mee opgegroeid en ik vind het ook erg lastig om het over te brengen op Aron. Doe mij de kerstman maar haha!
  Joyce onlangs geplaatst…De merk-fan-tagMy Profile

 • Reageer Tineke 3 december 2014 om 13:56

  Sinterklaas <3 Ik ben 6 jaar ouder dan mijn jongste zusje, dus ik heb jaaaaaren mijn schoen mogen zetten. Nog steeds vind ik het een van de leukste feesten van het jaar, en ik kan niet wachten tot Sofie het ook bewust mee kan maken 😀

 • Reageer Jennifer 3 december 2014 om 14:01

  Dit jaar nog geen sinterklaas, maar nog gezellig bij onze ouders. Volgend jaar waarschijnlijk ook nog wel, maar dan zitten er natuurlijk een paar extra pakjes in de grote zak. En we hebben ook pas te horen gekregen dat de oudste nicht van mijn vriend ook in verwachting is, dus volgend jaar twee kleintjes bij het grote feest! En hoewel ze dan allebei nog te klein zijn om het echt te begrijpen, het is zooo leuk. En mijn jongste zusje is natuurlijk 9 en doet dit jaar voor het eerst met de grote mensen mee met surprise en gedicht, maar wij hebben ook nog jaren onze schoen mogen zetten. Ik kreeg dit jaar een schoencadeautje via de post, haha. Uiteraard niet voor mezelf, maar voor de kleine. 😛
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 28My Profile

 • Reageer Madelaine 3 december 2014 om 14:02

  Ik weet niet of ik zulke goede mama kwaliteiten heb; ik heb namelijk een hekel aan Sinterklaas al zal ik er wel iets aan doen voor mijn toekomstige kindje. Zie ook bij mijn neefjes en nichtjes dat het gaat om het krijgen van (te veel) cadeaus en niet meer om de magie. Dat vind ik heel jammer eigenlijk.

 • Reageer Anneleen 3 december 2014 om 15:34

  Lijkt me heel gezellig! Wat hebben jullie fijne plannen! 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…Tag: gewoon BelgischMy Profile

 • Reageer Laura 3 december 2014 om 16:51

  Oe ik krijg helemaal Sinterklaaskriebels van dit stuk! Apart dat zo’n in scène gezet spektakel zoveel indruk op een kind kan maken eigenlijk. Ik heb nu al zin in de vlogs/foto’s van de Sinterklaasavonturen over een aantal jaar 🙂

 • Reageer j 4 december 2014 om 15:52

  Ik vond sinterklaas nooit leuk! Ik houd meer van de kerst, en zeker met de discussie die er nu gaande is! Heb ik besloten om geen sinterklaas te vieren met mijn kinderen ! maar ja iedeer zijn eigen mening daar over 😉

 • Reageer angelique 5 december 2014 om 18:55

  Oh heerlijk zo’n vooruitzicht!
  angelique onlangs geplaatst…Shoplog | KerstMy Profile

 • Reageer Sanne 15 september 2015 om 09:43

  Heerlijk om er over te fantaseren. Maar nu is het bijna echt zover 🙂 Nog even en de goedheiligman komt weer aan in Nederland. Ik kijk er enorm naar uit. Mijn dochter is nu bijna 3 jaar. Zo heerlijk hoe ze er nog van overtuigd zijn. Gewoon geweldig. Ik kan haast niet wachten. Ben al gestart met de sinterklaas cadeautjes inkopen. Ik denk dat ik nog enthousiaster ben dan de kinderen 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge