Moeder zijn

LIJSTJE – Wat moet je niet zeggen tegen een moeder

moeder

Hij kan natuurlijk ook als zij gelezen worden 😉

– “Hij is gewoon moe, moet hij niet gewoon naar bed?” – Nee, hij is niet moe en is net uit bed!

– “Geef hem gewoon een fles, hij heeft overduidelijk honger, echt hoor!”

– “Niet zijn zin geven hoor, dan wordt hij verwend.”

– “Mag hij op de iPad filmpjes kijken?” – Nee, hij mag alleen met een hoepel spelen. Ja, hij kijkt soms een filmpje op de iPad, het is 2015! En hij iPad heus niet een halve dag!

– “Ik denk dat hij gepoept heeft!” – Als hij een scheetje laat of kreunt betekent niet gelijk dat zijn broek vol stront zit!

– Baby zit in de draagdoek, met mutsje op, jas van mama eroverheen: “Ach, dat is toch veel te koud voor zo’n deernke!!!”. – Ten eerste: het is geen deernke (meisje voor de stadse mensen ;)) en ten tweede: nee het is niet veel te koud.

– “Ja, maar vroeger…..” – Ik weet dat jij 28 jaar geleden 2-3-4-5 kinderen hebt opgevoed maar alles is nu zo anders!

Al die adviezen zijn natuurlijk goed bedoeld, maar het is vaak de manier waarop (vooral vreemde?) mensen hun mening geven! Toch altijd knap dat anderen je bloedeigen kind ZO goed kennen, nietwaar?

Hebben jullie ook nog zo’n situatie?

xoxo

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

36 reacties

 • Reageer Tineke 21 januari 2015 om 06:33

  Vind ik ook heel bijzonder, inderdaad! ;’D

 • Reageer Dita 21 januari 2015 om 06:38

  Ja heel raar als mensen zo doen he! Kan me voorstellen dat je hier niet op zit te wachten.
  Dita onlangs geplaatst…Altijd maar bereikbaar zijn?My Profile

 • Reageer iooon 21 januari 2015 om 06:58

  Gelukkig lijken wildvreemden, net als tijdens mijn zwangerschap, niks te durven zeggen tegen mij. Ik kijk eng denk ik…. Maar sommige familieleden………..
  iooon onlangs geplaatst…Goede voornemens voor 2015My Profile

 • Reageer Seline 21 januari 2015 om 07:10

  O herkenbaar! Super irritant is dat!
  Seline onlangs geplaatst…Persoonlijk: mijn chronisch zieke zusjeMy Profile

 • Reageer Koalabeautymama 21 januari 2015 om 07:21

  Omg ja! Best irritant haha. Nou bij de 1e kon ik me mega irriteren. Nu bij de 2e leg ik het naast me neer. Ze gaan het zelf maar even uitzoeken hoor. Het zijn nu inderdaad andere tijden dan vroeger hahaha
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Mandy vertelt: Werken als kraamverzorgendeMy Profile

 • Reageer Vanessa 21 januari 2015 om 07:25

  Haha, lijkt me irritant zeg! Mensen zeggen vaak: “In onze tijd was het dit of was het zo…”, maar wat ze vergeten is dat we ondertussen al twintig jaar verder zijn 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…E.L.F. Make-up Mist & SetMy Profile

 • Reageer Diana Carlton 21 januari 2015 om 08:05

  Haha ik had afgelopen zomer ook zo’n bijzondere ervaring. Er kwam een vrouw op ons afgelopen en vroeg of mijn zoon boerderijdieren wou hebben van de AH. Het was toch wel een jochie of was het een meisje vroeg ze? Haha ik dacht echt “je ziet toch overduidelijk dat het een jongen is!”
  Diana Carlton onlangs geplaatst…AcceptatieMy Profile

  • Reageer Jorinde 21 januari 2015 om 11:02

   Een troost: Hoe knapper het jongetje, hoe vaker mensen denken dat het een meisje is.

 • Reageer Anneleen 21 januari 2015 om 08:07

  Leuk geschreven, Bibian! Lijkt me inderdaad heel lastig als andere mensen zich steeds bemoeien met de opvoeding van je kind (ook al bedoelen ze dit meestal helemaal niet slecht…). Een ouder kent zijn kent zijn kind nog altijd het beste…
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk project 2My Profile

 • Reageer Simone 21 januari 2015 om 08:07

  Haha, weer wat geleerd! Al zou ik de meeste dingen nóóit zeggen.
  Simone onlangs geplaatst…21ste verjaardag – CadeautjesMy Profile

 • Reageer Maai 21 januari 2015 om 08:14

  Oh pfff, ik kan ze nu zo niet even opnoemen maar welke mama kent ze niet? Heb daar zo’n hekel aan, die bemoeienissen. Mijn dochter loopt nu vaak zonder jas buiten. Ik krijg altijd de opmerking dat ze of ziek wordt of het koud moet hebben. Kind is nooit ziek en blijkbaar heeft ze het ook niet koud. Ze is oud genoeg om dat zelf te voelen. Ze loopt namelijk te rennen en vliegen over het speelplein.
  Maai onlangs geplaatst…Review en win: Dierendorpje in rep en roerMy Profile

 • Reageer Annemijn. 21 januari 2015 om 08:18

  Haha, lijkt me onwijs irritant!
  Annemijn. onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #10 Studie ontwijkend gedragMy Profile

 • Reageer Jess 21 januari 2015 om 08:31

  Herkenbaar! Bij mij haalt; ‘laat maar huilen dat is goed voor z’n longen’, het bloed onder mijn nagels vandaan. Echt, ik wil dan mensen gaan slaan!
  Jess onlangs geplaatst…Shopperdeshop bij NextMy Profile

 • Reageer Renee 21 januari 2015 om 08:53

  Zooooo herkenbaar en zoooo irritant! Vooral; ze heeft honger! Nee hoor. Jawel, sabbelt op haar hand dus ze heeft honger. Pff haha

 • Reageer Milou 21 januari 2015 om 09:06

  Haha, deze lijken mij inderdaad super irritant! Ik denk ook dat ik als moeder echt een kattekop word. Als onbekenden zoiets tegen mij zeggen als ik een kindje heb, nou… pas dan maar op!
  Milou onlangs geplaatst…Weegdag #7: een week van weinig verleidingenMy Profile

 • Reageer Whitney 21 januari 2015 om 09:17

  Van een vreemde kan ik het makkelijker loslaten maar mensen uit onze omgeving, lees familie, lees oma’s.. ohh hou op!
  Whitney onlangs geplaatst…Super Mommy 2014My Profile

 • Reageer amanda 21 januari 2015 om 09:22

  O zo herkenbaar allemaal… en ja gek he dat je je eigen kind zo goed kent… o wat ook irritant is dat mensen vragen wanneer hij op zijn kamertje gaat slapen…slaapt nu nog bij ons… dan denk ik maak ik zelf uit of laatst hadden we een etentje komt kian(mijn zoontje 6 weken oud) ook mee? Hmm ja tuurlijk hij niet welkom ik niet welkom zeg ik haha…
  amanda onlangs geplaatst…Review: Aussie Miracle MoistMy Profile

 • Reageer Anouk 21 januari 2015 om 09:58

  Ohh het lijkt me verschrikkelijk al die bemoeials haha
  Ene oor in, andere oor uit dan maar
  Anouk onlangs geplaatst…Pinterestinspiratie blond haarMy Profile

 • Reageer angelique 21 januari 2015 om 10:19

  Och pff echt wel. Voor al ik nu in de situatie zit met mijn ex omdat hij zn zoon niet ziet krijg ik vaak de opmerking dat een kind beide ouders moet zien maar na de achterliggend verhaal te luisteren ho maar!
  angelique onlangs geplaatst…Diary | Weekly woensdag #11My Profile

  • Reageer Bibian 21 januari 2015 om 18:03

   Oh ja dat lijkt mij inderdaad ook erg, ze weten toch niet waarom? Frustrerend

 • Reageer Jenn 21 januari 2015 om 10:25

  Haha, ik kan me nog herinneren dat ik met mijn (toen nog baby)zusje in de buggy liep en er een peuter over haar zei ‘kijk mama, meisje!’, waarop de moeder antwoordde ‘nee hoor, jongentje geloof ik’. Terwijl ze toch echt duidelijk meisjeskleding droeg…
  Jenn onlangs geplaatst…Uit de brievenbus: traveling notebookMy Profile

 • Reageer Roos 21 januari 2015 om 10:34

  Zo herkenbaar! Gister nog, kraamvisite van een tante. Sta ik in de keuken om drinken in te schenken en ze heeft Kenji vast. Hij begint te huilen en ze zegt, ‘ja rustig maar jongen, je mama is al een flesje voor je aan het maken want je hebt honger’. Ten eerste krijgt hij borstvoeding, en ten tweede had hij net gegeten! Hij wilde gewoon bij mij zitten haha, mommysboy 😉
  Roos onlangs geplaatst…Een dag uit het leven van… #1My Profile

 • Reageer Jorinde 21 januari 2015 om 10:59

  Haha leuk. Bij mij staat op nummer 1: hou hem maar wakker anders slaapt hij vannacht niet! Grrrr

 • Reageer Eline 21 januari 2015 om 11:17

  Ah van dat goedbedoelde stomme commentaar. Vreselijk!
  Eline onlangs geplaatst…De snelle superfood chef review + winactie!My Profile

 • Reageer marie 21 januari 2015 om 11:57

  De dag na mijn bevalling vroeg ik aan mijn vriend of hij een kopje thee voor mij wilde maken waarop mijn schoonvader zei: ‘zo, je neemt het er lekker van’.

  • Reageer Bibian 21 januari 2015 om 18:04

   Ohnooo, dat meen je toch niet he?

 • Reageer Lifesabout 21 januari 2015 om 12:56

  Fijn altijd ja, die bemoeienissen 😉 Ik sta regelmatig met de mond vol tanden. Ook als iemand mijn ‘zoontje’leuk vindt (mijn dochter draagt op dat moment een roze outfit en heeft een haarbandje in). Gruwelijk haha

 • Reageer Leontine 21 januari 2015 om 13:38

  Heel vervelend als mensen met de opvoeding van je kinderen bemoeien. Vooral toen mijn baby klein was hadden een klein groepje personen in mijn omgeving ‘met goede bedoelingen’ wel wat opmerkingen. Bij mij ging het meestal de ene oor in en het andere oor uit.

  Nu ben ik halverwege mijn tweede zwangerschap. Gisteren was ik naar de tandarts geweest. Bij binnenkomt zei de receptioniste: ‘je moet zeker niet lang meer he. Je hebt namelijk zo’n grote buik’. Ik zei dat m’n buik wel mee vind vallen en dat ik zeker nog een paar maanden moet wachten op de kleine. Ik ben lang (1.86) maar heb geen last van overgewicht ( afgezien dat ik nu een kleine mee draag :-). Maar ergens irriteerde die opmerking van de receptioniste wel. Ik dacht: ik ben normaal niet mager van postuur…maar ik voelde me zo dik.

  Toen ik weg wilde gaan bij de tandarts, was de receptioniste alweer vergeten dat ze eerder die dag mij had gesproken en zei ze weer dezelfde opmerking: ‘ goh wat een grote buik’. ‘Je bent zeker volgende maand al uitgerekend’. Grrrrrrr….

 • Reageer Malou 21 januari 2015 om 14:13

  Heel erg herkenbaar! En mensen bedoelen het vast goed, maar het is wel ontzettend irritant..
  Malou onlangs geplaatst…PLOG 16 JANUARI; DAGJE THUIS MET NOMIMy Profile

  • Reageer Bibian 21 januari 2015 om 18:04

   Inderdaad, dat is het ook. Ze bedoelen het vast prima maar grrr

 • Reageer Daisy 21 januari 2015 om 18:11

  Jaaa zo herkenbaar!! En heel erg irritant!

 • Reageer Mandy 21 januari 2015 om 19:00

  Ooh dit is zo waar !!! Ons mannetje is nu 2 weekjes ,, en hoe jij het allemaal zegt klopt zo !! Vooral dat ja maar vroeger haha word er zo gek van en ook die volgens my heeft die gepoept terwijl die alleen maar scheetjes laat ..
  Hahah als of jullie nooit scheetjes laten dan zit toch ook niet meteen heel je broek vol

 • Reageer Wendy 21 januari 2015 om 22:16

  Ik kan me helemaal voorstellen dat dat super irritant is.
  Wendy onlangs geplaatst…Brokkenpiloot CharlieMy Profile

 • Reageer Inge 22 januari 2015 om 06:58

  Wat ik ook niet snap is dat mensen (ook wildvreemden) willen weten welke voeding je je (pasgeboren) baby geeft. ‘Je geeft toch wel borstvoeding he?’ Ik vraag toch ook niet of jij je kind wel genoeg groente en fruit geeft.

 • Reageer Bibiane 22 januari 2015 om 22:46

  Oh mijn god, ik kan me zo voorstellen hoe irritant dat is!! Zelfs tijdens mijn zwangerschap komen mensen aan met zo’n “goedbedoelde” opmerkingen. Dan krijg ik zin om al mijn zwangerschapshormonen op iemand los te laten…
  Bibiane onlangs geplaatst…Nagellak review en swatch 276: Revlon ButtercupMy Profile

 • Reageer Martina 23 januari 2015 om 09:49

  Aaaah wat erg! Nou bij mij is het al tijdens de zwangerschap heel fijn. Moeders die beginnen met de zin “wacht maar, straks…..” Of als ik ergens een opmerking over maak dat mensen dan zeggen ” dat zijn de hormonen” alsjeblieft zeg, laat me met rust!!! Haha soms reageer ik een beetje kribbig dat ik dat soort opmerkingen een beetje suf vind en dat ik nu eenmaal zo ben 😉

  Werkt ook niet, want dan denken ze echt dat je een kreng bent…. Volgende tactiek; ene oor in en andere oor uit….
  Martina onlangs geplaatst…23 Januari 2015 – Baby onderweg……My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge