Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

LIJSTJE: Daar kom ik op terug…

In oktober schreef ik een blogje met dingen waar ik naar uit keek na de zwangerschap. Nou, Nilo is vandaag zeven weken oud (waar blijft de tijd?) en ik blik eens even terug op dat lijstje… Het valt nog vies tegen hahaha.

28wekenzwanger
▲ Met stipt op nummer 1: MIJN ZOONTJE KUNNEN VASTHOUDEN

Oké, dit is dan iets wat NIET tegenvalt. Het is alleen maar mooier! Vanaf het moment dat hij bij mij op mijn borst werd gelegd hou ik al zoveel van hem. Kwijl kwijl. En het wordt iedere dag alleen maar meer. Nee echt, hij is gewoon zo lief! En vasthouden is nog fijner dan die trappels van binnen!

▲ De nacht dat ik weer op mijn buik kan slapen (of in ieder geval liggen, slapen zal ook wel minder worden als hij er eenmaal is…).
Slapen op mijn buik heeft een week of twee geduurd. Mijn lijf was er niet meer aan gewend om op mijn buik te liggen en ik kon niet helemaal mijn draai vinden. Ik werd een keer wakker op mijn buik en sindsdien lig ik ook weer op mijn buik te slapen. Dat ligt voor mij toch het allerlekkerst. Ik ben een echte buikslaper en volgens mij is Nilo dat ook. (Hij ligt gewoon op zijn rug, dat risico neem ik liever niet!)

▲ Mijn eerste broodje filet Americain! Een vers, wit, knapperig broodje met verse filet van de slager met uitjes, zout en heeeeeel veel versgemalen peper. *Kwijl*.
Kots. De eerste 3 dagen heb ik dus echt geen filet gehad. Ik had er echt geen zin in. Überhaupt eten vond ik vreselijk. Het heeft zeker een maand geduurd voordat ik weer trek kreeg. Het eerste broodje filet smaakte me wel maar echt dat WAUW-gevoel waar ik op hoopte was er niet. Nu, na twee maanden, heb ik nog steeds niet het idee dat ik echt lekker kan eten. Waar ik eerder zoiets had van: “Oh, vanavond heb ik écht zin in pannenkoeken”, heb ik dat nu totaal niet. Heb nergens echt zin in…

Schermafbeelding 2015-01-02 om 10.32.35
▲ Kerstmis met onze kleine baby! Jaaa, ik ga een heel lief kerstpakje kopen hoor…

Een kerstpakje heb ik zeker gekocht! De kerst was heel erg leuk maar we hadden 3 avonden drukte in huis en dat resulteerde in een wat huilerige, onrustige baby. Te druk, teveel geluid, teveel prikkels, teveel indrukken… En hij zat ook nog eens middenin zijn eerste sprongetje. Arme Nilo (en papa en mama)! Volgend jaar is de kerst denk ik leuker met kind, dat kan hij lekker in de kinderstoel aan tafel mee-eten, stokbroodjes kauwen en een ijsje toe!

▲ En oud&nieuw! Niet perse babygerelateerd maar ach, ik heb er wel zin in!
Nilo was uit zijn sprongetje en een hele zoete, lieve baby. Rond een uur of 9 (zijn standaard huil-uurtje) gaf mijn moeder hem de fles en ging daarna even rustig met hem naar boven. Daarna is hij rond een uur of 22:00u bij mij op de arm in slaap gevallen en hij sliep door het vuurwerk heen en werd pas om 2 uur weer wakker. Oud en nieuw was een betere avond dan de kerst!

▲ Het moment dat ik weer in mijn (oude maat…) normale skinny jeans pas. Om in evenwicht te blijven is mijn achterkant ook iets gaan groeien volgens mij.
Uhm. Ik denk dat ik die oude maat skinny jeans kan verbranden. Ik ga daar nevernooit meer in passen.

36wekenzwanger2
▲ Het lagere getal op de weegschaal. Zal ik ooit weer een getal onder de 60 zien?

Dat getal zit niet echt onder de 60 haha. Wel in de 60! Ik wil zo’n 7 kilo kwijt en dan vind ik het wel weer goed geweest. Als dat voor Nilo’s eerste verjaardag geregeld kan worden ben ik een gelukkig mens!

▲ Fatsoenlijk weer mijn eigen schoenen, sokken en ondergoed aan kunnen doen. Ik dacht altijd: “ach dat zal wel meevallen”, maar nee. Het is écht een activiteit op zich om dingen via je voeten aan te trekken omdat je dus zo moet bukken. Teennagels lakken? Ook al weken niet meer van gehoord.
HAHA, nou die teennagels zijn nog steeds niet voorzien van een kleurtje hoor. Maar inderdaad: schoenen aandoen is weer een stuk sneller, gemakkelijker en comfortabeler!

▲ Scheren. Hier heb ik verder weinig over te melden.
Het eerste wat ik deed toen ik thuis kon douchen terwijl de kraamhulp de zorg voor Nilo op zich nam. Eens even flink grasmaaien hahaha. Wel zeer voorzichtig want ik had een hele verse hechting, brrrrrr.

Schermafbeelding 2015-01-02 om 10.34.26
▲ Boodschappen doen, stofzuigen en opruimen zonder daar doodmoe van te worden, buiten adem van te raken en pijn aan je buik/rug/nek/benen/bekken/armen/neus/oren van te krijgen.

Ik ben nog niet alleen naar de supermarkt geweest met Nilo. Altijd met z’n tweetjes, dat is toch iets makkelijker. Het gaat inderdaad wel weer gepaard zonder harde buiken, last van mijn rug en al die kwalen! Enneee…. De Albert Heijn bezorgservice doet het ook nog steeds heel erg goed hier hahaha.

Grappig om zo’n lijstje terug te lezen en dan te zien wat de werkelijkheid is als het eenmaal zover is. Wat waren jouw verwachtingen na de zwangerschap en vielen die mee of tegen?

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

34 reacties

 • Reageer Dita 7 januari 2015 om 06:42

  Wat leuk om te lezen!
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Noedels met gemarineerde kip en zoetzure komkommerMy Profile

 • Reageer Marion 7 januari 2015 om 07:03

  Ik heb het allemaal nooit meegemaakt, maar ik kan het me heel goed voorstellen dat je zooooo uitkijkt naar iets en dan…. Ach, dan is een broodje filet ook maar gewoon een broodje filet. Gelukkig valt Nilo niet tegen 😉
  Marion onlangs geplaatst…Persoonlijke Update: DysthymieMy Profile

  • Reageer Manon 7 januari 2015 om 15:49

   Hahaha ja dat zou wat zijn! “Oh nee, jou vind ik niks, ga maar terug!”

 • Reageer Kelly caresse 7 januari 2015 om 07:10

  Wat een super leuk geschreven artikel! Ik vond boodschappen doen met baby, en maxi cosi, luiertas en al het gesjouw ook verschrikkelijk haha. Ik smachtte ook niet naar dat broodje filet americain haha
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Wedding: Video Geslaagd voor de trouwjurk! DE vlog!My Profile

 • Reageer Olga 7 januari 2015 om 07:13

  Ik had zelfs met weeën nog het plan opgevat om me te scheren, maar dat heb ik 8 dagen later maar gedaan. Het viel allemaal wel mee daar beneden, al kon ik de boel nog niet zien omdat er zo’n bolle buik voor hing ha ha..
  Olga onlangs geplaatst…Plog #18My Profile

 • Reageer Annemijn 7 januari 2015 om 07:33

  Wat leuk om dit lijstje weer te zien. En ach wat geeft het eigenlijk dat sommige dingen niet meer hetzelfde zijn als voor de baby? Je hebt er zo’n mooi zoontje voor gekregen!
  Annemijn onlangs geplaatst…Waarom ben ik begonnen met bloggen?My Profile

 • Reageer Simone 7 januari 2015 om 07:34

  Haha! Leuk lijstje.
  Simone onlangs geplaatst…Review: Rituals Sakura DeodorantMy Profile

 • Reageer Diana Carlton 7 januari 2015 om 07:35

  Haha wat leuk om zo te lezen wat je verwachtingen waren en wat er nu van terecht is gekomen. Ik had ook de eerste weken amper zin om te eten. Mijn smaak had ik echt verloren gedurende de zwangerschap.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Pareltjes uit de saleMy Profile

 • Reageer Meike 7 januari 2015 om 07:40

  Leuk om deze lijst te lezen. Best wel herkenbaar, zelfs na de eerste verjaardag zijn er dingen nog steeds anders, de skinny bijvoorbeeld. Maar ook hier een perfecte oud en nieuw.
  Meike onlangs geplaatst…Goede voornemensMy Profile

 • Reageer Jess 7 januari 2015 om 08:06

  Ik kon ook niets eten na mijn bevallingen, brrr! Jim is inmiddels 15 weken maar ook ik heb nog geen gelakte teennagels. Ik heb gewoon geen tijd, haha. Ook geen zin trouwens.
  Jess onlangs geplaatst…Jim’s geboortekaartjeMy Profile

 • Reageer Anouk 7 januari 2015 om 08:19

  Leuk om je wensen en uiteindelijke ervaringen te lezen! Haha dat broodje, arme jij, zo lang op verheugd en dan smaakt het je niet eens
  Anouk onlangs geplaatst…NagellakdrogerMy Profile

 • Reageer Milou 7 januari 2015 om 08:45

  Haha wat een grappig! Had inderdaad niet verwacht dat je niet meer enthousiast zou worden van filet, want jij was echt een filet lover! En over dat slapen heb ik wel iets vergelijkbaars, door mijn hernia (en operatie) moest en kon ik bijna alleen maar op mijn rug liggen wat er voor heeft gezorgd dat ik nu grotendeels op mijn rug slaap! Terwijl ik dat hiervoor nooit gewend was en ook echt niet fijn vond. En die skinny jeans kun je toch gewoon nog even bewaren? Die ga je echt wel weer passen hoor! 😀
  Milou onlangs geplaatst…Back to normal #3My Profile

 • Reageer Danielle 7 januari 2015 om 08:49

  Super leuk om het zo terug te lezen en hoe het allemaal gaat nu. Dat broodje filet heb ik een uur na de bevalling in het zkh al gekregen van m’n vriend

 • Reageer Miranda 7 januari 2015 om 09:05

  Wat leuk om te lezen dat je die lijst er nog even weer bij pakt!:) ik kijk nu al onwijs uit naar een broodje filet american, Carpaccio, lekker biefstukje etc haha! Maar volgens mij komt dat ook gewoon omdat ik het nu niet mág eten, dat trekt een mens toch altijd aan. Dingen die niet mogen. Ben benieuwd of ik er na de bevalling (duurt nog heeeeeel lang) direct zin in heb!:)
  Miranda onlangs geplaatst…Tomatenrijst; licht en makkelijk!My Profile

  • Reageer Melissa 7 januari 2015 om 10:16

   Jaaa dat is t gewoon inderdaad, je wil zo graag maar mag noet! Dat had ik dus idd ook met biefstuk, carpaccio, filet en vooral wijn!
   M’n eerste wijntje na de bevalling was ook echt zo; oh ja, heb ik dit nou zo gemist!

  • Reageer Manon 7 januari 2015 om 15:50

   Jaaa, ik had gezien dat je zwanger bent! Gefeliciteerd 😀 Inderdaad: je mag het niet, en als je dan weer mag dan is er niks meer aan haha.

 • Reageer Nelleke 7 januari 2015 om 09:23

  Geinig dat sommige verwachtingen toch wat anders uitpakken. En toch, zo fantaseren terwijl je zwanger bent lijkt me heerlijk!
  Nelleke onlangs geplaatst…Nieuw jaar, blijf dromenMy Profile

 • Reageer Bianca 7 januari 2015 om 09:25

  Leuk om het lijstje te zien met wat er precies is veranderd/gebeurd of juist niet 🙂 Vooral dat grasmaaien gedeelte was best herkenbaar 🙂 x

 • Reageer Renee 7 januari 2015 om 10:53

  Dat van dat geen trek hebben in eten herken ik wel ja. Nog steeds heb ik er niet echt zin in. Gek dat er dan wel chippies, chocolaatjes etc ingaan.. 😉

  Grasmaaien! Hahaha! Ik had 4 hechtingen dus ik moest ook heel voorzichtig doen. Hoewel ik die hechtingen niet eens zo’n pijn vond doen. Vooral psychisch, ik was bang om te zitten etc.

  • Reageer Manon 7 januari 2015 om 15:51

   Oeps, ja die chips en chocola smaakt ook veel beter dan aardappels ofzo hahaha. Nee die hechtingen vond ik ook niet zo’n zeer doen, was bang dat ik erover heen zou scheren en dat de boel dan open zou liggen, ieeeeh!

 • Reageer Shifra 7 januari 2015 om 11:07

  Ooh, wat heb je het weer heerlijk eerlijk opgeschreven Manon. Echt heel leuk om te lezen! En haha, ik schaam me, maar ik was altijd al zó benieuwd hoe vrouwen dat down under doen. Ik zou het prettig vinden als ik zou bevallen dat het daar allemaal ook netjes is (als ik hoor hoeveel mensen dan je onderkant zien..), en ook al weet ik dat ze daar niets om geven, voor mijn eigen gevoel zou ik het prettig vinden. Maar dat is denk ik onmogelijk met zo’n grote buik… Het lijkt mij heel eng om na de bevalling weer te scheren. Ik kan me voorstellen dat het echt als grasmaaien voelde, whaha!

  • Reageer Manon 7 januari 2015 om 15:55

   Nou ik hoor van 99% van de zwangere dames (plus mezelf) dat het daar down under echt niet meer bij te houden is… Het kán gewoon niet met die buik! Je doet je best maar alles moet op gevoel :’) en dan kan je nog wel hier en daar wat overslaan hahaha. En ja, als je eenmaal ligt te bevallen is de eerste keer dat ze daar beneden de boel moeten zien en voelen echt zo akward en ongemakkelijk… Ik vond het ook echt niet tof de eerste keer dat ze gin voelen hoeveel cm ik had. Maarja je moet wel haha. Ik weet niet eens meer of ik de boel een beetje netjes had toen ik lag te bevallen!

 • Reageer Malou 7 januari 2015 om 11:16

  Leuk om te lezen, veel dingen zijn best herkenbaar. Bij mij heeft scheren even geduurd, ik was bang dat ik de wond weer open haalde haha.
  Malou onlangs geplaatst…SHOPLOGJEMy Profile

 • Reageer Milou 7 januari 2015 om 11:40

  Als ik het zo lees, dan heb je de meeste dingen waar je naar uit zag tijdens je zwangerschap, nu wel weer terug. Wat fijn zeg! Alleen van het broodje filet, dat is jammer. Maar op zich wel ‘fijn’ dat je geen trek hebt in lekker dingen toch? Dan is die 7 kilo er misschien zo weer af! Hoewel ik niet vind dat het nodig is bij jou om af te vallen, als ik je foto’s van na de zwangerschap zie.
  Milou onlangs geplaatst…Weegdag #5: the rain diet ervaringenMy Profile

 • Reageer Vanessa 7 januari 2015 om 11:43

  Leuk om een lijstje te lezen. Best grappig ook! Ik ben ook een buikslaper. Tijdens een nacht in het ziekenhuis mocht ik al een keer niet op mijn buik slapen en heb geen oog toe gedaan. Laat staan als dit maanden niet meer mogelijk is. Maar ja, je krijgt wel een prachtig wonder in de plaats. En zoals je zegt, word je het misschien wel gewend waardoor je na de zwangerschap niet meer op je buik kan slapen!
  Vanessa onlangs geplaatst…Makeup Revolution Blushing HeartsMy Profile

 • Reageer angelique 7 januari 2015 om 12:03

  Ja die echte wereld he haha gelukkig had je geen onrealistische dingen op je lijstje staan
  angelique onlangs geplaatst…Diary | Weekly WoensdagMy Profile

 • Reageer stef 7 januari 2015 om 13:56

  Ik ben as een januari bevallen en ik dacht ook wil zo graag carpaccio me vriend gehaald bii goed restaurant waar t heerlijk is maar had er Helemaal geen trek in hij had ook saté en wijn dus al me visite zat alles op te eten 🙂 heb nu nog steeds geen ttrek idd

 • Reageer Anoeska 7 januari 2015 om 15:07

  Heel leuk om te lezen! En wat is de layout van de site mooi geworden. 🙂

 • Reageer milou | Shimmer-pie 7 januari 2015 om 15:11

  Ohh wat leuk om te lezen!
  Ik kan me er nog helemaal niets bij voorstellen haha. Maar ik zou filet denk ik ook wel missen hoor! Grappig dat dit achteraf helemaal neit zo was!
  milou | Shimmer-pie onlangs geplaatst…Crispy apple oatmealMy Profile

 • Reageer Kirya 7 januari 2015 om 17:45

  Poehh….Wat herken ik dat lijstje! Scheren gaat bij mij ook niet meer en ooh wat kijk ik daar naar uit! En dat broodje Filet American dat mis ik zoooo! Bij het idee al wil ik gelijk naar de supermarkt rennen (zover dat nog gaat) en het uit de koeling pakken, maar nee helaas dat zit er nu niet in…;( Ja een boodschappen en alles normaal weer kunnen doen in huis dat wil ik ook zo graag, maar ik moet nog sowieso 6 weken dus dit zijn vooral dingen waar ik naar uit kijk…;( Ps: Nog een tipje in al je verhaaltjes en roomtour van Nilo zijn kamer merkte ik op dat je veel van sterretjes houd en Kieke en Kek maken allemaal leuke dingen voor de maxicosi of een trappelzak en dat kan met sterretjes! Heel leuk!

  Liefs,
  Kirya
  Kirya onlangs geplaatst…BabykamerMy Profile

 • Reageer Madelaine 7 januari 2015 om 18:10

  Ah wat een leuk lijstje!

 • Reageer Petra 7 januari 2015 om 20:31

  Wat leuk geschreven. Bij onze oudste dochter leek het me (toen ik zwanger was) zo’n geweldig idee om haar ’s avonds in haar mooi opgemaakte bedje te zien liggen. Lief slapend uiteraard. Daar kwam weinig van terecht. Ze heeft het maanden volgehouden om ons ’s avonds met haar rond te laten lopen, anders zette ze het op een krijsen. Ik kon gelukkig dan wel weer érg genieten van m’n eten ;).

 • Reageer Francesca 7 januari 2015 om 22:06

  Grappig hè, hoe je zo niet weet hoe het is als je het nog nooit hebt meegemaakt. En het gekke is, dat dat voor de tweede ook geldt! Na de eerste bevalling lag ik finaal in de kreukels, lichamelijk en mentaal. Het was een goede zwangerschap maar een loodzware bevalling voor mij. (met meneertje gelukkig alles prima) Dus alles waar in naar uitkeek kon me niets meer schelen omdat ik zoveel pijn had.

  Bij de tweede keer was de zwangerschap veel zwaarder (gek hè? voor de tweede) maar ik had goede hoop voor de bevalling. Ze zeggen vaak: “Oh, tis je tweede dus dat gaat makkelijker…” Nou… niet dus, althans, in mijn gelukkige geval. Ze lag dwars en af en toe stuit maar vooral niet goed. En toen ze ter wereld kwam lag ze sterrenkijker… nou, dat past dus niet lekker. Mijn arme meisje kwam kantje-boord net op tijd ter wereld. Dik vet geluk gehad en dat geluk was de rode draad door de kraamweek en de weken erna. Ik voelde me geweldig, ondanks dat ik me kapot geschrokken was over hoe ze ter wereld kwam. Alles is gelukkig goed en ik had overal zin in, wilde erop uit en vrat me klem aan alles waar in mijn handen aan kon krijgen. Heerlijk! Gewoon, puur uit opluchting, vreugde en geluk. (en ook ik moet nog een kilo of 4 en dan ben ik op mijn oude gewicht. Komt goed, was bij de eerste keer ook. 😉 )
  Francesca onlangs geplaatst…What’s up with the mamaswap!My Profile

 • Reageer Anneleen 8 januari 2015 om 09:25

  Haha leuk om te lezen zo’n eerlijk artikeltje! Dat kerstpakje en die rendierslofjes zijn zo schattig!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: mijn wensen voor jou! #5My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge