Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: De laatste loodjes

39WEEK
Nietsvermoedend maakten wij op zaterdag 15 november bovenstaande foto, ik was toen 39 weken en 1 dag zwanger. Wist ik veel dat ik vier dagen later ging bevallen! Ik had het idee dat ik over de 40 weken heen zou gaan en dat ons kind gehaald zou worden op 5 december ofzoiets hahaha. Ik wilde mijn zwangerschapsupdates op de blog wel een goed “einde” geven, dus bij deze vertel ik nog hoe mijn laatste zwangerschapsweek (eigenlijk 5 dagen) was…

In week 39 van mijn zwangerschap:
♥ Werd ik bijna iedere nacht badend in het zweet wakker. Kwam dat door dat vieze plastic zeiltje wat op mijn matras lag te broeien of was het een voorteken?
♥ Kochten we een ananas. Die vervolgens in de kraamweek in de prullenbak beland is omdat ik hem niet gegeten heb en aan het rotten was.
♥ Werd ik iedere ochtend een beetje teleurgesteld wakker als er weer eens niks gebeurd was die nacht.
♥ Voelde ik me eigenlijk gewoon prima, weinig veranderingen qua lichamelijke dingen.
♥ Lagen we ’s avonds al heel vroeg in bed met een serie, foute tv-programma’s, heel veel kussens, dekens en snaaierij. Gewoon omdat de bank beneden niet meer lekker zat.
♥ Had ik soms buikpijntjes, krampjes en steken down there. Elke keer dacht ik dan: JA! Dit is het misschien… Maar helaas ging die buikpijn weer weg na een poosje.
♥ Sliep ik nog steeds heerlijk. Na RTL Late Night (favo avondprogramma haha) gingen we slapen en ’s morgens rond 7/8 uur werd ik uitgerust wakker. Geen plaspauzes nodig gehad hoor!

ctgscan
♥ Normaal gesproken werd ik ’s morgens om 7 uur wakker geschopt en was de baby de hele dag door actief. Maandag 17 november was ik al vroeg wakker en had ik om half 11 nog helemaal NIKS gevoeld terwijl ik normaal al bont en blauw was van binnen. Ik voelde me ook heel bang en onzeker worden en werd heel bezorgd… Dus toen heb ik de verloskundige gebeld. We moesten even langskomen zodat ze het hartje kon luisteren. Dit klonk allemaal prima maar ze wilde toch ook voor de zekerheid een hartfilmpje maken. Dus toen moesten we naar het ziekenhuis. Gelukkig was alles helemaal keurig: zijn hartslag, bewegingen, hoeveelheid vruchtwater… We kregen ook nog een echo waaruit bleek dat hij perfect op schema liep en een heel gemiddeld kindje van 3200 gram was (klopt ook aardig met het geboortegewicht van 3300 gram!). Heel fijn om te horen en ik was weer gerustgesteld! En het was heel goed dat ik aan de bel had getrokken want het is wel normaal dat je de baby minder voelt aan het eind van de zwangerschap, maar dat hoort dan geleidelijk aan te gaan. Niet PATS BOEM van de een op de andere dag! Dus ik was blij dat ik gebeld had terwijl ik normaal een druif ben met bellen…

♥ Ging ik dinsdag 18 november met mijn moeder en zusje naar de Intratuin omdat ik me doodverveelde thuis, de muren kwamen op me af. Ik had ’s avonds buikpijn en gaf de schuld aan het vele lopen van die dag maar achteraf gezien waren dat misschien al kleine, lichte weeën… Mijn zwangerschap zat erop met 39 weken en 5 dagen en een dag later beviel ik van onze zoon Nilo.

niloisgeborenNatuurlijk moet de fotoreeks ook “afgemaakt” worden met het eindresultaat!

Ik kan zeggen dat ik echt een droomzwangerschap gehad heb. Ik heb van ieder moment genoten en ik zou nog wel 10 keer zo’n zwangerschap willen! (Oké, zwanger zijn dan, 10 kinderen lijkt me een beetje teveel van het goede haha.) Ik ben ook ontzettend blij met alle weekfoto’s die ik van het begin tot het eind genomen heb, ik raad het ook iedereen aan om heeeeel veel foto’s te maken! Ik kijk een beetje verlangend terug naar die dikke buik, het knusse, intieme wat alleen ik had met het kindje in mijn buik – toen was hij echt nog alleen van mij -. Maar als ik nu naast me kijk, naar het kleine mensje wat bijna 9 maanden in mij gegroeid heeft, ben ik ook wel heel blij dat ik hem nu gewoon lekker kan kroelen!

Dankjewel voor alle lieve comments, tips, opbeurende woorden die ik de afgelopen maanden gehad heb van jullie! Nu gaan we door naar een heel nieuw hoofdstuk… Of eigenlijk boek haha.

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

38 reacties

 • Reageer Marina 9 december 2014 om 07:19

  Leuk om die laatste foto toch nog te zien en dan vooral met de na-foto erbij. Leuk artikel!

  Liefs, Marina
  Marina onlangs geplaatst…Online vs. offlineMy Profile

 • Reageer Dita 9 december 2014 om 07:39

  Wat een mooie foto! Fijn dat je zwangerschap zo goed ging.
  Dita onlangs geplaatst…Let me take a picture of Lana en Amigo ♥My Profile

 • Reageer Petra 9 december 2014 om 08:01

  Wat een prachtige afsluiter die laatste foto! Ik heb genoten van je updates de afgelopen maanden. Leuk dat we mee mochten kijken. Nu een nieuw boek. Neem je ons weer mee?
  Petra onlangs geplaatst…December, waarom ben je zo leuk?My Profile

 • Reageer Kelly caresse 9 december 2014 om 08:19

  Ah die laatste foto maakt het helemaal mooi af, zo mooi al die foto’s iedere week. Fijn om terug te kijken op een droomzwangerschap. Bij een volgende zwangerschap neem ik me ook voor meer buikfoto’s te maken
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Recept: Kip Masala met haricot verts (voor bij roti)My Profile

 • Reageer Diana Carlton 9 december 2014 om 08:35

  Wat een prachtige foto van jou en Nilo samen. Wat fijn dat je kan terugkijken op een goede zwangerschap! Geniet van jullie mooie zoon!
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Plog 6 decemberMy Profile

 • Reageer Simone 9 december 2014 om 08:40

  Ik vond het heel leuk om te volgen en ik denk ook dat het voor jezelf een heel mooi aandenken is!
  Simone onlangs geplaatst…Mijn sinterklaas cadeautjes!My Profile

 • Reageer Fonghwa 9 december 2014 om 08:44

  Aww die laatste foto maakt het echt af!
  En supertof dat je weekfoto’s hebt gemaakt. Mooie herinneringen voor later.

 • Reageer Sunseeree 9 december 2014 om 08:50

  Aah lieverd, zo leuk geschreven! Leef echt met je mee. En zo herkenbaar die plasmomenten ’s nachts en dat vieze zwetende plactic zeiltje hahaha.
  Sunseeree onlangs geplaatst…De Stokke MyCarrier Cool draagzakMy Profile

 • Reageer PSnim 9 december 2014 om 08:52

  Fijn dat ook je laatste week prima verlopen is, en dat er niks aan de hand was toen je Nilo even niet meer zo actief voelde. En die laatste foto is prachtig, maakt het helemaal af inderdaad :).
  PSnim onlangs geplaatst…Papa’s Playground Diaries #1: Monkey TownMy Profile

 • Reageer Anneleen 9 december 2014 om 08:56

  Oh die laatste foto met Nilo, zoo leuk om te zien! Ik vond het heel bijzonder om je zwangerschap van zo dichtbij mee te mogen volgen! Als ik ook ooit zwanger ben, wil ik ook heel graag zo’n foto’s gaan maken. Lijkt me echt heel fijn om later op terug te kijken.
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: vriend jarig, iphone 5 en groepswerken #3My Profile

 • Reageer Joyce 9 december 2014 om 09:21

  Je zwangerschap klinkt idd als een hele fijne! Mooie foto van jou en Nilo! 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Review: Fladder FlatsMy Profile

 • Reageer Annemijn. 9 december 2014 om 09:23

  Wat leuk nog zo’n update en heerlijk die laatste foto!
  Annemijn. onlangs geplaatst…Bloggers battle Sans-Online.nlMy Profile

 • Reageer Marion 9 december 2014 om 09:24

  Mooi deze twee foto’s. Hoe bijzonder toch! En ik had de dag goed! Ik weet nog dat ik er direct aan moest denken die ochtend. Zou het? Grappig. Ga lekker genieten, Manon! Ik ben zo blij voor je! XXX
  Marion onlangs geplaatst…Bladieblablog #17My Profile

 • Reageer Laura 9 december 2014 om 10:16

  Het was super om je zwangerschap te kunnen volgen via deze blog! Zo leuk dat we allemaal hebben mogen meekijken.
  Laura onlangs geplaatst…Mijn sinterklaascadeausMy Profile

 • Reageer Nelleke 9 december 2014 om 10:25

  Wat een mooie foto op ’t eind. Je bent een prachtige moeder!
  Nelleke onlangs geplaatst…Mijn regenachtige-dagen-bezighedenMy Profile

 • Reageer Anouk 9 december 2014 om 10:50

  Super leuk dat je je laatste zwangerschaps week nog eventjes deelt. En he, het eind resultaat mag er zeker wezen of niet dan!
  Anouk onlangs geplaatst…NYC Rock muse smoky topcoatMy Profile

 • Reageer Kim | Kimsbloglife ♥ 9 december 2014 om 11:35

  SUpermooie foto van jou en Nilo! Je bewerkt de foto’s ook altijd zo leuk! Super dat je dat elke week hebt gedaan, zou ik ook wel willen doen! Zo heb je echt iets om naar terug te kijken 🙂 Fijn dat de zwangerschap al bij al zo goed meegevallen is, geeft me toch nog een beetje hoop voor ooit, haha! Ik ben zo bang voor alle pijn!
  Kim | Kimsbloglife ♥ onlangs geplaatst…Mijn wishlist voor KerstMy Profile

  • Reageer Manon 9 december 2014 om 11:39

   Ah, ja een zwangerschap/bevalling is natuurlijk heel persoonlijk. Ik was ook DOODSBANG voor de bevalling, maar ik heb er veel over gelezen, erover gepraat met andere moeders, naar informatieavonden geweest van het ziekenhuis en de verloskundige, heb yoga gedaan… En ik denk dat zo’n “voorbereiding” je wel een goed, zelfverzekerd gevoel geeft! Dan ga je al een stuk minder angstig en gespannen een bevalling in denk ik.

 • Reageer Vlijtig Liesje 9 december 2014 om 11:51

  Superleuk die foto’s. En wat een mooi eindresultaat!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Onesie: een populair kledingstukMy Profile

 • Reageer Nicetobeout 9 december 2014 om 11:57

  Wat ontzettend leuk die eindfoto!
  Nicetobeout onlangs geplaatst…Erfgoed Bossem: (h)eerlijk eten en slapenMy Profile

 • Reageer Shifra 9 december 2014 om 12:04

  Wat ben je al weer mooi slank na de bevalling zeg! En wat is Nilo kleeeeein!! Haha! Oooh, ik zou hem heel graag even willen knuffelen! Weet je wat? Ik doe het gewoon! *virtueel een knuffel*
  Shifra onlangs geplaatst…Fall leavesMy Profile

 • Reageer astrid nab 9 december 2014 om 12:31

  wat een superleuke eindfoto fijn om te lezen dat alles goed is gegaan

 • Reageer Eline 9 december 2014 om 13:10

  Ik vond het echt super leuk om iedere week je updates te lezen en je lijf te zien veranderen!
  Eline onlangs geplaatst…Squats – thuis sporten #1My Profile

 • Reageer Eilish 9 december 2014 om 14:17

  Wat een wondertje <3 En prachtig geschreven!
  Eilish onlangs geplaatst…Beauty ♥ Yves Rocher | Blackberries shower gelMy Profile

 • Reageer Julia 9 december 2014 om 15:25

  Haha die laatste foto 🙂 Schattig

 • Reageer angelique 9 december 2014 om 15:38

  leuk dat je het zo afsluit! toch leuk om nog even ook die laatste dingen te lezen
  angelique onlangs geplaatst…Review | Gelezen afgelopen maandMy Profile

 • Reageer jenna 9 december 2014 om 15:45

  Mooi mannetje hoor! 😀

 • Reageer Jennifer 9 december 2014 om 16:11

  Oh ik krijg bijna pijn in mijn buik als ik eraan denk dat er zo’n flinke frummel in zit. Hij lijkt op de foto zeker niet de grootste baby die ik ooit heb gezien, maar … ooh Manon dat heb je er gewoon even uitgeperst! Ik wil straks ook zo’n foto maken met de baby voor mijn buik ter vergelijking. Hopelijk zie ik er dan ook weer net zo goed uit als jij. Wat een verandering ineens weer met de laatste zwangerschapsweek! Ik kijk er alvast naar uit. 🙂
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 29My Profile

  • Reageer Manon 9 december 2014 om 17:21

   Hahaha jaaaa bizar he! (Hier was hij al wel 2,5 week ofzo hoor 😉 en hij is al een klein beetje gegroeid.) Ik vind het steeds gekker worden, het idee dat dat DAAR uit is gekomen. Maar goed, het zit allemaal weer netjes in de plooi hahaha!

 • Reageer Malou 9 december 2014 om 17:11

  Wat gaaf zeg, die laatste foto!

  Heel leuk om te lezen over je laatste week 🙂
  Malou onlangs geplaatst…MIJN DUIZENDSTE ARTIKELMy Profile

 • Reageer Nicole 9 december 2014 om 18:00

  Geweldig die laatste foto!!
  Ik had hem ook laten maken maar de fotograaf is hem kwijt geraakt, echt vreselijk!
  Succes met dit boek 😉
  Nicole onlangs geplaatst…December Daily selfieMy Profile

 • Reageer Whitney 9 december 2014 om 18:34

  Super leuk gedaan weer. Het is echt prachtig het moederschap. Ik weet wel een deal, jij de zwangerschappen en ik de bevallingen hahaha.. Nee deze zwangerschap gaat me nu stukken beter af! Gelukkig!
  Whitney onlangs geplaatst…Hallo daar #zwaaitMy Profile

 • Reageer Tineke 9 december 2014 om 21:05

  Manon, ik vond ’t heel tof om zo ‘samen’ zwanger te zijn en vind het ook leuk dat onze baby’s maar een week schelen 😀 Prachtige nafoto heb je gemaakt! 🙂

  • Reageer Manon 9 december 2014 om 21:47

   Jaaa vond ik ook heel leuk 😀 Nu samen moederen en herkenning delen haha!

 • Reageer Lindsay | lindsayvallen.nl 9 december 2014 om 23:00

  Wat een toffe after-foto, en je buik is bijna alweer helemaal plat! Wat is je geheim? 😉 Je straalt helemaal en wat fijn om te lezen dat de zwangerschap allemaal zo voorspoedig is gegaan 🙂 Hopelijk is Nilo net zo zoet voor mama nu hij op de wereld is 🙂 Geniet ervan!
  Lindsay | lindsayvallen.nl onlangs geplaatst…PERSOONLIJK Antwoorden op de Vraag-Maar-Raak-blog!My Profile

 • Reageer Janske 10 december 2014 om 00:26

  Nogmaals gefeliciteerd! Fijn dat je zo’n fijne zwangerschap hebt gehad!
  Janske onlangs geplaatst…Tag: You ask, I tellMy Profile

 • Reageer Milou 10 december 2014 om 13:38

  Wat leuk om te lezen hoe je dan zo nietsvermoedend die week in gaat, denkend dat hij nog wel even blijft zitten, en dat je aan het einde van die week al zo’n hummeltje in je armen hebt! Een prachtig aantal is 39, qua weken, toch? Mijn moeder was (vroeger mocht dat nog) bij alle drie haar kinderen pas met 43 weken aan het bevallen, waarvan de laatste ook nog 10 pond was! Ik ben dus bang dat als ik zwanger ben, ik dezelfde kant op ga. Een verhaal te lezen zoals dat van jou, stelt me toch een beetje gerust ofzo.
  Milou onlangs geplaatst…Winnen: dagje wellness voor twee personen!My Profile

 • Reageer Aranka 13 december 2014 om 09:57

  Sorry Manon, je bent heel duidelijk geweest maar ik wil je toch nog graag feliciteren met je zoontje.
  Wat een ontzettend lieve eindfoto van je zwangerschap zeg.
  Geniet ervan, ook voor Robert. Fijne feestdagen.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge